CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Verwarming

waar let je op?

CV-ketel nieuws. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Verwarming voor je huis. Welke systemen zijn er voor verwarming? Kies je voor verwarming met een open en gesloten cv-ketel?. Weet waar je op moet letten bij verwarming.

Verwarmingsketel TIP

Tips cv-ketel. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Ga je een verwarmingsketel aanschaffen? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Zo kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.
Bij hoe-koop-ik.nl krijg je GRATIS de checklist: hoe vergelijk je verwarmingsketel offertes?

Verwarmingsketel Top 5

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Verwarming


Verwarming Verwarming Hoe-Koop-Ik.nlvan je huis is de grootste kostenpost op je energierekening. Daar is veel
geld te besparen. Verwarm je huis daarom slimmer. Hoe doe je dat? En hoe kies je de manier van verwarmen die het best bij jou past.

Slimme verwarming

Als je het huis slim verwarmt gebruik je minder gas. Dat heeft veel voordelen. Je energierekening gaat fors omlaag en het is goed voor het milieu.  Slim verwarmen is vooral bewust verwarmen. Stel jezelf de volgende 5 vragen:

 Vraag 1: Wat wil je verwarmen?

Veel energie gaat verloren door verwarming van ruimtes waar niemand is. Vaak zijn dit ongebruikte slaapkamers of opslagruimtes. Je kunt ze op een lage temperatuur verwarmen om ze zo vorstvrij te houden. Steeds meer mensen verwarmen hun slaapkamer niet. Hoofdreden is dat ze beter slapen als het koel is in de slaapkamer. Daarnaast bespaar je fors op je gasrekening.

Vraag 2: Hoe warm wil je het hebben?

De één heeft het eerder koud dan de ander. Thermostaat en cv-ketel. Onafhankelijke info van h...En het is een groot verschil of je stilzit of beweegt. Toch zijn er richtlijnen over temperatuur in bepaalde ruimtes.

Ruimte Temperatuur
(graden Celsius)
Woonkamer 22
Slaapkamer 18
Studeerkamer 22
Badkamer 24
Berging 18
De temperatuur kun je per ruimte regelen met een thermostaatknop op de radiatoren van je verwarming. Als je het in huis 1 graad minder warm maakt, bespaar je 6% op je jaarlijkse gasverbruik.
Alles weten over de cv-thermostaat

Vraag 3: Wanneer wil je verwarmen?

Ben je overdag niet thuis? Zet dan de verwarming lager. cv ketel nieuwsMet een moderne thermostaat kun je dat eenvoudig instellen. De verwarming schakelt automatisch uit als je weggaat. En als je thuiskomt is je huis al op de juiste temperatuur. Hetzelfde geldt voor de nacht. Dan kan de thermostaat terug naar 16 graden. Zo voorkom je dat de verwarming onnodig aanslaat. De nieuwste thermostaten zijn zelfs op afstand te bedienen. Zo zet je met je smartphone  thuis de verwarming aan of uit.

Vraag 4: Hoe verwarm je?

Heb je een verwarmingsketel van 15 jaar of ouder? Dan is vervanging een goed idee. Een moderne verwarmingsketel is een HR-ketel. HR staat voor Hoog Rendement. Dat betekent dat de verwarming van je huis zeer efficiënt gebeurd. Een Hr-cv-ketel maakt gebruik van de warmte van afvoergassen. Dat spaart gas. Daarnaast hebben de nieuwste cv ketels een A-pomp. Dat is een pomp die fors minder stroom gebruikt om het warme water door je verwarmingsbuizen te pompen. Dat scheelt op je elektriciteitsrekening.

Vraag 5: Waar verlies je warmte?

Wat is het nut van HR-verwarming als de warmte vervolgens naar buiten vliegt? Een goed geïsoleerd huis voorkomt dat. De warmte blijft veel langer in huis. De verwarming hoeft minder hoog, want het voelt snel aangenaam. Nieuwe goed geïsoleerde huizen verbruiken veel minder energie dan oude ongeïsoleerde huizen. Na-isolatie is een goed idee. Door isolatie van muren en dak bespaar je tot 50% op je gasrekening. De investering in spouwmuurisolatie verdien je in 3 tot 5 jaar terug. En je woont veel comfortabeler. Ben je nog niet toe aan na-isolatie? Gebruik dan radiatorfolie achter de radiator. Daarmee zorg je dat de warmte minder snel door de muur naar buiten gaat.

Verwarming en besparing

Het kostenvoordeel van één besparingsmaatregel lijkt klein.Besparen met cv ketel. Alle besparingstips. Combineer je een aantal maatregelen, dan loopt de besparing snel op naar honderden Euro’s per jaar. Wil je ook meer comfort in huis? Combineer dan  slimme verwarming met isolatiemaatregelen. Door isolatie voelt je huis behaaglijker. De warmte blijft langer in huis. Zo hoeft de verwarmingsketel minder hard te werken. En ook dat verlaagt je gasrekening. Investeren in isolatie en HR verwarming geeft veel voordelen. Je bespaart direct gas en dus geld. Daarnaast profiteert het milieu van een lagere Co2 uitstoot. En ook voor de langere termijn heb je voordeel. Met deze maatregelen verbeter je het energielabel van je woning. En dat maakt je woning aantrekkelijker bij verkoop.

Soorten verwarming

Bij verwarming van een huis denk je als eerste aan een cv-ketel. Dat is ook de meest gebruikte vorm van verwarming voor woningen in Nederland. Maar dat kan niet overal. Bijvoorbeeld omdat er geen aansluiting is op het gasnet. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden.

Elektrisch verwarmen
Verwarming met elektriciteit zie je veel in Zuid-Europese landen. In ons land wordt elektrisch verwarmen toegepast in badkamers via vloerverwarming. Vaak gecombineerd met een radiator. Elektrische verwarming is veel minder efficiënt dan gasverwarming. Maar in combinatie met zonnepanelen wordt verwacht dat dit heel anders wordt.

Haarden en kachels
Verwarming met open haard wordt veel gedaan voor de gezelligheid. Een open haard als hoofdverwarming komt zelden voor. Het rendement is dan ook 5 keer lager dan van een HR-cv-ketel. Een houtkachel of speksteenkachel doet het al een stuk beter. Die verwarmen tot 4 keer beter dan een open haard.

Nieuwste verwarming
De allernieuwste vormen van verwarming zijn vaak combinaties van apparaten. Bijvoorbeeld een warmtepomp met een Hr-cv-ketel. Deze verwarmingstechnieken halen indrukwekkende rendementen. De aanschafkosten zijn veel hoger dan van een Hr-cv-ketel. Daardoor zijn er nog maar weinig woningen, die zo verwarmd worden.

Verwarming met cv-ketels
Verwarmingsketels worden vaak ingedeeld in open en gesloten cv ketels. Werking cv ketel en verwarmingsinstallatie.Voor de verbranding van gas is lucht nodig. Open verwarmingsketels halen die lucht uit de ruimte waar de cv-ketel hangt. Een gesloten verwarmingsketel heeft lucht van buiten nodig. Extra ventilatie is bij open verwarmingsketels heel belangrijk. Vr-ketels worden niet meer verkocht. Bij gesloten verwarmingsketels wordt de lucht, die nodig is voor de verbranding, van buiten je huis gehaald. Dat gebeurt via dezelfde pijp waar ook de afvoergassen door naar buiten gaan. Installatie van een gesloten verwarmingsketel kan in principe overal. Ze zijn veiliger dan een open verwarmingsketel.
Hoe werkt centrale verwarming?
Hoe gaat cv-installatie?

Beste verwarming voor jouw huis?

Beste cv ketel voor jouw huis? Met de cv ketel Koo...Wil je nieuwe verwarming kopen en weten welke verwarmingsketels het meest geschikt zijn voor jouw huis? Doe dan de cv-ketel Koopwijzer. Je ontdekt dan welk type verwarmingsketel het beste past bij jouw huis en wensen. Ook weet je wat de verwarmingsketel kosten zijn. En hoe je offertes kan aanvragen en vergelijken.


Doe de cv-ketel Koopwijzer

Meest verkochte cv-ketels voor verwarming

Cv ketel kiezen: welke cv ketel past best bij jou?Verwarmingsketels worden ingedeeld naar open en gesloten cv-ketel. Vaker wordt er gekeken naar de indeling op het rendement. Zo zijn er cv-ketels met Hoog rendement (HR-ketel) en Verbeterd rendement (VR-ketel).

Een HR-ketel (Hoog Rendement) is altijd een gesloten verwarmingsketel.
HR-ketel

VR-ketel

De meest verkochte verwarmingsketel in Nederland is een HR-combiketel. Dit is een gesloten cv-ketel. Cv-ketels worden ingedeeld naar wat ze doen: cv ketels die warmwater en verwarming leveren (combiketel) of alleen verwarming (de solo cv ketel). Lees alles over de:
Combiketel
Solo cv-ketel

Ketels voor verwarming vergelijken

Cv ketels vergelijken.Alle soorten en merken verwarmingsketels vergelijken van Nederland.

Filter en vergelijk open en gesloten verwarmingsketels op wat jij belangrijk vindt.Vergelijk verwarmingsketels op o.a.:

  • Garantie
  • Milieu
  • Prestaties
  • Soort en type
  • Prijs en nog veel meer

Vergelijk verwarmingsketels

Gratis meerdere offertes verwarmingsketel

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Ga je een andere verwarmingsketel kopen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Daarmee kun je de adviezen, de service en de prijzen van de verwarmingsketel en installatie goed vergelijken. De installateur zal ook de optimale capaciteit van je verwarming berekenen.

Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van kwalitatief goede installateurs.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Meer cv-ketel informatie:

cv-ketel kosten
cv-ketel kopen
hoe werkt centrale verwarming?
alles over cv-ketel vervangen
hoe gaat cv-installatie?
cv-ketel Home

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie