Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Dakkapel informatie

alles over de dakkapel

Dakkapel informatie. Onafhankelijk en objectief. Alles over de dakkapel.

Welke soorten dakkapel zijn er? De verschillen tussen de houten en kunststof dakkapel. Wat zijn de beste dakkapellen? Is een vergunning nodig? Wat zijn dakkapel prijzen?
alles over de dakkapel

Vergelijk dakkapellen

soorten dakkapel

Vergelijk dakkapellen op soort, materiaal, afmeting en afwerking. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.

Alle soorten dakkapel op een rij. Vergelijk dakkapellen: houten dakkapel, kunststof dakkapel en dakopbouw. Welke dakkapel past bij jouw huis?
dakkapellen vergelijken

Dakkapel offertes

gratis en vrijblijvend

Offertes dakkapel aanvragen. Gratis en vrijblijvend. met 1 aanvraag meerdere offertes dakkapel bij hoe-koop-ik.nl.

Dakkapel offertes aanvragen bij meerdere dakkapel bedrijven met
1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend. Vergelijk de prijzen en adviezen van dakkapel offertes.
vraag dakkapel offertes aan

Wat anderen vinden
“Wat fijn, alles op 1 website gevonden. Ik weet nu wat ik nodig heb.” Dhr. Tolboom, Hilversum

TOP 3 meest bekeken
1.
Dakkapel prijzen
2. Prefab dakkapel
3. Kunststof dakkapel

TIP dakkapel

Een dakkapel vergunning is vaak niet nodig. Check de voorwaarden dakkapel vergunningsvrij.


Dakkapel geeft ruimte en licht


Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w... Een dakkapel geeft meer ruimte en licht. Met een dakkapel krijg je er leefruimte bij voor die extra slaapkamer, computerruimte of speelkamer. Voor elke woonsituatie is er wel een dakkapel. Welk dakkapel is geschikt voor jouw huis? Hoe kies je een betrouwbaar dakkapel bedrijf? Heb je een vergunning voor een dakkapel nodig?

Alles over de soorten dakkapellen die er zijn en over het kiezen van de juiste dakkapel. Welke stappen je zet als je een dakkapel kopen wilt. Over de kosten van een dakkapel. En over de voordelen van een dakkapel.
Onafhankelijke info, tips en adviezen over de dakkapel.

Dakkapel voor jouw huis

Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...

Wil je weten welke dakkapel geschikt is voor jouw huis? Doe dan de dakkapel Koopwijzer. In enkele stappen ontdek je welk type het best bij jouw huis past. En hoeveel ruimte je erbij krijgt. Ook zie je de dakkapel kosten. Zo maak je de beste keuze uit dakkapellen.

Doe de dakkapel Koopwijzer
Dakkapel kopen

Dakkapel stap voor stap kopen. Onafhankelijke info...

Een dakkapel kopen, dat bereid je goed voor. Met het stappenplan dakkapel. Daarin staat welke vragen je jezelf kunt stellen. Zo ontdek je wat de beste dakkapel is voor jouw huis en waar je offertes aanvraagt. Zo weet je waar je op moet letten bij het kopen van een dakkapel.
Bekijk stappenplan dakkapel kopen

Dakkapel voordelen

Voordelen van een dakkapel op een rij. Onafhankeli...

Een dakkapel biedt veel voordelen. De kosten zijn bescheiden, vergeleken met het extra wooncomfort dat die dakkapel oplevert.

De 7 voordelen van een dakkapel op een rij.
Een nieuwe dakkapel:

 1. geeft veel ruimte, je krijgt je er een compleet nieuwe kamer bij.
 2. geeft veel woonplezier.
 3. geeft veel licht.
 4. zorgt voor frisse lucht (ramen en ventilatie).
 5. geeft een waardestijging van het huis.
 6. is aantrekkelijk bij verkoop van je huis.
 7. is snel geplaatst, vaak binnen een dag.

Dakkapellen voorbeelden: bekijk de soorten

Vergelijk soorten dakkapel. Voorbeelden van dakkap...Er zijn verschillende soorten dakkapel. Zo kun je type dak van de dakkapel kiezen: wil je een dakkapel met een plat dak of een dakkapel met een schuin dak?

Ook kun je kiezen van welk materiaal de dakkapel wordt gemaakt: houten dakkapel, kunststof dakkapel, polyester dakkapel.
Kies ook hoe de dakkapel gebouwd wordt. Een prefab dakkapel of een traditioneel gebouwde dakkapel?

Inspiratie opdoen? Voorbeelden van dakkapellen vind je in de Kijk & Vergelijk dakkapellen. Van elke soort dakkapel zie je een foto en een uitgebreide toelichting. Elke dakkapel kun je makkelijk vergelijken met een andere. Op zoek naar een kleine dakkapel? Een dakkapel met je buren? Of een dakkapel schuin dak?

Kijk & Vergelijk dakkapellen


Dakkapellen met plat dak of schuin dak

Dakkapel met plat dak of dakkapel met schuin dak. ...
 • Dakkapellen met een plat dak zie je het meeste. Dit soort dakkapellen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Het formaat kan fors verschillen, net als de afwerking van de dakkapellen. Dakkapellen met een plat dak zijn vaak goedkoper dan een schuin dak.
 • Dakkapellen met een schuin dak kunnen beter passen bij de stijl van je huis. Het schuine dak van deze dakkapellen wordt meestal bedekt met dakpannen. Zulke dakkapellen volgen de contouren van je huis. Dakkapellen met een schuin dak zijn wel duurder dan die met een plat dak. Voor dakkapellen met een schuin dak heb je bovendien een bouwvergunning nodig.


De meeste Nederlanders kiezen voor een dakkapel met plat dak. Dat is de goedkoopste dakkapel.
Een dakkapel met schuin dak is ook mogelijk. Zo’n dakkapel geeft allure aan je huis. Een dakkapel met schuin dak wordt voorzien van dakpannen. Een dakkapel met schuin dak wordt ook 'dakkapel met slepend dak' genoemd. De ruimte die je erbij krijgt is met een dakkapel met schuin dak is even groot als bij een dakkapel met plat dak.
Meer over dakkapel met plat dak
Meer over dakkapel met schuin dak

Kunststof dakkapel of houten dakkapel

Houten dakkapel of kunststof dakkapel. De voor- en...

De houten dakkapel wordt van oudsher toegepast. Een houten dakkapel past bij het andere houtwerk van je huis. Vaak wordt bij een houten dakkapel ook kunststof gebruikt. De zijwangen van de dakkapel zijn dan bijvoorbeeld Trespa platen. Zo combineer je de voordelen van hout en kunststof.
Wil je meer weten over de voordelen en nadelen van een houten dakkapel?
Houten dakkapel

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een kunststof dakkapel. Met zo’n dakkapel heb je nauwelijks onderhoud. Hierdoor zijn de dakkapel kosten lager, gezien over de hele levensduur van de dakkapel.
Wil je meer weten over de voordelen en nadelen van een kunststof dakkapel?

Kunststof dakkapel

Hoe gaat dakkapel plaatsen?

Dakkapel plaatsen gaat vaak in een dag. Onafhankel...

De bouwwijze van dakkapellen verschilt. Een dakkapel plaatsen kan op 2 manieren: prefab en traditioneel gebouwd.
Een dakkapel die wordt gebouwd in een werkplaats heet een 'prefab dakkapel'. De dakkapel wordt met een hijskraan op het dak geplaatst. Door de prefab dakkapel heb je maar korte tijd een gat in je dak; dit type dakkapel is binnen een dag op je dak geplaatst. Afval en materialen voor de dakkapel worden vanaf buiten aan- en afgevoerd. Met een prefab dakkapel kun je snel genieten van je nieuwe dakkapel.

Naast de prefab dakkapel is er ook de traditioneel gebouwde dakkapel. Een traditionele dakkapel wordt op het dak opgebouwd: de 'dakopbouw'. Een traditioneel gebouwde dakkapel is een goede oplossing als je specifieke wensen hebt voor je dakkapel, of als je huis een bijzonder dak heeft.

Hoe gebeurt dakkapel plaatsen?

Prefab dakkapel

Steeds meer consumenten kiezen voor prefab dakkapellen. Deze dakkapellen worden gemaakt in een werkplaats van een dakkapellen specialist. Deze dakkapellen worden binnen een dag op het dak geplaatst. Zo heb je minder overlast. Prefab dakkapellen worden van hout of kunststof gemaakt. Of een combinatie daarvan.
Prefab dakkapel

Traditionele dakkapel

Bouwtekening dakkapel en dakkapel details. Onafhan...Traditionele dakkapellen bestaan al veel langer dan prefab dakkapellen. Deze dakkapellen worden op het dak exact op maat gebouwd. Vandaar de naam 'dakopbouw' voor traditioneel gebouwde dakkapellen. Een traditionele dakkapel bouwen duurt langer dan het plaatsen van een prefab dakkapel.

Traditionele dakkapellen hebben een houten constructie. Voor de afwerking van de zijwangen, boeidelen en kozijnen kun je kiezen voor kunststof (Trespa, Keralit) of hout.
Traditionele dakkapel

Heb je weinig ruimte? Je kunt ook kiezen voor een dakopbouw. Dat is een nieuwe volledige etage op een huis met plat dak. Vaak wordt zo'n dakopbouw gecombineerd met een dakterras.
Dakopbouw

Dakkapel checklist

Checklist: hoe vergelijk je dakkapel offertes. En ...

Niet elke dakkapel past op jouw huis. Hoe kies je de beste dakkapel?
Er zijn 4 zaken waar je rekening mee moet houden als je een dakkapel wilt. bekijk de checklist.

Wat is de beste dakkapel?

Dakkapel geeft ruimte

Dakkapel geeft ruimtewinst in loopoppervak m2. Ona...

Een dakkapel plaatsen geeft meer ruimte en stahoogte in je kamer. Hoe bereken je de extra ruimte die de dakkapel oplevert?
De ruimtewinst van een dakkapel wordt bepaald door:

 • Breedte van de dakkapel.
 • Hellingshoek van het dak.

Bij een normaal schuin dak (dakhelling van 40 graden) en een dakkapel van 3 meter breed win je 4 m2 loopruimte. Zelf je extra ruimte berekenen met een dakkapel?

Hoeveel ruimte geeft een dakkapel?

Nieuwe dakkapel of renovatie?

Heb je een oude dakkapel? Dan is dakkapel renovatie een mogelijkheid. Een dakkapellen specialist inspecteert de dakkapel en geeft advies of dakkapel renovatie mogelijk is en wat renovatie van de dakkapel kosten gaat.

Dakkapel vergunning nodig?

Dakkapel vergunning?Onafhankelijke info van hoe-ko...

Een dakkapel vergunningsvrij plaatsen kan vaak als de dakkapel aan de achtergevel van je huis wordt gebouwd. De dakkapel moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
Soms is wel een bouwvergunning nodig. Bijvoorbeeld als de dakkapel aan de voorgevel van je huis wordt gebouwd, aan de zijkant wordt geplaatst of grenst aan de weg of groen. Lees meer over:

Dakkapel vergunning

Dakkapel prijs

Dakkapel prijzen; alle informatie over de dakkapel...

De dakkapel prijs varieert al naar gelang de soort en kwaliteit van de dakkapel. De dakkapel prijs wordt grofweg bepaald door 4 zaken:

 1. Breedte dakkapel
 2. Materiaal dakkapel (kunststof, hout, polyester)
 3. Afwerking dakkapel
 4. Extra’s of accessoires (rolluik, hor ed.)

De prijs van een dakkapel begint ongeveer bij € 3.000 en kan oplopen tot zo’n € 10.000. Dat is afhankelijk van je wensen. Voor elk budget is er wel een dakkapel.

Vuistregels voor de dakkapel prijzen:

 • Een houten dakkapel is in aanschaf goedkoper dan een kunststof dakkapel.
 • Een kunststof dakkapel is over de langere termijn goedkoper, omdat je geen onderhoud hebt.
 • Een polyester dakkapel heeft de hoogste dakkapel prijs.
 • Een prefab dakkapel heeft een iets hogere prijs dan een traditioneel gebouwde dakkapel.
 • Een nieuwe dakkapel is soms goedkoper dan dakkapel renovatie.
 • Hoe breder een dakkapel, hoe hoger de dakkapel prijs.
 • Hoe flauwer je dak (hellingshoek), hoe meer materiaal nodig is voor een dakkapel.
 • Hoe meer accessoires of specifieke wensen, hoe hoger de dakkapel prijs.


Wil je weten wat de kosten van een dakkapel zijn? Hoe-koop-ik.nl heeft alle dakkapel prijzen voor je onderzocht.


Bekijk kosten dakkapel


Dakkapel plaatsen

Beste dakkapel kiezen? Waar let je op? Onafhankeli...Dakkapel plaatsen vereist vakmanschap, kennis en ervaring. De meeste dakkapellen in Nederland worden geplaatst door gespecialiseerde dakkapellen bedrijven. Wij helpen je de beste dakkapellen bedrijven te vinden. Kies voor een ervaren dakkapellen specialist en let op de garantievoorwaarden.

Er zijn 7 punten waar je een dakkapellen specialist op kunt beoordelen.
Hoe kies je een dakkapel bedrijf?

Hoe-koop-ik.nl heeft ervaren en kwalitatief goede dakkapel bedrijven voor je geselecteerd. Met een aanvraag ontvang je 3 offertes van ervaren dakkapel bedrijven.

Dakkapel? Vraag offertes aan

Dakkapel offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...

Ben je benieuwd wat de dakkapel prijs wordt voor jouw huis? Vraag dan meerdere offertes aan bij dakkapel specialisten. Dat kan met één aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, garantie en dakkapel prijzen vergelijken.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan het dakkapellen bedrijf te stellen.''

Daarom:

 • Onafhankelijk
  alle soorten dakkapel
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  dakkapellen
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven