Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie ABC

termen nu makkelijk

Soorten cv-ketel en typen cv-ketels. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Vaktaal over spouwmuurisolatie duidelijk uitgelegd. Wat is isolatiewaarde HR++? En wat is een koudebrug? Spouwanker? R-waarde isolatie?

Meer spouwmuurisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over spouwmuurisolatie

Spouwisolatie

Spouwisolatie is hetzelfde als spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.
De spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je gevel) isoleren houdt de kou buiten. Het voorkomt warmteverlies, optrekkend vocht en schimmelvorming. Door spouwisolatie wordt de temperatuur van de binnenmuren flink hoger. Na spouwisolatie voelt de muur niet meer kil aan en straalt geen kou meer af. Zo krijg je er een comfortabel huis voor terug en je kunt tot wel 25% op je energierekening besparen.

Spouwisolatie besparing 

Spouwmuurisolatie kosten vergelijken met besparing...Spouwmuurisolatie bespaart elk jaar ruim 9 tot 11 m3 gas voor elke m2 gevel. Door een lagere energierekening verdien je in 3 tot 5 jaar je investering in spouwmuurisolatie terug. De overheid stimuleert met subsidie isolatie. De spouwmuurisolatie kosten worden lager als je subsidie voor isolatie daarvan kunt aftrekken. Door isolatie subsidie verkort je de terug verdien tijd.
Wil je weten welke voordelen spouwmuurisolatie nog meer heeft? Is jouw huis geschikt voor spouwmuurisolatie? We hebben de voorwaarden voor spouwmuurisolatie op en rij gezet.
Bekijk de checklist spouwmuurisolatie.


Welke spouwisolatie past bij jouw huis?  

Spouwmuurisolatie: zo kies je het juiste soort iso...Spouwisolatie kies je niet zomaar. Je huis isoleren doe je maar eenmaal. Spouwisolatie gaat een leven lang mee. 

De spouwmuurisolatie Koopwijzer helpt je met antwoorden op belangrijke vragen voor jouw situatie.
 • Hoeveel bespaar je met spouwmuurisolatie?
 • Wat is de beste soort isolatiemateriaal?
 • Wat gaat spouwmuurisolatie kosten?
 • Bij wie vraag je spouwmuurisolatie offertes aan; hoe vergelijk je die?
 • Welke vragen stel je aan de isolatie adviseur? En nog veel meer!


Overweeg je spouwisolatie? En heb je een koophuis? Breng je situatie en wensen in kaart met de spouwisolatie Koopwijzer.
Start de koopwijzerSpouwisolatie: Waar let je op?

Bereid je goed voor op de keuze voor spouwmuurisolatie. Daarvoor kun je de volgende stappen nemen. Stel jezelf vooraf deze drie vragen.

Is je huis geschikt voor spouwisolatie?

Voordelen spouwmuurisolatie op een rij. Zijn er na...Wil je je huis isoleren, dan moet je huis wel een spouwmuur hebben. Een isolatiebedrijf kan dit onderzoeken, maar misschien kun je het zelf nagaan.
Een huis dat gebouwd is tussen 1920 en 1975 heeft spouwmuren. Direct het huis isoleren gebeurde in die tijd zelden. Zonder spouwmuurisolatie gaat veel warmte verloren door je muren. Door je huis te isoleren zul je besparen op je stookkosten en krijg je er een warm en comfortabel voelend huis voor terug.
Weet je het bouwjaar van je huis niet? Ga naar een voor- of achterdeur en meet hoe dik de buitenmuur is. Is de afstand van de buitenkant tot de binnenzijde 24 cm of meer? Dan heb je zeker een spouwmuur. En kun je je huis isoleren. 

Hoeveel kun je besparen met spouwisolatie?

Je huis isoleren bespaart altijd, en de kosten van spouwmuurisolatie verdien je snel terug. Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je energiekosten na spouwmuurisolatie? 

Waarom wil je jouw huis isoleren?

Wat is voor jou de belangrijkste reden om je huis te isoleren met spouwmuurisolatie? Bijdragen aan het milieu? Wil je af van koude of vochtige muren? Wil je veel gaan besparen op je energierekening? Het energielabel van je huis verhogen? Dit is belangrijk om straks te bespreken met het isolatiebedrijf. Het kan de keuze voor het soort isolatiemateriaal bepalen. Bekijk de voordelen van spouwmuurisolatie en ontdek de belangrijkste redenen voor jou om te kiezen voor spouwmuurisolatie.

Hoe kies je spouwisolatie voor je huis?
Lees stappenplan spouwisolatie

Spouwisolatie: de voordelen 

Spouwmuurisolatie: de voordelen van spouwmuurisola...Spouwisolatie bespaart elk jaar ruim 9 tot 11 m3 gas voor elke m2 gevel. Voor een 2-onder 1-kapwoning kan dit voordeel al € 440,- per jaar zijn.

Door een lagere energierekening verdien je in 3 tot 5 jaar je investering in spouwmuurisolatie terug. Met spouwisolatie krijg je een comfortabel en behaaglijk aanvoelend huis. De temperatuur van de binnenmuur gaat voelbaar omhoog. Je hebt nooit meer last van kille muren of tocht.

Je huis van spouwisolatie voorzien voorkomt warmteverlies. Zo hoef je minder hard te stoken, want de temperatuurverdeling in de ruimte is veel gelijkmatiger. Je energierekening gaat direct omlaag. Spouwisolatie is goed voor het milieu: je huis isoleren bespaart schaarse brandstoffen en verkleint de CO2-uitstoot (broeikaseffect). De spouwmuurisolatie kosten zijn relatief laag, vergeleken met de opbrengszonder subsidie: isolatie verdient zich snel terug. Lees alle voordelen spouwisolatie.

Overtuigd van de voordelen van spouwisolatie? Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor spouwmuurisolatie. Dat kan met 1 aanvraag gemakkelijk via het formulier offertes. Zo kun je goed de kosten van spouwmuurisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatie bedrijven vergelijken.
Offertes die je via hoe-koop-ik.nl aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.
Vraag offertes spouwmuurisolatie


Spouwisolatie materiaal 

Spouwmuurisolatie vergelijken: vergelijk alle soor...Voor spouwisolatie worden verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt. Wat is het beste isolatiemateriaal?
Isolatieschuim, isolatie parels, isolatiekorrels of vlokken, of toch inblaaswol zoals steenwol of glaswol? Isolatiemateriaal met de hoogste isolatiewaarde is niet altijd het beste isolatiemateriaal voor jouw spouwmuur.

Soorten isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie:

 1. Vezelig isolatiemateriaal zoals Glaswol of Steenwol
  Lees meer over glaswol en steenwol
 2. Korrelvormig isolatiemateriaal: zoals Polystyreen schuim isolatie parels en Perliet isolatiekorrels
  Lees meer over isolatie parels en isolatiekorrels
 3. Isolatie schuim zoals UF schuim of Polyurethaan schuim (pur schuim)
  Lees meer over pur schuim en ander isolatieschuim

Beste isolatiemateriaal voor spouwisolatie? 

Beste keuze voor spouwmuurisolatieOntdek eens of je zelf een voorkeur hebt. Met de Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie kun je de voor- en nadelen van alle soorten spouwmuurisolatie materiaal vergelijken. Het soort isolatiemateriaal dat het beste bij jouw huis past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere isolatiebedrijven. Als je via ons offerte aanvraagt, gaan die aanvragen naar isolatiebedrijven die meerdere isolatiematerialen aanbieden.

Kijk & Vergelijk spouwisolatie


Hoe kies je een goed spouwisolatie bedrijf? 

Spouwmuurisolatie garantieSpouwisolatie is gespecialiseerd werk. Daarvoor is vakmanschap, kennis en ervaring nodig. Spouwmuurisolatie is een van buitenaf onzichtbaar proces, dat moeilijk te controleren is. Het eindresultaat is juist sterk afhankelijk van een nauwkeurige werkwijze. Je moet dus volledig kunnen vertrouwen op de expertise en inzet van het isolatiebedrijf. Zo heeft je huis na isolatie daar levenslang profijt van.

Kies daarom altijd voor een erkend isolatiebedrijf. Isolatiebedrijven hebben zich gebundeld in de VENIN (Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland). Isolatiebedrijven zijn door hoe-koop-ik al voor je geselecteerd en beoordeeld. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de selectiecriteria en:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal
 • staan kwalitatief goed bekend
 • zijn service gericht
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen als IKOB-BKB
 • werken met KOMO-garantie

Spouwisolatie offertes 

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere ...Als je offertes aanvraagt via hoe-koop-ik weet je dat de isolatiebedrijven voldoen aan deze kwaliteitseisen. Een zeker gevoel.
Vraag nu meerdere offertes aan bij isolatiebedrijven via hoe-koop-ik.nl. Dat kan met 1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend.
Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de spouwmuurisolatie kosten vergelijken. Offertes aanvragen bij een isolatiebedrijf doe je heel eenvoudig via het aanvraagformulier.

vraag gratis offertes

 

 

terug naar termen abc

Spouwmuurisolatie? Vraag nu meerdere offertes aan

Spouwmuurisolatie voor jouw huis? Vraag altijd meerdere offertes aan. Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.
Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor spouwmuurisolatie aanvragen bij erkende isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed spouwmuurisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle soorten spouwmuurisolatie
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke isolatie past bij jou?

Doe de spouwmuurisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de spouwisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis spouwisolatie offertes

Spouwmuurisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie. Alle soorten isolatiemateriaal:
Glaswol
Steenwol
Pur schuim
Isolatieparels en meer.
vergelijk spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie: alle informatie