CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Soorten ketel & merken

alle cv-ketel vragen

CV-ketel informatie over alle soorten cv-ketels. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Heb je vragen over de soorten en merken cv-ketels? Dat hadden anderen ook. Alle veelgestelde vragen en de antwoorden over soorten cv-ketels en de merken.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Wat betekent het gaskeurlabel op een cv-ketel?

Het gaskeurlabel geeft informatie over de prestaties van een gasgestookt toestel, zoals een cv-ketel of combiketel. Het gaat over veiligheid en doelmatigheid van je verwarmingsketel.

Het label voldoet aan eisen die voor de hele Europese Unie gelijk zijn (de CE-markering). Naast het basislabel zijn er aanvullende labels voor VR-ketels, HR-ketels en andere typen verwarmingsketel. Deze aanvullende labels heten CW-label, HR-label, HRww-label, NZ-label en SV-label.

Gaskeurlabels cv-ketel

Energielabel cv-ketel. Onafhankelijke info over de...Sinds 2015 hebben cv-ketels een energielabel. Daarvoor kregen cv ketels alleen een Gaskeur label. Dat is veranderd.

  • Gaskeurlabel en energielabel

Cv ketels worden in Nederland beoordeeld door KIWA. Dat heeft een systeem van Gaskeur labels. Met de introductie van het Energielabel zijn een aantal Gaskeurlabels opgeheven of aangepast. Daarmee wordt voorkomen dat cv-ketels dubbele labels krijgen. Voor de consument is het daardoor ook duidelijker waar je op moet letten als je een nieuwe cv ketel koopt.
Bekijk alles over het energielabel cv-ketel

  • Gaskeur HR 107

Vanaf september 2015 is er één Gaskeur HR-label. Dat label krijgt een cv-ketel als die voldoet aan de prestaties van 107% rendement bij verwarming. Cv ketels die presteren op 100% of 104%, krijgen niet langer een Gaskeur HR-label. De enige cv-ketels die geen Gaskeur label 107 haalden waren de Verbeterd Rendements ketels (VR-ketels). Maar die mogen in Europa niet meer gemaakt worden sinds september 2015. In Nederland zijn er voor consumenten dus geen cv ketels meer verkrijgbaar zonder Gaskeur HR-label.

  • Gaskeur ww

Dit Gaskeur label is per september 2015 komen te vervallen. Met dit Gaskeur label kon je zien of de combiketel warmwater maakt op een duurzame manier. Het nieuwe energielabel is daar al direct duidelijk over. De cv ketel kan scoren van G tot en met A.

  • Gaskeur CW

Met het Gaskeur CW=label (Comfort WarmWater) en het energielabel cv-ketel kun je als koper direct zien hoe de cv ketel presteert op het gebied van warmwater.
Het energielabel laat via de letters A tot en met G zien hoe energiezuinig warmwater wordt aangemaakt. Het CW label stelt daarnaast eisen aan het warmwater comfort van de cv-ketel en combiketel. Dat zijn eisen als opwarmsnelheid, temperatuurstabiliteit en gebruiksrendement.

Een cv-ketel kan klasse 1 t/m 6 krijgen. Hoe hoger de CW-klasse van de verwarmingsketel, hoe hoger het comfort voor de warmwatervoorziening. Op het energielabel cv-ketel worden beide scores getoond.

Gaskeur cv vergelijken

Vergelijk cv ketels bij hoe-koop-ik.nlJe kunt cv-ketels vergelijken op het gaskeurlabel. Maar ook op prestaties, garantie, prijs, afmeting en meer. Wat vind jij belangrijk bij een cv-ketel? Vind de verwarmingsketel op jouw prioriteiten.

Vergelijk cv-ketels

Andere lezers van deze vraag bekeken ook:
Wat betekent een cv-ketel code als 24kW CW4?
Wat betekenen de afkortingen van gaskeurlabels op cv-ketels?

Cv-ketel nodig? Vraag meerdere offertes aan

Cv ketel offertes. Gratis en vrijblijvend.Cv-ketel kopen, huren of leasen voor jouw huis? Vraag altijd meerdere offertes aan.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor een cv-ketel aanvragen bij erkende installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed cv-ketel offertes te vergelijken;''
● ''11 vragen om aan de installateur te stellen.''


Meer weten over de cv-ketel?
alles over de cv-ketel

terug naar veelgestelde vragen cv-ketel

Daarom hoe-koop-ik.nl

• Objectief en onafhankelijk
   alle merken en typen cv-ketels
• Gemakkelijk
   snel, online en gratis
• Bespaart veel uitzoektijd
   alles op één website
• Stap voor stap
   helpt met kiezen en vergelijken
• Advies voor jou
   ontdek wat je nodig hebt

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie