Blog cv-ketel

volg blog cv-ketel

cv-ketel blog Hoe-Koop-Ik.nl

Op het blog cv-ketel vind je het laatste nieuws over cv-ketels. En de laatste trends, en modellen verwarmingsketel. Op hoe-koop-ik.nl vind je alles overzichtelijk bij elkaar.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Maak je eigen klimaat top!

December 2015klimaattop Parijs
Op de klimaattop in Parijs wordt uitgebreid gesproken over meerjaren doelen. Vind je het klimaat belangrijk? Ga direct zelf aan de slag met je huis. En maak je eigen klimaat top!

Klimaat en energie actueel!

De klimaattop in Parijs is inmiddels de 21e.  De bedoeling is om tot afspraken te komen in de vorm van een nieuw klimaatakkoord. Er wordt al jaren over gesproken. Het uitgangspunt is dat de opwarming van de aarde niet meer mag zijn dan 2 graden Celsius. Dat wordt vergeleken met de temperatuur vóór het industriële tijdperk. Rond een klimaat top worden allerlei onderzoeken en ideeën gepubliceerd over hoe het beter en anders kan. Vaak aanbevelingen voor de lange termijn. Maar je kunt vandaag al beginnen. Gewoon zelf.

Beter klimaat? Doe het zelf!

Je hoeft niet te wachten op de uitkomsten van een klimaattop. Maak je eigen klimaatplan. Pak je energierekening, loop door je huis en bedenk wat er anders zou kunnen. Je zult verbaasd zijn wat het effect is voor het milieu en voor je portemonnee. Maar het mes snijdt aan meerdere kanten. Veel maatregelen verhogen direct je wooncomfort. Zo maak je jouw woonklimaat top. Concrete maatregelen liggen voor het oprapen.

Hou je HR cv-ketel warmte binnen

Isolatie is een grote bespaarder en zorgt bovendien voor meer comfort. Met spouwmuurisolatie bespaar je tot 30% op je gasrekening. Datzelfde geldt voor dakisolatie. Het zijn maatregelen die snel te realiseren zijn en niet veel kosten. Het milieu-effect is enorm en je maandlasten gaan direct omlaag. Spouwmuurisolatie heb je in 3 tot 4 jaar terugverdiend. Bij dakisolatie is dat ongeveer 8 jaar.

HR centrale verwarming

Het verwarmen van je huis met een Hoog Rendement cv-ketel is minder zinvol als je huis matig geïsoleerd is. Teveel van die ‘HR –warmte’ vliegt naar buiten door het dak en de muur.  Als je huis goed is ‘ingepakt’ wordt het tijd om naar je cv-ketel te kijken. Is je cv-ketel ouder dan 12 jaar? Dan is vervanging een goed idee. De nieuwste Hoog rendement cv-ketels zijn weer zuiniger. Niet alleen met gas maar nu ook met stroom. Dat komt door de superzuinige A-pomp, die nu Europees verplicht is. Is je cv-ketel nog niet op leeftijd? Dan is onderhoud van groot belang. Een cv-ketel in topconditie werkt zuiniger en veiliger en biedt meer zekerheid. Dat wil zeggen, de kans op een storing is kleiner.

Vergroen energie

Door deze maatregelen heb je onnodig energieverbruik fors verminderd. De energie die je nog nodig hebt kun je vergroenen. Bijvoorbeeld door te wisselen naar groene stroom. De meeste energieleveranciers hebben zo’n product in het assortiment. Zo niet, dan kun je ook overstappen naar een andere leverancier. Daarmee bespaar je meestal ook fors.

Jouw klimaatplan hoeft niet duur te zijn

Spouwmuurisolatie is veel goedkoper dan gedacht wordt. Voor minder dan
€ 1.000,- is een tussenwoning geïsoleerd. Dakisolatie kost ongeveer € 45,- per vierkante meter. Een nieuwe cv-ketel kun je al huren voor minder dan € 25,- per maand. Zo zie je dat een klimaatplan heel eenvoudig kan zijn. Het is snel te regelen en levert veel op. Voor het milieu en voor jezelf. Bereid je goed voor. Lees je in, vraag meerdere offertes aan en vergelijk de adviezen, de service en de prijzen. En je hoeft niet te wachten tot een volgende klimaat top. Het is zo geregeld en je hebt er deze winter al alle voordelen van.

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan