CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Geen feest voor de cv-ketel

Jouw cv-ketel is bijna 20 jaar? En hij werkt nog prima? Dat is geen reden voor een feestje. Het belang van tijdige vervanging wordt nogal eens onderschat. Waarom is dat wel een goed idee?

Cv ketel: VR of HR

Een cv-ketel van 20 jaar oud is waarschijnlijk van het type VR. Dat staat voor Verbeterd Rendement. Dit type cv ketel zet ongeveer 89% van de energie om in nuttige warmte. Een groot deel van de warmte gaat  verloren. Een moderne Hoog Rendement cv- ketel scoort hoger dan 100%. Een HR ketel maakt slim gebruik van de verbrandingsgassen. Die worden hergebruikt. Een VR ketel doet dat niet. Er zijn cv ketels van het type HR die zo een rendement halen van meer dan 107%. Dat scheelt energiekosten en is beter voor het milieu. Vooral voor situaties waar een HR ketel installatie niet mogelijk is.

Wanneer cv-ketel vervangen?

Is je cv-ketel tussen de 12 en 15 jaar oud? Dan is het goed om over vervanging na te denken. Zelfs al heb je een HR-cv-ketel van die leeftijd. De nieuwste HR-ketels zijn weer slimmer en zuiniger. Daarnaast heeft een cv-ketel van 15 jaar er flink wat arbeidsuren opzitten. De kans op storingen en reparaties wordt fors hoger.

Voordeel vervanging

Tijdige vervanging heeft vele voordelen. Een nieuwe Hoog rendement ketel werkt veel zuiniger dan een oude VR-ketel. Het bespaart je jaarlijks zo 20% op de kosten. Dat is snel verdiend. Dat de HR-cv-ketel minder gas nodig heeft voor verwarming is ook goed nieuws voor het milieu. Je produceert veel minder Co2 uitstoot. Maar er is meer. Een nieuwe cv-ketel geeft minder kans op storing. Zeker belangrijk in de winter. Daarnaast heeft de techniek niet stilgestaan. Ook op het gebied van veiligheid.

Kosten cv-ketel vervangen

De kosten van een nieuwe cv-ketel lopen sterk uiteen. De hoogte wordt bepaald door het type cv-ketel dat het best bij je past. Woon je alleen? Of heb je juist een groot gezin? Woon je in een flat of in een vrijstaand huis. Met de cv-ketel koopwijzer van hoe-koop-ik.nl ontdek je snel welk type het best past.Een ander deel van de kosten wordt bepaald door de installatiekosten. Die verschillen per situatie. Heb je een oude HR-ketel? Dan hoeft het leidingwerk in de meeste gevallen niet omgelegd te worden.
Komen de kosten voor vervanging je even niet uit? Overweeg cv-ketel huren of leasen. Je hebt dan al een nieuwe cv-ketel voor minder dan € 25,- per maand.

Maak geen fout bij nieuwe cv-ketel kopen

Een nieuwe cv-ketel koop je niet elke dag. Maar wel voor een periode van 12 tot 15 jaar. Neem daarom een weloverwogen besluit. Een adviseur kan je daarbij helpen. Vraag altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies,  de kosten en de service vergelijken.

Ander nieuws over cv ketels

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie