Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dakisolatie info

alles over dakisolatie

Dakisolatie informatie. Onafhankelijk van hoe-koop-ik.nl

De voordelen van dakisolatie op een rij. Wat zijn de dakisolatie prijzen? Hoeveel bespaar je? Welke methode is het beste? Het beste isolatiebedrijf?
alles over dakisolatie

Kijk & Vergelijk isolatie

dakisolatie

Vergelijk dakisolatie op prijs/prestatie, isolatiewaarde en meer. Onafhankelijk info hoe-koop-ik.nl

Alle soorten dakisolatie materiaal vergelijken. Wat is het beste isolatiemateriaal? Vergelijk prijs/prestatie, isolatiewaarde en brandveiligheid van dakisolatie.
dakisolatie vergelijken

Offertes aanvragen

voor dakisolatie

Meerdere offertes dakisolatie aanvragen via hoe-koop-ik.nl Gratis en vrijblijvend.

Dakisolatie offertes aanvragen bij meerdere isolatiebedrijven met 1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend. Vergelijk de kosten en adviezen van isolatie offertes.
dakisolatie offertes aanvragen

Wat anderen vinden
“Alles gevonden. Nu weet ik wat dakisolatie kost en bespaart.”
Dhr. van Geffen, Zwolle

TIP dakisolatie

Dakisolatie kosten verdien je al binnen 5 tot 7 jaar terug! En met de landelijke subsidie isolatie nog sneller!


Dakisolatie bespaart en geeft een comfortabele zolder


Dakisolatie is slim. Je krijgt een comfortabel voelend huis en je energierekening daalt. Het dak isoleren vergt geen enorme verbouwing. Dakisolatie bespaart meer dan vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Wil je het huis isoleren, dan levert het isoleren van het dak relatief het meeste op. Dat komt omdat warme lucht opstijgt en verdwijnt door een dak zonder isolatie.


Bij welke huizen kun je dakisolatie toepassen? Hoe werkt dakisolatie? Waar let je op als je het dak isoleren wilt? Kun je het dak beter aan de binnenzijde isoleren of aan de buitenzijde? Welke methodes zijn het beste? Wat is de beste dakisolatie voor jouw huis? Onafhankelijke informatie en tips over dakisolatie.

Dakisolatie voor ieder huis

Door een dak zonder isolatie gaat 30% van de warmte verloren. Het dak isoleren betekent dat de 30% besparing op gas met dakisolatie. Onafhankelij...cv-ketel minder hard hoeft te werken. Dat scheelt gas, vervuiling en CO2-uitstoot.
Door het dak te isoleren blijft de warmte binnen en bespaar je veel op je stookkosten.

Hier lees je alles wat je weten wilt over dak isoleren.

 • Wat zijn de kosten van dakisolatie?
 • Hoe werkt dakisolatie?
 • Kun je van elk huis het dak isoleren?
 • Aan welke voorwaarden moet je huis voldoen om het dak te isoleren?
 • Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Dak isolatie: Top 3 redenen

Dakisolatie top 3 wat je weten moet. Onafhankelijk...

Waarom woningeigenaren het dak isoleren:

 1. Met dakisolatie besparen zij flink op de energierekening.
 2. Dakisolatie houdt de warmte binnen en verhoogt je wooncomfort.
 3. De zolder wordt bewoonbaar.
Ontdek alle voordelen dakisolatie

Waarom dak isoleren?

Warmte-isolatie met dakisolatie. Onafhankelijke in...Heeft jouw huis een ongeïsoleerd dak of zolder? Isoleren voorkomt dat er via het dak veel warmte verloren gaat. Warme lucht stijgt in huis. Een dak zonder isolatie laat voortdurend veel warmte via het dak verloren gaan. Zonder isolatie van het dak moet de cv-ketel harder werken en dat kost gas. Zonde voor je portemonnee en het milieu. Een zolder met een ongeïsoleerd dak voelt in de zomer broeierig warm en in de winter koud en tochtig. Door het dak te isoleren is het afgelopen met die tocht in huis.

Dakisolatie bespaart je veel geld. Het dak isoleren voorkomt warmteverlies. Ook verhindert het dat vocht van buiten naar binnen kan. De verwarmingsketel hoeft minder vaak aan te slaan en verbruikt minder energie. Het dak isoleren betekent in de zomer een koelere zolder en in de winter een warme, comfortabele ruimte.

Dakisolatie wordt ook ingezet als geluidsisolatie. Daarnaast is het dak isoleren goed voor het milieu. Een gemiddeld rijtjeshuis met verwarmde zolder zonder dakisolatie stookt jaarlijks 800 m3 gas extra. Bij de verbranding van gas ontstaat luchtvervuiling (door stikstofoxiden) en komt het broeikasgas CO2 vrij, dat bijdraagt aan klimaatverandering.

Dakisolatie prijzen

Kosten dakisolatie op een rij. Onafhankelijke info...De kosten voor dakisolatie zijn voor een gemiddelde tussenwoning minder dan € 3.000. Maar de besparing is ruim € 500 per jaar. Dat verdien je dus in 5 tot 7 jaar terug. De dakisolatie prijzen worden natuurlijk bepaald door het aantal m2 dak. De prijs per m2 dakisolatie is ongeveer € 45.
Wat zijn de dakisolatie prijzen voor jouw huis?

Hoe voelt een huis zonder dakisolatie?

Huis zonder dakisolatie. Onafhankelijke info van h...

Zonder dakisolatie is de zolder in de zomer broeierig warm en in de winter tochtig en koud. Een dak zonder isolatie 'zuigt' de warme lucht het huis uit. Zo ontstaat vooral in oudere huizen hinderlijke trek in de winter of als het waait. Een zolder zonder isolatie voelt dan als tochthol aan.

Het dak zonder isolatie is de grootste verliespost van warmte van een huis. Zonder isolatie verbruik je in een winter dubbel zoveel verwarming dan met dakisolatie. In een gemiddelde eengezinswoning met verwarmde zolder zonder dakisolatie stook je jaarlijks 800 m3 gas te veel. Dat kost je per jaar zo € 500! Ook zorgt een dak zonder isolatie voor tocht en een onaangenaam leefklimaat.

Het dak isoleren is dus de moeite waard. Om de juiste dakisolatie te kiezen kun je het stappenplan dakisolatie gebruiken.

Bekijk stappenplan dakisolatie

De 3 methodes van dak isoleren

Is jouw huis gebouwd voor 1980? Dan heeft het dak geen isolatie gekregen bij de bouw. Dakisolatie methodes op een rij. Onafhankelijke in...Huizen met pannendaken uit de jaren '60 en '70 werden niet geïsoleerd en hadden een zeer slechte luchtdichtheid. De warmte (thermische) isolatie van zo'n dak en de geluidsisolatie is minimaal.
Mogelijk is later wel isolatiemateriaal aangebracht. Je kunt een isolatiebedrijf laten bekijken of deze dakisolatie in orde is.
Slechte dakisolatie ontbreekt het bijvoorbeeld aan een dampremmende laag. Ook kan er met verkeerde isolatiematerialen zijn gewerkt. Bij nieuwere woningen is dakisolatie en spouwmuurisolatie vaak al wel toegepast.

Woningen van voor 1980 zijn niet energiezuinig en luchtdicht gebouwd. Vooral via een pannendak zonder dakisolatie verdwijnt veel warmte. Doordat warme lucht stijgt, en het dak een groot oppervlak heeft, verliest een woning zonder dakisolatie veel energie. Woningen van voor 1980 hebben bij de bouw meestal geen dakisolatie gekregen.

Van elk type huis kun je het dak isoleren: van tussenwoning tot vrijstaand huis. Er zijn verschillende soorten dakisolatie. Het dak isoleren van een tussenwoning kan alleen als het dak niet hoger komt te liggen dan dat van de buren. Door de dakisolatie dikte wordt dan vaak gekozen voor dak isoleren van binnenuit. Of tussen de dakpannen isoleren. Ook de zoldervloer isoleren is een prima keuze.

Er zijn 3 methodes voor dak isoleren.

Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie vanaf de buitenzijde levert de hoogste isolatiewaarde. Het wordt de “warm dak” methode genoemd. Dit is de beste, maar ook de duurste methode om een schuin dak te isoleren.
Hoe gaat dak isoleren buitenzijde?

Dakisolatie binnenzijde

Schuine daken worden meestal van binnenuit geïsoleerd. Dit wordt de “koud dak” methode genoemd. Bijna altijd wordt de isolatie tussen de balken aangebracht.
Hoe gaat dak isoleren binnenzijde?

Zoldervloer isoleren

Als je de zolder niet verwarmt en ook niet als kamer wilt gebruiken kun je ook de zoldervloer isoleren. Dit komt dan in plaats van isolatie tegen het schuine dak. Dit is vaak voordeliger, omdat de zoldervloer een kleiner oppervlak heeft dan het dak.
Hoe gaat zoldervloer isoleren?

Hoe werkt dakisolatie?

Door het dak isoleren stijgt de oppervlaktetemperatuur aan de binnenzijde van het dak. Daardoor Dakisolatie voor een warm huis in de winter en een...straalt dit grote oppervlak geen kou uit in huis. Door de thermische isolatie wordt warmte veel beter vastgehouden en kou buitengesloten. Omdat warme lucht in huis opstijgt, voelt een zolder door dakisolatie warm aan, zelfs zonder eigen verwarming.
Het isolatiemateriaal werkt doordat de lucht wordt binnengesloten. De isolatiewaarde van het materiaal wordt bepaald door het soort isolatiemateriaal en de dikte ervan.

Isolatiemateriaal kun je goed vergelijken op isolatiewaarde. Maar ook op brandveiligheid, vochtgedrag en prijs/prestatie.

Vergelijk isolatiemateriaal
Voordelen isolatiemateriaal op een rij voor dakiso...

Dakisolatie bespaart op je energieverbruik

Kiezen voor dakisolatie levert al snel een besparing op van honderden euro’s per jaar op je stookkosten. Vooral bij oudere woningen gaat zonder dakisolatie een groot gedeelte van de warmte uit huis verloren door het dak.

Isoleren voorkomt warmteverlies; de verwarmingsketel slaat minder vaak aan. Isolatie wordt steeds aantrekkelijker door de sterk toegenomen energiekosten. De besparing die dakisolatie oplevert, wordt nogal eens onderschat. Zeker wanneer je de ruimte onder het dak ook verwarmt (een slaapkamer op zolder of een plat dak van een aanbouw), is dakisolatie slim.

De meeste mensen laten hun dak of zolder isoleren door een isolatiebedrijf. Dat kan vaak al binnen een dag.
Hoe kies je een isolatiebedrijf voor dakisolatie?

Dakisolatie bespaart geld

Dakisolatie bespaart geld en het milieu. Onafhanke...Met dakisolatie ontsnapt warmte niet meer zo makkelijk. Het dak isoleren verhoogt de temperatuur van de zolder aanzienlijk. Door de zolder te isoleren voelt deze niet meer kil aan en is er geen tocht meer. Een goed geïsoleerd huis voelt comfortabeler, is beter voor het milieu en verhoogt de woningwaarde. Met dakisolatie kun je tot wel 30% op je gasrekening besparen.

Door het isoleren van het dak bespaar je per jaar ongeveer 9 tot 11 m3 gas per m2 dak.
Dat is een besparing van € 6,50 per m2. Gemiddeld is de besparing op energiekosten zo’n € 500 per jaar. Dan heb je de dakisolatie kosten in 5 tot 7 jaar terugverdiend.


De investering voor dakisolatie valt mee als je het vergelijkt met de flinke besparing op je stookkosten. Verder zijn er mogelijkheden voor isolatie subsidie, die het extra aantrekkelijk maken om je dak te isoleren.

Alles weten over dakisolatie besparing

Een bewoonbare zolder door dakisolatie

Wil je de zolder bewoonbaar maken? Dan is dakisolatie een goed idee. Met dakisolatie voelt de zolder comfortabel aan en schept mogelijkheden voor een extra slaapkamer, logeerkamer of hobbyruimte. Met dakisolatie kun je de zolder ook meteen mooi afwerken.

Dakisolatie vanaf de binnenzijde is vaak binnen één dag klaar, en je dak wordt door de isolatie niet verhoogd. Je hebt vrijwel geen overlast van de montage van dakisolatie. Er is dus vaak geen verbouwing nodig voor dakisolatie.
Alles over zolder isoleren

Dakisolatie werkt ook bij warm weer

De meeste mensen denken dat dakisolatie alleen werkt in de winter. Maar dakisolatie werkt ook omgekeerd. Bij warm weer zorgt dakisolatie er voor dat het binnen lekker koel blijft. Prettig als je een slaapkamer op zolder hebt.

Beste dakisolatie voor jouw huis

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...Dakisolatie is met name interessant als je huis voor 1980 gebouwd is. In die tijd was het dak isoleren geen gewoonte tijdens de bouw.
Kies je voor dakisolatie, check dan of het dak, de dakpannen en de goten in orde zijn. Zo voorkom je dat regenwater het isolatiemateriaal aantast.


Kijk of jouw huis geschikt is voor dakisolatie. Met de checklist dak isoleren weet je het. Het isolatiebedrijf zal, voor het gaat isoleren, de zolder en het dak zeker onderzoeken.

Bekijk de checklist beste dakisolatie
Soorten dakisolatie

methodes dakisolatieEr zijn verschillende soorten dakisolatie. Welke dakisolatie methode geschikt is voor jouw huis hangt onder meer af van:

 • Het type dak (plat dak of schuin dak).
 • De dakconstructie.
 • Het type huis (in een tussenwoning kun je meestal niet het dak vanaf de buitenkant isoleren).
 • Of je de zolder verwarmt.

Dakisolatie plat dak of schuin dak

Dakisolatie kan worden toegepast bij een schuin (hellend) dak en bij een plat dak.
Een schuin dak isoleren gebeurt meestal van binnenuit. De dakisolatie wordt aangebracht zonder dat de pannen van het dak hoeven.
Andere methodes zijn: het dak isoleren van buitenaf of het dak isoleren tussen de dakpannen.
Hoe gaat een schuin dak isoleren?

Een plat dak isoleren kan vaak het beste vanaf de buitenkant, om vochtproblemen te voorkomen. Een bestaand plat dak isoleren is specialistenwerk, echt iets voor een erkend isolatiebedrijf.
Hoe gaat een plat dak isoleren?

Dakisolatie aanbrengen: Welk isolatiemateriaal kies je?

Voor het aanbrengen van dakisolatie kun je kiezen uit verschillende materialen en methodes. Welke methode van dakisolatie, en welk isolatiemateriaal het beste is, hangt ook af van wat je wilt doen met de zolder.
Wil je alleen het dak isoleren om op je energiekosten te besparen of wil je de zolder gaan gebruiken als extra bewoonbare ruimte? Met dakisolatie kun je een extra slaapkamer, logeerkamer, kantoor of hobbyruimte creëren.

Bekijk keuze isolatiemateriaal

Dakisolatie en spouwmuurisolatie

Als je het isoleren van je dak combineert met spouwmuurisolatie kun je nog meer besparen op je energierekening. Zonder dakisolatie gaat wel 30% van de warmte in jouw huis verloren. Via de muren kan zonder isolatie ook 25% verloren gaan.

Bij huizen gebouwd voor 1980 is de spouwmuur tijdens de bouw niet geïsoleerd. Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en een buitenmuur met daartussen een holle ruimte (de spouw) Deze spouwmuren kunnen volgeblazen of gespoten worden met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie zorgt voor minder temperatuurwisselingen in je huis, bespaart veel op je energierekening en verhoogt het wooncomfort. Als je toch aan isolatie denkt, kan het slim zijn om dakisolatie en spouwmuurisolatie te combineren.
Meer weten over spouwmuurisolatie

Welke dakisolatie is geschikt voor jouw huis?

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...

Dakisolatie kies je bewust. Je huis isoleren doe je maar eenmaal. Bereid je aankoop goed voor. De dakisolatie Koopwijzer helpt je met antwoorden op belangrijke vragen over jouw situatie.

 • Hoeveel bespaar je met dakisolatie?
 • Wat is de beste soort isolatiemateriaal? En isolatie methode?
 • Wat gaat het dak isoleren kosten?
 • Bij wie vraag je dakisolatie offertes aan; hoe vergelijk je die?
 • Welke vragen stel je aan de isolatie adviseur?
 • En nog veel meer!


Overweeg je het dak te isoleren? Breng je situatie en wensen in kaart met de dakisolatie Koopwijzer.

Start de dakisolatie Koopwijzer
Dakisolatie kosten

Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...De kosten van het dak isoleren worden door een isolatiebedrijf berekend per vierkante meter (m2). Het oppervlak van het te isoleren dak bepaalt voor een groot deel de dakisolatie kosten.

Als vuistregel hanteer je voor de kosten van dakisolatie (isolatiemateriaal en arbeidskosten samen) zo’n € 20 tot € 60 per m2, afhankelijk van de methode van dakisolatie en van het isolatiemateriaal.

Bekijk de dakisolatie kosten

Dakisolatie subsidie

Voor 2021 blijft het BTW-tarief verlaagd tot 9% voor dakisolatie. Het lagere BTW-tarief is een vorm van subsidie voor isolatie. Een unieke kans om extra voordelig dakisolatie te nemen.

Daarnaast zijn er verschillende subsidie isolatie regelingen per provincie en per gemeente. Check daarom altijd of er een lokale regeling is. Wil je zeker zijn, dat je geen regeling mist?
Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende isolatiebedrijven. Die geven je goed advies en weten precies of er in jouw gemeente een subsidieregeling is.

Alles weten over dakisolatie subsidie

Dakisolatie offertes

Dakisolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblij...Plannen voor het laten isoleren van je dak? Laat je goed adviseren over de methodes en materialen. Het is belangrijk dat het isolatiemateriaal op de juiste manier wordt aangebracht.

Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor dakisolatie. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Zo kun je goed de kosten van dakisolatie, de adviezen en service van de isolatiebedrijven vergelijken.


Offertes die je via hoe-koop-ik.nl aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.
De isolatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van dakisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal en isolatie methodes.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn service gericht.
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen (IKOB-BKB).
 • werken met KOMO-garantie.


Offertes aanvragen is via hoe-koop-ik.nl heel eenvoudig. Zo maak je de beste keuze voor dakisolatie.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Daarom:

 • Onafhankelijk
  alle soorten dakisolatie
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  isolatiematerialen
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven