Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Alles over energie

vergelijken: hoe & wat

Informatie over energie vergelijken. Hoe kun je energieprijzen vergelijken? En energieleveranciers vergelijken? Alle informatie energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Energie vergelijken: hoe gaat dat? Hoe kies je uit energie en energieleveranciers? Hoe kun je energieprijzen vergelijken? Veelgestelde vragen over energie vergelijken.
alles over energie vergelijken

Energie vergelijken

energieprijzen en meer

Energie vergelijken
op laagste prijs, groenste
product of meeste prijs-
zekerheid.
Kies de energieleverancier
die het beste bij jou past.
Onafhankelijk energie vergelijken.
nu energie vergelijken

Wat anderen vinden

“Heel overzichtelijke website: energie vergelijken” Dhr. Everts, Baarn

TIP energie vergelijken

Energie vergelijken kan je tot
€ 500 per jaar besparen!


Energie vergelijken bespaart tot € 500 per jaar!

Energie vergelijken bespaart honderden euro's. All...
Met energie vergelijken kun je veel besparen? Weet waar je op moet letten als je energieprijzen vergelijken gaat. Wanneer ga je energie vergelijken? En waarop kun je energie vergelijken? Wat levert het op in geld? En voor het milieu?

Onafhankelijke info, tips en adviezen over energie vergelijken.

Zo gaat energie vergelijken

Energie vergelijken lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Je filtert gewoon op die eigenschappen die jij belangrijk vindt van energie. Vergelijk het maar met elke andere aankoop die je doet. Energie vergelijken gaat heel makkelijk met hoe-koop-ik.nl.

Je kunt het uitzoeken van energie vergelijken met een aankoop op de markt. Je kijkt goed rond naar de kwaliteit, en of ze precies hebben wat je zoekt, en ook naar de prijs. De aanbiedingen op hoe-koop-ik.nl zijn altijd de actuele prijzen van energie. Vergelijk geen energie prijzen van gisteren. Bij ons vergelijk je de de nieuwste  en scherpste aanbiedingen. Zo weet je dat je de juiste keuze maakt.

Start energie vergelijkenEnergie vergelijken waarop?

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...Energie vergelijken kun je op verschillende manieren. Je kunt de energieprijzen vergelijken. Of vergelijk energie op soort (grijze of groene energie). Vergelijk wat jij belangrijk vindt. Ontdek het met de Koopwijzer energie vergelijken. Dan weet je wat de beste energiekeuze is voor jouw situatie.

Bij het energie vergelijken kun je kijken naar duurzaamheid, naar prijs of naar zekerheid. Je kunt ook energie vergelijken op looptijd van het contract.

De Koopwijzer energie vergelijken helpt je om te bepalen wat jij belangrijk vindt bij het energie vergelijken. Is dat prijs? Milieu? Zekerheid? Of een combinatie? We leggen uit hoe eenvoudig energie vergelijken is.

Doe de Koopwijzer energie vergelijken


Waarom energie vergelijken?

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Meer dan 30 energieleveranciers in Nederland zijn actief op zoek naar nieuwe klanten. Ze concurreren met scherpe aanbiedingen op speciale websites om energie te vergelijken. Profiteer van deze aanbiedingen en vergelijk energie voordat je overstapt.

Wanneer ga je energie vergelijken?

Overstappen energieleverancier gaat gemakkelijk. A...Energie vergelijken en overstappen op een andere energieleverancier kun je op elk moment van het jaar. Bij de zorgverzekering kun je alleen tegen het eind van het kalenderjaar overstappen. Bij energieleveranciers kan dat altijd, als je niet vast zit aan een contract. Energie vergelijken kost niets en kan veel geld opleveren.

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3500 kWh stroom en 1700 m3 gas. Door het overstappen van energieleverancier bespaart zo'n huishouden ruim € 400 per jaar.
Als je nog nooit bent overgestapt, zit je niet vast aan een contract met een energieleverancier. Overstappen is dan altijd mogelijk.

Overstappen energieleverancier doe je vanwege de prijs, prijszekerheid of groene energie. Wat zijn voordelen van overstappen energieleverancier? En hoe gaat overstappen?
Overstappen van energieleverancier

Hoeveel geld levert energie vergelijken op?

Energie vergelijken kan honderden euro’s per jaar schelen op je energierekening. Een gemiddeld huishouden kan door het vergelijken van energie ontdekken dat overstappen op een andere energieleverancier € 425 per jaar kan opleveren.

Besparing energie vergelijken:

Aantal personen
in huishouden
Gem. energienota
per jaar
Mogelijke besparing per jaar
door overstappen
Mogelijke besparing
in %
1 € 1.500 € 350 23%
2 € 2.000 € 400 20%
3 € 2.200 € 450 20%
4 € 2.400 € 450 19%
5 € 2.600 € 500 19%
Gem. huishouden € 2.000 € 425 21%

De besparing is berekend voor een huishouden dat niet eerder is gewisseld van energieleverancier.
(standaard contract voor gas en stroom met een variabele prijs).

Lees over elektriciteit

Lees over gas

Hoe gaat energie vergelijken?

Energie vergelijken: hoe doe je dat? Stap voor sta...Energie vergelijken kan een flinke besparing opleveren. Als je misschien naar een andere energieleverancier overstappen wilt, loont het de moeite om het aanbod van energie te vergelijken. Je kunt energieleveranciers en energie vergelijken op lage prijs, milieu of prijszekerheid.

Wil je op een andere energieleverancier overstappen? Bereid je dan goed voor met de volgende 5 stappen.
Bekijk stappenplan energie vergelijken

Energie vergelijken op prijs

Energieprijzen: hoe worden deze berekend? Wat is d...Energie vergelijken doe je meestal op prijs. Uit onderzoek blijkt dat de prijs het belangrijkst is bij energie vergelijken. Hoe gaat dat energieprijzen vergelijken? En waar let je op?
Energieprijzen vergelijken

Energie vergelijken op soort

Als je weet welke soort energie je zoekt, is energie vergelijken gemakkelijk. Heb je de Koopwijzer energie vergelijken gedaan, dan weet je of je gewone stroom zoekt of groene stroom, een variabele prijs of een vaste prijs.

Energie vergelijken op duurzaamheid

Voordat je energie vergelijken gaat, kun je eerst filteren op soort energie. Zo ga je groene energie met groene energie vergelijken en niet met grijze energie. Door de filters kun je eerlijk energie vergelijken.
Lees over duurzame energie

Energie vergelijken voor het milieu

CO2 uitstoot vermindert als je kiest voor groene e...Energie vergelijken kan je geld opleveren en ook veel milieuwinst. Kies je groene stroom in plaats van grijze stroom, dan verminder je de uitstoot van CO2.

Energie vergelijken: mogelijke besparing in CO2 uitstoot

Aantal
personen
in huishouden
Verbruik
elektriciteit 
per jaar
    Minder CO2
   door overstap
   groene stroom   
 Verbruik     
gas
per jaar 
 
Minder CO2 via   
compensatie
gasverbruik
1  2400 kWh   1100 kg/jaar  1375 m3  2300 kg/jaar
2  3500 kWh   1600 kg/jaar  1800 m3  2700 kg/jaar
3  4100 kWh   1800 kg/jaar  1800 m3  3100 kg/jaar
4  4700 kWh   2100 kg/jaar  2000 m3  3400 kg/jaar
5  5300 kWh   2400 kg/jaar  2050 m3  3500 kg/jaar
Gem. huishouden  3550 kWh
  1600 kg/jaar
 1700 m3
 2900 kg/jaar

De vermindering in CO2 uitstoot is berekend voor groene energie t.o.v. grijze energie. (standaard contract voor gas en stroom met een variabele prijs).
Wat is het energieverbruik?

Energie vergelijken op prijszekerheid

Energieprijzen vergelijken. Zo krijg je beste prij...De laagste prijs hoeft niet de beste aanbieding te zijn. Als je na het energie vergelijken kiest voor de goedkoopste energie met een variabele prijs, dan kan die prijs na een half jaar worden aangepast. Zo kan bij energie vergelijken de nummer 2 of 3 goedkoper uitpakken, als dat een energieproduct is met een vaste prijs.

Energie vergelijken op totale energie kosten

Bij de uitkomsten van het energie vergelijken worden bij elk product de gemiddelde totaalkosten per jaar getoond. Dat is handig om te vergelijken.

Energieprijzen bestaan uit 3 delen: leveringskosten, netwerkkosten en belastingen. Let hier op als je energieprijzen vergelijken wilt. Aanbiedingen op websites die energieprijzen vergelijken, gaan soms alleen over de leveringskosten. Hoe hoog zijn de energieprijzen? Waarin verschillen vaste en variabele energieprijzen?
Alles weten over de energieprijzen

Energie vergelijken op looptijd contract

Je kunt ook energie vergelijken op de looptijd van het contract. Je kunt energie kopen voor 1, 2, 3 of zelfs 5 jaar. Ook zijn er contracten die je direct kunt opzeggen. Bedenk goed wat het best bij jouw situatie past als je begint met energie vergelijken.

Energie vergelijken op hulp bij energie besparen

Besparen op elektriciteit. Alle energie besparings...Ga je energie vergelijken, dan zoek je naar elektriciteit en gas die bij je past, tegen een scherpe prijs. Je kunt ook vergelijken op energie besparen. Welke energieleverancier helpt jou te besparen op energie? Vergelijk ze gewoon eens. Als je 10-15% energie kunt besparen, scheelt dat ook op je kosten voor energie. Vergelijken kan geen kwaad!
Welke energieleveranciers zijn er?

Energie vergelijken op klantenservice

Energie vergelijken op klantenservice, is dat belangrijk? Wel als je er prijs op stelt om snel en goed geholpen te worden. Je kunt bij ons ook de klantenservice voor energie vergelijken.
Vergelijk energieleveranciers

Energie vergelijken op deelname Geschillencommissie

Leveranciers van energie vergelijken op klachtenafhandeling kan ook zinnig zijn. Wat als je een geschil hebt met de energieleverancier? Niet alle aanbieders van elektriciteit of gas zijn aangesloten bij de landelijke Geschillencommissie Energie en Water. Daarom kun je bij ons energieleveranciers vergelijken op deelname aan de Geschillencommissie.

Energie vergelijken

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Energie vergelijken kun je op prijs, groen, zekerheid en vrijheid. Hier vind je alle energieleveranciers en aanbiedingen op een rij. Kies je voor de laagste prijs? Het groenste product? Voor de meeste zekerheid of juist vrijheid?

Het beste energiecontract voor jou vind je in de Kijk & Vergelijk energie.

Start energie vergelijkenDaarom:

 • Onafhankelijk
  alle energieleveranciers
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  alle energiecontracten
 • Snel en gemakkelijk
  regel het direct