CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Wintertijd!

Nee, het duurt nog ruim een maand. Wintertijd en de cv-ketel.Pas eind oktober moeten we de klok terugzetten. We hebben dus nog 4 weken tot de start van de wintertijd. Net lang genoeg om je cv-ketel voor te bereiden op de herfst en winter.

Wintertijd en zomertijd

De wintertijd duurt 5 maanden en is eigenlijk de ‘normale tijd'. De zomertijd is ooit bedacht om energie te besparen. Met het verzetten van de klok maken we beter gebruik van natuurlijk licht en de warmte. Eind maart gaan we alweer naar de zomertijd toe. Maar eerst moeten we door de herfst en winter heen. En daar komt het belang van de cv-ketel naar voren. 

Thermostaat luidt de herfst in

De meeste mensen starten het stookseizoen door de thermostaat weer omhoog zetten. Ze gaan er van uit dat de cv-ketel weer zijn warmtewerk gaat doen. Slechts 1 op de 3 mensen controleert regelmatig de waterdruk in het verwarmingssysteem. Is die druk niet op orde, dan kost het de cv ketel extra energie om het huis te verwarmen. Het duurt ook langer voordat het behaaglijk is. Bovendien slijt de cv ketel sneller door die extra arbeid. Een goede waterdruk staat tussen 1,5 en 2 bar. Ontlucht ook het systeem. Dan is je huis sneller warm.

Wanneer cv-ketel vervangen?

Als je cv-ketel tussen de 12 en 15 jaar oud is, wordt vervanging belangrijk. Een cv-ketel van die leeftijd heeft er flink wat arbeidsuren opzitten. De kans op storingen en dure reparaties wordt fors hoger. In de herfst en winter valt 1 op de 3 cv ketels in storing.

Nieuwe cv ketel nog zuiniger

De nieuwste HR-ketels zijn weer slimmer en zuiniger. Zo hebben ze tegenwoordig een dubbele warmtewisselaar. Daarmee halen ze een nog beter rendement op het aanmaken van warmwater. Ook beschikken de nieuwste types over de super zuinige pomp. Daarmee bespaar je veel op de stroomkosten. Is je cv-ketel rond de 20 jaar oud? Dan is het waarschijnlijk een cv-ketel van het type VR. Dat staat voor Verbeterd Rendement. Een nieuwe Hoog rendement ketel werkt veel zuiniger dan een oude VR-ketel. Het bespaart je jaarlijks zo 20% op de kosten. Dat is snel verdiend. Dat de HR-cv-ketel minder gas nodig heeft voor verwarming is bovendien goed nieuws voor het milieu. Je produceert veel minder Co2 uitstoot. Maar er is meer. Een nieuwe cv-ketel geeft minder kans op storing. Zeker belangrijk in de winter. Daarnaast heeft de techniek niet stilgestaan. Ook op het gebied van veiligheid.

Kosten cv-ketel vervangen

De kosten van een nieuwe cv-ketel lopen sterk uiteen. De hoogte wordt bepaald door het type cv-ketel dat het best bij je past. Doe de Cv-ketel Koopwijzer van hoe-koop-ik.nl. Dan ontdek je snel welk type cv-ketel het best past.  Komen de kosten voor vervanging je even niet uit? Overweeg cv-ketel huren of leasen. Je hebt dan al een nieuwe cv-ketel voor minder dan € 25,- per maand. Een nieuwe cv-ketel koop je niet elke dag. Maar wel voor een periode van 12 tot 15 jaar. Neem daarom een weloverwogen besluit. Een adviseur kan je daarbij helpen. Vraag altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies,  de kosten en de service vergelijken.

Ander cv-ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie