CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

8 Warm Water Weetjes

8 warm water weetjes

Je denkt er niet bij na. Elke dag is er warmwater. Van het dagelijks verbruik gaat bijna de helft naar douchen of badderen. Een kostbare zaak. Wat kun je daar aan doen?


1.Douche bewust met een douchewekker

Veel mensen vergeten de tijd als ze onder de douche staan. Gemiddeld staan we tussen 8 en 10 minuten per keer onder de douche. De douchewekker helpt. Na 5 minuten stopt hij. Als je dan ook de douche uitzet bespaar je 1/3 op de douchekosten. Dat is per persoon per jaar € 40,-. Voor een gezin van 4 personen dus € 160,- en je bent sneller klaar.

2.Waterbesparende douchekop

Een gewone douchekop laat 9 liter per minuut door. Een waterbesparende slechts 6 liter per minuut. Het verschil merk je niet onder de douche. Maar wel op je water en gasrekening. Je bespaart namelijk 30% op je douchekosten.

3.Bad of douche?

Ga je een keer in bad of 3 keer douchen? Dat is het verschil. Het warmwatergebruik in de badkamer kun je verlagen door vaker te kiezen voor de douche en niet voor het bad.

4.WarmteTerugWinning (WTW)

Met douchewater dat door je putje loopt kun je nog zinnige dingen doen. Je kunt de warmte van je douchewater terugwinnen. Dat gaat met een Warmte-Terug-Win-installatie.  Een apparaat dat ruim 60% van de warmte uit je gebruikte douchewater opnieuw gebruikt om koud water op te warmen. Voor een gezin kan dit jaarlijks een besparing opleveren van ruim € 125,- aan gas.

5. Zonneboiler voorverwarmen

Met een zonneboiler is het water bij de start al voorverwarmd door de zon. En die zonne-energie is gratis. Je cv ketel hoeft minder hard te werken om jouw douchewater op de juiste temperatuur te krijgen. Een zonneboiler is niet goedkoop. Maar als je een groen hart hebt, wel een duurzaam idee. Door het voorverwarmen bespaar je ruim 50% op je energieverbruik voor warmwater. En de boiler zorgt voor meer comfort, omdat je meer warmwater per minuut uit je kraan krijgt.

6.Thermostaatkraan

Met een thermostaatkraan is het douchewater sneller op de juiste temperatuur. En je hebt minder verlies door het eerst moeten mengen tussen koud en warm om jouw voorkeurstemperatuur te vinden.

7. Onderhoud aan cv-combiketel

Een goed onderhouden cv ketel werkt efficiënter. Laat de cv ketel daarom minstens elke 2 jaar onderhouden. Ook op die manier kun je geld besparen. En dan kun je zelf kiezen of je toch een minuutje langer doucht.

8. Vervang op tijd

Is je cv-ketel 10 tot 12 jaar oud? Dan is vervanging een goed idee. Cv ketels van 10 jaar geleden haalden een rendement van 80%. De nieuwste HR ketels scoren 102% rendement bij het aanmaken van warmwater. Een nieuwe HR ketel zorgt zo voor minder gasverbruik.

Breng je cv ketel wensen in kaart

Een nieuwe cv ketel koop je voor 12 tot 15 jaar. Denk niet alleen aan je wensen nu, maar ook voor de toekomst. Bijvoorbeeld uitbreiding van je gezin. Of een verbouwing met een andere badkamer. Bereid je aankoop goed voor. Doe de cv ketel Koopwijzer en vraag altijd meerdere offertes aan. Zo kun je weer jaren genieten van warmwater.

Warmwaterweken van hoe-koop-ik.nl

Dit is een artikel uit de WarmWaterWeek van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.


Ander cv ketel nieuws


Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie