CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Wat kost jouw douche-moment?

De kosten van douchen


Douchen is de afgelopen 20 jaar steeds populairder geworden. Onder de douche verbruiken we inmiddels 25% meer warmwater. We douchen langer, vaker en met meer comfort. Hoeveel geven we daar aan uit? En kan douchen goedkoper met hetzelfde comfort?


Douchekosten per jaar

Niet iedereen doucht even lang of 2x per dag. En we hebben niet allemaal een regendouche. Daarom is het handig naar een gemiddelde te kijken. In Nederland douchen we gemiddeld één keer per dag, gedurende 10 minuten. Douchen kost per jaar € 124,- per persoon.
Douche je ‘s ochtends en ‘s avonds? Dan betaal je per jaar bijna € 250,- per persoon. En voor een gezin loopt het nog verder op.

Goedkoper schoon

Douchen is niet alleen schoon worden. Voor de meeste douchers gaat het ook om ontspanning. Korter douchen of minder warm douchen past daar niet bij. Het zou wel voor besparing zorgen. Als iedereen in Nederland 1 minuut korter doucht, besparen we 28 miljard liter warmwater. Een bedrag van bijna 40 miljoen euro!

Slimme kop

Een andere douchekop?  Dat is een slim idee. Een waterbesparende douchekop  scheelt ruim 30% in warmwater gebruik! Je comfort blijft gelijk en de besparing is fors. Een waterbesparende douchekop laat 5 liter water per minuut door. Een normale douche 8 liter. Tel uit je winst.

Hoe schoon?

Heb je een bad en een douche? Als je water en geld wilt besparen heeft douchen de voorkeur. Eén keer in bad kost evenveel water als 3 keer douchen. Een normaal bad heeft al snel een inhoud van 100 liter. In een whirlpool bad gaat nog veel meer.

Slim warmwater

Warmwater wordt in de meeste huizen in Nederland gemaakt met een combi cv-ketel. Die worden steeds energiezuiniger. Juist ook op het gebied van warmwater. Zo zijn er HR cv-ketels met extra slimme technologie. Zij gebruiken zelfs de restwarmte om water te verwarmen. Zo halen zij een rendement van meer dan 100%. Dat doen ze met een dubbele warmtewisselaar.  Is je cv ketel 10-12 jaar oud? Dan is vervanging een goed idee. Cv ketels van rond de eeuwwisseling haalden een rendement van rond de 80%. De nieuwste HR ketels scoren 102% rendement bij het aanmaken van warmwater. Een groot verschil.

Breng je cv ketel wensen in kaart

Een cv ketel koop je voor 12 tot 15 jaar. Denk niet alleen aan je wensen nu, maar ook voor de toekomst. Bijvoorbeeld uitbreiding van je gezin. Of een verbouwing met een andere badkamer. Bereid je aankoop goed voor. Doe de cv ketel Koopwijzer en vraag altijd meerdere offertes aan. Zo kun je weer jaren genieten van warmwater.

Warmwaterweken van hoe-koop-ik.nl

Dit is een artikel uit de WarmWaterWeek van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.


Ander cv ketel nieuws


Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie