CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Cv ketel nieuws

en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste cv ketel nieuws en de nieuwste cv ketel trends lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

CV-ketel in de herfst

CV-ketel herfst. is je cv-ketel al klaar voor de h...

Is jouw CV-ketel alweer aangeslagen? We noemen het nog nazomer, maar het lijkt wel herfst. Het seizoen waarin de verwarming weer volop zijn best moet doen. Je kunt zelf helpen voorkomen dat de CV-ketel storingen krijgt. Met deze tips verwarmt de CV-ketel ook komende herfst en winter weer zo zuinig mogelijk en storingsvrij.

Thermostaat programmeren
Heb je een klokthermostaat? Dan kun je voor elke dag van de week een ander programma invoeren, als je dat wilt. In zo’n programma kun je de CV-ketel ‘opdracht geven’ dat het in huis warm moet zijn als je opstaat, of als je thuiskomt van je werk. In de uren dat het huis leeg is, slaat de verwarming niet aan. Zo wordt er geen energie verbruikt voor verwarming als dat niet nodig is.

Heb je jaren geleden zo’n weekprogramma gemaakt, controleer dan eens of het nog aansluit bij de uren waarop jouw gezin thuis is.

Wintertijd
Eind oktober gaat de wintertijd weer in. Zet ook de thermostaatklok een uur terug. Anders loopt het programma een uur achter de feiten aan. Anders ga je alsnog met de hand de temperatuur van de verwarming regelen, dit is altijd minder zuinig dan een thermostaatprogramma.
Meer bespaartips voor de CV-ketel

Ontluchten cv
Als de verwarming in huis aanslaat, voel dan eens of de radiatoren op de bovenverdieping ook goed warm worden. Warmen deze niet goed op, dan zit er mogelijk lucht in het systeem. Luchtbellen voorkomen een goede doorstroming van water door het CV-systeem. In zo’n geval kun je de radiatoren op de bovenverdieping ontluchten. Schroef het ventiel op de radiator open met het radiatorsleuteltje, totdat alle lucht eruit is gelopen.
Hoe gaat ontluchten cv?

Waterdruk controleren
Als het een jaar of meer geleden is dat de CV-monteur bij je is geweest, kun je even controleren of de waterdruk in het CV-systeem nog goed is. Na het ontluchten is dat ook een goed idee. Als er onvoldoende druk is, werkt de CV-ketel minder goed en minder zuinig.
Op de manometer, of het display van de CV-ketel, kun je zien hoe hoog de druk is. Is die lager dan 1,5 tot 2 bar, dan kun je het CV-systeem bijvullen met water.
Hoe gaat bijvullen cv-ketel?

CV-ketel onderhoud
Vind je dat de CV-ketel niet goed werkt of rare geluiden maakt? Is het al meer dan 2 jaar geleden dat er een CV-monteur naar de CV-ketel heeft gekeken? In dat geval is het verstandig om nog voor de winter een onderhoudsbeurt voor de CV-ketel te regelen. De monteur controleert en reinigt cruciale onderdelen van de CV-ketel en stelt de CV-ketel weer optimaal af. Net als bij een auto heeft een CV-ketel zo nu en dan onderhoud nodig, anders kun je CV-ketel storingen verwachten.
Alles over CV-ketel onderhoud

Nieuwe CV-ketel

Is jouw CV-ketel 12 jaar of ouder, dan is het zinnig om eens naar een nieuwe CV-ketel te kijken. Een nieuwe HR-ketel is 15% tot 20% zuiniger dan een ouderwetse CV-ketel. Daarmee bespaar je zo € 300 per jaar aan stookkosten. Een nieuwe HR-ketel verdient zichzelf dan binnen 5 jaar terug!
Hoe en wanneer een CV-ketel vervangen

Vraag via hoe-koop-ik.nl cv ketel offertes aan. Dan ontvang je met 1 aanvraag meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de cv ketel kosten, adviezen en service vergelijken.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
''12 vragen om aan de cv-installateur te stellen."

Ander nieuws over cv ketels

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie