Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energie vergelijken

nieuws en trends

Nieuws over energieprijzen vergelijken. Alle informatie over energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over energie vergelijken en de ontwikkelingen op energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Huishoudens laten 3 miljard liggen

Slechts 12,1%. Dat is het percentage huishoudens en bedrijven dat vorig jaar is overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Een jaarlijkse overstap levert al snel € 425,- voordeel op. Zo laten alleen de huishoudens bijna 3 miljard besparing liggen.overstappers van energie in 2013

Overstap angst bij energie vergelijken

Geen verbouwing, geen nieuwe kabels of nieuwe stopcontacten. Je komt ook niet zonder elektriciteit of gas te zitten. Van overstappen merk je niets.
Behalve een lagere energierekening van een nieuwe energieleverancier. Toch hebben veel huishoudens nog angst om te wisselen van energieleverancier.
Dat is niet nodig, want overstappen is niet meer dan een administratief proces. En dat is goed georganiseerd. Elke energieleverancier is lid van de
onafhankelijke organisatie EDSN (Energie Data Services Nederland). Zij regelen de aanmeldingen en de afmeldingen bij de oude en de nieuwe energieleverancier. De Autoriteit Consument en Markt houdt er toezicht op.

Verwachting van ‘overstap gedoe’ remt

Veel huishoudens denken nog dat energie vergelijken veel ‘gedoe’ oplevert en weinig voordeel. Maar een gemiddeld huishouden bespaart € 425,- per jaar. Dit kan oplopen tot € 500,-. De hoogte van je besparing hangt af van het type huis waarin je woont. En met name van je stookgedrag en de samenstelling van je huishouden. Een éénpersoons-huishouden bespaart minder.

Overstappen juist simpel

Vorig jaar zijn bijna 850.000 huishoudens gewisseld van energieleverancier. Je bent dus zeker niet de enige. Het gaat dan ook heel makkelijk. Je meldt je aan bij de nieuwe energieleverancier. Hij regelt alles voor je. Het kiezen van een nieuwe energieleverancier is niet moeilijk. Met de Koopwijzer energievergelijken ontdek je snel welke energie het best bij jou past.

Waarvoor kies je?

Veel overstappers kiezen voor een lagere prijs. Maar dat is maar één van de redenen. Vind je milieu belangrijk? Selecteer dan juist je nieuwe energieleverancier op zijn ‘groenheid’. Daarin zijn grote verschillen te ontdekken. Een andere belangrijke keuze is zekerheid voor langere tijd. Denk daarbij aan een energiecontract dat voor meerdere jaren een vaste prijs garandeert. Bekijk direct de aanbiedingen van energieleveranciers


Meer nieuws over energie vergelijken

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie