CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

5 redenen voor cv ketel onderhoud

Veel eigenaren van een cv ketel gaan onzorgvuldig om met het onderhoud van hun cv ketel. cv-ketelonderhoudDat bleek uit een onderzoek van branchevereniging Uneto-VNI. Toch moeten diezelfde mensen er niet aan denken dat ze geen warmwater krijgen als ze net onder de douche willen stappen. Waarom is cv onderhoud zinnig?

Cv onderhoud met mate

Ruim 40% van de Nederlanders heeft geen jaarlijks onderhoudscontract voor de cv ketel. Dat bleek uit een onderzoek in opdracht van Uneto-VNI. Het kan dat sommigen het onderhoud eens per 2 jaar laten doen of per 1,5 jaar. Bij sommige cv ketels is dat geen probleem. De cv-ketel eigenaren denken zo geld te besparen. Maar het is de vraag of dat ook zo is. Geen cv ketel onderhoud is zeker niet verstandig. Om meerdere redenen.

1.Minder kans op storingen

Zonder regelmatig cv ketel onderhoud wordt het apparaat vuil van binnen. Dit verhoogt de kans op storingen. De cv ketel is een onzichtbare werker in huis. Het is vanzelfsprekend dat er warmwater is als we onder de douche stappen. Je moet er niet aan denken dat het niet zo is. Regelmatig onderhoud van de cv ketel verkleint de kans op die storingen.

2. Cv ketel verwarmt goedkoper

Doordat je cv ketel vervuild en ontregeld raakt, daalt het rendement. Dat kan oplopen tot 10%. Een schone en goed functionerende cv ketel gaat beter om met het aardgas. Zo haalt de cv ketel een hoger rendement. En daarvoor had je nou juist die zuinige cv ketel gekozen. Een schone en goed afgestelde cv ketel scheelt in de stookkosten. De gemiddelde gasrekening in Nederland bedraagt €1.200,- per jaar. Als je cv ketel 10% minder zuinig werkt kost dat € 120,- per jaar. Dat is evenveel als een gemiddeld ‘Alles-in-1’ cv ketel onderhoudscontract.

3. Minder milieubelasting

Een goed onderhouden cv ketel verbrandt gas beter. Dat is goed nieuws voor het milieu. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de samenstelling van de restgassen gemeten. Uit die samenstelling kan de monteur aflezen of de verbranding goed verloopt. Door vervuiling van de ketel kan die samenstelling veranderen. Dat kan als effect hebben dat de uitstoot van ‘broeikasgas’ CO2 wordt verhoogd. De monteur kan indien nodig de cv ketel anders afstellen.

4. Meer veiligheid

Je moet er niet aan denken, maar soms lees je het in de krant. Een cv ketel die in de brand is gevlogen. De gevolgen zijn meestal enorm. Een onderhoudsmonteur let ook op tijdige vervanging van belangrijke onderdelen. Zoals bijvoorbeeld afdichtringen. Er zijn verzekeringen die regelmatig cv ketel onderhoud verplichten. Bij een brandschadeclaim moet je dan kunnen aantonen dat de cv ketel onderhoud heeft gehad.

5. Cv ketel gaat langer mee

Je auto gaat langer mee door goed onderhoud. Dat geldt ook voor een cv ketel. Een cv ketel moet 12 tot 15 jaar meegaan. Vervroegde vervanging leidt tot onnodige kosten. Dan ben je uiteindelijk duurder uit, dan de jaarlijkse kosten van een onderhoudscontract voor je cv ketel.

Kies je cv ketel onderhoud met zorg

Regelmatig cv ketel onderhoud heeft veel voordelen. Daarom is het slim om te denken aan een cv ketel onderhoudscontract. Wil je weten welk onderhoudscontract het best bij jou past? Doe dan de Koopwijzer onderhoud cv ketel.

Ander cv-ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie