CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Keuze ketel & offertes

alle cv-ketel vragen

Cv-ketel kiezen: welke cv-ketel past best bij jou?
Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Heb je vragen over cv-ketel keuze en offertes? Dat hadden anderen ook. Alle veelgestelde vragen en antwoorden over cv-ketel kiezen en cv-ketel offertes.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Waar moet je op te letten bij de aanschaf van een cv-ketel?

Een cv-ketel koop je niet zo vaak. Tenslotte gaat een verwarmingsketel 12 tot 15 jaar mee. Laat niet zomaar elke cv ketel plaatsen!

Denk goed na over wat voor jou belangrijk is. Wil je op meerdere plaatsen tegelijk warm water hebben? Gaat je situatie in de komende jaren veranderen? Gezinsuitbreiding, plannen om je badkamer of je huis te verbouwen.

Geld is ook van belang. Kies je voor een goedkope cv-ketel, die in gebruik minder zuinig is? Of steek je wat meer geld in een HR-ketel, die zo zuinig is dat íe zichzelf terugverdient? Voordat je offertes gaat opvragen, kun je even nadenken over de volgende dingen:

Warmte capaciteit cv-ketel

Heb je een cv-ketel nodig met een grote of kleine warmtecapaciteit? Dat is de hoeveelheid warmte die de cv-ketel kan leveren. Hoe groter je huis, hoe groter de capaciteit die nodig is. Tegelijk: hoe beter geïsoleerd je huis, hoe kleiner de cv-ketel capaciteit kan zijn.

Warmwater cv-ketel

Belangrijk voor je keuze als je een combiketel wilt. Dit is een cv ketel die ook voor warm kraanwater zorgt. Wil je op 2 punten tegelijk warm water kunnen pakken? Heb je een grote stortdouche? Wil je een tweede badkamer of een bubbelbad?
Geluid. De ene cv-ketel maakt meer geluid dan de andere. Suizende of tikkende geluiden kunnen ’s nachts hinderlijk zijn als de cv-ketel vlak bij een slaapkamer hangt.

Betrouwbaarheid cv-ketel

Alle cv-ketels moeten voldoen aan eisen van veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien vergroot je de betrouwbaarheid door geregeld cv-ketel onderhoud te laten verrichten. Over betrouwbaarheid van een bepaald merk of type cv-ketel kan de ene installateur een hele andere mening hebben dan de andere. Daar kun je achter komen als je meerdere offertes opvraagt. Let op hun adviezen voor een bepaald merk cv-ketel en op de garantiebepalingen.

Cv gebruiksgemak

Een cv-ketel doet meestal ongemerkt zijn werk. En toch is gebruiksgemak ook voor cv-ketels een punt om op te letten. Als er een keer een storing is, wordt dat dan begrijpelijk aangegeven? Is er een gebruikersboekje? Is de verwarmingsketel gemakkelijk bij te vullen?

Energieverbruik cv

Met een oude cv ketel die meer gas verbruikt dan een zuinige cv-ketel, zoals een HR ketel, ben je op jaarbasis misschien wel duurder uit. Neem de energiekosten mee in je keuze voor een nieuwe verwarmingsketel. Denk bijvoorbeeld aan een HR-ketel, die levert Hoog Rendement. Tussen diverse HR-ketels zijn er weer verschillen in energieverbruik. Denk daarbij ook eens aan de energie die de cv ketel verbruikt in de standby-stand.

Formaat en gewicht ketel

Soms maakt het verschil of je een grote of kleine cv ketel kiest. Als je weinig ruimte in huis hebt bijvoorbeeld. HR-ketels worden steeds kleiner. Ook het gewicht van de cv-ketel kan verschil uitmaken, als de ketel geplaatst moet worden op zolder.

Onderhoud cv-ketel

Cv-ketel onderhoud is wel belangrijk, maar meestal niet echt een beslispunt. onderhoud wordt verricht door de cv-installateur.

Andere lezers van deze vraag bekeken ook:
Welke stappen zet ik om een cv-ketel aan te schaffen?
Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Cv-ketel nodig? Vraag meerdere offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Cv-ketel kopen, huren of leasen voor jouw huis? Vraag altijd meerdere offertes aan.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor een cv-ketel aanvragen bij erkende installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed cv-ketel offertes te vergelijken;''
● ''11 vragen om aan de installateur te stellen.''


Meer weten over de cv-ketel?
alles over de cv-ketel

terug naar veelgestelde vragen cv-ketel

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie