CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Beste cv-ketel

uit de cv-ketel test

Cv-ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste keuze voor jou? Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Wat is de beste cv-ketel? Cv-ketels worden niet zo vaak getest. KIWA Nederland beoordeelt onafhankelijk alle cv-ketels op o.a. warmte- en warmwater prestaties.
De Consumentenbond heeft in 2020 de laatste cv-ketel test gedaan, met de best geteste cv-ketels.

Populaire zoektermen

Andere bezoekers van hoe-koop-ik.nl zochten op:

1. Beste cv-ketel 2020
2. Beste cv-ketel 2021
3. Beste koop cv-ketel 2020
4. CV-ketel test 2020
5. Beste HR-ketel

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Beste cv-ketel 2020 Consumentenbond cv-ketel test

Beste cv-ketel uit de cv-ketel test. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

De Consumentenbond test jaarlijks een aantal cv-ketels. In de test wordt onder meer gelet op: bedieningsgemak, prestaties en energieverbruik. De afgelopen jaren zijn er diverse cv-ketels getest. De allernieuwste cv-ketel test 2020 is van afgelopen oktober. Daarin staat wat de beste cv-ketels zijn uit de alle geteste verwarmingsketels. De vorige grote cv-ketel test is van enkele jaren terug. De resultaten van de verschillende jaren worden vaak gecombineerd in de eind ranglijst.

Best geteste cv ketels Consumentenbond 2020 en 2021:

#1 INTERGAS Xtreme 30, score 7,9

#2 INTERGAS Xtreme 36,, score 7,9

#3 REMEHA Calenta Ace CW4, score 7,8

#4 REMEHA Tzerra Ace CW4, score 7,7

#5 REMEHA RZERRE ACe CW3, score 7,7


Beste cv-ketel voor jou

Wil je weten: Welke cv-ketel is het beste voor jou? Doe dan de cv-ketel Koopwijzer.

Doe de cv-ketel Koopwijzer
De laatste cv-ketel test van de Consumentenbond is uitgevoerd in oktober 2020. Daarin is bekend gemaakt welke cv-ketel de beste van 2020 en 2021 is. In 2020 zijn 3 cv-ketels getest. Deze resultaten zijn samengevoegd met de test van vorige jaren. Hieronder zie je de top 5 beste cv-ketels. Normaal mag alleen de nummer 1 zich 'Beste uit de Test' noemen. Maar dit jaar zijn er 2 ketels met de titel "Beste uit de Test". Daarmee geeft de Consumentenbond aan dat deze hr-ketels een prima kwaliteitskeuze zijn.

In oktober 2020 werden de nieuwe resultaten van de cv-ketel test 2020 bekend gemaakt. Die gelden dan voor 2020 en 2021.
Geen enkele verwarmingsketel is ook de 'beste koop', volgens de Consumentenbond. Dat komt omdat bij ‘de beste koop’ de prijs van het product een grote rol speelt. Een cv-ketel wordt geïnstalleerd aan een consument verkocht. De totale cv-ketel kosten bestaan uit de kosten voor installatie en de prijs van de cv-ketel. Daardoor is de prijs/prestatie van de cv-ketel niet duidelijk. De toekenning van ‘beste koop cv-ketel’ is daarom niet mogelijk.

Top 5 beste cv-ketel 2020


#1 INTERGAS Xtreme 30

"Beste uit de Test": Score 7,9

Intergas Xtreme cv-ketelDeze Intergas cv-ketel is samen met de Xtreme 36 ‘Beste uit de Test’ in de cv ketel test 2020 van de Consumentenbond. Het is een CW4 combiketel. Bij de Xtreme ketels worden de hete verbrandingsgassen niet zomaar afgevoerd. Ze gaan nog door een tweede extra warmtewisselaar. Die afgevangen warmte wordt gebruikt om warmwater te maken.
Lees alles over de Intergas Xtreme 30

#2 INTERGAS XTREME 36

"Beste uit de Test": Score 7,9

Intergas Xtreme cv-ketelHet is bijzonder dat 2 varianten van een merk worden uitgeroepen tot "Beste uit de test". Deze Intergas Xtreme 36 heeft een jaarrendement op warm water van bijna 122%. Binnen 7 minuten is een bad van 100 liter vol. De Intergas Xtreme is niet alleen de beste cv-ketel op dit moment, maar ook de beste cw5 cv-ketel voor het seizoen 2020-2021. Wil je meer weten over deze cv-ketel?
Lees alles over de Intergas Xtreme 36

#3 REMEHA Calenta Ace CW4

Score 7,7

Remeha Calenta AceDeze HR-combiketel van Remeha is op een 3e plek geëindigd in de cv-ketel test 2020 van de Consumentenbond. Deze CW3 ketel is gelijk aan de Tzerra Plus en zorgt niet alleen voor verwarming (21 kW) maar ook voor warmwater, met een jaarrendement van ruim 89%. Binnen 9 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwaterkranen is niet mogelijk. Meer weten?
Lees alles over de Remeha Calenta Ace

#4 REMEHA Tzerra Ace CW4

Score 7,7

 
Remeha Tzerra cv-ketelDe Tzerra Ace is de opvolger van de Tzerra Plus. De CW4 uitvoering is op de 4e plek geëindigd in de cv-ketel test 2020 van de Consumentenbond. Deze CW4 zorgt voor verwarming (35 kW) en ook voor warmwater, met een jaarrendement van ruim 89%. Binnen 9 minuten is een bad van 100 liter vol. Gelijktijdig gebruik van 2 warmwaterkranen is beperkt mogelijk. Meer weten?
Lees alles over de Remeha Tzerra Ace

#5 REMEHA Tzerra Ace CW3

Score 7,7

Remeha Tzerra cv-ketelUit dezelfde serie staat op nummer 5 de Tzerra Ace in de iets kleinere uitvoering, de CW3. Deze cv-ketel is geschikt voor een kleiner huishouden.
Lees alles over de Remeha Tzerra AceNaast deze top 5 beste cv-ketel hebben de volgende cv-ketels ook een plaats in de de cv-ketel test 2020.

Op de 6e plaats: Vaillant ecoTEC exclusive VHR 25-35/5-7 CW5, score 7,7
Op de 7e plaats: Atag i36EC, score 7,7
Op de 8e plaats: Remeha Tzerra Ace CW5, score 7,6
Op de 9e plaats: Vaillant ecoTEC plus VHR NL 25-30/5-5 CW4, score 7,5
Op de 10e plaats: Nefit Proline NXT 30 CW5, score 7,5    

Planning test van de beste verwarmingsketel

In oktober 2020 is er voor het laatst een cv-ketel test gedaan door de Consumentenbond. Daarbij zijn voor een deel ook resultaten gebruikt van cv-ketels die getest zijn in de jaren ervoor. De volgende cv-ketel test staat gepland voor najaar 2022. Dan wordt bekend welke ketel de beste verwarmingsketel wordt van 2022.
In de cv-ketel test van 2020 zijn meerdere verwarmingsketels getest. Dat waren allemaal hr-combiketels, waarvan slechts enkele echt nieuwe ketels. De testmethode is de laatste jaren gelijk gebleven. In het najaar worden meestal veel nieuwe cv-ketels geintroduceerd. Die kunnen niet allemaal worden meegenomen in de test. 
Alleen de nummers 1 van de geteste cv-ketels, mogen zich 'Beste uit de Test' noemen. In 2020 is er één  cv-ketel die zich beste cv-ketel mag noemen.
Vorig jaar was er ook één cv-ketel die zich beste ketel van Nederland mocht noemen. Het predikaat geeft aan dat die cv-ketel een prima keuze is. Er is geen HR-ketel die zich ook ‘beste koop cv-ketel 2020’ mag noemen.

De beste cv-ketels vergelijken kun je in de Kijk & Vergelijk cv-ketels. Vergelijk de beste cv-ketels op prestaties, garantie, prijs en meer.

Beste cv-ketel vergelijkenTest beste cv-ketel 2020

Goed om te weten: Er is niet elk jaar een test van cv-ketels. De Consumentenbond test meestal om het jaar een aantal cv-ketels. De laatste cv-ketel test is van oktober 2020. In 2016 heeft de Consumentenbond de testmethode aangepast. Er is nu 1 cv-ketel die zich voor het jaar 2020/2021 de ‘beste cv-ketel’ of ‘beste HR-ketel’ mag noemen. In 2016 is er ook een grotere cv-ketel test geweest. De resultaten van de cv-ketel test 2020/2021 zijn bekend gemaakt in oktober 2020. Fabrikanten van cv-ketels willen zich graag het beste merk cv-ketel noemen van Nederland. Toch zijn de verschilen vaak klein. Belangrijk is dat de cv-ketel goed bij jouw wensen en woonsituatie past.

Wil je weten wat de beste cv-ketel is voor jou? En wat deze kost?
Doe de cv-ketel Koopwijzer

Beste cv-ketel? Vraag offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.

Op zoek naar de beste HR-ketel voor jouw huis? Dat kan gemakkelijk. Vraag via hoe-koop-ik.nl cv-ketel offertes aan. Dan ontvang je met 1 aanvraag meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed het advies, de service en de prijzen voor huur cv-ketel vergelijken.

Vraag nu gratis offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed cv-ketel offertes te vergelijken;''
● ''11 vragen om aan de cv-installateur te stellen.''

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie