Spoed cv-ketel - alles wat je weten wilt. Onafhankelijk.                                                                            Binnen 1 uur offerte en advies!

cv-ketel stuk?

vervang snel!

cv ketel kapot? Met spoed cv ketel vervangen.

CV-ketel kapot? En is cv-reparatie duur of onmogelijk? Dan wil je de cv-ketel met spoed laten vervangen. Waar let je op?

Storing cv-ketel?

Heb je een cv-ketel storing? Met deze handige checklist kun je misschien zelf cv-ketel storing op te lossen. Cv-ketel kapot? Dan zul je de cv-ketel moeten vervangen.
checklist storing cv-ketel

Ervaringen anderen

Ervaringen van anderen die met spoed cv ketel lieten vervangen, omdat hun cv ketel kapot was.

Cv-ketel kapot? Je bent niet de eerste die in de kou zit. Met name in de winter gaan veel cv-ketels kapot. Wil je weten wat anderen van spoed cv-ketel vervangen vonden?
ervaringen spoed cv-ketel

Cv-ketel kapot?

Storing cv ketel


Je cv-ketel gaat kapot. Hij kan niet meer gerepareerd worden, of repareren is duur. Dan wil je de cv-ketel vervangen, met spoed omdat je geen warmwater meer hebt of het koud is in huis. Je wilt zeker zijn dat je geen verkeerd besluit neemt. Daarvoor hebben we deze top 10 opgesteld:

Wat je weten moet over met spoed de kapotte cv-ketel vervangen.

Een kapotte cv-ketel komt altijd onverwacht

Plotseling is je cv-ketel kapot. Bijna altijd komt een kapotte cv-ketel totaal onverwacht. Is je cv-ketel al wat ouder en is repareren te duur? Dan heb je waarschijnlijk veel vragen over je kapotte cv-ketel. Let bij het vervangen van je kapotte cv-ketel op de volgende 10 punten:

1. Cv-ketel kapot? Check de leeftijd

Cv ketel levensduur 12-15 jaar. Hoe oud is jouw cv...Is je cv-ketel kapot? Check eerst de leeftijd. Is de cv-ketel ouder dan 12 jaar of zijn de kosten voor reparatie hoog? Dan moet je zeker met spoed je cv-ketel vervangen.
Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Als je vaak cv storing hebt, wil je misschien eerder je cv-ketel vervangen. Een nieuwe ketel is veel zuiniger dan een oude. Je verdient de investering dus relatief snel terug.

2. Cv-ketel kapot? Een nieuwe cv-ketel bespaart fors

Nieuwe cv ketel bespaart tot €300,- op je gasrek...Een nieuwe, moderne HR-ketel bespaart je jaarlijks 15% tot 20% op je stookkosten, in vergelijking met een oude cv-ketel. Vervangen is dus verdienen. Dit komt neer op € 250 tot € 300 per jaar (afhankelijk van de gasprijs). Ga je een HR-ketel door een nieuwe HR cv-ketel vervangen? Ook dan bespaar je nog steeds op je stookkosten.

3. Cv-ketel kapot? Kies de juiste soort

Rendement nieuwe cv ketel hoger dan oude cv ketel.Je kunt cv-ketels indelen naar het rendement: het nuttig gebruik van energie. Er is een verschil tussen ‘warmte’ en ‘nuttige warmte’. De warmte die door de schoorsteen vliegt of van de verwarmingsbuizen afstraalt is niet nuttig.

Een HR-ketel is een cv ketel met een rendement hoger dan 100%. Minimaal 100% van de energie wordt door de HR-ketel omgezet in nuttige warmte. Een HR-ketel hergebruikt (in tegenstelling tot de VR-ketel) de warmte van verbrandingsgassen voor nuttige warmte. Er zijn cv-ketels van het type HR die zo een rendement halen van meer dan 107%. Een oude cv-ketel vervangen scheelt dus energiekosten en is beter voor het milieu. Tegenhanger is de VR-ketel (Verbeterd Rendementsketel). Bij een VR ketel gaat dus nog steeds een deel van de warmte verloren. Vanaf 2015 worden VR-ketels niet meer gemaakt vanwege Europese richtlijnen.

4. Cv-ketel kapot? Check je warmwater wensen

Vragen over kapotte cv ketel en met spoed cv ketel...Ga je de cv-ketel vervangen, dan kun je denken aan een combiketel. Een combiketel is een cv-ketel die zorgt voor de verwarming van je huis en voor warm water uit de kraan.

Veel combiketels hebben een ingebouwde boiler voor het warm water. In de nieuwste typen combiketel, met ‘doorstroom-techniek’, zit geen boiler meer. Het warm water wordt aangemaakt als je het nodig hebt. Zo hoeft de combiketel niet constant warm water op temperatuur  te houden. Dat scheelt in de energiekosten. Ook zijn deze combiketels een stuk kleiner dan de combiketels met een voorraadvat.

Een solo cv-ketel zorgt uitsluitend voor centrale verwarming van je huis. Hij zorgt dus niet voor warm water uit de kraan. Daarvoor heb je nog een apparaat nodig: een boiler. 

5. Cv-ketel kapot? Vervang door juiste type

Cv ketel kapot. Spoed cv ketel vervangen.Het meest verkocht in Nederland is een combi HR-ketel van het type 24kW CW4. Dit type wordt ook veel gebruikt bij het met spoed vervangen van de cv-ketel. De kW in deze cv-ketel code staat voor het vermogen in kiloWatt. Dat geeft aan hoeveel warmte de verwarmingsketel kan produceren. Hoe groter de inhoud van je huis, hoe meer vermogen je cv ketel nodig heeft. kW begint vaak bij 24 en kan oplopen tot meer dan 50.

De CW-code  is een afkorting van Comfort Warmwater en zegt iets over het warmwater. Hoe hoger het getal, hoe meer liters warmwater de combiketel per minuut kan leveren. Dat is belangrijk als je bijvoorbeeld een stortdouche of groot bad hebt. Of als je op meer dan één punt tegelijk warmwater wilt gebruiken.

6. Cv-ketel kapot? Spoed vervangen niet duurder

Cv ketel kapot. Alles over kosten voor spoed verva...Een cv-ketel met spoed vervangen kost niets meer dan zonder spoed je cv-ketel laten vervangen.
De totale kosten voor het vervangen van de cv-ketel bestaan altijd uit de prijs van de cv-ketel en de kosten voor de cv-installatie. Die cv-installatiekosten kunnen sterk verschillen per woning en bepalen voor 40-50% het totaalbedrag. Spoed heeft geen invloed.

Eerst kijkt de adviseur wat de beste cv-ketel is voor jouw situatie, en wat er nodig is voor de installatie van de cv-ketel. Dat moet worden meegenomen in de offerte. Daarom is een cv-ketel offerte altijd op maat.

De combi HR-ketel van het type 24kW CW4 is een veelverkochte cv ketel in Nederland, ook als het gaat om met spoed vervangen van de cv-ketel. Deze ketel heb je in huis voor € 969. Daar komt een Alles-in-1 service- en onderhoudscontract bij van € 11,45 per maand.
Deze prijs is op basis van een standaardinstallatie. Dat is het geval als de cv-installateur de ketel zonder veel extra installatiewerk kan monteren.

Als je een aanvraag doet voor het met spoed vervangen van de cv-ketel krijg je een prijs op maat van de cv-installateur. Het aanvragen is gratis en vrijblijvend. Als je via hoe-koop-ik spoed vervangen cv-ketel aanvraagt, krijg je gratis de speciale checklist ‘7 tips: Waar let je op bij spoed cv-ketel vervangen’. Daarmee kun je de cv-ketel kosten op de juiste manier bekijken.

7. Cv-ketel kapot? Kies een erkende cv-installateur

Cv-installateurs die de verwarmingsketel met spoed kunnen vervangen, zijn door ons zorgvuldig geselecteerd Laat als je cv ketel kapot is,je cv ketel vervange...en beoordeeld.
Deze cv-installateurs:

 • kunnen met spoed een cv-ketel vervangen.
 • vervangen de cv-ketel binnen 24 uur na jouw akkoord.
 • hebben ruime ervaring.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • bieden keuze in type cv-ketels.
 • geven goed cv ketel advies en offertes.
 • zijn lid van Uneto-VNI*.


*)Dit is de brancheorganisatie van cv-installateurs. Dit biedt jou extra zekerheid over kwaliteit van het werk, garantie op de werkzaamheden en de service. Uneto-VNI heeft een geschillencommissie, waarin ook de Consumentenbond deel neemt.

Als je een aanvraag doet voor het met spoed vervangen van de cv-ketel via hoe-koop-ik.nl weet je zeker dat de cv-installateur voldoet aan deze kwaliteitsnormen.

8. Cv-ketel kapot? Vervang binnen 24 of 48 uur

Cv ketel kapot? Met spoed cv ketel vervangen. Binn...Elke cv-installatie is anders, omdat elk huis anders is. De meeste cv-ketels worden binnen 1 dag geïnstalleerd. Vaak zelfs in een ochtend of een middag. Het hangt o.a. af van de plaats van de cv-ketel. Voor de veiligheid worden water en gas afgesloten.

9. Cv-ketel kapot? Let op de garantie nieuwe cv-ketel

Als je de cv-ketel met spoed laat vervangen, is het verstandig om naar de garantie van de nieuwe cv ketel te kijken. In het algemeen heeft een cv-ketel 2 jaar fabrieksgarantie. De garantieperiode (in jaren) op cv-ketel onderdelen verschilt per merk, en per soort cv-ketel. Bij sommige cv-ketel fabrikanten kun je de garantieperiode verlengen tegen vergoeding.

Met spoed een nieuwe cv ketel als je cv ketel kapo...Een belangrijk onderdeel van je verwarmingsketel is de warmtewisselaar. Als deze kapot gaat, is dat een dure zaak. Kijk daarom goed naar de garantie van de warmtewisselaar. Er zijn fabrikanten die zelfs 15 jaar garantie geven, ongeveer gelijk aan de levensduur van je ketel. De cv-installateur kan je adviseren.

10. Cv-ketel kapot? Denk ook aan onderhoud

Ook al heb je straks een nieuwe zuinige cv-ketel, onderhoud is belangrjk. Het zorgt er voor dat de cv-ketel zuinig, en veilig blijft werken. Daarom is een service- en onderhoudscontract direct inbegrepen.

Is je cv-ketel kapot? Met spoed cv-ketel vervangen kan. Binnen 24 uur heb je een nieuwe cv-ketel.Cv ketel kapot? Regel direct spoed cv ketel vervan...

Regel nu spoed cv ketel vervangen
Spoed cv-vervangen

Binnen 24 uur
    een nieuwe cv-ketel
Via erkende installateurs
Met spoed een afspraak
Binnen 1 uur offerte
Gratis advies op maat

maak nu afspraak

hoe-koop-ik.nl

 • Onafhankelijk
 • Objectief
 • Advies van experts
 • Complete informatie
 • Gratis offerte op maat

Geen SPOED cv-ketel?

Doe dan de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer


cv-ketel informatie