CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Zomertijd Bespaartijd cv-ketel

Word jij ook zo blij bij de gedachte aan de zomertijd? Komend weekeinde is het gelukkig weer zover: de zomertijd breekt aan. Doe er je voordeel mee en bespaar energie met je verwarming!

Zomertijd is bespaartijd voor energie, hoe-koop-ik...De zomertijd zoals we het nu kennen, is ingevoerd na de energiecrisis van de jaren '70. Het idee was dat we 's avonds minder elektriciteit voor verlichting gebruiken, omdat het door de zomertijd buiten een uur langer licht is. Weliswaar is het 's ochtends ook een uur later licht, maar dat speelt zich toch vooral af terwijl de mensen toch nog in bed liggen en nog geen lampen aandoen.

Energiebesparing

Ruim 70 landen doen mee met de zomertijd. Op die manier maken we met z'n allen slim gebruik van het natuurlijke zonlicht. De opbrengsten zijn voor een huishouden niet echt spectaculair. Per huishouden bespaar je een hoeveelheid elektriciteit waarmee je 100 uur op de computer werkt, of 125 keer je haar föhnt. Dat bespaart ongeveer € 5 per jaar. Maar als je al die kleine besparingen bij elkaar optelt, zorgt de zomertijd op nationaal niveau toch voor een flinke energiebesparing.

CV-thermostaat

Ook met de verwarming, en dus op aardgas, kun je energie besparen door de zomertijd. Als het een uur langer licht is, is ook de buitentemperatuur een uur verschoven. De afkoeling in de avond vindt dus een uur later plaats. Daar kun je van profiteren door de CV-thermostaat een uurtje later aan te laten slaan.

Klok CV gelijk

Zorg er sowieso voor dat je thermostaatklok gelijk loopt met de zomertijd. Doe je dat niet, dan slaat de CV-ketel 's ochtends te laat aan, en krijg je de neiging om het programma met de hand te 'overrulen'. Dat kost extra energie, en levert ook extra slijtage aan de CV-ketel op.

Minder warm
In de zomertijd kun je het huis misschien minder warm stoken. Probeer eens of je het merkt, de thermostaat op 20 graden instellen in plaats van 21 graden. Zou je dat een jaar lang doen, dan scheelt dat 6% gasverbruik.

Nieuwe CV-ketel

Misschien is het begin van de zomertijd een mooi moment om eens na te denken over je CV-ketel. Heb je die CV-ketel al meer dan 12 jaar in huis? Dan kun je eens omkijken naar een nieuwe CV-ketel. Met een zuinige Hoog Rendement cv-ketel kan je wel 20% besparen op je gasrekening. Dat scheelt honderden euro’s per jaar. Ook zijn nieuwe HR-ketels zuiniger met elektriciteit.

CV-ketel Koopwijzer

Bij hoe-koop-ik.nl kun je de aankoop makkelijk voorbereiden. Je krijgt alle informatie en onafhankelijk advies. Met de cv-ketel Koopwijzer ontdek je gemakkelijk welk type cv-ketel het best past bij jouw huis en wensen. En dan ben je ook goed voorbereid op de wintertijd!

Vraag nu CV-ketel offertes aan

Ander nieuws over cv ketels


Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie