CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Zo voorkom je een cv ketel storing! 3 tips

Storing aan je cv ketel? storing cv-ketelJe moet er niet aan denken. Geen warmwater in de douche of een koud huis. Het komt altijd ongelegen. Daarom 3 tips hoe je storing aan je cv-ketel kunt voorkomen.

1 Geef aandacht aan je cv ketel

De cv ketel is een onzichtbare werker in huis. Het is vanzelfsprekend dat er warmwater is als we onder de douche stappen. Je moet er niet aan denken dat het niet zo is. Een beetje aandacht is dus op zijn plaats. Denk vooral regelmatig aan bijvullen en ontluchten. Daarmee wordt presteren voor de cv-ketel een stuk makkelijker. Vergelijk het met fietsen op half lege banden. Zorg dat de druk in het systeem tussen de 1,5 en 2 bar staat.

2. Onderhoud je cv ketel

Met regelmatig onderhoud, werkt je cv-ketel beter. Stabieler, zuiniger, schoner en veiliger.
Stabieler: Een cv-ketel wordt vuil van binnen. Dit verhoogt de kans op storingen.
Zuiniger: Doordat je cv ketel vervuild en ontregeld raakt, daalt het rendement. Dat kan oplopen tot 10%. Een schone en goed functionerende cv ketel gaat beter om met het aardgas. Zo haalt de cv-ketel een hoger rendement. En daarvoor had je nou juist die zuinige cv ketel gekozen.
Schoner: In een goed onderhouden cv ketel verbrandt gas beter. Dat is goed nieuws voor het milieu. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de samenstelling van de restgassen gemeten. De monteur kan de ketel zo optimaal afstellen. Zo wordt de uitstoot van ‘broeikasgas’ CO2 niet verhoogd.
Veiliger: De onderhoudsmonteur controleert of onderdelen in je cv-ketel aan vervanging toe zijn. Zo weet je dat de cv-ketel veilig blijft werken.
Elke 1.5-2 jaar een onderhoudsbeurt is prima voor je cv-ketel.

3. Stel cv ketel vervangen niet uit

Is je cv-ketel 12 jaar? Dan moet je aan vervanging van je cv-ketel gaan denken. Zo voorkom je onnodige onkosten en ongemakken. Bovendien zijn de nieuwste cv-ketels nog zuiniger geworden. Met tijdige vervanging spaar je zo gasverbruik uit. Oudere ketels hebben een hogere kans op storingen. Dat is het laatste dat je wilt hebben. Als je opziet tegen de kosten van vervanging kan huren of leasen een alternatief zijn. Voor minder dan € 30,- per maand heb je dan direct een superzuinige HR cv-ketel in huis. Vaak inclusief onderhoudscontract.
Vraag altijd meerdere offertes aan voor een nieuwe cv-ketel. Zo kun je goed de kosten, het advies en de service vergelijken. Cv ketel-offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig.  Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’. Daarmee vergelijk je cv ketel offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via onze website offertes aanvraagt. Zo ben je extra goed voorbereid op het najaar en de winter.

Ander cv-ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie