Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

voordelen & nadelen

Zonnepanelen: weet waar je op moet letten. Is jouw huis geschikt? Checklist zonnepanelen. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Soorten zonnepanelen verschillen in opbrengst, prijs en terugverdientijd. Wat zijn de voor- en nadelen van soorten zonnepanelen? Wat zijn de beste zonnepanelen?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

voordelen en nadelen van soorten zonnepanelen


Voor je besluit om zonnepanelen te kopen, is het slim iets te weten over de opbrengst. Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten, met ieder hun eigen rendement. Elke soort zonnepaneel heeft zijn voordelen.

Soorten zonnepanelen op een rij

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Er zijn drie soorten zonnepanelen in de wereld: monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen en amorfe zonnepanelen. Soorten zonnepanelen verschillen in rendement, prijs en terugverdientijd.
Hier zetten we de soorten zonnepanelen op een rij:

  • Monokristallijne zonnepanelen 

Het rendement van zonnepanelen met monokristallijne zonnecellen is het hoogst. Dat scheelt enkele procenten rendement met polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn duurder dan polykristallijne, maar omdat ze een hoger rendement per oppervlakte hebben, hoef je er minder m2 van te installeren. Wil je het maximale rendement: zonnepanelen met monokristallijne zonnepanelen is het advies.

  • Polykristallijne zonnepanelen

Zonnepanelen met polykristallijne zonnecellen worden veel gebruikt. Het rendement van deze zonnepanelen is redelijk hoog en de prijs van deze zonnepanelen is gunstig. Polykristallijne zonnepanelen bieden minder rendement per oppervlakte. Heb je voldoende ruimte op je dak, en mik je op een redelijke opbrengst: zonnepanelen met polykristallijne zonnecellen zijn dan het meest gangbaar.

  • Amorfe zonnepanelen

Amorfe zonnecellen hebben het minste rendement. Zonnepanelen met amorfe zonnecellen uitrusten ligt niet voor de hand. Amorfe zonnecellen worden veel gebruikt als er weinig vermogen nodig is, zoals het opladen van horloges en calculators. Voor zwaardere toepassingen worden meestal monokristallijne zonnepanelen gebruikt.

Verschil rendment in soorten zonnepanelen

Welke soorten zonnepanelen geven de hoogtse opbrengst?
Zonnepanelen moeten het gewenste rendement leveren. Van al het zonlicht bereikt ongeveer de Zonnepanelen opbrengst. Wat is het rendement op zo...helft de aarde. Onderweg gaat de andere helft ‘verloren’ door reflectie of absorptie in de atmosfeer. Bijvoorbeeld de weerkaatsing op de wolken. De helft die ons wel bereikt is het licht dat we kunnen gebruiken voor de zonnepanelen.
Van al het licht dat op een zonnepaneel valt, wordt rond de 15% omgezet in stroom. De meest efficiënte zonnepanelen die je kunt kopen, scoren maximaal 20%. Dit noem je ook wel de ‘zonnepaneel-efficiency’.

Monokristallijne zonnepanelen hebben de hoogste ‘zonnepaneel-efficiency’; polykristallijne panelen geven een standaard rendement. Een belangrijk punt om op te letten bij het zonnepanelen kopen.

Bekijk de opbrengst zonnepanelen


Prijsverschil in soorten zonnepanelen

De prijs van soorten zonnepanelen verschilt sterk. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal Zonnepanelen prijs. Wat is de zonnepanelen prijs? ...duurder zijn dan polykristallijne zonnepanelen. Zonnepanelen van Europese kwaliteit zijn iets duurder zijn dan Chinese zonnepanelen.

Ga je zonnepanelen kopen, let dan niet alleen op de prijs van de zonnepanelen. Een compleet PV-panelen systeem bevat zonnepanelen, een omvormer en montagesets. Ook moet je rekening houden met de installatiekosten van zonnepanelen. Meer over de zonnepanelen prijs en kosten zonnepanelen.

Lees alles over de zonnepanelen prijs


Terugverdientijd van soorten zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen wordt voor een groot deel bepaald door het rendement van Zonnepanelen terugverdientijd. Hoe snel heb je zon...de zonnecellen. Zonnepanelen gemaakt van monokristallijne zonnecellen bieden het hoogste rendement. Deze zijn duurder in aanschaf vergeleken met de goedkopere, maar minder renderende polykristallijn zonnecellen. Door het hogere rendement hebben ze meer stroom opbrengst. Daardoor verdien je de hogere kosten meestal net zo snel terug.

Op een levensduur van 25 jaar kan het rendement van zonnepanelen veel verschil uitmaken. Zeker bij stijgende elektriciteitsprijzen kan de besparing flink verschillen tussen soorten zonnepanelen.
In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je de terugverdientijd en alle andere eigenschappen van soorten zonnepanelen vinden.

Vergelijk zonnepanelen


Soorten zonnepanelen voor jouw huis

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Weten welke zonnepanelen geschikt zijn, wat de zonnepanelen kosten en opbrengst wordt voor jouw huis? Doe de zonnepanelen Koopwijzer.

Start de zonnepanelen Koopwijzer

 

Beste soorten zonnepanelen

Wat de beste zonnepanelen zijn voor jouw huis is, hangt af van de situatie van je dak, maar ook Cv ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste k...van je eigen wensen en verwachtingen. Naast het rendement van de zonnepanelen zijn ook andere aspecten belangrijk: afmeting, gewicht, garanties en levensduur. In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je de verschillen tussen soorten en merken zonnepanelen bekijken en vergelijken.

Een ervaren installatiebedrijf kan je verder adviseren over de beste zonnepanelen voor jouw huis. Regel een afspraak door offertes aan te vragen. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven van jouw keuze. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Zonnepaneel kiezen
Zonnepanelen installeren

Hoe kies je een zonnepanelen bedrijf?

Stappenplan zonnepanelen kopen
Zonnepanelen prijs
Subsidie zonnepanelen

Fabels en feiten over zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie