Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie informatie

alles over vloer isoleren

Vloerisolatie informatie. Alles wat je moet weten voordat je vloerisolatie neemt.

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie: alle informatie. Is jouw huis geschikt voor vloerisolatie? De voordelen van vloerisolatie. Is er subsidie? De beste vloerisolatie?
alles over vloerisolatie

Kijk & Vergelijk isolatie

vloerisolatie

Vergelijk vloerisolatie op eigenschappen als isolatiewaarde, brandveiligheid, prijs/prestatie en meer.

Vergelijk alle soorten vloerisolatie. Vergelijk isolatiemateriaal op isolatiewaarde, vochtgedrag, duurzaamheid, prijs/ prestatie en meer. Vind de beste vloerisolatie voor jouw huis.
vloerisolatie vergelijken

Offertes aanvragen

voor vloerisolatie

Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblijvend aan via hoe-koop-ik.

Vloerisolatie offertes aanvragen bij meerdere isolatiebedrijven met 1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend. Vergelijk de kosten en adviezen van isolatie offertes.
vloerisolatie offertes aanvragen

Wat anderen vinden
“Handig: alles op 1 website. Ik kon de adviezen en offertes zo goed vergelijken.”
Dhr. de Graaf, Utrecht

TIP vloerisolatie

Vloerisolatie verhoogt niet alleen je comfort. Het verlaagt ook je gasrekening!


Vloerisolatie voor een droge, warme vloer


Vloerisolatie is voor veel mensen onbekend. Een vloer of kruipruimte isoleren doe je niet iedere dag. En als je kiest voor vloerisolatie, dan laat je het doen. Hier leer je het verschil tussen vloerisolatie en kruipruimte isolatie. En hoe dat werkt. Welke huizen zijn geschikt voor vloerisolatie? Lees alles over de voordelen en nadelen van vloerisolatie.

Heb je last van koude voeten? De verwarming hoger zetten helpt niet, want warme lucht stijgt op. Vloerisolatie helpt wel. Maar wat is nu eigenlijk vloerisolatie? En kun je onder elke vloer isolatie aanbrengen? Heeft jouw huis een geschikte kruipruimte om de vloer te kunnen isoleren? Ontdek alles over vloerisolatie.

Vloerisolatie geeft comfort en besparing

Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Vloerisolatie is meestal niet ingrijpend, maar wel effectief. Isolatie van de vloer levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis. Zo heb je geen last meer van koude voeten in huis. En problemen met vocht zijn opgelost.

Ook kun je veel besparen met vloer isoleren. Dat verschilt per situatie. Maar ga uit van ongeveer 5-7 m3 gas per m2 vloer per jaar.  Voor vloerisolatie moet de kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn.
Is isolatie van de vloer in je woning niet mogelijk? Dan is kruipruimte isolatie een alternatief. Wil je weten wat vloerisolatie voor jouw huis kan doen? En ook wat de vloerisolatie kosten en besparingen zijn?

Doe dan de vloerisolatie Koopwijzer
Heeft jouw huis al vloerisolatie? Bekijk het bouwjaar.

Een huis dat gebouwd is vóór 1983 heeft bij de bouw geen vloerisolatie gekregen. De kruipruimte In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...isoleren of de vloer isoleren was toen nog niet standaard. Zonder vloerisolatie gaat veel warmte verloren door je vloer. Isolatie bespaart op je stookkosten en je krijgt je er een warm en comfortabel voelend huis voor terug.

Huizen van na 1983 zijn standaard voorzien van vloerisolatie. Kortom: vloerisolatie is interessant bij huizen van vóór 1983. Veel oudere huizen hebben een houten vloer. Waar moet je dan op letten?
Lees meer over houten vloer isoleren

Vloer isoleren? Een kruipruimte is nodig.

Voor vloerisolatie is een kruipruimte noodzaak. Heeft jouw huis een te isoleren kruipruimte? De hoogte van je kruipruimte bepaalt of vloerisola...
Dat kun je gemakkelijk nagaan. Bij de meeste huizen met een kruipruimte zit een toegangsluik bij de voordeur of in de meterkast. Vraag anders aan de buren of zij een kruipruimte hebben. Misschien is bij jou het luik dicht gemaakt. Op een bouwtekening van je huis kun je het ook nakijken. Het  isolatiebedrijf kan dit ook voor je onderzoeken.

Voor het isoleren van de vloer moet de kruipruimte minimaal 50 cm hoog zijn. Er wordt dan vanuit de kruipruimte een isolerende laag onder je vloer aangebracht. Is je kruipruimte te krap, dan is vloerisolatie niet mogelijk.
Een alternatief is kruipruimte isolatie. Je kruipruimte wordt dan voorzien van een laag isolatiemateriaal, zoals schelpen, op de bodem.
Bekijk kruipruimte isolatie

Wat is een kruipruimte?

Om je onder de vloer te verplaatsen moet je meestal kruipen. Daarom heet de ruimte onder de vloer de kruipruimte. In Vlaanderen heet de kruipruimte ook wel kruipkelder. De kruipruimte is een lage ruimte onder de vloer van de begane grond, die bereikt wordt door een zogeheten kruipluik. Dit luik bevindt zich in woningen meestal onder de vloermat achter de voordeur, of in de meterkast of bij de achterdeur.

Als iemand zich daar moet verplaatsen – bijvoorbeeld om in de kruipruimte isolatie aan te brengen - kan dat alleen kruipend. De kruipruimte is meestal 80 cm hoog en ligt voor een groot gedeelte beneden het maaiveld. De hoogte van kruipruimtes kan sterk verschillen. De bodem is meestal afgewerkt met een laagje schoon zand.

Vloer isoleren voor jouw huis

Ieder huis, vloer en kruipruimte is anders. En er zijn meerdere soorten vloerisolatie en oplossingen Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...om de kruipruimte te isoleren. Daarom is het belangrijk, dat een isolatie adviseur bij je thuis komt kijken. Hij geeft je deskundig advies wat voor jouw huis het beste is: vloerisolatie of kruipruimte isolatie.
Zo’n adviesgesprek is gratis en vrijblijvend als je dat via hoe-koop-ik.nl  aanvraagt. Je krijgt dan ook te horen wat de vloerisolatiekosten en besparingen worden voor jouw huis.


Offertes vloerisolatie aanvragenWat doet vloerisolatie?

Voordelen vloerisolatie op een rij.Met vloerisolatie isoleer je de onderkant van de vloer met hoogwaardig isolatiemateriaal. Isoleren wil zeggen dat de kou uit de kruipruimte niet meer in je vloer doordringt. Vloerisolatie aanbrengen gebeurt vanuit de kruipruimte. Er wordt vaak PUR schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten. Daardoor komt koude of vochtige lucht uit de kruipruimte niet meer in de woning.

Door vloerisolatie is de temperatuur van de vloer aanzienlijk hoger, zo’n 2 tot 4 °C. De vloer voelt na isolatie niet meer kil aan. Je huis voelt comfortabel warm.

 • Met vloerisolatie kun je 10-20% besparen op je gasrekening.
 • Voor een tussenwoning is dat 10-15% per jaar.
 • Met een 2-onder-1 kap woning ligt de besparing rond de 15%.
 • Voor een vrijstaande woning kan het zelfs oplopen tot 20%.

Door het isoleren van de vloer bespaar je ook gas. Dit verschilt per situatie. De belangrijkste reden om vloerisolatie te nemen is meestal niet de besparing, maar het comfort. Vloerisolatie heeft nog veel meer voordelen.
Bekijk alle voordelen vloerisolatie


Voor welke huizen is vloer isoleren interessant?

De vloer isoleren is interessant als je huis voor 1983 gebouwd is. Bij nieuwere woningen is de vloerisolatieVloerisolatie? Check of jouw huis is geschikt.Na v... al tijdens de bouw aangebracht. Juist in oudere woningen zijn er vaak klachten over een koude vloer.

Zonder vloerisolatie gaat veel warmte verloren door je vloer. Door je huis te isoleren zul je besparen op je stookkosten en krijg je een warme en comfortabel voelende vloer.

Energielabel omhoog met vloerisolatie

Vloer isoleren en vloerverwarming: een goed duo

Vloerisolatie is zeer interessant als je vloerverwarming hebt. Er gaat door vloerisolatie minder warmte verloren. Daardoor werkt je vloerverwarming beter. Met vloerverwarming bespaar je na het isoleren van de vloer nog meer dan zonder vloerverwarming. Dit kan oplopen tot 20% besparing op je stookkosten.

Geen kruipruimte aanwezig?

Als je huis geen kruipruimte heeft, dan is vloerisolatie vanuit de kruipruimte of kruipruimte isolatie niet mogelijk. Als je toch vloerisolatie wilt, zijn er 2 mogelijkheden.

 • Je kunt vloerisolatie aanbrengen door een isolatielaag op de begane grondvloer te leggen. Isolatie verhoogt zo de vloer met 5 tot 8 cm. Voor deze manier van vloerisolatie worden isolatieplaten gebruikt. De deuren zul je wel moeten inkorten, net als de plinten bij de keukenkastjes.
 • Je kunt de oude vloer verwijderen en een nieuwe vloer leggen met vloerisolatie aan de onderkant.

Vloerisolatie voor jouw huis?

Wil je weten of jouw huis geschikt is voor vloerisolatie? Doe dan de vloerisolatie Vloerisolatie zorgt voor een comfortabel aanvoelen...Koopwijzer. Je weet dan ook wat de vloerisolatie kosten en besparingen zijn.

Doe de vloerisolatie Koopwijzer
Waarom vloerisolatie

De meeste mensen nemen vloerisolatie omdat een behaaglijk warme vloer het wooncomfort enorm verhoogt. Dan zijn ze eindelijk verlost van die kille vloer. Maar er zijn meer redenen waarom mensen voor vloerisolatie kiezen.

Hier vind je de top 5 redenen om te kiezen voor vloerisolatie.
 1. Meer comfort in huis
 2. Minder energieverbruik
 3. Gezonder woonklimaat
 4. Geen vocht en ongedierte
 5. Lage kosten
 • Behaaglijk huis door vloerisolatie

In welk type huis woon je? Zo weet je ongeveer het...Vloerisolatie speelt onopvallend een belangrijke rol: het zorgt er voor dat het echt behaaglijk wordt in huis. In veel huizen zonder vloerisolatie blijft het, ook al staat de thermostaat op 20 graden, onbehaaglijk. Dat komt omdat de vloer kil blijft, hoe warm je het ook stookt. De warmte van de verwarming stijgt op. De vloer blijft kil door de kou in de kruipruimte.

Heb je thuis altijd dikke sokken of sloffen aan? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen vloerisolatie. Goede vloerisolatie zorgt er voor dat de temperatuur van de vloer met wel 4 graden stijgt. Zonder extra energieverbruik.
Zo werkt vloerisolatie

 • Minder energieverbruik door vloerisolatie

Besparingstips vloerisolatie. Hoeveel bespaart vlo...Als je een koude vloer hebt, dan vindt er voortdurend uitwisseling van warmte plaats, via de vloer. De warmte in je woonkamer verdwijnt naar de koude kruipruimte. Als je dat weet te voorkomen met vloerisolatie, scheelt dat elk jaar 5 tot 7 m3 gas per m2 vloeroppervlak. Reken maar eens uit hoeveel jij dan kunt besparen op je energierekening. Vloerisolatie verdient zich altijd terug.
Bekijk de vloerisolatie kosten

Mensen met een koude vloer zetten de thermostaat vaak extra hoog in een poging om toch een comfortabel gevoel te krijgen. Door vloerisolatie is dat niet meer nodig en kun je wellicht voortdurend een graadje lager stoken. Dat scheelt per jaar 7% op je energieverbruik voor verwarming.

 • Gezonder woonklimaat

Vloerisolatie verbetert een vochtig en kil woonklimaat, en dat is goed nieuws voor mensen met astmatische klachten of reumaklachten. Kou en vocht, en schommelingen in de luchtvochtigheid in huis, zijn niet goed voor mensen met deze aandoeningen.

Ook voor mensen met allergie voor huisstofmijt hebben baat bij vloerisolatie, omdat dit huisstofmijt vermindert.

 • Geen vocht en ongedierte na vloer isoleren

Muffe lucht of ongedierte in huis zijn vaak proble...Als jouw huis een erg vochtige kruipruimte heeft, dan is het van belang om dat vocht niet door te laten dringen in de vloer of de muren.

Optrekkend vocht in de muren en de vloer leidt tot muffe geuren, schimmelvorming en aantasting van de vloerconstructie. Zie je in huis wel eens zilvervisjes, slakken, pissebedden of spinnen? Door vloerisolatie worden dat soort ondieren uit jouw huis geweerd.

 • Lage kosten vloerisolatie

Vloerisolatie kosten en subsidie isolatie.Het aanbrengen van vloerisolatie hoeft meestal geen ingrijpende operatie te zijn. De kosten van vloerisolatie zijn daarom niet erg hoog. In 7 tot 10 jaar tijd verdient de vloerisolatie zichzelf terug door besparing op jouw energieverbruik.

Voor 2021 blijft het BTW-tarief verlaagd tot 9%. Het lage BTW-tarief is een vorm van subsidie voor isolatie. Een unieke kans om extra voordelig vloerisolatie te nemen.
Lees over subsidie vloerisolatie

Vloerisolatie offertes

Wil je precies weten wat voor jou de kosten van vloerisolatie zijn? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan bij isolatiebedrijven. Dat kan met een aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten van vloerisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatiebedrijven vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Daarom:

 • Onafhankelijk
  alle soorten vloerisolatie
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  isolatiematerialen
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven