Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Duurzame energie

duurzame energie soort

Groene stroom is beter voor het milieu. Op groene stroom kun je veel besparen door energie vergelijken. Alle informatie energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Duurzame energie en andere soorten energie. Kun je groene energie met grijze energie vergelijken? Wat is het belang van duurzame energie?

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Duurzame energie


Duurzame energie is energie uit een bron die niet op kan raken. Is groene stroom een soort duurzame energie? Zijn er nog meer kleuren?

Grijze en duurzame energie

De kleur grijs wordt gebruikt voor alle energie die geen duurzame energie is. Sinds duurzame Energieleveranciers vergelijken: hoe kies je goed?...energie 'groene stroom' wordt genoemd, wordt de term 'grijze stroom' gebruikt voor niet-duurzame energie.
Grijze stroom wordt gemaakt met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas en aardolie. Deze kunnen opraken. Bovendien komt bij het verbranden CO2 vrij. Daarom is dit geen duurzame energie.

Energiecentrales werken steeds vaker op een mix van kolen en gas of kolen en biomassa (bijvoorbeeld tuinafval). Daardoor wordt grijze stroom groener en neemt het aandeel van duurzame energie ongemerkt toe.

Ontdek alles over energie vergelijken

Kernenergie

Kernenergie wordt  gemaakt met uranium. Dat kan opraken. Maar er komt geen CO2 vrij. Er blijft wel radioactief afval over. Daarom wordt kernenergie meestal niet tot duurzame energie gerekend. Je kunt stroom kopen, die volledig gemaakt is met kernenergie.

Duurzame energie met meer zekerheid

Je kunt de prijs van energie voor een bepaalde periode vastzetten, meestal voor 1, 2, 3 en 5 jaar. Dat kan met grijze stroom, maar ook met duurzame energie. Dan weet je zeker dat de prijs in die periode niet wijzigt.
Lees meer over energieprijzen vergelijken


Wil je weten wat het best bij jou past? Duurzame energie? Grijze stroom? Doe dan de Koopwijzer energie vergelijken.
Heb je nu grijze stroom en wil je graag duurzame energie? Overstappen is heel eenvoudig.

Duurzame energie

Duurzame energie is in opkomst. Nog niet zo lang geleden was er één soort stroom en één soort Groene energie of grijze energie? Met groene energ...gas met een prijs die elk jaar wijzigde. Nu kun je kiezen uit groene stroom en grijze stroom, aardgas en biogas, duurzame energie of niet-duurzame energie. En uit een vaste prijs en variabele prijs. We leggen uit wat de verschillen zijn.

Duurzame energie heeft kleuren

Die kleuren zeggen iets over de bron van de duurzame energie. Een duurzame energie bron is  'onuitputtelijk ' en 'schoon'. Het opwekken van de energie heeft nauwelijks effect op het milieu. Er zijn verrassend veel van die duurzame energie bronnen: windkracht, waterkracht, zonlicht, warmte uit de aarde of hergebruik van plantaardig afval (biomassa).

Duurzame energie: blauw

Nog niet zo bekend. Blauw is een nieuwe duurzame energie kleur, voor energie uit water.
Golfslagbewegingen, sluizen, het mengen van zout en zoet water: deze vorm van duurzame energie is veelbelovend. 'Nederland-Waterland' kan met blauwe energie met gemak de elektriciteit opwekken voor de helft van alle huishoudens in Nederland. Deze vorm van duurzame energie is nog in de ontwikkelingsfase.

Duurzame energie: lichtgrijs

Grijze en groene energieproducten verschillen onderling sterk. De ene groene stroom kan veel Stroometiket geeft herkomst energie aan. Soorten e...milieuvriendelijker zijn dan de andere. Er is ook grijze stroom waar wat duurzame energie wordt bijgemengd. Elektriciteitscentrales werken steeds vaker op een mix van kolen, gas en biomassa.
Om een goede vergelijking te kunnen maken is het 'stroometiket' bedacht. Het stroometiket geeft aan wat er in het product zit. Zo kun je precies zien wat het aandeel duurzame energie is.

Zonne-energie

Zonne-energie krijg je door zonnepanelen op je hui...Zonne-energie heeft nog geen kleur gekregen. Met zonnepanelen wordt licht omgezet in elektriciteit. De zon is onuitputtelijk en er komt geen CO2 vrij.
Zonne-energie is daarom duurzame energie.

Duurzame energie: groen

Groene energie is duurzame energie. Het is de verzamelnaam van alle vormen van duurzame energie. Al ruim 3 miljoen huishoudens hebben deze vorm van duurzame energie.
Lees meer over groene energie

Duurzame energie: het belang

Groene energie zorgt voor een beter milieu. je kun...Duurzame energie wordt al door 40% van alle huishoudens in Nederland gebruikt. Duurzame energie is meestal niet duurder. Dat verschilt per energieleverancier. Bijna alle energieleveranciers verkopen duurzame energie.
In 2020 moet duurzame energie 14% van ons energieverbruik omvatten. Dat kan bereikt worden als meer huishoudens kiezen voor duurzame energie.

Op duurzame energie overstappen gaat ongemerkt: de elektriciteit werkt hetzelfde. Het milieu merkt er wel veel van. Kiest één huishouden voor duurzame energie, dan wordt ongeveer 2.100 kg CO2 uitstoot per jaar bespaard. Genoeg reden om ook over te stappen op duurzame energie.
Hoe gaat overstappen naar duurzame energie?

Duurzame energie vergelijken: doe de Koopwijzer

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...Welke energie past het best bij jouw wensen? Doe de Koopwijzer energie vergelijken. Dan weet je welke energie bij je past: laagste prijs, vaste prijs of groen?

Ontdek hoeveel je met energie vergelijken bespaart en welke energieleveranciers bieden wat je zoekt.

Start de Koopwijzer energie vergelijkenMeer informatie energie vergelijken

energieprijzen vergelijken
overstappen energie

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie