Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energieleveranciers

vergelijken

Energieleveranciers vergelijken: hoe doe je dat? Waar let je op bij energieleveranciers vergelijken? Alle info bij hoe-koop-ik.nl

Energieleveranciers vergelijken op prijs kan, maar er is meer. Je kunt energieleveranciers vergelijken op klantenservice, advies en hulp bij energie besparen.

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

waar let je op?


Energieleveranciers vergelijken kun je op meer onderdelen dan alleen de prijs. Denk aan het aanbod van producten en acties, de looptijd van het contract, de prijszekerheid of de betrouwbaarheid.

Op al die zaken - en meer - kun je energieleveranciers vergelijken.

Energieleveranciers vergelijken op aanbod producten

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...Elke energieleverancier biedt verschillende energieproducten. Vergelijk energieleveranciers eens op de productsamenstelling. Gaat het om grijze of groene energie? Of is het een gemengd product? Bij ons kun je het aanbod van alle energieleveranciers vergelijken.

Start energieleveranciers vergelijken
Energieleveranciers vergelijken op looptijd van contract

Let bij het vergelijken van energieleveranciers op de combinatie van looptijd en prijs. Soms vergelijk je energieleveranciers die een lage instapprijs bieden, maar ook een lange looptijd van bijvoorbeeld 3 of 5 jaar. Na het eerste jaar kan de prijs aangepast worden. Tussentijds overstappen is dan niet mogelijk of duur. Je kunt ook besluiten elk jaar opnieuw energie te vergelijken.

Vergelijk op prijszekerheid energieleverancier

Energieprijzen: hoe worden deze berekend? Wat is d...Kies bij het energieleveranciers vergelijken niet automatisch voor de energieleverancier die op 1 staat in de prijs-ranglijst. Als de prijs over 6 maanden kan worden verhoogd, zit je er aan vast.
Over een jaar gezien kan die energieleverancier duurder zijn. Let daarom bij energieleveranciers vergelijken goed op de looptijd van het contract. Wil je prijszekerheid, kies dan voor een energieleverancier die een vaste prijs biedt voor een bepaalde periode. Dat kan al vanaf 1 jaar.

Vergelijk energieleveranciers op het actie-aanbod

Belangrijk bij het energieleveranciers vergelijken is het actie-aanbod. De meeste energieleveranciers hebben actiekortingen voor nieuwe klanten. Elk actie-aanbod is anders. Soms krijg je een actie korting direct gestort op je bankrekening. Andere energieleveranciers verrekenen de welkomstkorting met de eerste jaarnota. Of het kortingsbedrag wordt verspreid over de looptijd van het contract. Er zijn energieleveranciers waarbij je de gehele actiekorting kwijt bent als je één keer te laat betaalt. Lees goed de actievoorwaarden bij het vergelijken van energieleveranciers.

Energieleveranciers vergelijken op vastrecht

Energietarieven van energieleveranciers bestaan ui...Bij elke energieleverancier is 'vastrecht' onderdeel van de energieprijzen. Dit zijn administratieve kosten. Sommige energieleveranciers hebben de kosten per kilowattuur elektriciteit en kubieke meter gas verlaagd om bij het vergelijken goed te scoren. En tegelijkertijd hebben ze het vastrecht verhoogd. Vergelijk energieleveranciers bij ons, dan zie je de gemiddelde jaarkosten met daarin de kosten voor vastrecht én verbruik. Zo kun je objectief energieleveranciers vergelijken.

Vergelijk energieleveranciers op klantenservice

Vergelijk energieleveranciers eens op hun klantenservice. Welke energieleveranciers zijn goed bereikbaar en helpen snel? Bij energieleveranciers vergelijken zie je hoe energieleveranciers verschillen in klantenservice.
Energieleveranciers vergelijken op klantenservice

Vergelijk energieleveranciers op hulp bij energiebesparing

Besparen op elektriciteit. Alle energie besparings...Een scherpe prijs zorgt voor een lagere rekening voor elektriciteit en gas. Maar energie besparen kan evenveel euro's schelen! Vergelijk energieleveranciers eens op de hulp die ze bieden bij het energie besparen. Als je minder elektriciteit en gas verbruikt, betaal je minder aan je energieleverancier en ook minder energiebelasting en btw.

We hebben voor je in kaart gebracht welke energieleverancier je helpt met energie besparen.
Energieleveranciers vergelijken op hulp bij besparen

Energieleveranciers vergelijken op betrouwbaarheid

Bestaat die nieuwe energieleverancier volgend jaar nog? Als een energieleverancier failliet gaat, kom je niet zonder energie te zitten. Dat is wettelijk geregeld. Maar het kan wel een hoop gedoe geven als een energieleverancier stopt. Energieleveranciers kun je gemakkelijk vergelijken op betrouwbaarheid.
Energieleveranciers vergelijken op betrouwbaarheid

Energieleveranciers vergelijken op bijkomende kosten

Op de gemiddelde jaarkosten voor het verbruik van gas en elektriciteit kun je energiebedrijven goed vergelijken. Bijkomende kosten, zoals administratiekosten, worden bij dat vergelijken niet meegenomen. Denk daarbij aan kosten voor niet-automatisch betalen, voor een herinnering of aanmaning, of voor een verhuizing. Dit verschilt per energieleverancier. Je kunt de ‘bijkomende kosten’ nalezen in de voorwaarden.

Energieleveranciers vergelijken: wat doet de NMa?

NMa houdt toezicht op de energiemarkt en de energi...Overheidsinstanties zoals De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) houden toezicht op de energiemarkt en vergelijken energieleveranciers. Dat doen ze om diverse redenen.
De Energiekamer van de NMa bepaalt welke energieleverancier een vergunning krijgt om energie te leveren. De NMa kan ook een vergunning intrekken. Verder let de NMa op prijsstellingen van energieleveranciers en of de markt goed werkt.

De NMa helpt de markt overzichtelijker te maken voor consumenten. Zo zijn er richtlijnen hoe de jaarnota van energieleveranciers er uit moet zien. Verder werkt ze aan het opstellen van een standaard contract, waarmee overstappen nog eenvoudiger wordt. De NMa werkt samen met Consuwijzer om de klantenservice van de energieleveranciers in kaart te brengen.

Recent heeft de NMa een onderzoek gedaan naar energievergelijkers. Daaruit bleek dat zij een zeer nuttige rol hebben. En dat, bij de keuze tussen energieleveranciers, vergelijken helpt.

Energieleveranciers vergelijken op service

Energieleveranciers vergelijken is niet moeilijk. Ook niet als je verder kijkt dan alleen de prijs. Energieleveranciers vergelijken kan ook op klantenservice, advies en hulp bij energie besparen. Hier vind je de verschillen tussen alle energieleveranciers. Ontdek wat jij belangrijk vindt bij energieleveranciers vergelijken.
Energieleveranciers vergelijken op service

Energieleveranciers vergelijken

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Energielevernaciers vergelijken kun je op prijs, groen, zekerheid en vrijheid. Hier vind je alle energieleveranciers en aanbiedingen op een rij. Kies je voor de laagste prijs? Het groenste product? Voor de meeste zekerheid of juist vrijheid?

Het beste energiecontract voor jou vind je in de Kijk & Vergelijk energie.

Start energieleveranciers vergelijken
Meer informatie energie vergelijken

energieprijzen vergelijken
wat doet een energievergelijker?

overstappen energie

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie