CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Besparen CV-ketel

wat bespaart HR-ketel?

Besparen met cv-ketel. Alle besparingstips.

Een nieuwe cv-ketel bespaart per jaar zo'n € 300. Wat kun jij besparen met een HR-ketel? Doe de cv-ketel Koopwijzer. Alle tips hoe je nog meer kunt besparen.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Besparing cv-ketel


Zuinige cv ketel. bekijk de top 5 zuinige cv ketel...Wat bespaart een nieuwe cv-ketel? Hoeveel ga jij besparen als je een HR-ketel neemt? Een nieuwe cv-ketel gebruikt minder energie. Hiermee bespaar je zo honderden euro's op je stookkosten. Alles over de cv-ketel besparing. Onafhankelijk.


Acht van de tien huizen in Nederland heeft centrale verwarming. Heb jij ook een cv-ketel? Dat is mooi, dan heb je kans om flink op je stookkosten te besparen. Gemiddeld gaat driekwart van de gasrekening op aan centrale verwarming.

Besparing nieuwe cv-ketel 

Een cv-ketel van 12 jaar of ouder verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR-ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% op je stookkosten vergeleken met een oude cv-ketel. Dat scheelt al gauw € 300 per jaar! Zo verdient de nieuwe cv-ketel zichzelf snel terug. Een HR-ketel maakt slim gebruik van restwarmte.

Heb je al een HR-ketel en ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Ook dan bespaar je nog steeds op je stookkosten.
Bekijk kosten cv-ketel

Cv-ketel bespaart gas, stroom en onderhoud

Cv-ketel besparing van gas en stroom. Hoe-Koop-Ik....Een nieuwe cv-ketel bespaart op drie  manieren:

 1. Minder gasverbruik, door een zuinige werking.
 2. Minder stroomverbruik.
 3. Minder kosten voor cv-ketel onderhoud.

Wat bespaart een cv-ketel?

Een nieuwe cv-ketel bespaart gas:
Veel cv-ketels hebben na ongeveer 12 jaar een veel lager rendement dan aan het begin van de levensduur. De cv-ketel verbruikt dan meer gas dan nodig is. De brander van de cv-ketel vervuilt en verslijt, en de warmtewisselaar kan last krijgen van roestvorming. Daardoor wordt de opgewekte warmte in de loop van de levensduur van de cv-ketel minder goed overgedragen op het water in jouw verwarmingssysteem.

Een nieuwe HR-ketel bespaart stroom.
De nieuwste cv-ketels besparen ook op stroom. Dat komt door de nieuwe zeer zuinige A-pompen, die verplicht in elke cv-ketel zijn gemonteerd. Dat scheelt tientallen euro’s per jaar op de stroomrekening.

Een nieuwe cv-ketel bespaart onderhoud.
Cv-installatie en veiligheid. Onafhankelijk. Hoe-K...Een oude cv-ketel heeft ook meer onderhoud nodig. Niet voor niets wordt de levensduur van de cv-ketel op 12 tot 15 jaar gesteld. Na die tijd is de kans op storingen en defecten groot. Er moeten dan regelmatig onderdelen vervangen worden. En dat kost geld.

Een HR-ketel bespaart je tot wel 20% op de gasrekening voor verwarming, vergeleken met een gewone cv-ketel.

Wil je weten wat de zuinigste cv-ketels zijn?
Bekijk de Top 5 zuinige cv-ketel

Met welke cv-ketel besparen?

Beste cv ketel voor jouw huis? Met de cv ketel Koo...Weten welke zuinige cv-ketel het beste bij jouw huis en wensen past? Doe dan de cv-ketel Koopwijzer. Je ziet dan direct wat de nieuwe cv-ketel besparen gaat. En wat die nieuwe HR-ketel kost.

Doe de cv-ketel KoopwijzerBesparen nieuwe cv-ketel? Vraag offertes cv ketel aan

Ga besparen met een nieuwe cv-ketel. Vraag nu meerdere cv-ketel offertes aan. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend.

Vraag nu 3 offertes aan


Tips besparen met cv-ketel

Tips cv-ketel. Hoe-Koop-Ik.nlEen nieuwe cv-ketel bespaart geld en het milieu. Maar wat kun je nog meer doen om te besparen op je stookkosten? Met de cv-thermostaat regel je de warmte. Je kunt die cv-thermostaat zuiniger gebruiken om flink op je stookkosten te besparen.

Met deze tips voor cv-ketel besparing kun je – met of zonder nieuwe cv-ketel- je stookkosten nog verder omlaag brengen.

 • De uitstraling is belangrijk
  De radiator van je centrale verwarming straalt warmte uit. Houd die warmte uitstraling niet tegen met bank of gordijnen.

 • Cv-verwarming met afstandvoeler
  Als er een gordijn voor de radiator van je cv-verwarming hangt, is het minder warm in dat deel van het huis. Op de radiator kan een thermostaatkraan met een afstandvoeler geplaatst worden. Deze regelt de juiste temperatuur van de radiator.

 • Gevoelstemperatuur cv
  nieuws cv ketel rendement stijgingVloerverwarming is ook een vorm van centrale verwarming. Het voelt comfortabeler dan warmte uit cv radiatoren. Bij vloerverwarming ontstaat namelijk de warmte op het laagste punt van je kamer. Zo kan de cv-thermostaat een graadje lager. Dat bespaart gemiddeld 7% stookkosten.

 • Denk in het groot bij centrale verwarming
  Een klein kacheltje moet heel heet worden om een hele kamer  te verwarmen. Een heel groot verwarmingselement hoeft niet zo heet te worden om toch comfortabel te verwarmen. Mede daarom zijn vloerverwarming en wandverwarming zuinig.

 • Onderhoud cv-ketel
  Cv installatie en veiligheid.Zonder cv-ketel onderhoud raakt je verwarmingsketel vervuild. De cv ketel krijgt storingen en het rendement daalt met 10%. Regelmatig cv-ketel onderhoud bespaart energie en gemiddeld € 40 schelen op je energierekening. Het is voordelig om een cv-ketel onderhoudsabonnement af te sluiten.

 • Thermostaatkraan op cv-radiator
  Een thermostaatkraan is een van de eenvoudigste cv-onderdelen om te besparen. Zo kun je de centrale verwarming per kamer op de laagste stand zetten als je er niet bent.

 • Aardgas verwarmt goedkoper
  Cv-verwarming op aardgas is zuiniger en 3x goedkoper dan elektrische verwarming. De HR-ketel werkt op aardgas. De gaskachel is het zuinigst. Maar die biedt meestal alleen comfort in de woonkamer.

 • Warme voeten
  Koude voeten terwijl de kamer op temperatuur is? Warme lucht stijgt op, de onderste luchtlaag is kouder. Een nieuwe cv-ketel helpt niet. Vloerverwarming of vloerisolatie zijn oplossingen. Warme pantoffels helpen ook.

 • Een cv-ketel op maat
  Niet elke cv-ketel of boiler is geschikt voor je huis. HR-ketels en combiketels s zijn er in soorten en maten. Kies een ketel met het juiste vermogen met de cv-ketel koopwijzer. Laat je daarna bij de aanvraag van offertes voor cv-installatie nogmaals adviseren: welke nieuwe cv-ketel past het best bij jouw huis? Doe de cv-ketel Koopwijzer

 • Comfortabel slapen zonder verwarming
  Een koude slaapkamer zonder centrale verwarming? Een elektrische kachel zou kunnen. Nog effectiever: een elektrische onderdeken. Die gebruikt veel minder elektriciteit en geeft warmte waar je dat wilt: in bed.

 • Droog huis
  Door adem en transpiratie wordt de lucht in huis vochtig. Ventileren met schone buitenlucht bespaart energie. Droge lucht opwarmen kost je cv-ketel namelijk minder energie. Ventileer daarom je huis elke dag een kwartiertje.

 • Bespaar voor het slapen
  Stel de cv-thermostaat zo in, dat een uur voor bedtijd de centrale verwarming laag gaat. Er is nog voldoende warmte in huis voor een uurtje. Je bespaart zo’n 4% op je stookkosten.

 • Gordijnen zijn isolatie
  Gordijnen zijn een ideale isolatielaag voor je ramen. Zo hoeft de cv ketel minder vaak aan te slaan.

 • Gratis zon – cv-thermostaat lager
  De zon kan gratis je kamer warmer maken. Zonder cv-ketel met zonnecollector. Houd overdag de gordijnen van zongerichte ramen open. Zo laat je de warmte van de zon binnen.

 • Verwarming vrij houden
  Dek de verwarmingstoestellen, zoals radiatoren, nooit af met bijvoorbeeld een handdoek. Je houdt hiermee een hoop warmte tegen.

 • Radiatorfolie achter radiator
  Plaats reflecterende folie achter de radiatoren van je centrale verwarming. Zo verdwijnt de warmte niet in de muur.

 • Open ventilatieopeningen
  Alles over cv ketel en ventileren. Heb je een open...Ventileer je wel genoeg? In de winter proberen veel mensen de warmte van hun centrale verwarming binnen te houden, en sluiten de ventilatieopeningen in hun huis. Ventileren met schone, droge buitenlucht bespaart echter energie. Bovendien wordt het een stuk gezonder in huis.

Cv-ketel kopen geeft besparing

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Ga je een cv-ketel kopen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Zo kun je de adviezen, de service en de totaalprijs van de cv-ketel goed vergelijken. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend.

Vraag nu 3 offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Meer informatie over de cv-ketel:

cv-ketel kopen
cv-ketel huren

cv-ketel leasen

tips cv-ketel offertes
cv-ketel Home

prijs cv-ketel

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie