Onderhoud cv-ketel - alles wat je weten wilt.cv-ketelonderhoud hoe-koop-ik.nl

Valkuilen cv onderhoud

ontdek ze alle 8

Vloerisolatie let op!!

Waar let je op bij het afsluiten van een cv-ketel onderhoudscontract? Let op deze 8 valkuilen. Dan weet je dat je de juiste keuze maakt voor ketel onderhoud.

Meer cv-onderhoud

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste cv-onderhoud nieuws

De 8 valkuilen bij cv-ketel onderhoud


Details kunnen beslissend zijn voor je keuze van een onderhoudscontract cv ketel.Vloerisolatie let op!! Denk aan de contractperiode en de opzegtermijn. Maar ook aan voorrijkosten, garantie op de reparatie en de snelheid waarmee je wordt geholpen.

Ook de mogelijkheid om over te stappen en de toelating kunnen belangrijk zijn bij de keuze van het beste cv onderhoudscontract voor jou.

Let op de 8 valkuilen bij onderhoud cv-ketel!

Valkuil 1:

Opzegtermijn van een cv-ketel onderhoudscontract

De opzegtermijn verschilt per aanbieder. Vaak loopt het contract per kalenderjaar. Lees goed na of je voor een bepaalde datum moet opzeggen.

Er zijn ook contracten die per jaar worden verlengd. Daarvoor geldt vaak een opzegtermijn van 1 of 2 maanden.
Meestal kun je het contract ook opzeggen als je gaat verhuizen. Immers: het contract hoort bij de cv-ketel en niet bij jezelf. Ook aanpassing van het tarief kan een moment zijn waarop je het contract kunt opzeggen. Ook dat verschilt weer per aanbieder.
Ontdek alles over onderhoud cv-ketel

 CV-onderhoudscontract Basis: soorten cv-onderhouds...CV-onderhoudscontract Plus: soorten cv-onderhoudsc...CV-onderhoudscontract Alles-in-1: soorten cv-onder...

Valkuil 2:

Contractperiode van een cv-ketel onderhoudscontract

Een onderhoudscontract kan worden aangegaan voor een periode van 12 jaar, de gemiddelde levensduur van een cv-ketel. Er zijn ook contracten voor een jaar. Deze worden automatisch verlengd, tenzij je opzegt.

Valkuil 3:

Voorrijkosten bij storing

Bij de meeste cv ketel onderhoudscontracten betaal je geen voorrijkosten. Het hangt af van het type onderhoudscontract. Er zijn allerlei combinaties mogelijk. Dat maakt de keus er niet gemakkelijker op.
Alles-in-1 onderhoudscontracten dekken alle denkbare kosten af. De prijs van zo’n pakket is vanzelfsprekend hoger. Er zijn ook basispakketten waarbij je bij storing apart moet betalen voor onderdelen, arbeidsloon en voorrijkosten.

In de Koopwijzer onderhoud cv-ketel kun je aangeven wat je belangrijk vindt. Je krijgt een advies welk type cv ketel onderhoudscontract het beste bij je past.

Valkuil 4:

Garantie op cv-ketel reparatie

Garantie cv ketel en onderhoud cv ketel. Hoe-koop-...De garantie op de cv-ketel reparatie kan verschillen. Een installateur die is aangesloten bij Uneto-Vni geeft standaard 18 maanden garantie.

Valkuil 5:

Snelheid hulp bij cv-ketel storing

Hoe snel je wordt geholpen, hangt af van je onderhoudscontract. Vaak kun je 24 uur per dag, 7 dagen in de week de cv-ketel storing melden. En word je dezelfde dag nog geholpen als je voor 10.00 uur ’s ochtends de storing meldt. Na 10.00 uur melden betekent meestal dat je binnen 24 uur geholpen wordt. Het hangt er ook vanaf hoe druk het is.
Alles over cv-storing

Valkuil 6:

Overstappen op een ander cv-ketel onderhoudscontract

In principe is het mogelijk om over te stappen naar een andere leverancier. Lees de voorwaarden van je huidige onderhoudscontract hierop na. De opzegtermijnen variëren in de meeste gevallen van een maand tot een jaar.

Valkuil 7:

Ingangsdatum cv-ketel onderhoudscontract

Er zijn installateurs die het onderhoudscontract laten ingaan na ondertekening. Anderen komen de ketel eerst inspecteren en stellen daar voorwaarden aan. Dan gaat het contract dus in als de installateur je ketel accepteert. Er zijn ook installateurs die het laten ingaan na de eerste maandbetaling.

Valkuil 8:

Toelating en keuring

Checklist cv ketel onderhoud. Hoe-koop-ik.nl Onafh...Heb je een heel oude cv-ketel? De meeste installateurs komen dan eerst bij je langs voor een cv ketel inspectie. Een soort toelatingstest. Die is bijna altijd gratis. Je moet dan wel kunnen aantonen dat je cv-ketel de afgelopen 2 jaar onderhouden is. Is dat niet het geval, dan wordt er soms een bedrag voor de keuring in rekening gebracht, bijvoorbeeld enkele tientallen euro’s.
Als tijdens die keuring blijkt dat er onderdelen moeten worden geplaatst, dan worden die in rekening gebracht. Je betaalt meestal geen arbeidsloon. Vanaf dat moment wordt je ketel regelmatig onderhouden.

Het kan ook gebeuren dat je ketel geweigerd wordt. Bijvoorbeeld omdat je ketel echt te oud is. Of omdat het type ketel extreem veel storingen oplevert. Ook kunnen onderdelen van een bepaald type cv ketel moeilijk te verkrijgen zijn. Als een ketel niet volgens de geldende wet- en regelgeving is geïnstalleerd, is dat een probleem. Verder spelen zaken als asbest, of een moeilijk bereikbare plek een rol.

Andere toestellen in onderhoud

Je kunt naast de cv-ketel ook andere toestellen laten onderhouden. Bij de meeste onderhoudsbedrijven kun je naast een onderhoudscontract voor je cv-ketel kiezen uit onderhoud voor de boiler, gasboiler, geiser, kachel, luchtverwarming, mechanische ventilatie, moederhaard, warmteterugwin unit (WTW) of airconditioning.
Lees over kosten cv-ketel onderhoudscontracten

Wil je weten welk onderhoudscontract het best bij jou past?

Doe de Koopwijzer onderhoud cv-ketel

Welk contract past bij jou?

Doe de Koopwijzer onderhoud cv-ketel

Ontvang advies op maat.

Wat is het beste contract voor jou?

Wat kost onderhoud cv-ketel?

Hoe regel je onderhoudscontract?

start de koopwijzer

Contract aanvragen

Je weet al wat je nodig hebt? Vraag dan direct een onderhoudscontract cv-ketel aan.

vraag een contract aan

Vergelijk onderhoud cv-ketel

Kijk & Vergelijk alle type contracten onderhoud cv-ketel.
Vergelijk aanbieders op:
Service
Onderhoudsperiode
Hulp bij storing
Prijs en meer
vergelijk contracten


onderhoud cv-ketel: alle informatie