Spouwmuurisolatie - alles wat je weten wilt.spouwmuurisolatie hoe-koop-ik.nl

Spouwmuurisolatie info

alles over isolatie

Spouwmuurisolatie informatie: alles over spouwmuurisolatie op 1 website.

Heb je een spouw-
muur? De voordelen van spouwmuur-
isolatie
. En nadelen? Is er isolatie subsidie? Het beste isolatiebedrijf? Veelgestelde vragen over isoleren spouw.
alles over spouwmuurisolatie

Kijk & Vergelijk isolatie

spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie vergelijken: vergelijk alle soorten isolatiemateriaal voor isolatie van de spouwmuren.

Alle soorten isolatiemateriaal vergelijken. Wat is het beste isolatie- materiaal? Vergelijk isolatiewaarde, prijs/ prestatie van spouwmuurisolatie en meer.
spouwmuurisolatie vergelijken

Offertes aanvragen

voor spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere isolatiebedrijven: gratis en vrijblijvend.

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen bij meerdere isolatie-
bedrijven met 1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend. Vergelijk de kosten en adviezen van isolatie offertes.
isolatie offertes aanvragen

Wat anderen vinden
“Kan nu beter kiezen door de offertes en advies”
Dhr. Jonker, Huizen

TIP spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kosten verdien je al binnen 3 jaar terug!


Spouwmuurisolatie een goed idee


Spouwmuurisolatie is de meest effectieve manier om je huis comfortabel warm te maken én flink te besparen op de energierekening. Door spouwisolatie bespaar je wel een kwart van je gasverbruik voor verwarming. Dat scheelt honderden euro’s per jaar. Isolatie van de spouwmuren verdient zich binnen 3 tot 5 jaar terug. Daarom is spouwmuurisolatie de eerste stap om je huis energiezuiniger te maken en heel populair onder huiseigenaren.

Spouwmuurisolatie voordelen

Isolatie van de spouw voorkomt warmteverlies. Spouwmuurisolatie: de voordelen van spouwmuurisola...Zo hoef je minder hard te stoken, want de temperatuurverdeling in de ruimte is veel gelijkmatiger. Daarmee verlaag je de gasrekening snel met 25 tot 30% per jaar. Op elke m2 gevel bespaar je ruim 9 tot 11 m3 gas. Dat betekent elk jaar honderden Euro's voordeel. In een gemiddelde hoekwoning bespaar je zo tot wel € 450 per jaar. Bij een 2-onder-1-kap woning kan dat oplopen naar € 550 per jaar.
Door de forse besparing op je energierekening heeft spouwmuurisolatie een terugverdientijd van maar 3 tot 5 jaar.

Met spouwisolatie krijg je een comfortabel en behaaglijk aanvoelend huis. De temperatuur van de binnenmuur gaat voelbaar omhoog. Je hebt nooit meer last van kille muren of tocht. In de zomer blijft het huis bovendien koeler.
Ook het milieu profiteert. Je huis isoleren bespaart schaarse brandstoffen en verkleint de CO2-uitstoot (broeikaseffect).

Isolatie van de spouwmuren is ook een goede investering. Door isolatie verbeter je het energielabel van je huis en je huis wordt meer waard. Spouwmuurisolatie heeft dan ook geen nadelen.
Ontdek de TOP 5 voordelen spouwmuurisolatie

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je gevel. Spouwmuurisolatie: hoe werkt het en hoe wordt het ...Huizen die gebouwd zijn na 1920 hebben bijna altijd een spouwmuur. Ze komen dan ook veel voor in Nederland. Pas vanaf 1980 werd de spouwmuur bij de bouw standaard voorzien van isolatie. Door de grote energiebesparing is toepassing van gevelisolatie bij bestaande woningen populair. Dat na-isoleren van de spouw  gebeurt door gaatjes te boren in de voegen van de buitengevel. Via die gaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Daarna worden de openingen weer keurig en bijna onzichtbaar gedicht. Een erkend en ervaren isolatiebedrijf doet dit in minder dan 1 dag. Zonder dat je er overlast van hebt.
Zo begin je direct met besparen op je gasrekening en genieten van het verhoogde wooncomfort.

In de jaren '70 zijn er problemen ontstaan met spouwmuurisolatie. Dat kwam vooral door het gebruik van bepaalde materialen.  Er ontstonden daardoor problemen met vocht. De materialen van nu zorgen voor een probleemloze na-isolatie van de spouwmuur. Ook de aanbrengtechnieken zijn veel malen beter dan toen. Kies voor een ervaren en erkend isolatiebedrijf.
Lees meer over na isoleren spouwmuur

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een maatregel die veel energiebesparing oplevert en goedkoper is dan gedacht. Veel huiseigenaren schatten de kosten te hoog in. Besparingstips isolatie: alle besparingstips op ee...Isolatiebedrijven kunnen de buitenmuren van een huis in minder dan 1 dag isoleren. Daardoor blijven de kosten beperkt.

De spouwmuurisolatie prijs worden berekend per vierkante meter (m2) gevel. Als vuistregel hanteer je voor de kosten van spouwmuurisolatie zo’n € 15 per m2. Dit zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen.

De prijzen verschillen per situatie omdat de spouw bijvoorbeeld heel smal is of juist heel breed. Dat betekent dat de hoeveelheid gebruikte  isolatiematerialen sterk kunnen verschillen. Juist daar zitten verschillen in prijs in. Maar ook de bereikbaarheid van de buitenmuren kan een verschil in na-isolatie prijs opleveren.

De prijs van na isoleren van de spouwmuren is voor elke woning anders. De kosten worden daarom op maat berekend door de isolatieadviseur. De gemiddelde prijzen per woningtype zien er ongeveer als volgt uit:

Woning              
type
Gevel
oppervlakte         
Kosten
Spouwisolatie        
Besparing op gas  
per jaar
Tussenwoning   60 m2 minder dan € 1.000  
€ 350
Hoekwoning           
  90 m2 € 1.300 € 450
2/1 kap woning      
 100 m2  € 1.500 € 525
Vrijstaande woning  
150 m2
€ 2.200 € 650

Spouwmuurisolatie verdien je snel terug. Meestal al in 3 tot 4 jaar.

Elk huis is anders. Zorg voor een prijs op maat. Juist daarom is het van belang dat een isolatie adviseur bij je langs komt om de situatie zorgvuldig te bekijken. Alleen zo weet je of spouwmuurisolatie bij jouw huis mogelijk is en wat het kost.
Bekijk de spouwmuurisolatie kosten

Vraag altijd meerdere offertes aan. Dan kun je de prijzen goed vergelijken. Maar ook het advies, de service en de garantie. Bij Hoe-Koop-Ik.nl krijg je bovendien gratis 2 handige checklists, die je kunt gebruiken bij het vergelijken van de offertes.

Vraag advies en offertes


Subsidie voor spouwmuurisolatie

Vergunning gevelisolatie buitenzijde? hoe-koop-ik....Voor 2021 is er geen landelijke subsidie voor spouwmuurisolatie. Wel blijft het BTW-tarief in 2021 verlaagd tot 9%. Ook zonder subsidie verdien je de kosten op spouwmuurisolatie snel terug.
Alles over subsidie spouwmuurisolatie

Verder stimuleren sommige provincies en gemeenten spouwmuurisolatie met een eigen subsidieregeling. Check daarom altijd of er een lokale regeling is. Wil je zeker zijn, dat je geen regeling mist? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende isolatiebedrijven. Die kunnen je niet alleen goed adviseren, maar weten ook precies of er in jouw gemeente een subsidieregeling is.

Is je huis geschikt?

Spouwmuurisolatie kies je niet zomaar. Je huis isoleren doe je maar eenmaal. Kwaliteitskeurmerken spouwmuurisolatieGevelisolatie gaat een leven lang mee. Wil je spouwmuurisolatie laten doen in een bestaande woning, dan moet je huis wel een geschikte spouwmuur hebben. Een isolatiebedrijf kan dit onderzoeken, maar misschien kun je het zelf nagaan.

 1. Wat is het bouwjaar van jouw huis? Een huis dat gebouwd is na 1920 heeft bijna altijd spouwmuren. Direct het huis isoleren gebeurde pas na 1980. Dus is je huis gebouwd tussen 1920 en 1980, dan is de spouwmuur niet standaard geïsoleerd.
 2. Hoe dik is je buitengevel? Weet je het bouwjaar van je huis niet? Ga naar een voor- of achterdeur en meet hoe dik de buitenmuur is. Is de afstand van de buitenkant tot de binnenzijde 24 cm of meer? Dan heb je zeker een spouwmuur. En kun je jouw huis laten isoleren.
 3. Twijfel je? Geen probleem. Een isolatie-adviseur is opgeleid om de mogelijkheden van isolatie voor jouw huis te onderzoeken. Hij kan zelfs in de spouw kijken met een camera om te zien of isolatie ook technisch goed mogelijk is. Alles over de spouwmuur

Spouwmuurisolatie materialen

Spouwisolatie kan met verschillende isolatiematerialen worden uitgevoerd. Glaswol voor spouwmuurisolatie. Vergelijk isolatie...Wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw huis, kun je niet zomaar zeggen. Het is per situatie verschillend. Een isolatie expert kan dit goed beoordelen. Isolatiemateriaal met de hoogste isolatiewaarde is niet altijd het beste isolatiemateriaal voor jouw spouwmuur. De soorten spouwmuurisolatie kun je op isolatiemateriaal als volgt indelen:

 • Vezelig: Inblaaswol zoals, glaswol of steenwol zijn voorbeelden van dit soort isolatiemateriaal.
 • Korrels: Isolatieparels of korrels, zoals bijvoorbeeld polystyreen isolatie parels (EPS) en perliet isolatiekorrels.
 • Schuim: UF-schuim en PUR (polyurethaan) zijn voorbeelden van isolatieschuim. Hoe kies je juiste isolatiemateriaal?


Met de Kijk & Vergelijk spouwmuurisolatie kun je de voor- en nadelen van alle soorten spouwmuurisolatie materiaal vergelijken.Spouwmuurisolatie vergelijken: vergelijk alle soor... Het soort isolatiemateriaal dat het beste bij jouw huis past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere isolatiebedrijven. Als je via ons offerte aanvraagt, gaan die aanvragen naar isolatiebedrijven die meerdere isolatiematerialen aanbieden.

Vergelijk spouwmuurisolatieIsolatie zonder spouwmuren?

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat je huis simpelweg geen spouwmuren heeft. Maar er zijn meer situaties waarin het niet kan:
In de spouw mogen geen resten zitten van puin of cement. Die kunnen namelijk een koudebrug vormen en zo voor vochtproblemen zorgen. Een ervaren  isolatiebedrijf kan dit  beoordelen met camera onderzoek.  Als de voegen in slechte staat zijn, kan er regenwater lekken in de spouwmuurisolatie. Ook dat kan zorgen voor vochtproblemen in huis. Daarom moet het voegwerk, het dak en de dakgoten in orde zijn. Is je gevel geschilderd met waterdichte verf? Dan kan de waterdamp niet goed uit de spouw naar buiten. Hetzelfde geldt voor gevelstenen met glazuur. In al die gevallen zijn er andere manieren om toch je muren te isoleren:

 • Gevelisolatie

Bij isolatie van de buitengevel worden er speciale platen aangebracht op de buitenmuur. Die worden daarna meestal afgewerkt met stuc of steenstrips. Hierdoor verandert het aanzicht van je huis. In bijna alle gevallen moet je hiervoor een vergunning aanvragen. Buitengevelisolatie is een stuk duurder dan spouwmuurisolatie.
Ontdek meer over gevelisolatie

 • Binnenmuur isolatie

Hierbij wordt het isolatiemateriaal in het huis aangebracht op de binnenzijde van de buitenmuur. Het is een bewerkelijke klus, maar in sommige gevallen een goede oplossing. Bijvoorbeeld als je in een monumentaal pand woont en isolatie op de buitengevel niet is toegestaan.
Meer over binnenmuur isolatie

Tip: Spouwmuurisolatie stappenplan

In het stappenplan voor spouwmuurisolatie kun je zien welke stappen je kunt nemen, van voorbereiding tot oplevering, om je huis te voorzien van spouwmuurisolatie. Tips spouwmuurisolatie. hoe-koop-ik.nl Onafhankeli... Dan weet je precies waar je aan toe bent.
Ontdek stappenplan spouwmuur isoleren

Hoe kies je een goed spouwisolatie bedrijf?

Spouwmuurisolatie is gespecialiseerd werk. Beste keuze voor spouwmuurisolatieDaarvoor is vakmanschap, kennis en ervaring nodig. Het  is een van buitenaf onzichtbaar proces, dat moeilijk te controleren is. Het eindresultaat is juist sterk afhankelijk van een nauwkeurige werkwijze. Je moet dus volledig kunnen vertrouwen op de expertise en inzet van het isolatiebedrijf. Zo heeft je huis na isolatie daar levenslang profijt van.
Hoe kies je een erkend isolatiebedrijf?

Kies daarom altijd voor een erkend isolatiebedrijf. Isolatiebedrijven hebben zich gebundeld in de VENIN (Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland). Isolatiebedrijven zijn door hoe-koop-ik al voor je geselecteerd en beoordeeld. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de selectiecriteria en:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van spouwmuurisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn service gericht.
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen als IKOB-BKB.
 • werken met KOMO-garantie.

Isolatie offertes aanvragen

Spouwmuurisolatie offertes aanvragen doe je heel eenvoudig. Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Vraag isolatie offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Daarom

 • Onafhankelijk
  alle soorten spouwmuurisolatie
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  isolatiematerialen
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven