Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Overstappen energie

waarom en hoe?

Overstappen energieleverancier gaat gemakkelijk. Alle informatie over energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Overstappen energieleverancier doe je vanwege de prijs, prijszekerheid of groene energie. Wat zijn voordelen van overstappen energieleverancier?

Tip overstappen energie

Tip energie vergelijken. Alle informatie energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Kies via hoe-koop-ik.nl een nieuwe energieleverancier. Overstappen van energieleverancier is heel gemakkelijk. Geef je meterstanden door en klaar!

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Overstappen energieleverancier


Energieleverancier duur? Overstappen naar een andere energie-
leverancier is dan een goed idee. Wist je dat jaarlijks 750.000 huishoudens overstappen?

We zetten de voordelen van overstappen van energieleverancier voor je op een rij.

Overstappen energieleverancier vanwege prijs

Energie vergelijken bespaart honderden euro's. All...De meeste huishoudens gaan van energieleverancier overstappen vanwege de prijs. Ben je nog nooit bezig geweest met overstappen van energieleverancier? Dan heb je een energiecontract met prijzen die elk half jaar worden aangepast.

Overstappen van energieleverancier kan je tot € 500 per jaar besparen op je energierekening, afhankelijk van je energieverbruik.


Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3500 kWh stroom en 1700 m3 gas. Door het overstappen van energieleverancier bespaart zo'n huishouden ruim € 400 per jaar.
Als je nog nooit bent overgestapt, zit je niet vast aan een contract met een energieleverancier. Overstappen is dan altijd mogelijk.

Start energie vergelijken


Energie vergelijken: besparing door overstappen energieleverancier per jaar

Aantal personen
in huishouden
Gem. energienota
per jaar  
Mogelijke besparing
door overstappen energieleverancier
Mogelijke besparing
in %
1 € 1.500 € 350 23%
2 € 2.000 € 400 20%
3 € 2.200 € 450 20%
4 € 2.400 € 450 19%
5 € 2.600 € 500 19%
Gem. huishouden € 2.000 € 425 21%

De besparing is berekend voor een huishouden dat niet eerder is gewisseld van energieleverancier.
(standaard contract voor gas en stroom met een variabele prijs)

Overstappen energieleverancier vanwege milieu

CO2 uitstoot vermindert als je kiest voor groene e...Overstappen van energieleverancier kan ook omdat je het milieu belangrijk vindt.
Kies je voor groene stroom, dan voorkom je CO2-uitstoot. Dat scheelt jaarlijks bijna 1.600 kg CO2-uitstoot voor een gemiddeld huishouden. Dat is de hoeveelheid die 80 bomen in 1 jaar opnemen.

Overstappen? Haast elke energieleverancier levert groene stroom. Overstappen naar een andere energieleverancier is misschien niet eens nodig. Vind je milieu en een scherpe prijs belangrijk, dan kan overstappen van energieleverancier een goed besluit zijn.

Ontdek alles over energie vergelijken

Overstappen energieleverancier voor prijszekerheid

Prijszekerheid kan een reden zijn om te gaan overstappen. Een energieleverancier biedt Energie verbruik hoger dan gemiddeld verbruik? Ga ...prijszekerheid als klanten de mogelijkheid hebben, de prijs vast te zetten voor een bepaalde periode. Als de energieprijzen dan stijgen, blijft voor jou de energieprijs gelijk. Een zeker gevoel. Niet elke energieleverancier heeft zo’n energieproduct met een vaste prijs. Prijszekerheid is een goede reden om over te stappen van energieleverancier.

Overstappen energieleverancier door ontevredenheid

Ontevredenheid is een veelgenoemde reden waarom mensen overstappen van energieleverancier. Een slecht bereikbare klantenservice, of worden je klachten niet goed afgehandeld? Overstappen kan dat probleem oplossen. Regel je graag zelf je energiezaken? Je kunt overstappen naar een energieleverancier met een goede online selfservice. Vind je juist persoonlijk advies belangrijk? Er zijn ook energieleveranciers die zich daarin onderscheiden.
Ga energieleveranciers vergelijken

Overstappen vanwege hulp bij energie besparen

Je kunt overstappen naar een energieleverancier die je hulp biedt met energie besparen. Een Besparen op elektriciteit. Alle energie besparings...scherpe energieprijs is vaak een reden voor overstappen. Energieleveranciers die je helpen bij een lage energierekening zijn zeker zo interessant. Je betaalt al een lager tarief dankzij het overstappen.
De energieleverancier die je dan helpt jaarlijks minder te verbruiken, biedt eigenlijk dubbel voordeel. Je betaalt dan minder aan de energieleverancier, minder energiebelasting en minder btw.

Overstappen energieleverancier: wat is jouw reden?

Naar een andere energieleverancier overstappen doen de meeste huishoudens vanwege meerdere redenen. Zo combineren zij bijvoorbeeld een lagere prijs met groene stroom. Of ze kiezen voor een groen product waarvan de prijs voor 3 jaar vaststaat. Bij het energie vergelijken vind je zo energieleveranciers waarbij overstappen om meer dan een reden interessant is.

Overstappen energieleverancier: tot € 500 voordeel

Overstappen van energieleverancier doe je niet zomaar. Het moet een voordeel opleveren. De ACM Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...(toezichthouder op de energiemarkt) onderzocht de redenen waarom huishoudens naar een andere energieleverancier overstappen.
Uit dat onderzoek blijkt dat het voordeel tenminste € 200 per jaar moet zijn, wil een huishouden overstappen naar een andere energieleverancier.

Overstappen bespaart een gemiddeld huishouden € 425 per jaar. Voor een groter huishouden (4-5 personen) kan het voordeel van overstappen zelfs oplopen naar € 500 per jaar.

Overstappen energieleverancier: zelf of via een veiling

Je kunt, in plaats van zelf energie vergelijken, met een groep consumenten naar een andere energieleverancier overstappen. Energieveilingen van organisaties zoals Vereniging Eigen Huis of de Consumentenbond kunnen voordelen hebben, maar ook nadelen. Zo kun je meer voordeel hebben als je zelf beslist naar welke energieleverancier je overstappen wilt.
Lees over energiecollectief

Overstappen energieleverancier: kan dat zo maar?

De energiemarkt is een vrije markt. Je kunt zelf kiezen bij wie je elektriciteit en gas koopt en naar wie je wilt overstappen. Energieleveranciers vergelijken en overstappen kan een gemiddeld huishouden ruim € 400,- per jaar besparen.

Overstappen energieleverancier

Energieprijzen vergelijken. Zo krijg je beste prij...Hoe-koop-ik.nl geeft onafhankelijk en betrouwbaar advies voor het overstappen. Zo zie je snel welke energie leveranciers jou het beste aanbod doen.

Let bij overstappen energie op of je een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd hebt. Met een contract voor onbepaalde tijd kun je snel overstappen van energie, zonder boete. Voor je gaat overstappen van energie raden wij aan om de voorwaarden van je huidige contract te checken.

Wil je weten welke energie het best bij jou past? Doe dan eerst de Koopwijzer Energie Vergelijken. Maak vervolgens een keuze. Overstappen kun je daarna met een paar stappen regelen. Je nieuwe en oude contract sluiten bij het overstappen van energie leverancier naadloos op elkaar aan. Het overstappen energie is eigenlijk een papieren kwestie, je hoeft verder zelf niets te doen.

Wil je weten wat jij kunt besparen met overstappen energie?

Bij Kijk & Vergelijk energie kun je alle energieleveranciers vergelijken op prijs, groen, zekerheid en vrijheid.

Start energie vergelijken
Meer informatie energie vergelijken

overstappen energie: hoe gaat dat?
overstappen: zijn er nadelen?

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie