Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energieveiling

hoe werkt dat?

Vergelijk energie niet alleen op de prijs. Alle informatie energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Overstappen energie via energiecollectief? Waarom mee doen met energiecollectief. Voordelen nadelen en valkuilen van energieveiling. Onafhankelijk.

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Energiecollectief


Meedoen aan een energiecollectief? Hoe werkt dat? Waarom zou je meedoen aan een energiecollectief? Onafhankelijke info over energiecollectief en energieveiling.

De energieleverancier die het beste aanbod uitbrengt, krijgt deze hele groep leden als nieuwe klant. Is dat goedkoper dan het gebruik van een energievergelijker? Wat zijn de voordelen van overstappen via een energiecollectief? En zijn er ook nadelen?

Naast de energievergelijker kennen we ook de energieveiling. Organisaties zoals Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond kopen zo voor hun leden gezamenlijk energie in.

Voordelen overstappen energie via energiecollectief

 • Energieleveranciers vergelijken op klantenservice,...Kracht van de organisator:
  Gaat er bij jou iets mis met overstappen dan kun je terugvallen op de organisator. Hij spreekt de energieleverancier aan op het verloop van de overstap namens alle deelnemers. Bij een energievergelijker ben je zelf verantwoordelijk.
 • Geen uitzoekwerk:
  De organisator van de energieveiling regelt alles. Je hoeft je alleen maar aan te melden. Je hoeft geen energievergelijker te raadplegen.

Nadelen overstappen energie via energiecollectief

 • Geen invloed op de biedende partijen:
  De organisator van het energiecollectief bepaalt welke energieleveranciers een bod mogen uitbrengen voor de groep consumenten. Bij een goede energievergelijker krijg je wel het aanbod van alle leveranciers te zien.
 • Geen invloed op keuze energieleverancier:
  De organisator beslist welke energieleverancier wint. Jij hebt daar geen invloed op. Bij een energievergelijker heb je zelf invloed op de keuze van energieleverancier.
 • Geen invloed op type product:
  Jij hebt geen invloed op de keuze van het type energie, bijvoorbeeld groene of grijze energie. Een energievergelijker geeft die keuze wel.
 • Geen invloed op de looptijd:
  De organisator bepaalt ook de looptijd van het contract. Je hebt geen vrijheid om daarvan af te wijken.
 • Geen invloed op de voorwaarden:
  Ook de voorwaarden van het contract worden onderhandeld door de organisator.

Ontdek alles over energie vergelijkenMisverstanden over energiecollectief

 • Je bent goedkoper uit?

Energie vergelijken? Weet waar je op moet letten. ...De prijs van elektriciteit of gas is zelden of nooit lager dan de prijs die je krijgt via een energievergelijker.
De energieleverancier compenseert het scherpe actietarief vaak met een langere looptijd. Na afloop van de actie gaan de tarieven omhoog, terwijl je vastzit aan het contract.

 • Organisator heeft expertise?

Bekende verenigingen als de Consumentenbond maken zelf ook gebruik van een energievergelijker. Dat kun je zelf ook, zeker als je onafhankelijke en objectieve kennis raadpleegt.

 • Je hebt geen contact meer met de energieleverancier?

Na de overstap moet je net als nu de contacten met de energieleverancier zelf regelen. Dat is bij overstappen via een energievergelijker net zo.

 • Je krijgt betere voorwaarden?

Meestal wordt aan maximaal 5 energieleveranciers gevraagd een bod te doen. Dat beperkt de concurrentie. Een goede energievergelijker heeft de tarieven van alle energieleveranciers.

Overstappen energie via energievergelijker

De 5 voordelen vanzelf overstappen via energievergelijker:

 1. Vrijheid productkeuze:Besparen op elektriciteit door energie vergelijken... Met een energievergelijker kun je zelf bepalen welk type product het best bij je past. Groen product, laagste prijs, een combinatie daarvan. Een product met extra prijszekerheid, of juist een variabele prijs. Je kunt het zelf bepalen. 
 2. Keuzemoment: Als je zelf overstapt, met of zonder energievergelijker, bepaal jij wanneer je wilt overstappen naar een andere energieleverancier. Dat is belangrijk als je een contract hebt dat nog niet is afgelopen. Zo voorkom je een boete voor vroegtijdige beëindiging.
 3. Keuze energieleverancier: Misschien heb je een voorkeur voor een energieleverancier. Met een energievergelijker kun je toetsen of die voorkeur terecht is. Je hebt volledige keuzevrijheid uit alle energieleveranciers.
 4. Duur contract: Je kunt zelf bepalen welke looptijd je wilt voor energie. De vergelijker laat zien wat de bijbehorende energietarieven zijn.
 5. Voorwaarden: Als je zelf energie gaat vergelijken, kun je ook de contractvoorwaarden kiezen die het best bij je passen. Een contract voor 1 jaar of juist langer? Een vast tarief of een variabel tarief? Iedereen heeft een eigen voorkeur.
Overtuigd van de voordelen van energie vergelijken?

Start energie vergelijkenMeer informatie energie vergelijken

energieprijzen vergelijken
energieleveranciers vergelijken

voordelen overstappen energie

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie