CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Info combiketels

alles over combiketels

Cv-ketel merken. Alles over Atag cv-ketel, Remeha cv-ketel, Vaillant cv-ketel en meer merken cv-ketels. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Combiketel nodig? De aanschaf van een combiketel doe je voor 12-15 jaar. Bereid je aankoop van je nieuwe verwarmingsketel daarom goed voor. Op hoe-koop-ik.nl vind je alles overzichtelijk bij elkaar.

Combiketel TOP 5

Cv-ketel test

Cv-ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste keuze voor jou? Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Wil je weten wat de beste cv-ketel is?
Cv-ketels worden niet zo vaak getest. KIWA Nederland beoordeelt onafhankelijk alle cv-ketels op o.a. warmte- en warmwater prestaties.
De Consumentenbond heeft in 2020 de laatste cv-ketel test gedaan.

lees alles over de best geteste cv-ketels

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Combiketel

zo kies je de beste combiketel voor jouw huis


Combiketel voor verwarming en warm water. Hoe-Koop...Combiketels hebben twee functies. Deze ketels zorgen voor de centrale verwarming van je huis en voor warm water. Hoe werkt een combiketel? Hoe kies je uit combi-
ketels? Wat zijn de beste combiketels?

Alles wat je weten wilt over de combiketel. Onafhankelijke info en tips.


Als je een nieuwe combiketel koopt, dan neem je een besluit voor 12 tot 15 jaar. De aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel kun je goed voorbereiden. Hier vind je alles wat je moet weten, voordat je een combiketel gaat kopen.

Combiketel kopen? Vraag gratis offertes aanCombiketel kopen

Cv ketel kopen stap voor stap.

Om een combiketel te kopen is een aantal stappen nodig. Tenslotte koop je een combiketel voor lange tijd. Het is belangrijk zo’n aankoop goed voor te bereiden. Zo weet je wat je koopt en kun je de juiste vragen stellen aan de cv-installateur.

Denk aan de volgende 5 stappen voordat je een combiketel kopen gaat:

 • Stap 1: Voorbereiden keuze combiketel

Welk type combiketel? In deze fase moet je allereerst uitvinden welk type combiketel jij nodig hebt. Dat kun je gemakkelijk ontdekken. Doe de cv-ketel Koopwijzer en je ziet direct welk type het beste bij jouw situatie en wensen past.

 • Stap 2: Offertes combiketel aanvragen

Als je het juiste type cv-combiketel hebt bepaald, ga je offertes aanvragen via hoe-koop-ik.nl. Offertes zijn altijd gratis en vrijblijvend.
Je totale kosten bestaan uit de prijs van de combiketel en de kosten voor de cv-installatie. Die installatiekosten verschillen sterk per woning en kunnen 40-50% uitmaken van het totaalbedrag. Daarom moet een installateur jouw woonsituatie kennen. Via hoe-koop-ik.nl ontvang je altijd meerdere offertes. Zo kun je goed de adviezen, de service en de prijs vergelijken.

 • Stap 3: Offertes beoordelen

Offertes kunnen sterk verschillen. Let goed op wat je nu eigenlijk krijgt. Bij hoe-koop-ik.nl krijg je daarom ook een checklist met ‘7 tips om offertes te vergelijken’. De checklist krijg je per e-mail als je de offertes hebt aangevraagd. Zo kun je ‘appels met appels’ vergelijken.

 • Stap 4: Keuze maken

Als je de offertes goed hebt vergeleken ben je al dicht bij de aankoop van een nieuwe combiketel. Je weet welke cv-installateur je de opdracht wilt geven. Spreek de laatste details door. Combiketel installatie duurt meestal 1 dag.

 • Stap 5: Service en onderhoud combiketel

Bij een nieuwe combiketel denk je niet meteen aan onderhoud. Maar een combiketel zit vol techniek. Goed en regelmatig onderhoud zorgt er voor dat je cv ketel zo zuinig mogelijk werkt. Denk dus voor je nieuwe combiketel ook na over een onderhoudscontract cv-ketel.

Wat is de beste combiketel voor jouw huis?

Beste cv ketel voor jouw huis? Met de cv ketel Koo...Er zijn veel soorten combiketels. Wat is de beste combiketel voor jou? Dat kun je gemakkelijk ontdekken met de cv-ketel Koopwijzer. Je krijgt dan direct advies op maat over jouw combiketel.

 • Wat is de beste combiketel voor jouw huis?
 • Wat kost die ketel?
 • Alle merken combiketels vergelijken.
 • Bij wie vraag je offertes aan en hoe vergelijk je die?
 • Welke vragen stel je aan de installateur? En nog veel meer!

Doe de cv-ketel KoopwijzerCombiketel kiezen

Een combiketel is een cv ketel die zorgt voor de verwarming van je huis en ook voor warm water uit de kraan. Veel combiketels hebben een ingebouwde boiler voor het warm water.

In de nieuwste typen combiketel, met ‘doorstroom-techniek’, zit geen boiler meer. Het warmwater wordt aangemaakt als je het nodig hebt. Zo hoeft de combiketel niet constant warmwater op temperatuur te houden. Dat scheelt in de energiekosten. Ook zijn deze combiketels een stuk kleiner dan de combiketels met een voorraadvat. Kijk & Vergelijk combiketels op afmeting, prestaties, garantie en meer.

Soorten combiketel

Er is een grote keuze in cv-ketels, zowel als combiketel en solo cv-ketel. cv ketel nieuwsMaar hoe kies je nu de beste ketel voor jouw huis? Hoeveel warmte moet de combiketel leveren? Welke combiketel is geschikt als je op 2 punten in huis tegelijk warm water wilt hebben? Hoe snel verdient een HR-combiketel zich terug? Niet elke ketel is geschikt voor jouw huis.
Doe de cv-ketel Koopwijzer

Levensduur combiketel

Een verwarmingsketel kopen kun je het best elke 12 tot 15 jaar doen. Heb je vaak last van storingen, dan wil je misschien al eerder een nieuwe verwarmingsketel kopen. Denk niet: mijn ketel doet het nog probleemloos, een nieuwe combiketel is nog niet nodig. Een oude ketel, ook al heeft hij geen storing, kan je onnodig veel geld kosten.

Ga je een nieuwe verwarmingsketel kopen dan zul je ontdekken dat die veel zuiniger is dan een oude. De kosten voor het kopen van een nieuwe verwarmingsketel verdien je dus vlot terug.

Cv-combiketel voor verwarming en warm water

nieuws cv ketelEr zijn verwarmingsketels die zowel warmte als warm water leveren. Dit type verwarmingsketel noem je een cv-combiketel.

Bekijk Top-5 combiketels met veel warm water


Er zijn ook verwarmingsketels, die uitsluitend warmte geven. Dat type verwarmingsketel heet solo cv-ketel. Deze cv-ketel zorgt alleen voor de verwarming van je huis. Hij zorgt dus niet voor warm water uit de kraan. Om warm water te krijgen heb je een aparte boiler nodig. De boiler is een voorraadvat met warm water.

Je kiest voor een solo cv-ketel met boiler als je veel of snel warm water wilt hebben. Als de cv ketel ver van de warmwaterkraan afstaat, is een solo cv-ketel ook handig. In Nederland wordt de combiketel het meest gebruikt.

Wat is een HR-combiketel?

Je leest het meest over de HR-combiketel. Dat staat voor Hoog Rendement. Om die cv-ketel te kunnen plaatsen heb je verschillende aansluitingen nodig.
Lees meer over HR-ketel

Combiketel met extra boiler

Je kunt je combiketel combineren met een extra close-in boiler. Dit is een kleine elektrische boiler, die je bijvoorbeeld in je keukenkastje kunt plaatsen. Je hebt dan de beschikking over direct een kleine hoeveelheid warm water.

Als de combiketel het warme water aflevert, schakelt de boiler vanzelf uit. Zo’n boiler vraagt relatief veel elektriciteit. Misschien is een close-in boiler niet nodig als de leidingen van de combiketel naar de kraan zo kort mogelijk zijn. Of gebruik dunnere warm waterleidingen. De cv-installateur kan je adviseren.

Welke aansluitingen in huis heb je nodig voor een combiketel?

Wat moet je weten bij combiketel laten installeren?

Meest verkochte combiketels

Cv ketel kiezen: welke cv ketel past best bij jou? Het meest verkocht in Nederland zijn de HR combiketels.
Cv ketels worden ingedeeld naar wat ze doen: cv ketels die warm water en verwarming leveren (de combiketel) of alleen verwarming (de solo cv-ketel).
Lees alles over de solo cv-ketel

Cv ketels worden ingedeeld naar rendement: HR-ketels.
Alles over de HR-ketel

Verder worden cv ketels ingedeeld naar open en gesloten cv ketels. De gesloten cv ketel komt het meeste voor van alle soorten verwarmingsketels.
Alles over de verwarmingsketel

Hoe kun je combiketels vergelijken?

Vergelijk cv ketels bij hoe-koop-ik.nlWat is de beste combiketel voor jou? Alle soorten en merken combiketel vergelijken van Nederland. Wat vind jij belangrijk bij een combiketel?
Vergelijk combiketels op jouw prioriteiten.

 • Garantie
 • Milieu
 • Prestaties
 • Soort en type
 • Prijs en nog veel meer

Vergelijk combiketelsCombiketel prijzen

Cv ketel kosten en kleine letters.De prijzen van combiketels verschillen. Een veelverkochte combiketel (type 24kW CW4) heeft een adviesprijs van ongeveer € 1.500. Maar wat heb je er aan om dat te weten? Installateurs geven vaak korting op die cv-ketel adviesprijs.

De totale kosten van een nieuwe combiketel bestaan uit de prijs van de verwarmingsketel en de kosten voor de installatie van de combiketel. Die installatiekosten verschillen sterk per woning en kunnen 40-50% uitmaken van het totaalbedrag.
Bekijk de kosten combiketel

Combiketel kopen of huren? Vraag offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Ga je een combiketel kopen? Als de investering niet uitkomt, overweeg dan combiketel huren. Dan betaal je een vast klein bedrag per maand. Je kunt een combiketel ook leasen. Ga je jouw combiketel vervangen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen voor een prijs op maat. Daarmee kun je de adviezen, de service en de totaalprijs van de combiketel goed vergelijken.

Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Hoe-koop-ik.nl heeft voor jou een selectie gemaakt van kwalitatief goede cv-installateurs.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Meer informatie cv-ketels

cv-ketel kopen
cv-ketel huren

kosten cv-ketel

tips cv-ketel offertes
cv-ketel Home

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie