Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energie vergelijken

nieuws en trends

Nieuws over energieprijzen vergelijken. Alle informatie over energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over energie vergelijken en de ontwikkelingen op energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Energie vergelijken op groenste energie

Groene stroom is beter voor het milieu. Op groene ...Energie vergelijken levert niet alleen een flinke besparing op. Je kunt ook de energie van jouw voorkeur uitkiezen, als je energie gaat vergelijken en overweegt over te stappen naar een andere energieleverancier. Veel mensen willen graag overstappen op groene energie.

Maar kun je energie wel vergelijken op duurzaamheid, of kijken energievergelijkers alleen naar de prijs? Hoe vind je de groenste energie?


Concurrentie
Er zijn allerlei websites waar je energieprijzen kunt vergelijken. Sinds huishoudens kunnen overstappen van de ene naar de andere energieleverancier, is er concurrentie op gang gekomen. Energieleveranciers willen graag dat het aantal klanten groeit, en doen daarom aantrekkelijke aanbiedingen om huishoudens ertoe te bewegen om over te stappen. Ook als het gaat om groene energie.

Speciale aanbiedingen groene energie

Internet maakt het heel eenvoudig om alle aanbiedingen met elkaar te vergelijken. En dat gebeurt dus ook veel. Sterker nog: energieleveranciers maken speciale aanbiedingen voor nieuwe klanten die je alleen op een energievergelijkings-website tegenkomt.

€ 425 per jaar
Zo kun je voordeel boeken als je overstapt op een andere energieleverancier. Een gemiddeld huishouden kan door het vergelijken van energie, en overstappen op een andere energieleverancier, € 425 per jaar besparen.

Kiezen voor de groenste energie?

Je bent zelf vrij om te kiezen. Dat geldt niet alleen voor de keuze van een energieleverancier, maar ook voor de soort elektriciteit die je neemt. Wil je ‘grijze stroom’, die meestal is gemaakt in een kolen- of gascentrale? Of wil je graag ‘groene stroom’, die gemaakt is met biomassa, windenergie of zonne-energie?

Vergelijk groene stroom

Bij hoe-koop-ik.nl kun je aanbiedingen van energieleveranciers niet alleen vergelijken op prijs, maar ook op duurzaamheid. Zo ontdek je eenvoudig welke stroom het groenste is, en wat de maandelijkse en jaarlijkse kosten zijn. Groene stroom hoeft niet duurder te zijn dan grijze stroom. Een overstap naar groene stroom kan zelfs betekenen dat je geld gaat besparen.
Energie vergelijken

Helder overzicht
Als je energie vergelijkt bij hoe-koop-ik.nl krijg je, na het beantwoorden van 4 vragen, een overzicht van alle aanbiedingen die voor jou interessant zijn. Dat overzicht kun je natuurlijk filteren. Bijvoorbeeld op groene stroom. In het overzicht van alle aanbiedingen staat ook een symbool van een boom. Dat symbool kan grijs zijn, half groen of helemaal groen.
Elke aanbieding kun je aanklikken voor meer informatie. Daar vind je een uitgebreid overzicht van de bronnen waaruit de elektriciteit is samengesteld. Zo kun je precies nagaan hoe groen de stroom is.

CO2-uitstoot
CO2 uitstoot vermindert als je kiest voor groene e...Op hoe-koop-ik.nl kun je ook nagaan hoeveel de CO2-uitstoot van jouw huishouden vermindert door de overstap op groene stroom. Een gemiddeld huishouden stoot 1600 kg minder CO2 per jaar uit met groene stroom. En als dat ook nog tegen een concurrerende prijs kan, dan is overstappen wel heel aantrekkelijk.
Alles over energie vergelijken

Overstappen energie, hoe gaat dat?
We leggen graag uit hoe overstappen in de praktijk gaat.
Overstappen in de praktijk


Meer informatie energie vergelijken

energieprijzen vergelijken
energieleveranciers vergelijken

wat doet een energievergelijker?


Meer nieuws over energie vergelijken

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie