Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energie vergelijken

nieuws en trends

Nieuws over energieprijzen vergelijken. Alle informatie over energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over energie vergelijken en de ontwikkelingen op energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Energie vergelijken op groenste energie


Groene stroom is beter voor het milieu. Op groene ...Energie vergelijken levert niet alleen een flinke besparing op. Je kunt ook de energie van jouw voorkeur uitkiezen, als je energie gaat vergelijken en overweegt over te stappen naar een andere energieleverancier. Veel mensen willen graag overstappen op groene energie.

Maar kun je energie wel vergelijken op duurzaamheid, of kijken energievergelijkers alleen naar de prijs? Hoe vind je de groenste energie?


Concurrentie
Er zijn allerlei websites waar je energieprijzen kunt vergelijken. Sinds huishoudens kunnen overstappen van de ene naar de andere energieleverancier, is er concurrentie op gang gekomen. Energieleveranciers willen graag dat het aantal klanten groeit, en doen daarom aantrekkelijke aanbiedingen om huishoudens ertoe te bewegen om over te stappen. Ook als het gaat om groene energie.

Speciale aanbiedingen groene energie

Internet maakt het heel eenvoudig om alle aanbiedingen met elkaar te vergelijken. En dat gebeurt dus ook veel. Sterker nog: energieleveranciers maken speciale aanbiedingen voor nieuwe klanten die je alleen op een energievergelijkings-website tegenkomt.
Lees verder: Energie vergelijken op groenste energie

Fabels en feiten over energie vergelijken

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Vroeger had elke regio van Nederland een eigen, vast energiebedrijf. Tegenwoordig, sinds 2001, kun je zelf kiezen bij welk bedrijf je elektriciteit en gas afneemt. Sindsdien zie je overal aanbiedingen van energiebedrijven en kun je energie vergelijken. De een zegt dat overstappen van energiebedrijf geen probleem is, de ander waarschuwt voor de rampen die je over je afroept. Wat zijn fabels, en wat zijn feiten?


1. Fabel of feit?
Overstappen doet haast niemand

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Het is nu niet direct een sappig gespreksonderwerp, bij de koffieautomaat of de borrel. Energie. Misschien is dat de reden dat sommige mensen stellen dat overstappen van energiebedrijf niet zo vaak gebeurt. Je hoort er nog maar weinig over, in consumentenprogramma’s en zo. Wellicht komt dat omdat er weinig klachten zijn.

Niet voor niets zoveel
Feit is dat elk jaar 750.000 huishoudens in Nederland wisselen van energieleverancier. Dat kan je niet ‘haast niemand’ noemen. Dat doen die huishoudens niet voor niets. Dat doen ze om geld te besparen bijvoorbeeld. Of omdat ze een andere soort stroom willen. Of omdat ze ontevreden zijn over hun energiebedrijf.
Lees verder: Fabels en feiten over energie vergelijken

Energie vergelijken beter dan sparen

Energie vergelijken beter dan sparen. Onafhankelij...

De spaarrente daalt onder de 1%. Dat wordt verwacht voor 2015. Er wordt zelfs al gespeculeerd over wat er gebeurt als de rente onder de 0% duikt. Moet je dan betalen voor je spaarrekening?

Spaarders besteden uren aan het vergelijken van spaarbanken, om te kijken waar ze 0,1 % meer kunnen krijgen. Ons advies: steek eens 10 minuten in het vergelijken van energieprijzen bij hoe-koop-ik.nl. Dan bespaar je zo enkele honderden euro’s.
 
Spaarrentes
Nederlanders blijven sparen. We sparen zelfs het meest van heel Europa. Zelfs nu de rente toch weer verder daalt en dit jaar zelfs onder de 1% duikt. Is dat verstandig? Met een buffer op je spaarrekening kun je onverwachte tegenvallers opvangen. Maar als de rente lager is dan de gemiddelde prijsstijging, dan wordt jouw spaargeld eigenlijk minder waard. Hoe vang je dat op?

Energie vergelijken loont

Energie vergelijken kan op je energierekening honderden euro’s per jaar schelen. Een gemiddeld gezin kan € 425 per jaar besparen door het vergelijken van energie en overstappen op een andere energieleverancier. De besparing is berekend voor een huishouden dat niet eerder is gewisseld van energieleverancier.
Lees verder: Energie vergelijken beter dan sparen

Geld ligt niet op straat, maar in je huis


Je kunt van bonusaanbieding naar voordeelweken fietsen. Nóg een paar weken de carwash uitstellen. Met een metaaldetector de stranden afspeuren. Zelf brood meenemen als je naar een pretpark gaat.

Energie besparen op gas en elektriciteit. Alle bes...Maar de echte besparingen liggen gewoon in je huis. Mensen doen van alles om zuinig met geld om te gaan, maar denken er niet aan dat ze jaarlijks honderden euro's kunnen besparen door minder energie te gebruiken in huis.

Dat kan door isolatie, en door kleine veranderingen in je gewoonten. Grote en kleine maatregelen zorgen ervoor dat je, elk jaar opnieuw, zonder moeite geld uitspaart.
Lees verder: Geld ligt niet op straat, maar in je huis

Energie vergelijken: jouw grootste besparing!


Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Veel mensen die willen besparen op de vaste lasten, zijn in januari overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Anderen zoeken een goedkopere autoverzekering of stappen over naar een andere supermarkt. Of vergelijken dagenlang vliegprijzen voor de zomervakantie.

Dan zien ze de grootste besparing over het hoofd: energieprijzen vergelijken en overstappen op een andere energieleverancier. Dat kan € 400 tot € 500 opleveren!


De premies van zorgverzekeraars vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekering kan alleen per 1 januari van elk jaar. Bij energieleveranciers kun je zelf bepalen wanneer je wilt overstappen. Zeker als je nog nooit bent overgestapt naar een andere energieleverancier.
Lees verder: Energie vergelijken: jouw grootste besparing!

Huishoudens laten 3 miljard liggen


Slechts 12,1%. Dat is het percentage huishoudens en bedrijven dat vorig jaar is overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Een jaarlijkse overstap levert al snel € 425,- voordeel op. Zo laten alleen de huishoudens bijna 3 miljard besparing liggen.

Overstap angst bij energie vergelijken

overstappers van energie in 2013Geen verbouwing, geen nieuwe kabels of nieuwe stopcontacten. Je komt ook niet zonder elektriciteit of gas te zitten. Van overstappen merk je niets.

Behalve een lagere energierekening van een nieuwe
energieleverancier. Toch hebben veel huishoudens nog angst om te wisselen van energieleverancier. Dat is niet nodig.

Lees verder over huishoudens laten 3 miljard liggen

Gratis boodschappen doen?


Miljoenen huishoudens betalen teveel voor hun energie.
Zij kunnen per jaar € 400 tot € 500 besparen. Door te wisselen van energieleverancier. Zeer eenvoudig en snel verdiend.


Jaarlijks wisselen 750.000 huishoudens van energieleverancier. Miljoenen huishoudens zijn nog nooit overgestapt. Niet naar een ander product bij hun huidige energieleverancier en niet naar een andere energieleverancier. Zij betalen daardoor teveel voor hun energie. Lees verder.

Duurzame koffie, thee en ......energie


De verkoop van duurzaam geproduceerde koffie is vorig jaar met 12 procent gestegen. Die van thee zelfs met 50 procent.  Ook de verkoop van biologisch vlees en biologische eieren zijn geen trends meer. Overtuigd van de noodzaak kiezen steeds meer consumenten voor duurzame consumptie. Hoe zit dat met duurzame energie?
Groene energie zorgt voor een beter milieu. je kun...

Gebruik van duurzame energie
Ongeveer 40% van de huishoudens in Nederland heeft gekozen voor duurzame energie. Een duurzame energie bron is  'onuitputtelijk' en 'schoon'. Het opwekken van de energie heeft nauwelijks effect op het milieu. Er zijn verrassend veel van die duurzame energie bronnen: windkracht, waterkracht, zonlicht, warmte uit de aarde of hergebruik van plantaardig afval (biomassa). Kiezen voor duurzame energie is met name kiezen voor groene stroom.

Gebruik elektriciteit stijgt
Van elektriciteit gebruiken we elk jaar meer. Alle huishoudens samen gebruiken bijna 26 miljoen kilowattuur elektriciteit in één jaar.

Lees verder over: Duurzame koffie, thee en energie

5 redenen om te wisselen van energieleverancier


Jaarlijks wisselen 750.000 huishoudens van energieleverancier. Miljoenen huishoudens zijn nog nooit overgestapt. Niet naar een ander product bij hun huidige energieleverancier en niet naar een andere energieleverancier. Zij betalen daardoor teveel voor hun energie.
Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...

1.Overstappen energieleverancier vanwege prijs
De meeste huishoudens veranderen van energieleverancier vanwege de prijs. Overstappen kan je tot € 500,- per jaar besparen op je energierekening. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3500 kWh stroom en 1700 m3 gas. Door het wisselen van energieleverancier bespaart zo'n huishouden ruim € 400,- per jaar. Ben je nog nooit overgestapt, dan zit je niet vast aan een contract met een energieleverancier.

2.Wisselen van energieleverancier vanwege milieu
Overstappen van energieleverancier kan ook omdat je het milieu belangrijk vindt.
Kies je voor groene stroom, dan voorkom je CO2-uitstoot. Jaarlijks scheelt dat bijna 1.600 kg CO2-uitstoot voor een gemiddeld huishouden. Dat staat gelijk aan een hoeveelheid die 80 bomen in 1 jaar opnemen. Haast elke energieleverancier levert groene stroom. Overstappen naar een andere energieleverancier is misschien niet eens nodig. Vind je zowel milieu als de scherpste prijs belangrijk, dan kan overstappen van energieleverancier een goed besluit zijn.

3.Overstappen energieleverancier voor (prijs)zekerheid
Meer zekerheid over de prijs kan een reden zijn om te gaan overstappen. Bij sommige energieleveranciers kun je de prijs vast zetten voor een bepaalde periode. Als de energieprijzen dan stijgen, blijft voor jou de energieprijs gelijk. Een zeker gevoel. Niet elke energieleverancier heeft een vaste prijs product.

Lees verder over: 5 redenen om te wisselen van energieleverancier

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie