CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

'OK CV' : nieuw cv ketel keurmerk

OK CV, zo heet het nieuwe keurmerk dat in 2015 van start gaat.OK CV is een nieuw cv-ketel keurmerk. Het moet een onderscheid maken tussen goede en minder goede cv ketel installateurs. Voor de consument moet dat extra zekerheid geven over hun cv ketel. Waarom dit nieuwe keurmerk?

Voordeel OK CV voor consument

Een consument koopt gemiddeld 1 keer per 12 jaar een nieuwe cv ketel. Dat is een aankoop waarbij hij geen fout wil maken. Consumenten besteden daarom veel aandacht aan een goede voorbereiding. Onder andere door goed offertes te vergelijken op advies, service en prijs. Het ‘OK CV’-keurmerk moet de consument extra zekerheid geven dat de nieuwe cv ketel veilig is geïnstalleerd. Het gaat daarbij niet alleen over nieuwe HR cv ketels, maar ook over onveilige situaties met bijvoorbeeld geisers.

Het keurmerk moet ook gaan zorgen voor een energiezuinige afstelling van de cv ketel. Daarbij gaat de onderhoudsmonteur ook bespaartips geven. En misschien wordt de consument er zelfs financieel wijzer van. Want ‘OK CV’ gaat proberen korting te krijgen op de inboedelverzekering als de consument de cv ketel laat onderhouden door een ‘OK CV installateur’.

De ‘OK CV installateur’

Om ‘OK CV installateur’ te worden moet je een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het bedrijf de consument deskundig kunnen adviseren. Niet alleen over het benodigde onderhoud, maar ook over vervanging en vergroening van de installatie. Daarbij wordt gecontroleerd of de medewerkers de juiste opleidingen hebben. Ook moet bedrijf een goede klachtenprocedure hebben.

Wie zet OK CV op?

OK CV wordt opgezet door een groep direct belanghebbenden. Zo doet het samenwerkingsverband van cv-ketel fabrikanten (de VFK) mee. En ook de branche organisatie van installateurs, de UNETO-VNI. Vanuit de overheid denkt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland mee. Het idee wordt verder ondersteund door de brandweer en Veiligheid NL. Het is nog even opletten geblazen met het nieuwe keurmerk. Er bestaat ook een label “CV OK”.  Dat heeft niets met cv ketels te maken. Het is een dienst om nieuwe medewerkers te screenen, voordat ze in dienst treden bij een nieuwe werkgever.

Wat vinden installateurs van het OK CV label?

De meningen zijn verdeeld. Aan de ene kant is men blij dat er een extra middel komt om aan de consument te laten zien wie de kwalitatieve cv installateur is. Een andere groep vindt dat het keurmerk niets toevoegt aan bestaande keurmerken, zoals ‘Sterkin’ en ‘SEI’. Daarbij zijn veel erkende en gediplomeerde installateurs aangesloten. Maar de OK CV-partijen vinden de bestaande keurmerken niet krachtig genoeg. In het najaar wordt gestart met de voorbereidingen. Installateurs kunnen vanaf 1 januari 2015 ‘OK CV installateur’ zijn.

Hoe koop je een nieuwe cv ketel? 

Overweeg je een nieuwe cv ketel te kopen? Bereid je aankoop goed voor. Je wilt bij de aanschaf geen fout maken. Een cv ketel koop je voor 12 tot 15 jaar. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken. Doe ook de cv-ketel Koopwijzer van hoe-koop-ik.nl. Dan ontdek je gemakkelijk welk type cv-ketel het best past bij jouw huis en wensen. Zo kun je zorgeloos de zomer in.

Ander cv ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie