CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Beste cv-ketel

uit de cv-ketel test

Cv-ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste keuze voor jou? Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Wat is de beste cv-ketel? Cv-ketels worden niet zo vaak getest. KIWA Nederland beoordeelt onafhankelijk alle cv-ketels op o.a. warmte- en warmwater prestaties.
De Consumentenbond heeft in 2017 de laatste cv-ketel test gedaan, met de best geteste cv-ketels.

Populaire zoektermen

Andere bezoekers van hoe-koop-ik.nl zochten op:

1. Beste cv-ketel 2018
2. Beste cv-ketel 2017
3. Beste koop cv-ketel 2017
4. CV-ketel test 2017
5. Beste HR-ketel

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste cv-ketel nieuws

Beste cv-ketel uit Consumentenbond cv-ketel test

Beste cv-ketel uit de cv-ketel test. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

De Consumentenbond test jaarlijks een aantal cv-ketels. In de test wordt onder meer gelet op: bedieningsgemak, prestaties en energieverbruik. De afgelopen jaren zijn er diverse cv-ketels getest. De allernieuwste cv-ketel test 2017 is van september. Daarin staan nu 25 geteste cv-ketels. De vorige grote cv-ketel test is van 2016. In 2015 zijn geen cv-ketels getest. De resultaten van de verschillende jaren worden vaak gecombineerd in de eind ranglijst.

Beste cv-ketel voor jou

Wil je weten wat de beste cv-ketel is voor jou? Doe dan de cv-ketel Koopwijzer.

Doe de cv-ketel Koopwijzer
Er is een nieuwe cv-ketel test 2017 van de Consumentenbond. Daarin zijn 17 cv-ketels getest. Hieronder zie je de top 5 beste cv-ketels. Alleen de twee nummers 1 mogen zich 'Beste uit de Test' noemen. Daarmee geeft de Consumentenbond aan dat de cv-ketel een prima kwaliteitskeuze is. De testcriteria zijn dit jaar flink aangepast. Daarom scoren dezelfde cv-ketels anders, dan de jaren ervoor.

Geen enkele verwarmingsketel is ook de 'beste koop', volgens de Consumentenbond. Dat komt omdat bij ‘de beste koop’ de prijs van het product een grote rol speelt. Een cv-ketel wordt geïnstalleerd aan een consument verkocht.
De totale cv-ketel kosten bestaan uit de kosten voor installatie en de prijs van de cv-ketel. Daardoor is de prijs/prestatie van de cv-ketel niet duidelijk. De toekenning van ‘beste koop cv-ketel’ was daarom niet mogelijk.

Top 5 beste cv-ketel 2017


#1 INTERGAS Xtreme 36
"Beste uit de Test": Score 7,9

Deze nieuwe Intergas cv-ketel is meteen ‘Beste uit de Test’ in de cv ketel test 2017 van de Consumentenbond. Het gaat om het type Xtreme 36. Het is een CW5 combiketel, met een jaarrendement op warm water van bijna 122%. Binnen 7 minuten is een bad van 100 liter vol. Wil je meer weten over deze cv-ketel?
Lees alles over de Intergas Xtreme 36

#2 REMEHA Tzerra Plus CW4
Score 7,7

Remeha Tzerra cv-ketelDeze HR-combiketel van Remeha is op de 2e plek geëindigd in de cv-ketel test 2017 van de Consumentenbond. Deze ketel was vorig jaar nog ‘Beste uit de Test’ (samen met de Atag i36EC). Deze CW4 ketel zorgt niet alleen voor verwarming (25 kW) maar ook voor warmwater, met een jaarrendement van ruim 89%. Binnen 8 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwaterkranen is niet mogelijk. Meer weten?
Lees alles over de Remeha Tzerra Plus CW4

#3 REMEHA Tzerra M 24c Plus CW3
Score 7,5

Remeha Tzerra cv-ketelDeze HR-combiketel van Remeha is op een 3e plek geëindigd in de cv-ketel test 2017 van de Consumentenbond. Deze CW3 ketel zorgt niet alleen voor verwarming (21 kW) maar ook voor warmwater, met een jaarrendement van ruim 89%. Binnen 9 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwaterkranen is niet mogelijk. Meer weten?
Lees alles over de Remeha Tzerra CW3

#4 ATAG i36EC
Score 7,7

Deze ATAG was vorig jaar samen met de Remeha Tzerra ‘Beste uit de Test’ in de cv ketel test 2016 van de Consumentenbond. Het gaat om het type i36EC. Het is een CW5 combiketel, met een jaarrendement op warm water van bijna 96%. Binnen 5 minuten is een bad van 100 liter vol. Wil je meer weten over deze cv-ketel? Lees alles over de Atag i36EC

#5 VAILLANT EcoTEC plus VHR 30-34/5-5
Score 7,5

Vaillant scoort met deze cv-ketel een 5e plaats in de cv-ketel test van de Consumentenbond. De VAILLANT Ecotec plus is een combiketel. Hij zorgt voor verwarming (30 kW) en warmwater (CW5). Een bad van 100 liter is in ruim 6 minuten vol. Wil je meer weten over deze best geteste cv-ketel?
Lees alles over de Vaillant EcoTEC plus VHR 30-34/5-5

Naast deze top 5 beste cv-ketel hebben de volgende cv-ketels ook een plaats in de de cv-ketel test 2017.
Op de 6e plaats: Remeha Tzerra M 39c Plus
Op de 7e plaats: Vaillant ecoTEC plus VHR NL 30-34/5-5 L (2017)
Op de 8e plaats: Remeha Calenta40c
Op de 9e plaats: Atag i28EC     
Op de 10e plaats: Vaillant ecoTEC plus VHR NL 20-24/5-5 L

Beste cv-ketel 2014, 2015 en 2016

In september 2017 is er voor het laatst een cv-ketel test gedaan door de Consumentenbond. Daarbij zijn voor een deel ook resultaten gebruikt van cv-ketels die getest zijn in 2016, 2014 en 2013. De volgende cv-ketel test staat gepland voor 2018. Dan wordt bekend welke ketel de beste HR-ketel wordt van 2018.
In de cv-ketel test van 2017 zijn meerdere cv-ketels getest. Daarvan waren slechts enkele echt nieuwe cv-ketels. De testmethode is sinds 2016 heel anders dan de jaren ervoor. Daardoor zijn cv-ketels die vorig jaar in de top 5 stonden, nu niet meer terug te vinden in de top 10. In het najaar van 2017 worden veel nieuwe cv-ketels geintroduceerd. Die zijn niet allemaal in de test opgenomen. 
Alleen de nummers 1 van de geteste cv-ketels, mogen zich 'Beste uit de Test' noemen. In 2017 is er één  cv-ketel die zich beste cv-ketel mag noemen.
Vorig jaar waren er twee cv-ketels die zich beste cv van Nederland mocht noemen. Het predikaat geeft aan dat die cv-ketel een prima keuze is. Er is geen HR-ketel die zich als enige ‘beste koop cv-ketel 2017’ mag noemen.

De beste cv-ketels vergelijken kun je in de Kijk & Vergelijk cv-ketels. Vergelijk de beste cv-ketels op prestaties, garantie, prijs en meer.

Beste cv-ketel vergelijkenBeste cv-ketel 2018 test

Er is niet elk jaar een test van cv-ketels. De Consumentenbond test meestal om het jaar een aantal cv-ketels. De laatste grote cv-ketel test is van september 2017. In 2016 heeft de Consumentenbond de testmethode aangepast. Er is nu 1 cv-ketel die zich voor het jaar 2017/2018 de ‘beste cv-ketel’ of ‘beste HR-ketel’ mag noemen. In 2016 is er ook een grotere cv-ketel test geweest. De resultaten van de cv-ketel test 2017 zijn bekend gemaakt in september 2017. Fabrikanten van cv-ketels willen zich graag het beste cv-ketel merk van Nederland noemen. Toch zijn de verschilen vaak klein. Belangrijk is dat de cv-ketel goed bij jouw wensen en woonsituatie past.

Wil je weten wat de beste cv-ketel is voor jou? En wat deze kost?
Doe de cv-ketel Koopwijzer

Beste cv-ketel? Vraag offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.

Op zoek naar de beste HR-ketel voor jouw huis? Dat kan gemakkelijk. Vraag via hoe-koop-ik.nl cv-ketel offertes aan. Dan ontvang je met 1 aanvraag meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed het advies, de service en de prijzen voor huur cv-ketel vergelijken.

Vraag nu gratis offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed cv-ketel offertes te vergelijken;''
● ''11 vragen om aan de cv-installateur te stellen.''

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie