Onderhoud cv-ketel - alles wat je weten wilt.cv-ketelonderhoud hoe-koop-ik.nl

Cv-ketel onderhoud

nieuws en trends

Onderhoud cv ketel nieuws. Onafhankelijk info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over cv-ketel onderhoud en de nieuwste cv-ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Fabels en feiten over CV-ketel onderhoud

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Je hoort nogal wat tegengestelde geluiden over het onderhouden van de CV-ketel. De een laat hem elk jaar helemaal nakijken, de ander kijkt er nooit naar om. Is een moderne CV-ketel helemaal onderhoudsvrij? En kun je een storing zelf oplossen? Of zijn dat fabels?

1. Fabel of feit?
Een moderne CV-ketel is onderhoudsvrij

cv ketel onderhoud CV-ketels worden technisch steeds beter. Voortdurend worden innovaties toegepast in moderne HR-ketels. Onderdelen die vaak aanleiding geven tot storingen, of aan slijtage onderhevig zijn, worden steeds verder verbeterd. Denk aan de brander, de pop of de warmtewisselaar. Ook worden CV-ketels steeds slimmer in elkaar gezet, waardoor onderhoud en reparaties eenvoudiger zijn.

Reinigen en slijtage
Maar dat een CV-ketel helemaal geen onderhoud meer nodig heeft, is een fabeltje. Gemiddeld brandt een CV-ketel 1000 uur per jaar. Elke machine die zoveel arbeidsuren maakt, heeft onderhoud nodig.
Onderdelen moeten gereinigd worden, en als er slijtage is, moet er soms iets vervangen worden om erger te voorkomen. Daarom is het, ook voor moderne CV-ketels, belangrijk dat er minstens elke 2 jaar onderhoud gepleegd wordt door een ervaren CV-monteur.
Lees verder Fabels en feiten over CV-ketel onderhoud

Onderhoud cv ketel beter dan sparen

Onderhoud cv-ketel beter dan sparen. Onafhankelijk...

In 2016 zakken de spaarrentes lager dan 1%. Maar we sparen steeds meer. Er is een alternatief! Stop je spaargeld in je huis. Een zuinig werkende cv ketel levert meer op dan sparen.

Spaarrentes
Nederlanders sparen het meest van Europa. En dat blijft zo, nu de rente dit jaar zelfs onder de 1% duikt. Met een buffer op je spaarrekening kun je tegenvallers opvangen. Maar voor rendement halen is er iets beters. Je eigen huis!

Oude cv ketel

Cv ketel merken. Alles over Atag cv ketel, Remeha ...Heb je een cv ketel die 15 jaar of ouder is? Dan heb je een unieke kans om een flink rendement te behalen. Zowel financieel als op energiegebied. Een cv ketel van 15 jaar of ouder verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone cv ketel. Zo verdient de nieuwe cv ketel zichzelf terug.
Lees verder over: Onderhoud cv ketel beter dan sparen

3 manieren om een cv ketel storing te voorkomen


Kijk af en toe naar de cv-ketel

Het is geen mooi apparaat, de cv-ketel, maar het is wel goed om tweemaal per jaar er even naar te kijken. Bijvoorbeeld als de zomertijd en wintertijd ingaan. Kijk dan even of er geen storingslampjes branden, of dat er misschien een storingsmelding op de display staat.

En werp een blik op de waterdruk. Dat staat aangegeven op de manometer. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Is de waterdruk te laag, dan kost het de pomp van de CV-ketel veel meer moeite om het water rond te pompen. Met defecten tot gevolg.
Lees verder over: 3 manieren om een cv-ketel storing te voorkomen

Zomer? Tijd voor de cv ketel!


In de zomer halen we warmte liever van de zon. Maar de moderne cv ketel is het hele jaar actief, als warmwaterbron. Een beetje meer aandacht lijkt op zijn plaats. Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...

De Cv-ketel, een vergeten huisgenoot

De Cv-ketel is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar stand-by. In de winter valt hij op omdat hij zorgt voor een warm huis.  Maar het hele jaar is hij actief als warmwaterbron.
Uit onderzoek blijkt dat hij helaas maar weinig aandacht krijgt. In de meeste huishoudens begint de waardering pas als hij stuk is. Dan merk je hoe belangrijk hij is voor comfortabel wonen.

Onderhoud cv ketel belangrijk

De moderne cv-ketel is een Hoog Rendement cv-ketel. Dat betekent dat hij zuinig omgaat met gas. Vergeleken met een traditionele cv ketel kan dat 20-25% schelen op het gasverbruik. Dat tikt positief door in de maandlasten. Zo verdient een nieuwe cv ketel zich snel terug. Vaak al binnen 4 tot 5 jaar.
Om die prestaties te blijven halen is cv ketel onderhoud van belang.

Lees verder: Zomer? Tijd voor de cv ketel!

Snel energie besparen?

top 10 bespaartips


Ieder jaar krijg je van het energiebedrijf je jaarrekening. Geschrokken? Je kunt veel zelf doen om je energieverbruik te verlagen. Het grootste deel van je energierekening gaat op aan gas. Daar kun je veel op besparen. Hoe? Met deze tips.
Besparen met cv ketel. Alle besparingstips.

Snel stookkosten verlagen: 10 tips
1. Zet 1 uur voor het slapen de thermostaat lager.
2. Plaats radiatorfolie voor warmte-isolatie van muren.
3. Dicht kieren en naden  van ramen met tochtstrips.
4. Plaats een tochtborstel/ tochtklep op de brievenbus.
5. Ontlucht de verwarming. En controleer of je moet bijvullen.
6. Verwarm geen kamers die je niet gebruikt.
7. Laat je cv-ketel onderhouden. Deze wordt zuinig en veilig afgesteld.
8. Hang geen gordijnen voor je radiator. Zo kan de warmte beter uitstralen.
9. Ventileer je huis. Een droger huis kost minder energie om te verwarmen.
10. Is je cv ketel 15 jaar of ouder? Deze verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone cv ketel.

Lees verder over: Snel energie besparen

Beste koop cv ketel?


Wat is de beste koop cv ketel? Cv ketels worden niet zo vaak getest. Er is een test geweest in 2007 en in 2009 door de Consumentenbond. In 2011 is er geen grote cv ketel test gedaan door de Consumentenbond. Er is geen HR ketel die zich als enige ‘beste cv ketel 2011’ mag noemen. Cv ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste k...

Beste uit de Test
De Consumentenbond test eens per twee jaar een aantal cv ketels. In die cv-ketel test wordt onder meer gelet op: bedieningsgemak, prestaties en energieverbruik. In de laatste test werden 14 cv ketels getest. Hierbij is de puntentelling van de eerdere cv ketel tests aangepast. Als een cv ketel een 7,5 scoort of meer, mag hij zich 'Beste uit de Test' noemen. De top 5 cv ketels mogen zich allemaal 'Beste uit de Test' noemen. Daarmee geeft de Consumentenbond aan dat de cv ketel een prima kwaliteitskeuze is. Dit waren de toppers: Atag A244EC, Remeha Calenta 28c, Nefit ProLine HRC 24/CW4, Itho Kli-max2 HR24 CW4 en Bosch Compact 4.

Installatiekosten cv ketel
Geen enkele verwarmingsketel is ook de 'beste koop', volgens de Consumentenbond. Dat komt omdat bij ‘de beste koop’ de prijs van het product een grote rol speelt.
Lees verder over: Beste koop cv ketel?

Winter: 1 op 3 cv ketels valt uit

winter laat op gang


Iedereen heeft het erover en treft voorbereidingen. Jij ook? Wat doe je met je cv ketel in de winter? Alle wint...

Vorst en sneeuw
De winter van 2012 is vandaag in ieder geval begonnen. Vorst en sneeuw zorgde voor de eerste pret, maar ook voor de eerste perikelen. Gladde wegen, files en uitgevallen cv ketels.

Strenge vorst
Er zijn voorspellingen dat donderdag en vrijdag de temperatuur zakt tot tien graden onder nul. Wordt het de strenge winter, waar weersdeskundigen het in oktober al over hadden? De voorspelling is dat er over een paar dagen al geschaatst kan worden op natuurijs. De Elfstedenkoorts wakkert alweer aan. Het voorspellen van weer op de lange termijn blijft lastig. Blijft de vorstperiode aanhouden?

Voorbereid op winter
Het lijkt erop dat iedereen toch verrast is door deze weersomslag. In de winkels is nog volop voorraad strooizout, schaatsen en sleeën. De winter is dan ook laat op gang gekomen.

Uitgevallen cv ketel
In de winter valt 1 op de 3 cv ketels uit! Als het begint te vriezen, stijgt direct het aantal meldingen van mensen met een uitgevallen cv ketel. Juist als een verwarmd huis hard nodig is, en de verwarming hard moet werken, laat de cv ketel het dan afweten.

CV ketel onderhoud
Je kunt dat voorkomen. Zorg er voor dat je cv ketel goed onderhouden wordt. Net als de auto. Dat verkleint de kans op storingen.
lees verder: Winter: 1 op de 3 cv ketels valt uit

Energierekening omlaag in 2012

regel het gewoon zelf: verlaag je energierekening


De energiebedrijven hebben hun tarieven voor 2012 bekend gemaakt.


Energieprijzen omhoog

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.De energiebedrijven verhogen hun tarieven voor 2012. De levering gaat ongeveer 75 euro meer kosten. Ook de prijzen voor het netwerk worden verhoogd. Dat gaat om ongeveer 30 euro. Daarnaast verhoogt de overheid nog eens de energiebelasting met bijna 15 euro. Alles bij elkaar ben je als consument gemiddeld 120 euro meer kwijt. Dat wil zeggen, als je er zelf niets aan doet.

Onbelangrijk bericht?

Het is de vraag hoe belangrijk de energierekening is voor de consument. Het lijkt van niet. Het is namelijk opvallend, dat een huishouden per jaar honderden euro’s aan stroom en gas verspilt. De consument neemt daarin een veel te afwachtende houding aan.

Draai het om: energierekening omlaag!

Met simpele maatregelen kan de energierekening aanzienlijk omlaag. En niet eenmalig, maar blijvend.

Lees verder Energierekening omlaag in 2012

Inregelen cv bespaart stookkosten


Als de verwarming niet alle kamers in een woning even goed verwarmt, is er veelal geen grote ingreep nodig, zoals een nieuwe cv ketel. Opnieuw inregelen van de cv installatie lost het probleem eenvoudiger op. Een goed ingeregelde cv bespaart stookkosten. Besparen met cv ketel. Alle besparingstips.

‘Waterzijdig inregelen’ cv
Dat ervaren duizenden huishoudens deze winter, nadat de cv monteur hun centrale verwarming ‘waterzijdig inregelde’. Door allerlei oorzaken, zoals gebrek aan onderhoud, kan het gebeuren dat het warme water uit de cv ketel zich niet goed verdeelt over alle cv radiatoren in huis. Het effect daarvan is dat sommige kamers niet warm te krijgen zijn, terwijl andere kamers juist te warm worden.

Lees verder: inregelen cv bespaart stookkosten

HR ketel kan ook onzuinig zijn


Hoog rendement zit ook in gebruik cv ketel

Een HR ketel (een cv ketel met Hoog Rendement) is de zuinigste cv ketel. Toch kan zo'n top cv ketel in de loop van de tijd onzuiniger worden. Het halen van het hoogste rendement zit hem deels ook in de manier waarop je met de cv ketel omgaat. Net als met een hybride auto. Als je bij het optrekken altijd plankgas wegscheurt, is het rendement veel minder dan wanneer je rustig en soepel rijdt.

De Hoog Rendement top 5: cv ketel top 5 termen en vragen
1. Afstellen van de temperatuur op de cv ketel
Het tapwater uit de combiketel of boiler is vaak afgesteld op 80° Celsius of warmer. Een lagere temperatuur zorgt voor energie besparen. Het beperkt ook de verkalking. Stel de temperatuur echter nooit lager in dan 60° Celsius.
2. Bijvullen en ontluchten......

Lees verder over HR ketel kan ook onzuinig zijn

Samen duurzaam

op Dag van de Duurzaamheid


Vrijdag 11 november is het Dag van de Duurzaamheid. Doel is om duurzaamheid een belangrijk thema te maken in het dagelijks leven. Er worden dan in heel Nederland talloze acties georganiseerd.

Zo is er een actie om alle kinderboerderijen duurzaam te maken. Ook is er een duurzame vismarkt in Amsterdam en wordt zelfs de ‘eerlijke zak van Sinterklaas’ geïntroduceerd. Daarnaast zijn er nog ontelbare lokale buurtactiviteiten.

Dat komt omdat het Klimaatstraatfeest samenvalt met de Dag van De Duurzaamheid. Vorig jaar deden ruim 5.000 straten mee aan deze wedstrijd om zo veel mogelijk energie te besparen. De meest besparende straat wint een Superstraatfeest. Ook scholen, gemeentes en woningcorporaties doen mee.

Om alles nog meer ‘impact’ te geven, is er de ‘no-impact week’. Ook daarin staat een duurzame levensstijl centraal. Het gaat dan om minder kopen en minder afval produceren. Maar ook minder gas, stroom en water gebruiken. Door hier een week lang actief mee te zijn, kun je leren hoe een meer duurzame levensstijl voor jou kan werken.

Lees verder over: Samen duurzaam

Nieuwe cv ketel is duurzame aankoop

Klimaatbewust campagne


Stichting HIER heeft in oktober 2011 hoe-koop-ik.nl benoemd tot klimaatbewust partner! Zo mag hoe-koop-ik.nl het HIER Klimaatbewust logo gebruiken als website met informatie over duurzame aankopen. Hier klimaatcampagne. Hoe-koop-ik partner als klim...

De HIER Klimaatcampagne is een initiatief van ruim 30 maatschappelijke organisaties die Nederland betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. Bedrijven en organisaties die klimaatvriendelijke producten of diensten leveren, kunnen zich aansluiten bij de HIER Klimaatcampagne.
Als je een nieuwe, zuinige HR ketel aanschaft, ben je klimaatbewust bezig. 

Lees verder over nieuwe cv ketel duurzame aankoop

Fiets beter onderhouden dan cv ketel

Onderhoud cv ketel schiet te kort

Cv-installatie en veiligheid. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl


Tests tonen aan dat fietsen met een te zachte band net zo zwaar rijdt als 40 kg extra bagage. Een fietsband die goed is opgepompt, rijdt lichter en gaat langer mee. Als het weer fietsweer wordt, pompen de meeste fietsers hun banden even op.

Zo zou het ook met de cv ketel moeten. Als het herfst wordt, is het slim om....
Lees verder over fiets beter onderhouden dan cv ketel.

Cv ketel onvoldoende verzorgd

Thermostaat gaat niet ver genoeg

Onderhoud cv ketel: alles over onderhoudscontract cv ketel.


De herfst is er weer. Koudere nachten en meer gure dagen. Het stookseizoen gaat starten. Voor de meeste consumenten betekent dit niets anders dan ‘de thermostaat weer omhoog zetten’. Helaas kijken weinigen verder.

Slechts 1 op de 3 mensen controleert regelmatig de waterdruk in het verwarmingssysteem. Dat blijkt uit onderzoek onder..... Lees verder.

Het einde van de zomer: onderhoud cv-ketel

Het einde van de zomer: onderhoud cv-ketel

Vanochtend in de inbox een e-mail nieuwsbrief van het reisbureau met als titel: “Hoe brengt u de komende winter door?” De nieuws-
brief wees op winterreizen naar het Zwarte Woud en een kerstrondreis per trein langs de Zwitserse alpentoppen. Maar ook op een 13-daagse reis naar Kroatië om te genieten van het milde klimaat.


Klimaat in huis
Hoe staat het met het milde klimaat in uw huis?  Is uw cv-ketel al klaar voor het grote werk? Wanneer was de laatste schoonmaakbeurt? En is de waterdruk nog wel op orde? Hoe oud wordt de cv-ketel eigenlijk dit jaar?
Want als de winterverwachting net zo intens is als in 2010, dan moet de cv-ketel dit jaar weer flink presteren.

Controle en onderhoud
Controleer dit op tijd. Onderhoud laat de cv ketel zo goed en veilig mogelijk werken. Zo gaat de verwarmingsketel langer mee. En bespaar je stookkosten.
Een goed onderhouden cv ketel:
1. Heeft minder kans op storingen.
Zonder regelmatig cv ketel onderhoud wordt het apparaat vuil van binnen. Dit verhoogt de kans op storingen.
2. Gaat langer mee.
Regelmatig onderhoud is vaak ook van belang om aanspraak te kunnen blijven maken op de fabrieksgarantie. Lees dat na in de garantievoorwaarden.

Lees verder welke voordelen onderhoud cv ketel heeft.

Veiligheid cv ketel belangrijk

Onderhoud voorkomt ongelukken

Storing cv ketel

Incidenten rond koolmonoxide en cv installaties, dit najaar in plaatsen als Amsterdam, Oldenzaal en Meppel en Drachten tonen aan dat de veiligheid van de cv ketel een belangrijk onderwerp is. Bij onveilige situaties kunnen gewonden of zelfs dodelijke slachoffers te betreuren zijn.

Risico’s cv ketel
Een goede cv ketel is een robuust apparaat, waarvan de onderdelen uitgebreid getest zijn. Toch kunnen er altijd risicovolle situaties ontstaan. Bijvoorbeeld doordat een cv ketel te weinig onderhoud krijgt. Risico’s kunnen ontstaan als....Lees verder

Koudste winter in 150 jaar?

Onderhoud cv ketel: besparen door isolatie.


Wordt 2010 inderdaad de koudste winter sinds 150 jaar? Iedereen heeft het erover en treft voorbereidingen. U ook?

Vorst en sneeuw
De winter van 2010 is in ieder geval stevig begonnen. Vorst en sneeuw begin december zorgde voor een recordverkoop aan sneeuwschuivers, strooizout en winterbanden. De eerste sneeuwbui leidde tot de langste file in de avondspits ooit.

Meer neerslag
Er zijn voorspellingen dat.... Lees verder.

Welk contract past bij jou?

Doe de Koopwijzer onderhoud cv-ketel

Ontvang advies op maat.

Wat is het beste contract voor jou?

Wat kost onderhoud cv-ketel?

Hoe regel je onderhoudscontract?

start de koopwijzer

Contract aanvragen

Je weet al wat je nodig hebt? Vraag dan direct een onderhoudscontract cv-ketel aan.

vraag een contract aan

Vergelijk onderhoud cv-ketel

Kijk & Vergelijk alle type contracten onderhoud cv-ketel.
Vergelijk aanbieders op:
Service
Onderhoudsperiode
Hulp bij storing
Prijs en meer
vergelijk contracten


onderhoud cv-ketel: alle informatie