Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen info

alles over zonnepanelen

Zonnepanelen informatie. Alles wat je weten wilt over zonnepanelen voordat je koopt. Onafhankelijke en objectieve informatie van hoe-koop-ik.nl

Hoe werken zonnepanelen? De voor- en nadelen. Is er zonnepanelen subsidie? Wat zijn de beste zonnepanelen? Vragen over zonnepanelen.
alles over zonnepanelen

Vergelijk zonnepanelen

soorten zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen op prestatie, kwaliteit, garantie en meer. Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Alle soorten zonnepanelen op een rij. Kijk & Vergelijk zonnepanelen op prestatie, opbrengst, garantie en meer. Wat zijn de beste zonnepanelen voor jouw huis?
zonnepanelen vergelijken

Zonnepaneel offertes

gratis en vrijblijvend

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijblijvend offertes zonnepanelen. Met 1 aanvraag meerdere offertes. Bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnepanelen offertes aanvragen met 1 aanvraag bij meerdere bedrijven. Gratis en vrijblijvend. Vergelijk de kosten en adviezen van zonnepanelen offertes.
zonnepaneel offertes aanvragen

Wat anderen vinden
“Wat fijn, alles op 1 website gevonden. Ik weet nu wat ik nodig heb.”
Dhr Schut, Utrecht

TIP zonnepanelen

Zonnepanelen verdien je al in 8-9 jaar terug. Zelfs zonder subsidie!


Zonnepanelen: alle info en tips over soorten, opbrengst en prijs


Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Zonnepanelen worden steeds populairder. Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Wat is de prijs van zonnepanelen en welke soorten zijn er? Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen? Alles wat je weten wilt over zonnepanelen.
Onafhankelijke informatie, tips en adviezen.

Zonnepanelen kopen: hoe doe je dat?

Zonnepanelen in Nederland, kan dat wel? Jazeker, zonnepanelen zouden beter lichtpanelen kunnen heten. Ook in de winter en bij bewolkt weer zetten zonnepanelen licht om in stroom. Ook in Nederland zijn zonnepanelen een uitstekend idee. Zonnepanelen kopen doe je niet zomaar. Zonnepanelen: hoe koop ik zonnepanelen? Stap voor ...Een zonnepaneel gaat meer dan 25 jaar mee. Dat wil je goed voorbereiden. De technologie van zonnepanelen is vernieuwd, de prijzen zijn gedaald. Nu is het de tijd om zonnepanelen te kopen.

Bereid je goed voor op de keuze met deze 6 stappen.
Stappenplan zonnepanelen kopen

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen hebben veel voordelen. Daarom kiezen steeds meer woningeigenaren voor zonnepanelen.
Top 3 voordelen van zonnepanelen:

Voordeel 1 : Zonnepanelen leveren geld op

Zonnepanelen zouden beter lichtpanelen kunnen heten. Zonnepanelen voordelen: lagere energierekening, be...Ook als het bewolkt is of in de winter zetten zonnepanelen het licht om in elektriciteit. Er is voldoende zonne-energie in Nederland om zonnepanelen te laten werken voor het opwekken van zonne-energie. Met zonnepanelen gaat je energierekening direct omlaag. Binnen 8 tot 9 jaar heb je de kosten van zonnepanelen terugverdiend. Alle jaren daarna profiteer je van gratis stroom! Zo levert het plaatsen van zonnepanelen fors meer op dan de rente op je spaarrekening. Omgerekend een rendement van ruim 7%!

Voordeel 2: Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis

Een energiezuinig huis is meer waard. Zonnepanelen voegen ook op die manier waarde toe aan je huis. Door de lange levensduur van 25 tot 30 jaar profiteren ook nieuwe bewoners van lagere maandlasten door de gratis stroom van zonnepanelen. Met de aanschaf van zonnepanelen verhoog je ook het energielabel van je huis. Huizen met een goed energielabel worden sneller verkocht. Zo investeer je ook voor de toekomst.

Voordeel 3: Zonnepanelen helpen het milieu

Met zonnepanelen zorg je voor je eigen groene energie. Zo ben je onafhankelijker van een energiebedrijf. Je verlaagt de CO2 uitstoot van jouw huishouden fors. Huizenbezitters met zonnepanelen zijn heel bewust bezig met de opwek van energie. Door de opbrengst goed te volgen, gaan ze zuiniger om met energie.
Er zijn meer voordelen zonnepanelen. En hebben zonnepanelen ook nadelen?
Ontdek alle voordelen zonnepanelen

De zonnepanelen prijs

De afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen flink gedaald. Zonne-energie informatie bij hoe-koop-ik.nl. Hoeve...Het is nu een uitstekend moment om een zonnepanelen systeem aan te schaffen. In de markt wordt de zonnepanelen prijs uitgedrukt in een bedrag per Wattpiek (Wp). Ongeveer 5 jaar geleden was de prijs voor 1 Wp ongeveer € 6.

De zonnepanelen prijs is gedaald tot onder de € 2 per Wp. Dat betekent dat de kostprijs van met zonnepanelen opgewekte stroom bijna net zo hoog is als de prijs van elektriciteit van je energieleverancier. Een ontwikkeling in de prijzen die voor zonnepanelen positief is.
In ongeveer 8 jaar heb je het PV-panelen systeem al terugverdiend, terwijl het 25 jaar meegaat.

Wat kosten zonnepanelen? In de tabel kun je de zonnepanelen prijzen aflezen per huishouden. Ook zie je verwachte besparing per jaar. De prijs is berekend als je de helft van het elektricitietsverbruik opwekt met zonnepanelen.
Wil je precies weten wat zonnepanelen kosten voor jouw huis? Vraag dan offertes aan.

Aantal
personen
in huishouden

Verbruik
elektriciteit
(in kWh per jaar)
Aantal
benodigde
zonnepanelen
(voor 50% van het stroomverbruik)  
Prijs
zonnepanelen
 


Besparing
per jaar
op elektriciteit

1 2400 4-5 € 2.100 € 275
2 3500 7-8 € 3.500 € 400
3 4100 8-9 € 4.000 € 475
4 4700 9-10 € 4.400 € 540
5 5300 10-11 € 4.900 € 610
gem. huishouden 3500 7-8 € 3.500 € 400

*) Dit overzicht is bedoeld om een indruk te geven van de prijs van zonnepanelen. De installatiekosten verschillen sterk per situatie. Berekend is de prijs voor een systeem van zonnepanelen dat 50% kan leveren van het totaalverbruik. De prijs is inclusief installatiekosten.

Kijk niet alleen naar de prijzen van de zonnepanelen zelf. Let op de valkuilen! Weet waar je op moet letten. Hoe aantrekkelijk zijn zonnepanelen aanbiedingen?

Lees meer over zonnepanelen prijs en de Top 5 valkuilen


Zonnepanelen subsidie

Zonnepanelen zijn zeer duurzaam. Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij...Daarom is er een aantal jaren door de overheid een zonnepanelen subsidie verstrekt. Door de daling van de prijs van zonnepanelen, is de landelijke zonnepanelen subsidie gestopt. Soms is er via de provincie of in gemeenten wel subsidie. Bovendien kun je de btw op zonnepanelen terugvragen.
Lees meer over subsidie zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen

De werking van zonnepanelen is eenvoudig: zonnecellen vangen licht op en zetten dit om in elektrische energie. Die elektriciteit is gelijkstroom. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan zo direct in huis worden gebruikt. Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt je elektriciteitsmeter terug. Je gaat flink besparen op je energiekosten.
Werking zonnepanelen

Soorten zonnepanelen

'Het' zonnepaneel bestaat niet. Soorten zonnepanelen en PV-panelen systemen. Alles... Ga je zonnepanelen kopen, dan zoek je het beste zonnepaneel voor jouw huis en wensen. Er zijn 3 soorten zonnecellen, die gebruikt worden in zonnepanelen:

Monokristallijne zonnepanelen:
De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. De oppervlakte van monokristallijne zonnecellen is egaal zwart en heeft geordende elektroden. Ze hebben het hoogste rendement. Een goede keuze als je beperkte ruimte hebt.

