Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energie vergelijken

nieuws en trends

Nieuws over energieprijzen vergelijken. Alle informatie over energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over energie vergelijken en de ontwikkelingen op energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

5 redenen om te wisselen van energieleverancier

Jaarlijks wisselen 750.000 huishoudens van energieleverancier. Miljoenen huishoudens zijn nog nooit overgestapt. Niet naar een ander product bij hun huidige energieleverancier en niet naar een andere energieleverancier. Zij betalen daardoor teveel voor hun energie. Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...

1.Overstappen energieleverancier vanwege prijs
De meeste huishoudens veranderen van energieleverancier vanwege de prijs. Overstappen kan je tot € 500,- per jaar besparen op je energierekening. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3500 kWh stroom en 1700 m3 gas. Door het wisselen van energieleverancier bespaart zo'n huishouden ruim € 400,- per jaar. Ben je nog nooit overgestapt, dan zit je niet vast aan een contract met een energieleverancier.

2.Wisselen van energieleverancier vanwege milieu
Overstappen van energieleverancier kan ook omdat je het milieu belangrijk vindt.
Kies je voor groene stroom, dan voorkom je CO2-uitstoot. Jaarlijks scheelt dat bijna 1.600 kg CO2-uitstoot voor een gemiddeld huishouden. Dat staat gelijk aan een hoeveelheid die 80 bomen in 1 jaar opnemen. Haast elke energieleverancier levert groene stroom. Overstappen naar een andere energieleverancier is misschien niet eens nodig. Vind je zowel milieu als de scherpste prijs belangrijk, dan kan overstappen van energieleverancier een goed besluit zijn.

3.Overstappen energieleverancier voor (prijs)zekerheid
Meer zekerheid over de prijs kan een reden zijn om te gaan overstappen. Bij sommige energieleveranciers kun je de prijs vast zetten voor een bepaalde periode. Als de energieprijzen dan stijgen, blijft voor jou de energieprijs gelijk. Een zeker gevoel. Niet elke energieleverancier heeft een vaste prijs product.

4.Overstappen energieleverancier door ontevredenheid
Heeft je huidige energieleverancier een slecht bereikbare klantenservice, of worden je klachten niet goed afgehandeld? Dat probleem kun je oplossen door over te stappen.  Vind je juist persoonlijk advies belangrijk? Er zijn ook energieleveranciers die zich daarin onderscheiden.

5.Overstappen energieleverancier vanwege hulp bij energie besparen
Je kunt overstappen naar een energieleverancier die je hulp biedt met energie besparen. Een scherpe energieprijs is vaak een reden voor overstappen. Energieleveranciers die je helpen aan een lagere energierekening zijn zeker zo interessant. Minder verbruik, biedt dubbel voordeel. Je betaalt  minder aan de energieleverancier, minder energiebelasting en minder btw.

Wat is jouw reden?
Naar een andere energieleverancier overstappen doen de meeste huishoudens vanwege meerdere redenen. Zo combineren zij bijvoorbeeld een lagere prijs met groene stroom. Of ze kiezen voor een groen product waarvan de prijs voor 3 jaar vaststaat. Ga daarom altijd eerst energie vergelijken. Dan  vind je energieleveranciers op zaken die jij belangrijk vindt. Overstappen van energieleverancier gaat gemakkelijk en snel.

Meer nieuws over energie vergelijken

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie