Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Prefab dakopbouw

dakopbouw plat dak

Dakopbouw op je huis? Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over dakopbouw en dakkapel.

Dakopbouw heeft 2 betekenissen. Een nieuwe etage op je platte dak wordt dakopbouw genoemd. Eventueel via een nokverhoging. Maar ook een dakkapel die, ter plekke, op het dak gebouwd wordt.

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Dakopbouw


Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...Het woord dakopbouw wordt op 2 manieren gebruikt. Een dakopbouw als een nieuwe volledige etage op een huis met plat dak. Of een dakopbouw als een dakkapel met een verhoogde nok. Een dakopbouw zorgt voor veel extra ruimte.
Alle informatie over een dakopbouw voor je huis.

Dakopbouw als nieuwe etage op huis met plat dak

Dakopbouw op je huis? Onafhankelijke info van hoe-... Een dakopbouw op een huis met plat dak levert veel extra woonruimte op. Het kan een volwaardig alternatief zijn voor een verhuizing. Je krijgt er bijna een volledige etage bij, dus ruim 30% meer woonruimte. Dat is meestal goed voor 2 tot 3 extra kamers.
Voor een dakopbouw op een plat dak heb je altijd een vergunning nodig. Het dakkapellen bedrijf kan je helpen bij de aanvraag.

Dakopbouw plat dak

Een gespecialiseerd dakkapellen bedrijf kan je adviseren over de dakopbouw en de bouwtekeningen verzorgen. Zij kunnen de dakopbouw in de werkplaats prefabriceren. De dakopbouw wordt dan op het platte dak getakeld en afgemonteerd. Dat kan razendsnel gaan. Vaak is de dakopbouw al in één dag wind– en waterdicht. De totale bouw beslaat meestal 3 weken.

In de meeste gevallen wordt gewerkt in houtskeletbouw. Dit is licht in gewicht. Zo heeft de dakopbouw geen gevolgen voor de fundering van het huis.

Dak opbouw plaatsen

Een gespecialiseerd dakkapellen bedrijf kan je adviseren over de dak opbouw plat dak en de bouwtekeningen verzorgen. Zij kunnen de dakopbouw voor het platte dak in de Zo bereken je de ruimtewinst van een dakkapel. Ona...werkplaats prefabriceren. De dakopbouw wordt dan op het platte dak getakeld en afgemonteerd. Dat kan razendsnel gaan. Vaak is de dak opbouw al in één dag wind– en waterdicht. De totale bouw beslaat meestal 3 weken.

In de meeste gevallen wordt gewerkt in houtskeletbouw. Dit is licht in gewicht. Zo heeft de dak opbouw plat dak geen gevolgen voor de fundering van het huis.

Hoe kies je een dakkapel bedrijf?Kosten dakopbouw

Dakkapel prijzen: hoe berekend? Wat zijn de dakkap...De dakopbouw prijs wordt meestal berekend via de vierkante meters. Ga uit van een dakopbouw prijs van € 1.200 per m2.

Je kunt er voor kiezen de dakopbouw zelf van binnen af te werken. Zo’n casco aflevering scheelt ongeveer 15% tot 20% in de kosten. Let er op dat de dakopbouw goed geïsoleerd wordt geleverd. Dat scheelt weer in de stookkosten.

Prefab dakopbouw prijzen kunnen verschillen. Wat zijn de kosten van een dakopbouw? Waarin verschillen de prijzen? En waarop moet je letten als je de kosten dakopbouw vergelijken wilt?
Bekijk de kosten dakopbouw

Dakopbouw precies op maat

Zo bereken je de ruimtewinst van een dakkapel. Ona... De afmetingen van de dakopbouw worden tot op de millimeter nauwkeurig afgestemd op de hellingshoek van je dak. Zo sluit de dakopbouw perfect aan op de contouren van je huis.

De ruimtewinst die je kunt behalen met een dakopbouw, is afhankelijk van de hellingshoek van het dak. Hoe steiler het dak van de woning (hoe hoger de hellingshoek) des te kleiner de ruimtewinst die je boekt. Dat maakt de dakkapel ook goedkoper. Hier lees je hoe je de hellingshoek kunt berekenen en de ruimtewinst door de dakopbouw.
Hoeveel ruimte win je met een dakkapel?

Dakopbouw met verhoogde nok

Een nokverhogende dakkapel zorgt er voor dat de nok van het huis hoger komt te liggen. Nokverhoging 1 zijde. Nokverhogende dakkapel. Onaf... Daardoor win je staruimte op zolder. Nokverhoging 2 zijden. Nokverhogende dakkapel. Ona... Handig als je een lage vliering hebt, die je anders wilt gebruiken. Of als je extra ruimte wilt toevoegen aan je bestaande zolder.
Nokverhoging kan recht boven het huis (2 zijdige nokverhoging), of aan één zijde van het huis (verlegde nok). Door een dakopbouw met nokverhoging wordt het dak van je huis opgehoogd en win je zeer veel ruimte.
Ontdek alles over nokverhoging

Welke dakopbouw voor jouw huis?

Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...Wil je weten welke dakkapel geschikt is voor jouw huis? Doe dan de dakkapel Koopwijzer. In enkele stappen ontdek je welk type het best bij jouw huis past. En hoeveel ruimte je erbij krijgt. Ook zie je de dakkapel kosten. Zo maak je de beste keuze uit dakkapellen.

Doe de dakkapel Koopwijzer

Voordelen dakopbouw

Voordelen van een dakkapel op een rij. Onafhankeli...

  • Exact op maat gemaakt.
  • Sluit perfect aan bij contouren van het huis
  • Kwalitatief zeer goed.
  • Vakmanschap.
  • Authentieke uitstraling.
  • Kan exact naar wens worden gemaakt.

Dakopbouw voorbeelden

Vergelijk soorten dakkapel. Voorbeelden van dakkap...Wil je zien of een dakopbouw bij jouw huis past?
Bij Kijk & Vergelijk dakkapellen zie je voorbeelden van soorten dakopbouw.

Vergelijk kunststof dakkapellenSoorten dakopbouw

Van welk soort materiaal wil je een dakopbouw? Voor een dakopbouw kun je kiezen uit: hout, kunststof of een combinatie daarvan.
Houten dakopbouw
Kunststof dakopbouw

Dakopbouw kosten

Een dakopbouw met een houten dakkapel van 2,50 meter breed kost ongeveer
€ 3.600. Meer over de kosten van een dakopbouw lees je bij:
Lees alles over de dakkapel kosten


Dakopbouw voor jouw huis? Vraag offertes

Dakkapel offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven... Wil je advies over dakopbouw? Wil je weten wat de dakopbouw kosten zijn voor jouw huis?

Vraag meerdere offertes aan bij ervaren dakkapel bedrijven. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Offertes via ons zijn altijd gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, garantie en dakkapel prijzen vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan het dakkapellen bedrijf te stellen

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie