CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

CV-ketel informatie

alles over cv-ketels

CV-ketel informatie: alles over de cv-ketel. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Soorten cv-ketels.
Wat doet een combi-
ketel? Hoe werkt centrale verwarming? Is er verschil tussen HR-ketels? Wat is de beste cv-ketel?
Cv-ketel kopen, huren of leasen?
alles over cv-ketels 

Kijk & Vergelijk cv-ketels

alle cv-ketel merken

Vergelijk cv-ketels bij hoe-koop-ik.nl Onafhankelijk

Alle merken cv-ketels op een rij. Vergelijk cv-ketels van Atag, AWB, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant en meer. Filter o.a. op prestaties warm water, verwarming, garantie, prijs.
cv-ketels vergelijken

CV-ketel offertes

gratis en vrijblijvend

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.

Direct offertes aanvragen bij meerdere bedrijven? Dat is makkelijk. Zo kun je goed de service, adviezen en prijzen vergelijken. Gratis en vrijblijvend.
cv-ketel offertes aanvragen

Wat anderen vinden
"Heel handig die 3 offertes! Ik kon de adviezen en prijzen zo goed vergelijken."
Dhr. Broeksema, Leusden

TOP 3 meest bekeken
1. Beste cv-ketel
2. HR-ketel
3. Cv-ketel kopen

TIP cv-ketel

Cv-ketel goedkoper dan je denkt! Vanaf € 1 per dag kun je cv-ketel huren of leasen. Vraag offertes.


Cv-ketel informatie, tips en adviezen: zo kies je de juiste cv-ketel


Cv-ketels zijn er in soorten en merken. Wat zijn de verschillen tussen de cv-ketels? Wat zijn de beste cv-ketels? En hoe kies je uit cv-ketels?


Als je een nieuwe cv-ketel koopt, dan neem je een besluit voor langere tijd. De aanschaf van een nieuwe cv-ketel kun je goed voorbereiden. Hier vind je alles wat je moet weten over soorten cv-ketels. Onafhankelijke info en tips.

Wanneer kies je een nieuwe cv-ketel?

cv ketel nieuws

Uit cv-ketels kiezen doe je het best elke 12 tot 15 jaar. Heb je vaak last van cv-ketel storingen, dan wil je misschien al eerder een cv-ketel kiezen. Denk niet: mijn ketel doet het nog probleemloos, een nieuwe cv-ketel is nog niet nodig. Een oude cv-ketel, ook al heeft hij geen storing, kan je onnodig veel geld kosten. Ga je een ketel kopen dan zul je ontdekken dat die veel zuiniger is dan een oude.
Lees meer over cv-ketel vervangen

Nieuwe cv-ketels besparen

Besparen met cv ketel. Alle besparingstips.

Met een nieuwe cv-ketel kun je jaarlijks 15% tot 20% besparen op je stookkosten in vergelijking met een oude cv-ketel. Dat scheelt al gauw € 300 per jaar! Zo verdient de nieuwe cv-ketel zichzelf snel terug.
Welke nieuwe cv-ketels zijn het zuinigst?

Bekijk de Top-5 zuinige cv-ketel

Wat is de beste cv-ketel voor jouw huis?

Beste cv ketel voor jouw huis? Met de cv ketel Koo...

Er is veel keuze in cv-ketels. Wat is de beste cv-ketel voor jou? Dat kun je gemakkelijk ontdekken met de cv-ketel Koopwijzer. Je krijgt dan direct advies op maat over de verwarmingsketel die het beste bij je past.

 • Wat is de beste cv-ketel voor jouw huis?
 • Wat kost die cv-ketel?
 • Alle merken cv-ketels vergelijken.
 • Bij wie vraag je offertes aan en hoe vergelijk je die?
 • Welke vragen stel je aan de cv-installateur? En nog veel meer!Doe de cv-ketel KoopwijzerKies een cv-ketel met het stappenplan

Cv ketel kopen stap voor stap.

Om een cv-ketel te kopen is een aantal stappen nodig. Tenslotte koop je een nieuwe ketel voor 12 tot 15 jaar. Het is belangrijk zo’n aankoop goed voor te bereiden. Zo weet je wat je koopt en kun je de juiste vragen stellen aan de cv-installateur. Wat zijn de 6 stappen voor cv-ketel kopen?

Bekijk stappenplan cv-ketel kopenHR-combiketel

Voor centrale verwarming is er een grote keuze in soorten cv-ketels. Bijvoorbeeld de HR-ketel en de combiketel.
De nieuwe cv-ketels verschillen met vroeger. Een conventionele cv-ketel is een gewone, ouderwetse kachel zonder Hoog Rendement (HR) techniek. Aardgas wordt in deze kachel voor 70 tot 80% omgezet in nuttige warmte. Zo gaat 20-30% van de warmte verloren. Dit type ketel wordt nu niet meer gemaakt.

In Nederland is de HR-combiketel de meest verkochte cv-ketel. Dit is een hoogrendementsketel die warm water en verwarming levert.

CV-ketel als hoogrendementsketel

nieuws cv ketel rendement stijging

Cv-ketels worden ingedeeld in rendement. Deze cv-ketels heten HR-ketel en VR-ketel. Rendement is het nuttig gebruik van energie. Kort gezegd: hoeveel warmte kan een cv-ketel halen uit aardgas? Er is een verschil tussen ‘warmte’ en ‘nuttige warmte’. De warmte die door de schoorsteen vliegt of van de verwarmingsbuizen afstraalt is niet nuttig.
HR-ketel staat voor de afkorting hoog rendement. Een HR-ketel is een cv-ketel met een rendement hoger dan 100%. Minimaal 100% van de energie wordt door de HR-ketel omgezet in nuttige warmte. Een HR ketel hergebruikt (in tegenstelling tot de VR ketel) de warmte van verbrandingsgassen voor nuttige warmte. Er zijn cv-ketels van het type HR die zo een rendement halen van meer dan 107%. Dat scheelt energiekosten en is beter voor het milieu.

Lees meer over de HR-ketel

CV-ketel met verbeterd rendement

De HR-ketel verschilt van een VR-ketel. Een VR-ketel staat voor Verbeterd Rendementsketel. Met verbeterd rendement wordt +/- 89% van de energie door de cv ketel omgezet in nuttige warmte. Bij een VR-ketel gaat dus nog steeds een deel van de warmte verloren. VR-ketels worden niet meer gemaakt. Voor cv-verwarming worden dus HR-ketels gebruikt.

Combiketel: de cv-ketel voor warmte en warm water

nieuws cv ketelEr zijn cv-ketels die zowel warmte als warm water leveren. Dit type cv-ketel noem je een combiketel. Er zijn ook cv-ketels, die uitsluitend warmte geven. Dat type cv-ketel heet een soloketel. Om warm water te krijgen heb je een aparte boiler nodig.
Lees alles over de combiketel
Lees alles over de solo cv-ketel
Bekijk Top 5 cv-ketel veel warm water
Bekijk Top 5 stille cv-ketel

Veilige verwarmingsketel

Cv ketel informatie! Punten om op te letten.Cv-ketels zijn gesloten of open verwarmingsketels. Wat is het verschil? Voor de verbranding van gas is lucht nodig. Bij een gesloten verwarmingsketel wordt de lucht, die nodig is voor de verbranding, van buiten je huis gehaald.
Een open verwarmingsketel haalt die lucht uit de ruimte waar de ketel hangt. Bij open cv-ketels is extra ventilatie heel belangrijk. De gesloten cv-ketel komt het meeste voor. Ze zijn veiliger dan een open verwarmingsketel. Een hoogrendementsketel, dit is de HR-ketel, is altijd een gesloten verwarmingsketel.

Bekijk alles over verwarmingsketel

Nieuwste cv-ketel is de HRe-ketel

Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...Op het gebied van cv-ketels is er een nieuwe ontwikkeling: de HRe-ketel. Een HRe-ketel is een combiketel die ook elektriciteit opwekt. Deze cv-ketel kan je huis verwarmen, warm water leveren en elektriciteit opwekken. Steeds meer merken brengen dit nieuwe type HR-ketel op de markt. Dit type verwarmingsketel is veel duurder dan een HR-combiketel. Niet veel mensen kopen dit type cv-ketel.

Kleine cv-ketel

Kleine cv-ketels leveren grote prestaties. Handig als de combiketel bijvoorbeeld in een keukenkastje moet passen, of in een hoekje van de badkamer. En dan moet er ook nog plaats zijn voor leidingen en de cv-installatie. Kleine verwarmingsketels komen goed uit de tests. Ben je op zoek naar een kleine cv-ketel?
Ontdek ze met de
top 5 kleine cv-ketels

Cv-ketels vergelijken

Cv ketels vergelijken.Je zoekt de beste combiketel voor jouw huis. Er is niet vaak een cv-ketel test. Cv-ketels kun je gemakkelijk vergelijken met de Kijk&Vergelijk cv-ketels. Daar vind je alle soorten en merken cv-ketel van Nederland.
Filter en vergelijk cv-ketels op wat jij belangrijk vindt.
Vergelijk alle cv-ketels op o.a.

 • Garantie
 • Milieu
 • Prestaties
 • Soort en type
 • Prijs en nog veel meer

Start cv-ketels vergelijkenKosten cv-ketels

Cv ketel kosten en kleine letters.De kosten van een nieuwe cv-ketel bestaan uit de prijs van de combiketel zelf en de kosten van het installeren. Kijk niet alleen naar een goedkope cv-ketel. Een veelverkochte cv-ketel is de HR-ketel van het type 24kW CW4. Deze ketel heeft een adviesprijs van ongeveer € 1.500. Maar wat heb je er aan om dat te weten? CV-installateurs geven vaak korting op die cv-ketel adviesprijs. Let ook op de kosten voor cv-ketel onderhoud. Daardoor blijft je nieuwe cv-ketel goede en veilige prestaties leveren. Moet je de cv-ketel vervangen, maar komen de kosten van een nieuwe cv-ketel kopen je even niet uit? Overweeg dan cv-ketel huren of cv-ketel leasen. Dan betaal je een klein en vast bedrag per maand, inclusief service en onderhoud.
De totale kosten van een nieuwe HR-ketel bestaan uit de prijs van de verwarmingsketel en de kosten voor de installatie van de combiketel. Die installatiekosten verschillen sterk per woning en kunnen 40-50% uitmaken van het totaalbedrag.
Op welke punten moet je letten bij de cv-ketel kosten?

Vraag meerdere offertes voor cv-ketels

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Ga je een cv-ketel kopen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen voor een prijs op maat. Let dan op de prijs van de cv-ketel kopen en installeren. Met 3 offertes op maat kun je de adviezen, de service en de totaalprijs van de cv-ketels goed vergelijken.
Gratis en vrijblijvend.


Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Daarom:

 • Onafhankelijk
  alle soorten cv-ketel
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  prestaties cv-ketel
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven