CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Cv-ketel monteur in luie stoel

cv-ketel onderhoud vanuit luie stoel
Cv-ketel onderhoud gaat veranderen.
De nieuwste cv-ketel is ‘high-tech’ en voorzien van draadloze communicatie. Zo geeft hij zelf aan dat onderhoud gewenst is. Dat is handig voor de consument en voor de onderhoudsmonteur van de cv ketel.

Cv ketel wordt digitaal

We kennen hem allemaal: de waterdruk meter. Het was zo ongeveer het enige meetpunt op je cv ketel. Daaraan kon je zien of bijvullen een goed idee was. Deze meter is enkele jaren geleden vervangen door een digitale meter. En die is later ook uitleesbaar gemaakt in de kamerthermostaat. Een belangrijke ontwikkeling. Want er waren veel gebruikers die maar zelden op de watermeter keken. En een juiste waterdruk is belangrijk voor het goed functioneren van de cv ketel.

Draadloos praten met de cv-ketel

Maar het gaat verder. De allernieuwste cv ketels hebben een RF-module aan boord. Dat maakt het mogelijk om draadloos te ‘praten’ met het onderhoudsbedrijf. Dat kan op afstand de cv ketel uitlezen. En niet alleen de waterdruk. In de cv ketel zijn op belangrijke onderdelen sensoren ingebouwd. Zo kan de conditie van de cv ketel gelezen worden.

Onderhoudsinterval cv-ketel verschilt

Tot nu toe was 2 jarig cv-ketelonderhoud het absolute minimum. Veel bedrijven gaven aan dat jaarlijks onderhoud beter was. Maar onderhoud hangt ook samen met het gebruik. Bij weinig gebruik van de cv-ketel zou de onderhoudsinterval in theorie langer kunnen zijn. Dat is straks allemaal uit te lezen. Daarvoor hebben fabrikanten apps gebouwd. De cv-ketel onderhoudsmonteur pakt zijn tablet-pc en maakt via de app verbinding. Vervolgens krijgt hij direct de pijnpunten in beeld. De actuele prestaties worden vergeleken met de fabrieksinstellingen. Zo ziet de monteur direct of onderhoud nodig is en wat er moet gebeuren. Ook weet hij of er nieuwe onderdelen nodig zijn. Die kan hij direct meenemen.

Storing oplossen makkelijker

Ook storingen in de cv-ketel zijn gemakkelijker op te lossen. Op afstand is te zien wat de storing veroorzaakt. De cv-ketel kan zelfs via de apps ge-reset worden. Dat scheelt wachttijd voor de eigenaar, reistijd en bovendien kosten. Ook het cv-ketelonderhoudsbedrijf kan zo veel kosten besparen. Het cv ketel onderhoud kan veel gerichter worden uitgevoerd. De cv ketel kan vaker gecontroleerd worden en zo beter zijn werk doen. Dat spaart kosten voor de eigenaar. Een goed afgestelde cv ketel werkt zuiniger en veiliger.


warmwonenweken van hoe-koop-ik.nl
Dit is een artikel uit de WarmWonenWeken van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.

Ander cv ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie