CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Cv-ketel verdient meer aandacht

warm wonen weken cv-ketel aandacht

Het stookseizoen is gestart. We lopen vaker naar de thermostaat. We vertrouwen erop dat de cv-ketel ons huis weer snel en aangenaam verwarmt. Een beetje extra aandacht verdient deze stille werker wel. Wat kun je doen?

Zet de klok gelijk

De cv-ketel krijgt zijn orders van de thermostaat. Met de wisseling van zomertijd naar wintertijd is het belangrijk de thermostaat niet te vergeten. De klok gaat een uur terug. Dat betekent dat de cv-ketel ’s avond onnodig een uur langer zijn werk doet. Vaak zonder dat je het merkt. Als je opstaat voelt de woonkamer juist nog koud aan. De cv-ketel begint een uur te laat aan het opwarmen. Zet je de thermostaat direct op de gewenste temperatuur, dan moet de  cv-ketel extra hard aan het werk. Dat is minder zuinig en zorgt voor onnodige extra slijtage.

HR ketel werkt graag onder druk

Een cv-ketel kan gemakkelijker zijn werk doen bij de juiste waterdruk. Vergelijk het met fietsen. Als de banden zijn opgepompt gaat dat gemakkelijker. Zijn de banden zacht, dan kost het fietsen meer energie. Zo werkt het ook bij de cv ketel. Zorg dat de waterdruk tussen 1,5 en 2 bar staat. Een te lage waterdruk geeft meer kans op storingen. Bijvullen is niet moeilijk.

Cv ketel ontluchten

Zorg dat er geen lucht in de radiatoren zit. Dat neemt de plaats in van warm water. Met veel lucht zal het langer duren totdat een ruimte warm is. Dat kost onnodig veel gas. Een goed ontlucht en bijgevuld verwarmingsysteem zorgt ervoor dat de Hoog Rendement cv-ketel, ook echt een Hoog Rendement kan leveren. En dat scheelt direct in de maandlasten.

Cv ketel en onderhoud

Regelmatig cv ketel onderhoud is belangrijk om meerdere redenen. Zo heb je minder kans op storingen. Je cv ketel raakt op den duur vervuild. Dan daalt het rendement soms wel met 10%.  Een schone en goed afgestelde cv ketel scheelt in de stookkosten. Ook komt het gas tot een betere verbranding. En dat is beter voor het milieu.
Een onderhoudsmonteur let op tijdige vervanging van belangrijke onderdelen. Zo blijft de veiligheid op een hoog niveau. Een cv ketel moet 12 tot 15 jaar meegaan. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat vroegtijdige vervanging niet nodig is.

warmwonenweken van hoe-koop-ik.nl
Dit is een artikel uit de WarmWonenWeken van hoe-koop-ik.nl. Lees ook de andere artikelen.

Ander cv ketel nieuws

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie