CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Beste cv-ketel

uit de cv-ketel test

Cv-ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste keuze voor jou? Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Wat is de beste cv-ketel? Cv-ketels worden niet zo vaak getest. KIWA Nederland beoordeelt onafhankelijk alle cv-ketels op o.a. warmte- en warmwater prestaties.
De Consumentenbond heeft in 2018 de laatste cv-ketel test gedaan, met de best geteste cv-ketels.

Populaire zoektermen

Andere bezoekers van hoe-koop-ik.nl zochten op:

1. Beste cv-ketel 2019
2. Beste cv-ketel 2018
3. Beste koop cv-ketel 2018
4. CV-ketel test 2018
5. Beste HR-ketel

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Beste cv-ketel 2018 Consumentenbond cv-ketel test

Beste cv-ketel uit de cv-ketel test. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

De Consumentenbond test jaarlijks een aantal cv-ketels. In de test wordt onder meer gelet op: bedieningsgemak, prestaties en energieverbruik. De afgelopen jaren zijn er diverse cv-ketels getest. De allernieuwste cv-ketel test 2018 is van oktober van dit jaar. Daarin staat wat de beste cv-ketels zijn uit de alle geteste verwarmingsketels. De vorige grote cv-ketel test is van enkele jaren terug. De resultaten van de verschillende jaren worden vaak gecombineerd in de eind ranglijst.

Best geteste cv ketels Consumentenbond 2018 en 2019:

#1 INTERGAS Xtreme 36, score 7,9

#2 REMEHA Tzerra Plus en Ace CW4, score 7,7

#3 REMEHA Tzerra Ace CW3, score 7,7

#4 REMEHA Tzerra Ace CW5, score 7,7

#5 ATAG i36EC, score 7,7


Beste cv-ketel voor jou

Wil je weten: Welke cv-ketel is het beste voor jou? Doe dan de cv-ketel Koopwijzer.

Doe de cv-ketel Koopwijzer
De laatste cv-ketel test van de Consumentenbond is uitgevoerd in oktober 2018. Daarin is bekend gemaakt welke cv-ketel de beste van 2018 en 2019 is. In 2018 zijn 7 cv-ketels getest. De resultaten zijn samengevoegd met de test van 2017. Hieronder zie je de top 5 beste cv-ketels. Alleen de nummer 1 mag zich 'Beste uit de Test' noemen. Daarmee geeft de Consumentenbond aan dat deze hr-ketel een prima kwaliteitskeuze is.

In oktober 2018 werden de nieuwe resultaten van de cv-ketel test 2018 bekend gemaakt. Die gelden dan voor 2018 en 2019.
Geen enkele verwarmingsketel is ook de 'beste koop', volgens de Consumentenbond. Dat komt omdat bij ‘de beste koop’ de prijs van het product een grote rol speelt. Een cv-ketel wordt geïnstalleerd aan een consument verkocht. De totale cv-ketel kosten bestaan uit de kosten voor installatie en de prijs van de cv-ketel. Daardoor is de prijs/prestatie van de cv-ketel niet duidelijk. De toekenning van ‘beste koop cv-ketel’ was daarom niet mogelijk.

Top 5 beste cv-ketel 2018


#1 INTERGAS Xtreme 36

"Beste uit de Test": Score 7,9

Deze nieuwe Intergas cv-ketel is meteen ‘Beste uit de Test’ in de cv ketel test 2018 van de Consumentenbond. Het gaat om het type Xtreme 36. Het is een CW5 combiketel, met een jaarrendement op warm water van bijna 122%. Binnen 7 minuten is een bad van 100 liter vol. De Intergas Xtreme is niet alleen de beste cv-ketel op dit moment, maar ook de beste cw5 cv-ketel voor het seizoen 2017-2018. Wil je meer weten over deze cv-ketel?
Lees alles over de Intergas Xtreme 36

#2 REMEHA Tzerra Ace CW4

Score 7,7

Remeha Tzerra cv-ketel
Deze HR-combiketel van Remeha is op de 2e plek geëindigd in de cv-ketel test 2018 van de Consumentenbond. Deze ketel is technisch gelijk aan de Tzerra Plus. Deze CW4 ketel zorgt niet alleen voor verwarming (25 kW) maar ook voor warmwater, met een jaarrendement van ruim 89%. Binnen 8 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwaterkranen is niet mogelijk. De Remeha Tzerra is met deze score de beste CW4 cv-ketel van het seizoen 2017-2018. Meer weten?
Lees alles over de Remeha Tzerra Ace en Plus CW4

#3 REMEHA Tzerra Ace CW3

Score 7,7

Remeha Tzerra cv-ketelDeze HR-combiketel van Remeha is op een 3e plek geëindigd in de cv-ketel test 2018 van de Consumentenbond. Deze CW3 ketel is gelijk aan de Tzerra Plus en zorgt niet alleen voor verwarming (21 kW) maar ook voor warmwater, met een jaarrendement van ruim 89%. Binnen 9 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwaterkranen is niet mogelijk. Meer weten?
Lees alles over de Remeha Tzerra Ace en Plus CW3

#4 REMEHA Tzerra Ace CW5

Score 7,7

 
Remeha Tzerra cv-ketelDe Tzerra Ace is de opvolger van de Tzerra Plus. De CW5 uitvoering is op de 4e plek geëindigd in de cv-ketel test 2018 van de Consumentenbond. Deze CW5 zorgt voor verwarming (35 kW) en ook voor warmwater, met een jaarrendement van ruim 89%. Binnen 9 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwaterkranen is beperkt mogelijk. Meer weten?
Lees alles over de Remeha Tzerra Ace en Plus CW5

#5 ATAG i36EC

Score 7,7

 Deze ATAG was vorig jaar samen met de Remeha Tzerra ‘Beste uit de Test’ in de cv ketel test van de Consumentenbond. Het gaat om het type i36EC. Het is een goede cv-ketel van het type CW5, met een jaarrendement op warm water van bijna 96%. Binnen 5 minuten is een bad van 100 liter vol. Wil je meer weten over deze cv-ketel?
Lees alles over de Atag i36EC


Naast deze top 5 beste cv-ketel hebben de volgende cv-ketels ook een plaats in de de cv-ketel test 2018.

Op de 6e plaats: Vaillant ecoTEC exclusive VHR 25-35/5-7 CW5, score 7,7
Op de 7e plaats: Vaillant ecoTEC plus VHR NL 25-30/5-5 CW4, score 7,6
Op de 8e plaats: Vaillant ecoTEC plus VHR NL 30-34/5-5 L (2017), score 7,5
Op de 9e plaats: Atag i28EC, score 7,5    
Op de 10e plaats: Remeha Calenta 40c, score 7,5

Planning test van de beste verwarmingsketel

In oktober 2018 is er voor het laatst een cv-ketel test gedaan door de Consumentenbond. Daarbij zijn voor een deel ook resultaten gebruikt van cv-ketels die getest zijn in de jaren ervoor. De volgende cv-ketel test staat gepland voor voorjaar 2019. Dan wordt bekend welke ketel de beste verwarmingsketel wordt van 2019.
In de cv-ketel test van 2018 zijn meerdere verwarmingsketels getest. Dat waren allemaal hr-combiketels, waarvan slechts enkele echt nieuwe ketels. De testmethode is sinds 2016 heel anders dan de jaren ervoor. Daardoor zijn cv-ketels die vorig jaar in de top 5 stonden, nu niet meer terug te vinden in de top 10. In het najaar worden meestal veel nieuwe cv-ketels geintroduceerd. Die kunnen niet allemaal worden meegenomen in de test. 
Alleen de nummers 1 van de geteste cv-ketels, mogen zich 'Beste uit de Test' noemen. In 2018 is er één  cv-ketel die zich beste cv-ketel mag noemen.
Vorig jaar waren er twee cv-ketels die zich beste ketel van Nederland mochten noemen. Het predikaat geeft aan dat die cv-ketel een prima keuze is. Er is geen HR-ketel die zich ook ‘beste koop cv-ketel 2018’ mag noemen.

De beste cv-ketels vergelijken kun je in de Kijk & Vergelijk cv-ketels. Vergelijk de beste cv-ketels op prestaties, garantie, prijs en meer.

Beste cv-ketel vergelijkenTest beste cv-ketel 2018

Er is niet elk jaar een test van cv-ketels. De Consumentenbond test meestal om het jaar een aantal cv-ketels. De laatste cv-ketel test is van oktober 2018. In 2016 heeft de Consumentenbond de testmethode aangepast. Er is nu 1 cv-ketel die zich voor het jaar 2017/2018 de ‘beste cv-ketel’ of ‘beste HR-ketel’ mag noemen. In 2016 is er ook een grotere cv-ketel test geweest. De resultaten van de cv-ketel test 2018/2019 zijn bekend gemaakt in oktober 2018. Fabrikanten van cv-ketels willen zich graag het beste merk cv-ketel noemen van Nederland. Toch zijn de verschilen vaak klein. Belangrijk is dat de cv-ketel goed bij jouw wensen en woonsituatie past.

Wil je weten wat de beste cv-ketel is voor jou? En wat deze kost?
Doe de cv-ketel Koopwijzer

Beste cv-ketel? Vraag offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.

Op zoek naar de beste HR-ketel voor jouw huis? Dat kan gemakkelijk. Vraag via hoe-koop-ik.nl cv-ketel offertes aan. Dan ontvang je met 1 aanvraag meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed het advies, de service en de prijzen voor huur cv-ketel vergelijken.

Vraag nu gratis offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed cv-ketel offertes te vergelijken;''
● ''11 vragen om aan de cv-installateur te stellen.''

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie