Dubbel glas - alles wat je weten wilt.               hoe-koop-ik.nl dubbel glas

Dubbel glas info

alles over dubbel glas

Dubbel glas informatie. Onafhankelijk van hoe-koop-ik.nl

De voordelen van dubbel glas. Hoe kies je uit soorten isolatie-
glas? Is HR++ beter dan HR+ glas? Wat is de dubbel glas prijs? Hoeveel bespaar je? Hoe vind je een goede glaszetter?
alles over dubbel glas

Kijk & Vergelijk HR glas

op besparing & kosten

Vergelijk dubbel glas op prijs, prestatie, en isolatiewaarde Onafhankelijk.hoe-koop-ik.nl

Soorten dubbel glas vergelijken. Wat bespaart het meest: isolatieglas, HR+ of HR++ glas? Wat is het beste dubbel glas? Vergelijk besparing, prijs/prestatie en isolatiewaarde.
dubbel glas vergelijken

Offertes aanvragen

voor dubbel glas

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-koop-ik.nl Gratis en vrijblijvend.

Ontvang dubbel glas offertes van
3 erkende glas-
bedrijven met 1 aanvraag. Gratis en vrijblijvend. Vergelijk de kosten en adviezen in dubbel glas offertes.
dubbel glas offertes aanvragen

Wat anderen vinden
“Goed advies en makkelijk vergelijken van offertes” 
Dhr. Versteeg, Amersfoort

TOP 3 meest bekeken
1. HR glas

2. Isolatieglas
3. Kosten dubbel glas

TIP dubbel glas

Met dubbel glas kun je tot € 400 per jaar besparen. En met de landelijke subsidie isolatie 2017 verdien je de kosten snel terug.


Dubbel glas bespaart en geeft comfort

Dubbel glas bespaart op jouw energierekening, en geeft een comfortabel warm huis. Welke soorten dubbel glas zijn het beste voor jouw huis? Waar let je op als je dubbel glas kiest? Wat kost dubbel glas en hoeveel ga je besparen? Hier vind je het antwoord.

Bekijk alles over dubbel glas, de besparing en de kosten. En lees wat het verschil is met HR++ glas. Onafhankelijke informatie, tips en advies.

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...Dubbel glas wordt gemaakt door twee glasplaten luchtdicht met elkaar te verbinden, met een ruimte ertussen. Die ruimte tussen de glasplaten (de spouw) zorgt voor de isolerende werking van dubbelglas. Bij standaard dubbel glas bevat de spouw droge lucht.

HR glas is isolatieglas met Hoog Rendement. Bij HR glas is de spouw gevuld met edelgas (argon of krypton). Edelgas in dubbel glas isoleert beter dan droge lucht.

Hoe werkt dubbel glas? Coating dubbel glas.Onafha...HR glas heeft ook een coating aan de binnenzijde, een onzichtbaar metalen laagje waardoor het isolatieglas nog beter isoleert. De coating weerkaatst de warmte van binnen. Dubbel glas in de vorm van HR glas isoleert zo op twee manieren beter dan standaard dubbel glas: door de spouw met gas en door de coating.

Er is ook isolatieglas dat driedubbel glas genoemd wordt: drie glasplaten die met elkaar luchtdicht zijn verbonden. Dit isolatieglas heeft twee isolerende ruimtes tussen de glasplaten. Driedubbel glas isoleert nog beter dan dubbel glas.

Dubbel glas wordt ook wel ‘isolatieglas’ of ‘dubbele beglazing’ genoemd. De vakman noemt dit glas soms thermopane. Dubbel glas zorgt voor warmte-isolatie en geluidsisolatie. Dubbele beglazing wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren, in elke afmeting.

Dubbel glas houdt warmte binnen en geeft comfort in huis. Maar er zijn meer voordelen.
Bekijk de Top 4 voordelen dubbel glas

Verschil dubbel glas en enkel glas

Enkel glas vervangen door dubbel glas. Onafhankeli...Via ramen met enkel glas gaat de meeste warmte verloren. Enkel glas heeft geen spouw (een isolerende tussenruimte), zoals dubbel glas. Met enkel glas verlies je warmte, dubbel glas isoleert.

Bij dubbel glas zorgt de spouw voor de isolatie. Warmte van binnenuit dringt moeilijker door de glaslagen. Een spouw met gas, zoals bij HR++ glas, isoleert beter dan een spouw met lucht (standaard isolatieglas).

Een ander verschil tussen enkel glas en dubbel glas is de vorming van condens. Bij enkel glas koelt de vochtige binnenlucht aan het glas. De waterdamp in de lucht condenseert als waterdruppels. Bij dubbelglas heb je daar geen last van. Enkel glas vervangen door dubbel glas is dus een slimme keuze.

Doe de Koopwijzer dubbel glas

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas... Ben je op zoek naar dubbel glas of isolatieglas? Doorloop eerst de Koopwijzer dubbel glas.
Ontdek welke soorten glas mogelijk zijn en wat ze besparen in gas en euro’s. Ook zie je dan de kosten van dubbel glas en hoe snel je isolatieglas terugverdient.


Start de Koopwijzer dubbel glas

Toepassingen dubbel glas

Zonwerend glas geeft een koel huis in de zomer. On... Dubbel glas isoleert warmte, maar heeft meer toepassingen:

 • Zonwering
 • Geluidswering
 • Brandwering
 • Inbraakwering
 • Veiligheid

Meer weten over zonwerend glas, geluidsisolerend glas en brandwerend glas?
Bekijk alle soorten glas

Soorten dubbel glas

HR glas, HR+, HR++ of HR+++. Onafhankelijke info v...Welk soort dubbel glas is het beste voor jouw huis? Er zijn veel soorten glas:

 • Standaard dubbel glas (dit is gewoon isolatieglas)
 • HR glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas (driedubbel glas)


Lees alles over HR glas


Elk van deze soorten dubbel glas verbetert het wooncomfort, verlaagt de energiekosten, verbetert het energielabel en verhoogt de woningwaarde. HR+++ glas bespaart het meest van alle soorten dubbel glas. Het heeft de laagste U-waarde van alle soorten dubbel glas. Hoe lager de U-waarde, des te beter het isolatieglas.
Lees over de U-waarde

De kosten van dubbel glas

Dubbel glas prijs. Onafhankelijke info van hoe-koo...De kosten van dubbel glas worden grotendeels bepaald door het glasoppervlak en hangen af van het gekozen soort glas. De prijs van dubbel glas wordt uitgedrukt in m2.
De kostprijs voor gewoon dubbel glas begint bij zo’n € 65 per m2. De prijs van HR++ glas is ongeveer € 80 per m2.

De kosten van dubbel glas zijn ongeveer:

 • Standaard isolatieglas kost € 65 per m2.
 • HR glas kost ongeveer € 70 per m2.
 • HR+ glas kost € 75 per m2.
 • HR++ glas zijn € 80 per m2.
 • Driedubbel glas (HR+++) kost € 120 per m2.


De kosten van het plaatsen van het dubbel glas komen daar nog bij. De plaatsingskosten liggen gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per m2 (incl. BTW). Waar let je op bij vergelijken van de dubbel glas prijzen?
Bekijk alle dubbel glas prijzen

Er zijn 6 factoren die de kosten van dubbel glas bepalen voor jouw huis.

Wat bepalen de kosten van dubbel glas?

Subsidie dubbel glas

Subsidie dubbel glas 2021. Onafhankelijke info bij...Voor 2021 blijft het BTW-tarief verlaagd tot 9%. Het lagere BTW-tarief is een vorm van subsidie voor isolatie. Het 9% BTW tarief geldt voor het arbeidsloon van het glas plaatsen. Zo wil de Rijksoverheid energiezuinig wonen stimuleren. Een unieke kans om extra voordelig dubbel glas te nemen.
Alles weten over subsidie dubbel glas

Besparing dubbel glas

Bespaar tot € 400 met dubbel glas. Onafhankelijk...Hoeveel je jaarlijks bespaart met dubbele beglazing, hangt af van het soort glas, de ruimte (bijv. woonkamer, slaapkamer) en of die ruimte verwarmd wordt. In een verwarmde ruimte bespaar je met isolatieglas meer dan op een onverwarmde zolder. De besparing is groter als je veel stookt en kleiner als je weinig stookt.

Met HR++ glas bespaart een gemiddelde eengezinswoning 600 m3 gas per jaar. Dat is bijna € 400 (prijspeil € 0,65 per m3 gas). Bovendien heb je door dit isolatieglas minder last van tocht. Dat is zo comfortabel dat de thermostaat vaak lager kan. Dubbel glas werkt ook geluidsisolerend en vermindert condensvorming.

Standaard dubbel glas bespaart voor een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 400 m3 gas per jaar. Dat scheelt € 260 per jaar aan energiekosten. HR++ dubbel glas bespaart dus 40% meer. Over de hele levensduur van het dubbel glas bespaar je met HR++ glas € 8.000, ten opzichte van enkel glas.
Lees over besparing dubbel glas

Hoeveel bespaart dubbel glas? Onafhankelijke info ...Bekijk het voorbeeld besparing dubbel glas.
Uitgangspunt is een tussenwoning met 20 m2 glas. Je ziet de soorten glas, de isolatiewaarde en de besparing per jaar.

Hoe lager de isolatiewaarde van het dubbel glas, hoe hoger de besparing.
*) gemiddelde eengezinswoning met een glasoppervlak van 20 m2, enkel glas, gasprijs € 0,65 per m3

Soort glas


Isolatiewaarde 
(U-waarde)

Besparing op gas 
per jaar
(t.o.v enkel glas
Besparing in geld 
per jaar

Standaard dubbel glas 2,8 400 m3 € 260
HR 2,0 460 m3 € 300
HR+ 1,6 560 m3 € 365
HR++ 1,1 600 m3 € 390
HR+++ 0,7 650 m3 € 425

Vergelijk dubbel glas

Vergelijk dubbel glas op prijs/prestatie, isolatie...In Kijk & Vergelijk dubbel glas kun je dubbel glas vergelijken op besparing, kosten, eigenschappen en prestaties. Vergelijk 6 soorten glas: enkel glas, standaard isolatieglas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas.

Tabel kijk en Vergelijk dubbel glas. Onafhankelijk...Vergelijk soorten dubbel glas op:

 • Isolatiewaarde
 • Prijs/prestatie
 • Kosten per m2
 • Besparing in geld/ gas
 • Terugverdientijd
 • En nog meer


Vergelijk dubbel glas

Terugverdientijd dubbel glas

Glas plaatsen? Hoe lang duurt glas plaatsen? Welk ...Van alle soorten isolatie zijn dubbel glas en spouwmuurisolatie de slimste. De terugverdientijd van dubbel glas is kort. Dit is de tijd die nodig is om door besparingen op je energiekosten de investering in dubbel glas terug te verdienen.

HR++ glas is duurder dan standaard dubbel glas. Maar dit prijsverschil heb je al na 2,5 jaar terugverdiend. De terugverdientijd van HR++ glas is 5 tot 7 jaar.

Dubbel glas kopen?

Met het stappenplan ‘dubbel glas kopen’ weet je welke stappen je moet zetten als je isolatieglas gaat kopen.
Bekijk stappenplan dubbel glas kopen

Isolatie van dubbel glas

Glas vervangen gaat in 1,2,3 stappen. Onafhankelij...Er zijn 3 zaken die invloed hebben op het isolerend vermogen van dubbel glas. Grofweg zie je bij isolatieglas de volgende verschillen:

 1. Breedte spouw
 2. Vulling spouw
 3. Coating glas
 1. Breedte spouw:
  Glas oppervlak bepaalt kosten dubbel glas. Onafhan...De spouw in isolatieglas is de ruimte tussen de glasplaten. Die breedte van de spouw kan verschillen. Hoe breder de spouw, hoe beter dubbel glas isoleert.
 2. Vulling spouw:
  De spouw van dubbel glas bevat lucht of gas. Bij standaard dubbel glas is dat lucht. Stilstaande lucht heeft een redelijke isolatiewaarde. Bij HR glas (isolatieglas met Hoog Rendement) en HR+ glas is de spouw meestal gevuld met isolerend gas zoals argon of krypton. Dit is bij HR++ en HR+++ glas zeker zo. Deze edelgassen isoleren beter dan droge lucht.
 3. Coating dubbel glas:
  HR glas isoleert extra doordat het glas een onzichtbare coating heeft (een dunne metaallaag). Deze coating weerkaatst de warmte: het zorgt ervoor dat de warmte van binnen terug wordt gereflecteerd, maar laat wel het zonlicht van buiten toe.

Zoek je glas op maat? Glas op maat maken kan bij elke glassoort. Of je nu HR++ glas of gewoon isolatieglas wilt. Ook bij glas met een speciale functie, zoals zonwering of geluidsisolatie, kan glas op maat worden gemaakt.
Alles weten over glas op maat

Dubbel glas zetten

Glasbedrijf nodig? Waar let je op bij kiezen van e...Plannen voor isolatieglas voor jouw huis? Dubbel glas plaatsen is vakwerk. Kies altijd voor een deskundige glaszetter. Zo weet je zeker dat dubbel glas plaatsen goed gebeurt. En krijg je garantie.

Hoe kies je een glaszetter?

Dubbel glas vervangen

Welk dubbel glas voor jouw huis? Onafhankelijke in...Heeft jouw woning al dubbel glas, maar weet je niet welk soort? Veel dubbel glas heeft een aanduiding in de rand tussen de glasplaten: HR, HR+ of HR++. Staat er niets, dan is het meestal gewoon isolatieglas, of HR glas van voor 1996.

Een erkend glaszetter kan controleren of het glas een warmtereflecterende coating heeft. Een vakkundige glaszetter kan met meetapparatuur de isolatiewaarde van het glas bepalen en ook beoordelen of het glas goed is geplaatst.

Gewoon isolatieglas of oud dubbel glas isoleert veel slechter dan het huidige HR glas. Zelfs als het oude dubbel glas nog niet aan vervanging toe is, kun je veel meer besparen met nieuw dubbel glas, zoals HR++ of HR+++ glas. Je verdient de investering terug met de besparing op je stookkosten.

Soms wordt thermopane gebruikt als vakterm voor dubbel glas. Thermopane is ook een merknaam voor dubbel glas. In de jaren 50 werd thermopane geproduceerd. Thermopane glas heeft een andere werking dan HR++ glas. Laat het oude thermopane vervangen door nieuw isolerend glas als je meer besparen wilt.
Lees over thermopane

Enkel glas vervangen door dubbel glas

Dubbel glas vervangen. Onafhankelijke info van hoe... Enkel glas isoleert niet. Enkel glas veroorzaakt tocht en onnodig hoge energiekosten. Enkel glas vervangen door dubbel glas geeft warmte en houdt meer geluid tegen.

Laat je enkel glas vervangen door dubbel glas, dan:

 • Houd je de warmte binnen en de kou buiten.
 • Krijg je een aangenamer klimaat in huis.
 • Bespaar je flink op je stookkosten.
 • Houd je meer geluid buiten.
 • Zorg je voor inbraakwering.
 • Is zonwering mogelijk.


Enkel glas vervangen door HR++ glas bespaart een tussenwoning (met 20 m2 glas) gemiddeld 600 m3 gas per jaar. Dat is fors: een woning heeft gemiddeld zo’n 1.300 m3 gas voor verwarming nodig.
Alles weten over dubbel glas vervangen

Dubbel glas dikte

Vragen over dubbel glas. Alle vragen en de antwoor...Dubbel glas heeft een andere dikte dan enkel glas. In de meeste gevallen is dat geen probleem. Het dubbel glas kan in de bestaande kozijnen geplaatst worden. Soms is enkel glas vervangen door dubbel glas niet mogelijk. Bijvoorbeeld als je woning een monument is. Eigenaren van monumentale panden mogen vaak geen dubbel glas plaatsen.
Er zijn dan 3 mogelijkheden:

 1. Dikker enkel glas
 2. Voorzet- of achterzet ramen
 3. Speciaal isolatieglas (monumentenglas)

Een glasbedrijf kan je hierover adviseren. Vraag nu offertes aan

Huis zonder dubbel glas

Enkel glas zorgt voor een koud huis. Dubbel glas b...Een huis zonder dubbel glas kost je € 350 tot € 400 per jaar. Dat is het bedrag dat je kunt besparen doordat dubbel glas de warmte binnen houdt. Een huis zonder isolerend glas verliest zo veel warmte, omdat ramen een groot oppervlak hebben.

Dubbel glas is isolatie met een goed rendement. Enkel glas vervangen door HR++ glas bespaart € 350 tot € 400 per jaar op gas.
Isolatieglas verdient zich binnen 5 tot 7 jaar terug. Dubbel glas brengt nog meer op als de muren van het huis ook isolatie hebben.

Dubbel glas plaatsen

Dubbel glas plaatsen. Onafhankelijke info van hoe-...Alleen als dubbel glas vakkundig geplaatst wordt, kun je profiteren van alle voordelen. En levert het glas je de besparing die je wilt. Weten hoe isolatieglas plaatsen gaat?
Hoe gaat dubbel glas plaatsen?

Beste dubbel glas

Er is niet één soort dubbel glas dat voor ieder huis het beste is. Wat voor jou het beste soort glas is hangt af van technische zaken en van je eigen wensen. Een goed glasbedrijf kan je in een vrijblijvend adviesgesprek eerlijk advies geven over:

 • Beste soort dubbel glas kiezen: hoe doe je dat? On...Het beste isolatieglas voor jouw huis.
 • De kosten van dubbel glas.
 • Hoeveel je op de energierekening kunt besparen.
 • Eventuele subsidie voor dubbel glas.

 
Bekijk verschillen isolatieglas

Dubbel glas bestellen

Ben je overtuigd van de vele voordelen en wil je dubbel glas bestellen? Dan is het slim dit goed voor te bereiden. Er zijn 5 vragen die je jezelf alvast kunt stellen voordat je dubbel glas bestellen gaat.
Ontdek de top 5 tips dubbel glas bestellen

Dubbel glas offertes aanvragen

Meerdere offertes dubbel glas aanvragen via hoe-ko...Offertes aanvragen voor dubbel glas is heel eenvoudig. Met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl vraag je bij 3 glasbedrijven offertes aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de kosten van dubbel glas vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede glasbedrijven voor je geselecteerd. Deze glasbedrijven voldoen aan alle kwaliteitscriteria en geven garantie.

Vraag dubbel glas offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om dubbel glas offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het glasbedrijf te stellen.''

Daarom:

 • Onafhankelijk
  alle soorten dubbel glas
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  dubbel glas
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven