Onderhoud cv-ketel - alles wat je weten wilt.cv-ketelonderhoud hoe-koop-ik.nl

Cv-ketel onderhoud

nieuws en trends

Onderhoud cv ketel nieuws. Onafhankelijk info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over cv-ketel onderhoud en de nieuwste cv-ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer cv-onderhoud

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste cv-onderhoud nieuws

Fabels CV-ketel onderhoud

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Je hoort nogal wat tegengestelde geluiden over het onderhouden van de CV-ketel. De een laat hem elk jaar helemaal nakijken, de ander kijkt er nooit naar om. Is een moderne CV-ketel helemaal onderhoudsvrij? En kun je een storing zelf oplossen? Of zijn dat fabels?

1. Fabel of feit?
Een nieuwe CV-ketel is onderhoudsvrij

cv ketel onderhoud CV-ketels worden technisch steeds beter. Voortdurend worden innovaties toegepast in moderne HR-ketels. Onderdelen die vaak aanleiding geven tot storingen, of aan slijtage onderhevig zijn, worden steeds verder verbeterd. Denk aan de brander, de pop of de warmtewisselaar. Ook worden CV-ketels steeds slimmer in elkaar gezet, waardoor onderhoud en reparaties eenvoudiger zijn.

Reinigen en slijtage
Maar dat een CV-ketel helemaal geen onderhoud meer nodig heeft, is een fabeltje. Gemiddeld brandt een CV-ketel 1000 uur per jaar. Elke machine die zoveel arbeidsuren maakt, heeft onderhoud nodig.
Onderdelen moeten gereinigd worden, en als er slijtage is, moet er soms iets vervangen worden om erger te voorkomen. Daarom is het, ook voor moderne CV-ketels, belangrijk dat er minstens elke 2 jaar onderhoud gepleegd wordt door een ervaren CV-monteur.
Alle voordelen van CV-ketel onderhoud

2. Fabel of feit?
Eens per jaar de stofzuiger erbij is voldoende

Stofzuigen in de omgeving van de CV-ketel is altijd goed. Dan voorkom je dat stof in het apparaat terechtkomt. Maar er zijn ook mensen die zeggen dat ze zelf het onderhoud van de CV-ketel doen. Ze doen de klep open en stofzuigen het apparaat op alle plekjes waar ze bij kunnen.

Onderdelen gecheckt
Onderhoud cv ketel: alles over onderhoudscontract ...Dat dit voldoende is om de CV-ketel te onderhouden, is echter een fabeltje. Bij een onderhoudsbeurt wordt niet alleen oppervlakkig schoongemaakt, maar worden ook allerlei onderdelen van de CV-ketel gecheckt op juiste werking. Bovendien meet de monteur de samenstelling van de rookgassen, om te kunnen afleiden of de CV-ketel goed zijn werk doet.

Wat je wel zelf kunt doen: de waterdruk controleren en eventueel de CV-ketel bijvullen.
Kijk bij onze tips zelf onderhoud cv


3. Fabel of feit?
Met een servicecontract krijg je voorrang

Het zal je maar gebeuren: je wordt wakker en het is koud in huis. De CV-ketel doet het niet. Dan wil je snel een monteur die je kan helpen. Je hoort wel eens dat je voorrang kunt krijgen bij de CV-monteur. Is dat een fabeltje?

Eerstvolgende werkdag
Als je een service- en onderhoudscontract afsluit bij een CV-installatiebedrijf, dan staat er in het contract hoe snel je geholpen wordt. Vaak is dat dezelfde dag of uiterlijk op de eerstvolgende werkdag. Wanneer zo’n bedrijf door verschillende mensen gebeld wordt met een CV-ketel storing, dan zorgen ze ervoor dat eerst mensen geholpen worden die recht hebben op de service die in het contract staat. Mensen zonder onderhoudscontract zijn er dan niet zeker van dat ze direct geholpen worden.
Let wel op: er zijn verschillende soorten service- en onderhoudscontract

4. Fabel of feit?
Als het gaat vriezen, zijn er de meeste CV-ketel storingen

Cv ketel storing? Onderhoud cv ketel info. Onafhan...Je hoort het wel eens zeggen: zodra buiten de temperaturen onder 0 komen, beginnen de problemen voor CV-ketels. Is dat nu echt zo, of is het een fabeltje?

Twee pieken
Je kunt het navragen bij jouw CV-monteur, het is een feit: als het buiten vriest, krijgt hij het druk. Er zijn twee ‘pieken’ in het werk van CV-installatiebedrijven: in de herfst, als de CV-ketels na een zomerstop voor het eerst aanslaan; en in de winter, bij de eerste vorst.

In beide gevallen is het wel verklaarbaar: een CV-ketel bestaat uit allerlei onderdelen die het beter of slechter kunnen doen, afhankelijk van de mate van vervuiling of slijtage. De CV-ketel doet het nog net, maar als hij een tandje bij moet zetten, is het over. Alleen al daarom is het verstandig om elk jaar, of elke 2 jaar, je CV-ketel te laten onderhouden.

Wil je weten welk onderhoudscontract het beste bij jou past?
Doe de Koopwijzer CV-ketel onderhoud

5. Fabel of feit?
Bij een CV-ketel storing  hoef je alleen maar op ‘reset’ te drukken

Gehoord op een vrijdagmiddagborrel: “Al die apparaten zitten tegenwoordig vol met computers en chips. Als je een storing hebt, hoef je hem alleen maar aan en uit te zetten. Of op ‘reset’ te drukken.” Is dit een feit?

Checklist
Een ‘reset’-knop maakt het in ieder geval makkelijk om de elektronica van de CV-ketel uit- en aan te zetten. Maar het is niet de oplossing voor alle CV-ketel problemen. Het is ook niet het eerste waar je naar kunt kijken, als de CV-ketel het niet of niet goed doet. Check eerst eens de thermostaat, en als die goed is, kijk dan naar de waterdruk. Kijk ook of er een storingscode op de display staat.

Bij hoe-koop-ik.nl vind je een checklist met acties die je kunt ondernemen bij een CV-ketel storing.

Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...
Dit is een artikel uit de serie Fabels en feiten van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.

Wil je weten welk onderhoudscontract het best bij jou past?

Doe de Koopwijzer onderhoud cv-ketelMeer informatie onderhoud cv ketel:
Meer onderhoud cv-ketel nieuws
Onderhoudscontracten: soorten, verschillen & kosten

Vergelijk onderhoud cv-ketel

Kijk & Vergelijk alle type contracten onderhoud cv-ketel.
Vergelijk aanbieders op:
Service
Onderhoudsperiode
Hulp bij storing
Prijs en meer
vergelijk contracten


onderhoud cv-ketel: alle informatie

Contract aanvragen

Je weet al wat je nodig hebt? Vraag dan direct een onderhoudscontract cv-ketel aan.

vraag een contract aan

Welk contract past bij jou?

Doe de Koopwijzer onderhoud cv-ketel

Ontvang advies op maat.

Wat is het beste contract voor jou?

Wat kost onderhoud cv-ketel?

Hoe regel je onderhoudscontract?

start de koopwijzer