Polykristallijne zonnepanelen:
De zonnecellen in een polykristallijn zonnepaneel bestaan uit een meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. Ze bieden een redelijk hoog rendement en zijn gunstig in prijs. Heb je voldoende ruimte op je dak, dan is dit de meest gangbare optie.

Amorfe zonnepanelen:
Amorf silicium wordt gebruikt in het dunne-film zonnepaneel. Omdat amorfe zonnepanelen geen kristallen bevatten, zijn ze zeer buigzaam. Deze zonnepanelen geven het minste rendement. Ze worden vaak toegepast in bouwconstructies, zoals een carport, waardoor ze bijna niet opvallen.
Lees meer over soorten zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken

Het soort zonnepaneel dat het best bij jou past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere merken.Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o... De verschillen in die merken staan op een rijtje in Kijk & Vergelijk zonnepanelen.
Zo kun je gemakkelijk de merken zonnepanelen vergelijken voor het gekozen soort zonnepaneel.

Kijk & Vergelijk zonnepanelenBeste zonnepanelen

Zonnepanelen Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...verschillen in opbrengst en kwaliteit. Hoe kies je de beste zonnepanelen? Let op deze 5 factoren voor het kiezen van de beste zonnepanelen.
Ontdek de 5 punten voor de keuze van de beste zonnepanelen

Zonnepanelen rendement

Zonnepanelen beoordeel je niet alleen op de aankoopprijs Let ook op de opbrengst. Zonnepanelen die duurder zijn in aanschaf kunnen een hogere opbrengst geven. Is het oppervlak van je dak klein? Overweeg dan zonnepanelen met een hogere opbrengst. Zo kun je ook op een kleine oppervlakte veel elektriciteit opwekken.

Een vuistregel voor de hoogste opbrengst zonnepanelen is:
beste zonnepanelen + beste installatie + beste plaats = beste opbrengst

Lees meer over opbrengst zonnepanelen

Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen heb je geen vergunning nodig. Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Uitzondering zijn woningen die als monument zijn aangemerkt en woningen die deel uitmaken van een beschermd stads- of dorpsgezicht. Zonnepanelen worden meestal op het dak geplaatst. Dat kan een schuin of plat dak zijn.

Bij installatie van de zonnepanelen op een schuin dak is het belangrijk dat de hellingshoek van het dak goed is, zodat het zonnepaneel zoveel mogelijk licht opvangt. Op een plat dak kun je zelf de hellingshoek bepalen doordat de zonnepanelen in een bak (console) worden gezet. Zonnepanelen kun je ook op de gevel monteren. Houd dan rekening met een 25% lagere opbrengst.
Meer over zonnepanelen plaatsen

Wil je weten welke zonnepanelen geschikt zijn voor jouw huis? Doe dan de zonnepanelen Koopwijzer. Ontdek wat zonnepanelen kosten en wat je gaat besparen met zonnepanelen voor jouw huis.

Start de zonnepanelen Koopwijzer

Zonnepanelen kosten

De kosten van een zonnepanelen systeem bestaan uit de volgende onderdelen:Zonnepanelen prijs in Wattpiek. Alles over zonnepa...

 • aantal zonnepanelen
 • montagematerialen voor een schuin of plat dak
 • omvormer
 • bekabeling


De kosten voor de installatie liggen tussen € 750 en € 1.100. Dat verschilt per situatie. Reken ook op kosten voor een extra groep in de meterkast, het plaatsen van een stopcontact bij de dakdoorvoer of het vervangen van de elektriciteitsmeter.
Naast de prijs van zonnepanelen zijn er 5 factoren die de hoogte van de installatiekosten voor zonnepanelen bepalen. Welke zijn dat?
Bekijk kosten zonnepanelen

Zonnepanelen kopen? Vraag nu gratis offertes

Vraag altijd meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...zonnepaneel offertes aanvragen bij installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van een zonnepaneel vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Daarom:

 • Onafhankelijk
  alle soorten zonnepanelen
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  prestaties zonnepanelen
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven