CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Slim watergebruik

Slim warm water gebruik

Water is vanzelfsprekend en gemakkelijk. Kwestie van de kraan opendraaien. Hoeveel gebruiken we ervan in Nederland en wat kost het eigenlijk? Hoe bespaar je gemakkelijk water?


120 liter water per dag, per persoon!

Water is een eerste levensbehoefte. Elke dag gebruiken we 120 liter water, per persoon. Toch gebruiken we minder dan 2% als drinkwater. De rest gaat op aan andere zaken in het huishouden. Bijna 13% van ons waterverbruik verdwijnt via de wasmachine. Die wordt gelukkig wel steeds zuiniger. In de keuken gebruiken we ruim 10% voor koken en afwassen.
De grote klapper zit in de badkamer en het toilet. Daar gaat 75% van ons watergebruik naar toe. Alleen aan douchen gaat dagelijks, per persoon, al ruim 50 liter op.

Verrassend slim

De afgelopen 20 jaar is het watergebruik per persoon toch 10% gedaald. Dat komt doordat de wasmachine een stuk zuiniger is geworden. Daarnaast heeft tegenwoordig bijna elk toilet  twee spoelknoppen. Dat scheelt ook veel.
Maar het kan nog slimmer. Ruim 60% van het gebruikte water wordt eerst verwarmd. En dat kost ook aardgas. Een derde van je gasrekening gaat er naar toe.
Het watergebruik in de badkamer kun je verlagen door vaker te kiezen voor de douche en niet voor het bad. Een vol bad vraagt evenveel water als 3 keer douchen.
Als je de douchekop vervangt voor een waterbesparende douchekop bespaar je 30% op je watergebruik. Zonder verschil in comfort.
Je kunt zelfs de warmte van je douchewater terugwinnen. Dat gaat met een Warmte-Terug-Win-installatie. Een apparaat dat ruim 60% van de warmte uit je gebruikte douchewater opnieuw gebruikt om koud water op te warmen. Voor een gezin kan dit jaarlijks een besparing opleveren van ruim € 125,- aan gas.

Zuiniger met een HR-ketel

Het meeste water gebruiken we warm. Het is verstandig te kijken naar het rendement van je warmwater installatie. De allernieuwste HR cv-ketels zijn nog zuiniger dan de vorige generatie. Daardoor kun je veel besparen op de gaskosten.
Zo zijn er HR cv-ketels met een dubbele warmtewisselaar. Zij halen een rendement van meer dan 100%. Als je cv ketel 12 jaar of ouder is, dan is vervanging een goed idee. De nieuwste Hoog Rendement cv ketels hebben een rendement van meer dan 100% bij het aanmaken van warmwater.

Breng je cv ketel wensen in kaart

Een cv ketel koop je voor 12 tot 15 jaar. Denk niet alleen aan je wensen nu, maar ook voor de toekomst. Bijvoorbeeld uitbreiding van je gezin. Of een verbouwing met een andere badkamer. Bereid je aankoop goed voor. Doe de cv ketel Koopwijzer en vraag altijd meerdere offertes aan. Zo kun je weer jaren genieten van warmwater.

Warmwaterweken van hoe-koop-ik.nl

Dit is een artikel uit de WarmWaterWeek van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.


Ander cv ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie