CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv-ketel nieuws

en verwarming trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv-ketel nieuws en de nieuwste verwarming trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

CV-ketel in de herfst

CV-ketel herfst. is je cv-ketel al klaar voor de h...

Is jouw CV-ketel alweer aangeslagen? We noemen het nog nazomer, maar het lijkt wel herfst. Het seizoen waarin de verwarming weer volop zijn best moet doen. Je kunt zelf helpen voorkomen dat de CV-ketel storingen krijgt. Met deze tips verwarmt de CV-ketel ook komende herfst en winter weer zo zuinig mogelijk en storingsvrij.

Thermostaat programmeren
Heb je een klokthermostaat? Dan kun je voor elke dag van de week een ander programma invoeren, als je dat wilt. In zo’n programma kun je de CV-ketel ‘opdracht geven’ dat het in huis warm moet zijn als je opstaat, of als je thuiskomt van je werk. In de uren dat het huis leeg is, slaat de verwarming niet aan. Zo wordt er geen energie verbruikt voor verwarming als dat niet nodig is.

Heb je jaren geleden zo’n weekprogramma gemaakt, controleer dan eens of het nog aansluit bij de uren waarop jouw gezin thuis is.
Lees verder: CV-ketel in de herfst

Fabels en feiten over de CV-ketel

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Het hangt op zolder en het verbrandt aardgas. Veel meer weten veel mensen niet over hun CV-ketel. En dat hoeft ook niet. Totdat je een nieuwe CV-ketel nodig hebt. Dan vraag je eens wat rond en hoor je van alles. Is de goedkoopste CV-ketel de beste? Verdient een HR-ketel zichzelf terug? Fabels en feiten over CV-ketels.


1. Fabel of feit? Een nieuwe CV-ketel verdien je niet terug

Cv ketel merken. Alles over Atag cv ketel, Remeha ...De aanschaf van een CV-ketel is een uitgave die je niet vaak doet. Weet jij wat een nieuwe CV-ketel kost? Veel mensen blijken de kosten van een nieuwe CV-ketel te hoog in te schatten. Daar staat tegenover dat ze geen idee hebben hoeveel zuiniger je kunt stoken met een nieuwe CV-ketel. Met andere woorden: of de nieuwe CV-ketel zo zuinig is, dat hij zichzelf terugverdient.

Extra zuinig
Het is een feit dat moderne HR-ketels zichzelf terugverdienen, en vaak sneller dan je denkt. HR staat voor Hoog Rendement: deze CV-ketels zijn extra zuinig met aardgas. Je kunt met een nieuwe CV-ketel tot wel 30% op de gasrekening besparen. Dat gaat dus om honderden euro’s per jaar.
Lees verder: Fabels en feiten over de CV-ketel

Zuinige CV-ketel beter dan sparen


Zuinige cv-ketel beter dan sparen. Onafhankelijke ...

De spaarrente duikt in 2015 onder de 1%, wordt verwacht. Toch sparen we steeds meer. Overweeg een beter alternatief: stop je spaargeld in het huis. Een zuinige cv ketel levert meer op dan sparen.

Spaarrentes
Nederlanders sparen het meest van heel Europa. Ook nu de rente verder daalt, zelfs onder de 1%. Met een buffer op je spaarrekening kun je natuurlijk tegenvallers opvangen. Maar voor rendement is er iets beters. Je eigen huis!

Oude cv ketel

Heb je een cv ketel die 15 jaar of ouder is? Dan heb je een unieke kans om een flink rendement te behalen. Zowel financieel als op energiegebied. Een cv ketel van 15 jaar of ouder verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone cv ketel. Zo verdient de nieuwe cv ketel zichzelf terug.

Lees verder over: Zuinige CV-ketel beter dan sparen

5 redenen om een nieuwe cv ketel te kopen


Zolang hij het doet, sta je er niet bij stil. Of misschien denk je: 'hij kan nog wel even'. Sommige verjaardagen wil je liever niet vieren. Zoals die van je oude cv-ketel. Om deze redenen is het verstandig de cv-ketel na 12 jaar te vervangen.


1. Nieuwe cv-ketel verwarmt goedkoper

Cv ketel 5 redenen. Hoe-koop-ik.nl Onafhankelijke ...Een cv-ketel veroudert, en slijt, waardoor het rendement daalt. Die daling kan oplopen tot 10%.
Een nieuwe cv-ketel heeft de laatste techniek in huis. Die haalt nog meer warmte uit het aardgas. Dat geldt zelfs als je nu al een HR (hoog rendement) cv-ketel hebt.

Lees verder: 5 redenen om een nieuwe cv-ketel te kopen

Zomertijd Bespaartijd cv-ketel


Word jij ook zo blij bij de gedachte aan de zomertijd? Komend weekeinde is het gelukkig weer zover: de zomertijd breekt aan. Doe er je voordeel mee en bespaar energie met je verwarming!


Zomertijd is bespaartijd voor energie, hoe-koop-ik...De zomertijd zoals we het nu kennen, is ingevoerd na de energiecrisis van de jaren '70. Het idee was dat we 's avonds minder elektriciteit voor verlichting gebruiken, omdat het door de zomertijd buiten een uur langer licht is. Weliswaar is het 's ochtends ook een uur later licht, maar dat speelt zich toch vooral af terwijl de mensen toch nog in bed liggen en nog geen lampen aandoen.

Energiebesparing

Ruim 70 landen doen mee met de zomertijd. Op die manier maken we met z'n allen slim gebruik van het natuurlijke zonlicht. De opbrengsten zijn voor een huishouden niet echt spectaculair. Per huishouden bespaar je een hoeveelheid elektriciteit waarmee je 100 uur op de computer werkt, of 125 keer je haar föhnt. Dat bespaart ongeveer € 5 per jaar. Maar als je al die kleine besparingen bij elkaar optelt, zorgt de zomertijd op nationaal niveau toch voor een flinke energiebesparing.
Lees verder: Zomertijd Bespaartijd cv-ketel

Beter energielabel? De CV-ketel helptMet de verplichting om een energielabel voor jouw huis te hebben, sinds 1 januari 2015, heb je een extra goede reden om eens te kijken naar een nieuwe CV-ketel. Met een zuinige HR-ketel kun je het energielabel verbeteren, en daarmee de waarde van je huis verhogen. En natuurlijk lekker warm en comfortabel wonen.


Misschien heb je als huiseigenaar al post gekregen over het energielabel. Aan jouw huis is een voorlopig energielabel toegekend. Dat label is gebaseerd op het bouwjaar. Het soort CV-ketel, of eventuele isolatie, is nog niet meegerekend. Je moet het energielabel nog definitief maken om een boete bij verkoop of verhuur te voorkomen. Dat geeft jou de kans om je energielabel te verbeteren!
Lees verder: Beter energielabel? De CV-ketel helpt

Koude douche, warme douche?


In Nederland douchen we vaak en lang. Gemiddeld 8 minuten en vooral warm. Een onverwachte koude douche is voor bijna iedereen een nachtmerrie. Maar hoe zit het met een geplande koude douche?

De voordelen van een koude douche

De meeste mensen moeten er niet aan denken, een koude douche. In de zomer misschien, maar in de winter? Toch blijkt uit onderzoek dat koud douchen voordelen kan hebben voor je gezondheid. Een grote wisseling van douche temperatuur stimuleert de bloedsomloop. De bloedvaten worden wijder bij warmte en trekken samen bij kou. Daarmee train je de werking van je hart. Maar ook je huid profiteert mee.
Het principe van sterk verschillende temperaturen wordt ook bij saunabezoek toegepast. Het zorgt voor ontspanning en een gezonder lijf.
Lees verder: Koude douche, warme douche?

Veel HR-ketels geven laag rendement


nieuws cv ketel rendement stijgingAls je in de afgelopen 10 jaar een cv-ketel hebt gekocht, is dat waarschijnlijk een HR-ketel. De afkorting HR staat voor Hoog Rendement. Maar wist je dat in praktijk veel HR-ketels slechts een Laag Rendement geven?

Vergis je niet: een HR-ketel haalt enorm veel warmte uit aardgas. Een HR-ketel hoort tot de meest efficiënte apparaten die er zijn. Het rendement, zeg maar de hoeveelheid bruikbare warmte die wordt opgewekt door het verbranden van aardgas, is bij een HR-ketel wel 107%!
Lees verder: Veel HR-ketels gebruikt als VR-ketel

Slim watergebruik

Slim warm water gebruik

Water is vanzelfsprekend en gemakkelijk. Kwestie van de kraan opendraaien. Hoeveel gebruiken we ervan in Nederland en wat kost het eigenlijk? Hoe bespaar je gemakkelijk water?


120 liter water per dag, per persoon!

Water is een eerste levensbehoefte. Elke dag gebruiken we 120 liter water, per persoon. Toch gebruiken we minder dan 2% als drinkwater. De rest gaat op aan andere zaken in het huishouden. Bijna 13% van ons waterverbruik verdwijnt via de wasmachine. Die wordt gelukkig wel steeds zuiniger. In de keuken gebruiken we ruim 10% voor koken en afwassen.
De grote klapper zit in de badkamer en het toilet. Daar gaat 75% van ons watergebruik naar toe. Alleen aan douchen gaat dagelijks, per persoon, al ruim 50 liter op.
Lees verder : Slim watergebruik

De snelste cv-ketel warmwater-makers

De cv-ketels die het snelst warmwater maken

Warmwater wordt steeds belangrijker in huis. Dat zie je aan de grootte en het aantal badkamers in huizen. De cv ketel merken besteden daar steeds maar aandacht aan. Welke cv combiketels leveren het meeste warmwater per minuut?


Cv ketels vergelijken is belangrijk

Een cv ketel koop je voor 12 tot 15 jaar. Daarom is het belangrijk de juiste te kiezen. In de Kijk & Vergelijk kun je alle 139 cv ketels van Nederland vergelijken. Op warmtecapaciteit, keurmerken, garantie en meer. Per merk zie je hier de cv-ketel toppers op warmwater.
Lees verder over; De snelste cv-ketel warmwater-makers

Warme Truien dag = cv-ketel dag


Vrijdag a.s. is het zover: Warme Truiendag 2015! Het idee? Zet  de verwarming lager en trek een warme trui aan. Zo help je het milieu en bespaar je energie en geld. Denk ook aan je cv-ketel.

Verminder CO2

Klimaatverandering blijft actueel. 2014 was het warmste jaar ooit gemeten. Op Warme Truiendag draait het om aandacht voor klimaatverandering. Het is ontstaan in 2005 na het Warme Truiendag 2015 cv-ketel dag Kyoto-protocol.
Doel is om 1 dag bezig te zijn met de afspraken van dat verdrag. Tenslotte willen we wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen  verminderen. Dat kan ook in Nederland. Bijvoorbeeld door mee te doen aan Warme Truiendag!
Lees verder: Warme Truien dag  = cv-ketel dag

Wat kost jouw douche moment?

De kosten van douchen


Douchen is de afgelopen 20 jaar steeds populairder geworden. Onder de douche verbruiken we inmiddels 25% meer warmwater. We douchen langer, vaker en met meer comfort. Hoeveel geven we daar aan uit? En kan douchen goedkoper met hetzelfde comfort?


Douchekosten per jaar

Niet iedereen doucht even lang of 2x per dag. En we hebben niet allemaal een regendouche. Daarom is het handig naar een gemiddelde te kijken. In Nederland douchen we gemiddeld één keer per dag, gedurende 10 minuten. Douchen kost per jaar € 124 per persoon.
Douche je ‘s ochtends en ‘s avonds? Dan betaal je per jaar bijna € 250 per persoon. En voor een gezin loopt het nog verder op.

Lees verder: wat kost jouw douche moment?

Tot 1 juli nog 6%


Ben je van plan je huis zuiniger te maken? Wacht dan niet. Op 1 juli a.s. stopt het voordelige btw tarief van 6% op arbeidskosten. Je kunt nu nog profiteren van het lage btw tarief voor het kopen van een nieuwe cv ketel.

Laag BTW sinds 2013

In 2013 heeft de regering een pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren. Eén daarvan was de invoering van een verlaagd BTW-tarief bij verbouwen. Daarbij nieuws cv ketel rendement stijginggaat het om de arbeidskosten en niet om de materiaalkosten van een verbouwing. De materiaalkosten vallen gewoon in het 21% BTW-tarief. Deze regeling is al een paar keer verlengd.

Op 1 juli 2015 stopt dit BTW-voordeel

Het BTW voordeel van 15% stopt op 1 juli 2015 definitief. Vanaf die datum wordt verbouwen weer duurder. Wie plannen heeft om zijn huis energiezuiniger te maken en slim is, neemt snel actie. Het moment van afronden van de werkzaamheden bepaalt welk tarief van toepassing is. Het lage BTW-tarief levert veel voordeel op. Wat kun je nog doen?
Lees verder over: Tot 1 juli nog 6%

8 Warm Water Weetjes

8 warm water weetjes

Je denkt er niet bij na. Elke dag is er warmwater. Van het dagelijks verbruik gaat bijna de helft naar douchen of badderen. Een kostbare zaak. Wat kun je daar aan doen?
Lees verder over 8 Warm Water Weetjes

Cv-ketel verdient meer aandacht

warm wonen weken cv-ketel aandacht
Het stookseizoen is gestart. We lopen vaker naar de thermostaat. We vertrouwen er op dat de cv-ketel ons huis weer snel en aangenaam verwarmt. Een beetje extra aandacht verdient deze stille werker wel. Wat kun je doen?

Lees verder over Cv-ketel verdient meer aandacht

Cv ketel onderhoud vanuit luie stoel

cv-ketel onderhoud vanuit luie stoel
Cv ketel onderhoud gaat veranderen.
De nieuwste cv-ketel is ‘high-tech’
en voorzien van draadloze communicatie. Zo geeft hij zelf aan dat onderhoud gewenst is. Dat is handig voor de consument en voor de onderhoudsmonteur van de cv ketel.

Cv ketel wordt digitaal

We kennen hem allemaal: de waterdruk meter. Het was zo ongeveer het enige meetpunt op je cv ketel. Daaraan kon je zien of bijvullen een goed idee was. Deze meter is enkele jaren geleden vervangen door een digitale meter. En die is later ook uitleesbaar gemaakt in de kamerthermostaat. Een belangrijke ontwikkeling. Want er waren veel gebruikers die maar zelden op de watermeter keken. En een juiste waterdruk is belangrijk voor het goed functioneren van de cv ketel.
Lees verder over cv-ketelonderhoud vanuit luie stoel

Zo voorkom je een cv ketel storing! 3 tips


Storing aan je cv ketel? storing cv-ketelJe moet er niet aan denken. Geen warmwater in de douche of een koud huis. Het komt altijd ongelegen. Daarom 3 tips hoe je storing aan je cv-ketel kunt voorkomen.

De cv ketel is een onzichtbare werker in huis. Het is vanzelfsprekend dat er warmwater is als we onder de douche stappen. Je moet er niet aan denken dat het
niet zo is. Een beetje aandacht is dus op zijn plaats. Denk vooral regelmatig aan bijvullen en ontluchten. Daarmee wordt presteren voor de cv-ketel een stuk makkelijker. Vergelijk het met fietsen op half lege banden. Zorg dat de druk in het systeem tussen de 1,5 en 2 bar staat.
Lees verder over Zo voorkom je cv-ketel storing! 3 tips!

5 redenen voor cv ketel onderhoud


Veel eigenaren van een cv ketel gaan onzorgvuldig om met het onderhoud van hun cv ketel. cv-ketelonderhoudDat bleek uit een onderzoek van branchevereniging Uneto-VNI. Toch moeten diezelfde mensen er niet aan denken dat ze geen warmwater krijgen als ze net onder de douche willen stappen. Waarom is cv onderhoud zinnig?

Cv onderhoud met mate

Ruim 40% van de Nederlanders heeft geen jaarlijks onderhoudscontract voor de cv ketel. Dat bleek uit een onderzoek in opdracht van Uneto-VNI. Het kan dat sommigen het onderhoud eens per 2 jaar laten doen of per 1,5 jaar. Bij sommige cv ketels is dat geen probleem. De cv-ketel eigenaren denken zo geld te besparen. Maar het is de vraag of dat ook zo is. Geen cv ketel onderhoud is zeker niet verstandig. Om meerdere redenen.
Lees verder over 5 redenen voor cv-ketelonderhoud

Wintertijd!


Nee, het duurt nog ruim een maand. Wintertijd en de cv-ketel.Pas eind oktober moeten we de klok terugzetten. We hebben dus nog 4 weken tot de start van de wintertijd. Net lang genoeg om je cv-ketel voor te bereiden op de herfst en winter.

Wintertijd en zomertijd

De wintertijd duurt 5 maanden en is eigenlijk de ‘normale tijd”. De zomertijd is ooit bedacht om energie te besparen. Met het verzetten van de klok maken we beter gebruik van natuurlijk licht en de warmte. Eind maart gaan we alweer naar de zomertijd toe. Maar eerst moeten we door de herfst en winter heen. En daar komt het belang van de cv-ketel naar voren.
Lees verder over Wintertijd!

101 Woonidee├źn over warm wonen

101 woonideeen augustus 2014 cv ketel hoe-koop-ik.nl
In het woonmagazine ‘101Woonideeën’ werd uitgebreid aandacht besteed aan duurzaam wonen. Onder andere over het duurzaam verwarmen van je huis. Hoe-Koop-Ik.nl werd als belangrijke bron gebruikt voor het artikel.

Warm wonen

In het artikel komt van alles aan bod. Van klokthermostaat tot thermostatische radiatorkraan. En hoe je daarmee gemakkelijk energie bespaart.

Lees verder over 101 Woonideeën en warm wonen

Zomer? Vervang je cv-ketel!


Deze week wordt tropisch. Het kwik stijgt richting de 30 graden. cv-ketel vervangen in de zomerGeen moment om aan een cv-ketel te denken. Toch kan dat verschillende voordelen hebben. De vervanging van de cv ketel in de zomer wordt steeds populairder. Waarom?

De cv-installateur heeft het rustiger

De gemiddelde consument is met hele andere zaken bezig dan een cv-ketel. Bij de installateur is het rustig. Daarom gaat cv-ketel vervanging meestal sneller in de zomer. In de herfst kan het weer plots omslaan. Als cv-ketels dan in storing vallen loopt de wachttijd snel op. In de winter valt 1 op de 5 cv-ketels uit.
Lees verder over Zomer? Vervang je cv-ketel!

Opwarming huis of aarde?

Droge zomers, natte winters en extreem weer. verwarming aarde of huis, neem HR cv ketelDat is het weerbericht voor de komende jaren. Het KNMI heeft het allemaal doorgerekend en roept op tot aanpassingen. Maar in wat?

Rekenmodellen

De berekeningen van het KNMI worden klimaatscenario’s genoemd. Het zijn modellen waar heel veel rekengegevens inzitten. Ze kijken tot 70 jaar vooruit. Die modellen voorspellen oplopende  temperaturen en daarmee een stijgende zeespiegel. Rekenmodellen klinken als ‘ver-van-mijn-bed’. Maar dat is zeker niet zo. Iedereen kan veel doen om zijn CO2 uitstoot te verlagen.
Lees verder over opwarming huis of aarde

Maak je vakantiegeld groen

Kosten CV-ketel kopen, huren of leasen. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

In mei krijgen we met z’n allen tussen de 20 en 25 miljard aan vakantiegeld uitgekeerd. Wat gaan we daar mee doen?
Bijna tweederde gaat het uitgeven, de rest houdt het nog even vast.
Vakantiegeld kun je goed gebruiken om je maandlasten structureel te verlagen. En dat op een groene manier!

Vakantiegeld doelen

Consumenten hebben iets meer vertrouwen in de economie. Dat blijkt de verschillende vakantiegeld-onderzoeken, waaronder die van de ING. Bijna 2/3 van de ontvangers gaat het vakantiegeld echt uitgeven. Bijna 40% besteed het echt aan vakantie. Van de woningbezitters gebruikt 20% het vakantiegeld voor onderhoud of verbouwen. Extra aflossen op de hypotheek is een nieuw bestedingsdoel. Maar ook bij de meubelwinkels en TV-verkopers komt straks een deel van het vakantiegeld in de kassa.

Sparen geeft geen rendement

Ga je niet op vakantie en heb je geen grote uitgave? Bijna 40% van de consumenten zet vakantiegeld opzij. De banken willen dat ook graag. Ze hebben traditioneel veel spaaracties in mei en juni. Maar, de spaarrente is nog steeds erg laag. Als je € 2.000,- op een spaarrekening zet, heb je na een jaar € 34,- meer. De gemiddelde spaarrekening levert momenteel een karige 1,7% rente op. Dat gaat in juni waarschijnlijk  verder omlaag door maatregelen van de ECB. En dan moet de inflatie van 1,2% er ook nog vanaf. Je speelt dus net quitte. Beleggen zou een betere rendementskeuze zijn, maar de risico’s schrikken de meeste mensen nog af.
Lees verder over: Maak je vakantiegeld groen

'OK CV' : nieuw keurmerk


OK CV, zo heet het nieuwe keurmerk dat in 2015 van start gaat.OK CV is een nieuw cv-ketel keurmerk. Het moet een onderscheid maken tussen goede en minder goede cv ketel installateurs. Voor de consument moet dat extra zekerheid geven over hun cv ketel. Waarom dit nieuwe keurmerk?

Voordeel OK CV voor consument

Een consument koopt gemiddeld 1 keer per 12 jaar een nieuwe cv ketel. Dat is een aankoop waarbij hij geen fout wil maken. Consumenten besteden daarom veel aandacht aan een goede voorbereiding. Onder andere door goed offertes te vergelijken op advies, service en prijs. Het ‘OK CV’-keurmerk moet de consument extra zekerheid geven dat de nieuwe cv ketel veilig is geïnstalleerd. Het gaat niet alleen over nieuwe HR cv ketels, maar ook over onveilige situaties met bijvoorbeeld geisers.
Lees verder over: 'OK CV' : nieuw keurmerk

Zomertijd = Bespaartijd


Komend weekend is het zover. De klok gaat weer vooruit.
Zomertijd is bespaartijd voor energie, hoe-koop-ik...
Ruim 70 landen doen er aan mee.
De zomertijd is ooit bedacht om energie te besparen. Hoe zit dat?

Minder licht van de lamp

Door de klok te verzetten is het ’s avonds langer licht.  Zo hebben we minder elektriciteit nodig. We gaan slim gebruikmaken van het natuurlijke licht. Dat zorgt voor een forse nationale energiebesparing. De beheerder van ons landelijke netwerk, Tennet, heeft het uitgerekend.
Lees verder over Zomertijd = Bespaartijd

Thermostaat wordt trendy

slimme thermostaat en oude thermostaat cv-ketel


De cv-ketel thermostaat mag tegenwoordig gezien worden. Nieuwe vormen, nieuwe kleuren en vooral op afstand bedienbaar. Wat betekent dit en waar gaat het naar toe?

Verwarming onzichtbaar

De cv-ketel zelf hangt meestal op zolder. De thermostaat was altijd nog het meest zichtbare onderdeel van de verwarmingsinstallatie. Een saai instrument en niet altijd even gemakkelijk om in te programmeren. Dat gaat veranderen.
Lees verder over de cv-ketel thermostaat wordt trendy

Beste cv-ketel 2014


Cv ketels worden niet zo vaak getest. En consumenten geven spaarzaam reviews over hun cv-ketel. Hoe weet je dan welke cv-ketel je het best kunt kopen? Wat is de beste cv-ketel van 2014?

Juiste cv ketel kiezen belangrijkBeste cv ketel 2011 uit de cv ketel test

De gemiddelde consument wil geen fout maken bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Je koopt hem tenslotte voor 12 tot 15 jaar. De cv-ketel is een typische ‘onzichtbare werker’ in het huishouden. Je realiseert je zelden hoe belangrijk hij is voor het comfort in huis. Voor zowel verwarming als warmwater. Een cv-ketel moet daarom goed passen bij je wensen en behoeften. En bij toekomstige veranderingen, zoals kleine kinderen, een grotere badkamer, of juist extra isolatie. Het is daarnaast ook een hele aanschaf. Een goede voorbereiding is van belang.
Lees verder over de beste cv-ketel

Meevaller energienota


Deze winter kunnen we beter lente noemen. Met temperaturen van rond de +10 graden, is het bijna 20 graden warmer dan vorig jaar. Toen was -10 meer regel dan uitzondering. Cv ketel kosten en kleine letters.De cv-ketel heeft het gemakkelijk dit jaar. En daarmee gaat de energierekening vanzelf lager uitvallen. Wat kun je zelf doen om de meevaller nog groter te maken?

Energienota omlaag

Dat we dit jaar flink minder gas gaan verbruiken lijkt wel duidelijk. Verwarming heeft een aandeel van bijna 70% in die energienota. De warme winter helpt ons besparen. Want de jaarlijkse energierekening gaat tientallen euro’s lager uitvallen. Bij de jaarlijkse afrekening met het energiebedrijf is de kans groot dat we geld terugkrijgen. Een leuke meevaller. Maar je kunt er nog meer aan doen.

Energienota kan nog lager

De gasrekening van een gemiddeld huishouden kan nog fors omlaag. Te veel huishoudens stellen het vervangen van de oud cv-ketel uit. Bereikt de ketel een leeftijd van 12 tot 15 jaar, dan is vervanging een goed idee.
Lees verder: Meevaller energienota

Nieuwe betaalmethode cv-ketel


In de winter valt 1 op de 5 cv-ketels uit. De meeste kunnen weer gerepareerd worden. Lukt dat niet, dan moet de cv-ketel snel vervangen worden. Past die plotselinge uitgave niet in je budget? Wat zijn dan de mogelijkheden?

Nieuwe cv-ketel kopenCv ketel kopen, huren of leasen? De kosten op een ...

De kosten van een nieuwe cv-ketel bestaan uit 2 delen. De aanschafprijs van de cv ketel zelf. En de kosten voor de installatie van de ketel.
De meest verkochte cv ketel van Nederland is van het type 24kWCW4.

Besluit je deze cv-ketel te kopen dan ben je dus in één keer het bedrag kwijt. Heb je dat niet op de bank staan, dan zijn er nog meer mogelijkheden.
Lees verder over : cv-ketel nieuwe betaalmethode

Warm buiten, warm binnen?


Lenteachtige temperaturen in Europa en extreme kou in de VS. Besparen met thermostaat.De winter is vreemd begonnen. Deskundigen voorspellen een mogelijke omslag voor volgende week. Hoogste tijd om je woning te inspecteren.

Onderhoud cv ketel belangrijk
Is je cv-ketel jonger dan 12 jaar. Zorg dan dat het cv-ketel onderhoud goed geregeld is. Je kunt zelf al veel doen, door de waterdruk te controleren. Tijdig bijvullen, kun je vergelijken met het fietsen met volle of halfvolle banden. De ketel moet in het laatste geval veel meer arbeid leveren voor dezelfde prestatie.
Lees verder cv-ketel warm buiten, warm binnen.

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie