CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Nieuwe cv-ketel kopen

voordelen, keuzes, prijs

Een nieuwe cv-ketel kopen? Lees het stappenplan. Zo koop je de beste cv-ketel voor je huis. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Een nieuwe cv-ketel kopen is het meest populair. Zo ben je met cv-kopen vrij in de keuze van de ketel en heb je eenmalige kosten. Welke voordelen heeft cv-ketel kopen nog meer? Zijn er nadelen? Welke 5 stappen zet je voor cv-ketel kopen?

Cv-ketel test

Cv-ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste keuze voor jou? Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Wil je weten wat de beste cv-ketel is?
Cv-ketels worden niet zo vaak getest. KIWA Nederland beoordeelt onafhankelijk alle cv-ketels op o.a. warmte- en warmwater prestaties.
De Consumentenbond heeft in 2020 de laatste cv-ketel test gedaan.

lees alles over de best geteste cv-ketels

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Cv-ketel kopen

Cv ketel kopen. Onafhankelijke informatie van hoe-...
Een cv-ketel kopen heeft als voordeel dat je alles zelf in de hand hebt. Maar de investering voor een cv-ketel kopen moet maar net in je budget passen. Wat zijn de voordelen van cv-ketel kopen? En nadelen? Weet waar je op moet letten als je een nieuwe cv-ketel kopen gaat.

Ga je een cv-ketel kopen, dan betaal je in één keer het bedrag voor de nieuwe cv-ketel. Inclusief de installatie. Je bent direct volledig eigenaar en regelt zelf de service en het onderhoud.
Onafhankelijke informatie over cv-ketel kopen.

Cv-ketel kopen voordelen

 • Cv ketel kopen, huren of leasen: de voordelen.Je hebt eenmalige aanschaf- en cv-installatiekosten. Daarna geen maandbedragen meer.
 • Er zijn geen bijkomende kosten. Zoals rentekosten, administratiekosten of verzekeringspremies.
 • Je bent direct volledig eigenaar van de cv-ketel.
 • Bij de keuze van het type en merk cv-ketel heb je volledige vrijheid en zeggenschap.
 • Je bepaalt zelf bij wie je een onderhoudscontract afsluit voor je cv-ketel, en hoe lang zo’n contract loopt.
 • Je bepaalt zelf wanneer je de cv-ketel weer wilt vervangen.

Cv-ketel kopen nadelen

 • Cv ketel kopen, huren of leasen: de nadelen.Een ketel kopen kan een flinke investering zijn: het bedrag van aanschaf en installatie van je nieuwe cv-ketel moet je in een keer betalen. Dat geld levert geen rente meer op bij de bank.
 • Voor service en onderhoud moet je apart een onderhoudscontract voor je cv-ketel afsluiten.
 • Als je cv-ketel plotseling uitvalt en je hebt geen onderhoudscontract, dan zijn alle kosten voor jouw rekening. Denk daarbij aan onderdelen, arbeidsloon en voorrijkosten.

Ken je de 5 fabels over de cv-ketel? Bekijk de Top-5 fabels en feiten cv-ketel

Kosten cv-ketel kopen

Cv ketel kopen? De kosten voor cv ketel kopen op e...

Ga je de nieuwe cv-ketel kopen of huren? De verschillen in kosten op een rij tussen cv-ketel kopen, cv-ketel huren of leasen. Er is gerekend met een levensduur van 12 jaar voor de cv-ketel. Wat kost een cv kopen? Op welke punten let je nog meer als je een nieuwe cv-ketel kopen wilt?

Wat kost cv-ketel kopen?

Waar let je op bij nieuwe cv-ketel kopen?

 • Cv ketel kopen, huren of leasen? Op deze punten mo...Het is verstandig om 3 offertes aan te vragen, voordat je een ketel kopen gaat. Zo kun je goed het advies, de service en de totaalprijs van de cv-ketel vergelijken.
 • Ga je een nieuwe cv kopen, let dan niet alleen op de aanschafprijs van de cv-ketel. Het prijsverschil zit vaak in de cv-installatiekosten. En wat daarvoor gedaan wordt. Ook op dat gebied kun je prijzen vergelijken.
 • Je mag er van uitgaan dat de kosten voor het verwijderen en afvoeren van je oude cv-ketel onderdeel is van de offerte voor de nieuwe cv-ketel. Check of dit zo is.
 • Een ketel koop je voor 12 tot 15 jaar. Hou rekening met toekomstplannen (verbouwen, een whirlpool of tweede badkamer). Deze wensen bepalen het meest geschikte type cv-ketel. Met de cv-ketel Koopwijzer weet je welke cv-ketel het beste bij je past.

Doe de cv-ketel Koopwijzer

 • Cv ketel garantie? hoeveel garantie cv ketel krijg...Op de meeste cv-ketels heb je 2 jaar standaard fabrieksgarantie. Om daar aanspraak op te maken, moet je goed cv-ketel onderhoud kunnen aantonen. Daarom is het belangrijk dat je bij het kopen van een nieuwe cv-ketel meteen een contract voor cv-ketel onderhoud regelt.
 • OK CV is een keurmerk waar je op kunt letten als je een cv-ketel kopen gaat. Cv-installateurs met het label OK CV voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en energiezuinigheid. Alles over het OK CV keurmerk
 • Je kunt niet zeggen dat een cv-ketel kopen altijd voordeliger is dan een cv-ketel huren of leasen. Dit verschilt per situatie. Vraag de installateur dit uit te rekenen voor jouw situatie.

Punten om op te letten voor een goedkope cv-ketel
Bekijk top 5 meest verkochte cv-ketel
Wat moet je weten over een cv-ketel aanbieding?

Hoe koop ik een cv-ketel? Stappenplan

Cv ketel kopen stap voor stap.De keuze van een cv-ketel maak je niet zomaar. Tenslotte koop je een cv-ketel voor 12 tot 15 jaar. Bij het kopen van een nieuwe cv-ketel kun je je goed voorbereiden. Zo weet je wat je koopt en kun je de juiste vragen stellen aan de installateur.
Denk aan de volgende 5 stappen:

 • Stap 1: Welke cv-ketel kopen?

Beste cv ketel voor jouw huis? Met de cv ketel Koo...

Welk type cv-ketel? In deze fase moet je allereerst uitvinden welk type cv-ketel jij nodig hebt. Dat kun je gemakkelijk ontdekken. Doe de cv-ketel Koopwijzer. Je weet dan direct welk type cv-ketel het beste bij jouw huis en wensen past.

Start de cv-ketel Koopwijzer

Het type cv-ketel dat het best bij jou past, wordt waarschijnlijk geleverd door meerdere merken. Wat zijn de verschillen in die merken? Bij Kijk & Vergelijk cv-ketels staat alles op een rij. Zo kun je gemakkelijk de merken cv-ketels vergelijken op prijs en prestatie voor jouw type.
Vergelijk alle cv-ketels

 • Stap 2: Cv-ketel offertes aanvragen

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Als je het juiste type ketel hebt bepaald, ga je offertes aanvragen. Een goedkope ketel kopen is meestal niet verstandig. Een cv-ketel koop je voor 12 tot 15 jaar. Let op meer dan alleen de prijs.
De totale kosten van een cv-ketel bestaan uit de prijs van de cv-ketel en de kosten voor de cv-installatie.

Die cv-installatiekosten verschillen sterk per type woning en kunnen 40-50% uitmaken van het totaalbedrag. Het hangt er maar net vanaf waar de cv-ketel moet komen, hoe de leidingen lopen en of bepaalde voorzieningen aanwezig zijn. De cv-installateur beoordeelt wat er nodig is voor een juiste installatie van de cv-ketel. Vraag om een prijs voor cv-ketel kopen en installeren. Dat moet allebei worden meegenomen in de offerte. Daarom is een cv-ketel offerte altijd op maat. De offerte ontvang je meestal na het bezoek van de installateur. Sommige cv-installateurs maken de offerte ter plekke op. De cv-installateur kan je een prijs geven voor cv-ketel kopen, maar ook voor cv-ketel huren en leasen.
Alles over cv-ketel kopen en installeren

Cv-ketel offertes aanvragen kun je gemakkelijk doen via hoe-koop-ik.nl. Wij hebben voor jou al cv-installateurs geselecteerd die voldoen aan de kwaliteitseisen. Offertes zijn altijd gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed het advies, de service en de cv-ketel kosten vergelijken.

Je krijgt van ons 3 offertes van verschillende installatiebedrijven. Vergeet niet de cv-installateur een aantal belangrijke vragen te stellen. De checklist ‘12 vragen aan de installateur’ krijg je van ons per e-mail als je de offertes hebt aangevraagd via hoe-koop-ik.nl.

Vraag cv-ketel offertes aan

 

 • Stap 3: Offertes vergelijken voor cv-kopen

  Cv ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste k...

Offertes kunnen sterk verschillen. Let goed op wat je nu eigenlijk krijgt. Bij hoe-koop-ik.nl krijg je daarom ook een checklist met ‘7 tips om offertes te vergelijken’. De checklist krijg je per e-mail als je de cv-ketel offertes hebt aangevraagd. Zo kun je ‘appels met appels’ vergelijken en gericht vragen stellen over de cv ketel offertes.

 • Stap 4: Keuze maken nieuwe cv-ketel kopen

Als je de cv-ketel offertes goed hebt vergeleken ben je al dicht bij de aankoop van je nieuwe cv-ketel. Je weet welke cv-installateur je de opdracht wilt geven. Spreek de laatste details door. Leg alles goed vast, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Je maakt een afspraak voor de datum van cv-installatie. Cv-ketel installatie duurt meestal 1 dag. Soms komen er twee monteurs van het installatiebedrijf. Dan duurt het niet langer dan een halve dag.

 • Stap 5: Onderhoud cv-ketel en service

  Cv ketel garantie? hoeveel garantie cv ketel krijg...

Bij een nieuwe ketel denk je niet meteen aan onderhoud. Maar een cv-ketel zit vol techniek. Regelmatig onderhoud is daarom van groot belang. Om aanspraak te kunnen maken op de 2 jaar standaard fabrieksgarantie op je nieuwe cv-ketel, moet je meestal kunnen aantonen dat de cv-ketel goed onderhouden is. Goed en regelmatig onderhoud zorgt er ook voor dat je cv-ketel zo zuinig mogelijk werkt.

Denk dus voor je nieuwe cv-ketel ook na over het nemen van een onderhoudscontract. Dat kan gemakkelijk via hoe-koop-ik.nl/onderhoud cv-ketel. Daar vind je alle type onderhoudscontracten van Nederland.

Cv-ketel kopen offertes

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.

Vraag via hoe-koop-ik.nl cv-ketel offertes aan. Dan ontvang je met 1 aanvraag meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de cv-ketel kosten, adviezen en service vergelijken.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."


Meer informatie over cv-ketel kopen

kosten cv-ketel
cv-ketel huren

cv-ketel leasen

tips cv-ketel offertes
is er subsidie cv-ketel?
waar let je op bij een goedkope cv-ketel?
cv-ketel Home

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie