Alles wat je weten wilt. Onafhankelijk.                                                                                                              GRATIS meerdere offertes

Energie besparen

info & tips

Besparing isolatie. Hoeveel bespaart isolatie? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Energie besparen levert je meer op dan sparen op een spaarrekening. Bekijk hoe je energie besparen kunt voor jouw huis. Door isolatie, zonnepanelen of een nieuwe cv-ketel.

Energie besparen


Energie besparen levert meer op dan sparen. De spaarrente duikt onder de 1%. Toch sparen we steeds meer. Overweeg een beter alternatief: stop je spaargeld in het huis. Een zuinige cv-ketel levert meer op dan sparen. Onafhankelijke informatie, tips en advies over energie besparen.

Energie besparen beter dan sparen

Besparing isolatie. Hoeveel bespaart isolatie? Ona...Nederlanders sparen het meest van heel Europa. Ook nu de rente verder daalt, zelfs onder de 1%. Met een buffer op je spaarrekening kun je natuurlijk tegenvallers opvangen. Maar voor rendement is er iets beters. Energie besparing met je eigen huis!

Energie besparen met nieuwe cv-ketel

Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...Heb je een cv-ketel die 15 jaar of ouder is? Dan heb je een unieke kans om een flink rendement te behalen. Zowel financieel als op energiegebied. Een cv-ketel van 15 jaar of ouder verbruikt te veel gas.

Met een nieuwe HR-ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone cv-ketel. HR staat voor hoog rendement. Een HR ketel hergebruikt de warmte van verbrandingsgassen voor nuttige warmte. Er zijn cv-ketels van het type HR die zo een rendement halen van meer dan 107%. Dat scheelt energiekosten en is beter voor het milieu.
Lees: Energie besparen met zuinige CV-ketel

Alles over de cv-ketel


Energie besparen door onderhoud cv-ketel

Onderhoud cv ketel: alles over onderhoudscontract ...Cv-ketel onderhoud zorgt voor blijvend rendement en minder energiekosten. Dit kan 10% schelen. Regelmatig onderhoud van je cv-ketel zorgt voor een betrouwbare en veilige werking, helpt je energierekening te verlagen en verlengt de levensduur van je cv-ketel.
Lees: Energie besparen met onderhoud cv-ketel

Alles over onderhoud cv-ketel

Energie besparen door isolatie

Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...Isolatie van je huis geeft je meer rendement. Je bespaart namelijk op je gasrekening. Dakisolatie levert een gas besparing van 30%. Met spouwmuurisolatie bespaar je 25%. Vloerisolatie verlaagt de gasrekening met 10%.
Lees: Energie besparen door isolatie

Alles over isolatie

Energie besparen door spouwmuurisolatie

Isoleren van de spouwmuren. Welk soort isolatie be...Spouwmuurisolatie heeft een zeer hoog rendement. Dat komt doordat muren een groot oppervlak, zijn. Daar kun je veel warmteverlies voorkomen.
Eén vierkante meter spouwmuur isoleren bespaart direct 9 m3 gas per jaar. Dat betekent voor een gemiddelde 2-onder-1-kap woning een besparing van bijna 900 m3 gas per jaar. Bij de huidige gasprijzen is dat ruim € 550 per jaar. De kosten van isolatie verdien je meestal binnen 3 jaar terug.

De investering in spouwmuurisolatie geeft een veel beter rendement door de energiebesparing dan je spaargeld op de bank zetten.
Lees: Energie besparen door spouwmuurisolatie

Alles over spouwmuurisolatieEnergie besparen door dakisolatie

30% besparing op gas met dakisolatie. Onafhankelij...Dakisolatie heeft een zeer hoog rendement. Het dak is een groot oppervlak om warmte te lekken. Warmte stijgt op en bij een ongeïsoleerd dak verdwijnt dit naar buiten. Dakisolatie is prima van binnenuit aan te brengen. Het levert direct een comfortabele zolder op.

De besparingen verschillen sterk per type huis. Een tussenwoning bespaart gemiddeld € 400 per jaar. Een vrijstaande woning al snel € 800. En dat elk jaar! De kosten van dakisolatie verdien je meestal binnen 5 tot 7 jaar terug.
Lees: Energie besparen door dakisolatie

Alles over dakisolatie

Energie besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. De opbrengst van de zonnepanelen wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen. Ook de plaats van de zonnepanelen op je dak heeft invloed op de opbrengst van zonnepanelen.

Wil je weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Ontdek het met de zonnepanelen Koopwijzer.

Zonnepanelen verdienen zichzelf binnen 10 jaar terug. Daarna gaat de opbrengst van je zonnepanelen nog 15 jaar door. De verwachting is dat de stroomprijzen blijven stijgen, met zo’n 5% per jaar. Zo wordt de energie besparing met zonnepanelen elk jaar hoger.

Lees: Energie besparen met zonnepanelen

Alles over zonnepanelen


Energie besparen door vergelijken

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Nog meer energie besparen?
Energie vergelijken kan op je energierekening honderden euro’s per jaar schelen. Een gemiddeld gezin kan € 425 per jaar besparen door het vergelijken van energie en overstappen op een andere energieleverancier. De besparing is berekend voor een huishouden dat niet eerder is gewisseld van energieleverancier.

Je kunt energie vergelijken op prijs, maar ook op duurzaamheid, zekerheid of op looptijd van het contract.
Lees: Energie besparen door energie vergelijken

Alles over energie vergelijkenBeter dan sparen. Nieuws van Hoe-Koop-Ik.nl


Bekijk alle tips energiebesparing

Daarom:

 • Onafhankelijk
  objectieve informatie
 • Complete info
  bespaar uitzoektijd
 • Advies voor jou
  met de Koopwijzer
 • Kijk en Vergelijk
  helpt je met kiezen
 • Gratis offertes
  van ervaren bedrijven