Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Dakkapel kosten

berekenen kosten

Dakkapel kosten: hoe worden die berekend? Wat zijn de dakkapel kosten voor jouw huis?

De dakkapel kosten verschillen per type dakkapel. Bekijk wat kost een dakkapel. De kosten van een houten en kunststof dakkapel op een rij. Berekenen van de dakkapel kosten. Wat zijn voor jouw huis de dakkapel kosten?

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Kosten dakkapel


De kosten van een dakkapel worden vooral bepaald door het soort dakkapel en de breedte van de Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...dakkapel. De dakkapel kosten kunnen daardoor behoorlijk verschillen.

Als je de dakkapel kosten goed kunt vergelijken, ontdek je soms honderden euro's verschil. Weet waar je op moet letten bij dakkapel kosten.

Wat kost een dakkapel?

Dakkapel prijzen; alle informatie over de dakkapel...De dakkapel prijzen hangen af van allerlei factoren en verschillen aanzienlijk. De breedte van een dakkapel heeft grote invloed op de dakkapel kosten. Hier geven we een richtlijn wat de dakkapel prijs is.

Dakkapel
soort materiaal     
Breedte        Dakkapel prijzen   1 meter langer
Houten dakkapel 3 meter € 3.700 tot € 4.400  + € 500
Kunststof dakkapel 3 meter € 3.800 tot € 4.500  + € 600
Polyester dakkapel 3 meter € 4.700 tot € 5.400  + € 750

Wil je de dakkapel kosten precies weten voor je huis?

Vraag dan offertes aan

Kosten dakkapel per meter

De kosten van een dakkapel verschillen per breedte. Zo bereken je de ruimtewinst van een dakkapel. Ona...Vooral omdat een bredere dakkapel meer draai-kiepramen heeft. Dat heeft veel invloed op de hoogte van de kosten. Hieronder zie je de richtprijzen voor dakkapellen met een plat dak, in verschillende breedtes.

Kosten dakkapel 2 meter:

De kosten van een dakkapel van 2 meter beginnen net boven de € 3.000 tot ongeveer € 3.500. Dit wordt ook bepaald door de staat van afwerking en extra opties, zoals zonwering of ingebouwde horren.

Kosten dakkapel 3 meter:
Het meest verkocht is een dakkapel van 3 meter of 3,5 meter breed.  De dakkapel kosten liggen dan tussen de € 3.700 en € 4.100. Het verschil in dakkapel kosten tussen 2,5 meter en 3 meter is groter dan tussen 3 meter en 3,5 meter. De dakkapel van 2,5 meter heeft 1 draai-kiepraam, de dakkapel van 3 meter heeft 2 draai-kiepramen, de dakkapel van 3,5 meter heeft ook 2 draai-kiepramen. Het aantal en soort ramen bepaalt dus ook de dakkapel kosten.

Kosten dakkapel 4 meter:
Wil je een extra brede dakkapel? De kosten voor een dakkapel van 4 meter bedragen ongeveer € 4.300 tot € 4.800. Voor een 4,5 meter brede dakkapel zijn de kosten zo’n € 4.500.

Kosten dakkapel 5 meter:
Met een dakkapel van 5 meter breed voeg je heel veel ruimte toe aan je zolder. De kosten van een dakkapel van 5 meter beginnen bij ongeveer € 4.800. Ze kunnen oplopen tot boven € 5.000. En bij een luxere afwerking nog hoger.

Nog breder?
Heb je nog meer ruimte op je dak? Reken voor de kosten van een dakkapel van 6 meter op meer dan € 5.000. De prijs voor een dakkapel van 7 meter start boven de € 6.000.

De dakkapel kosten worden voor een groot deel bepaald door de lengte. Zo zijn de kosten voor een dakkapel van 5 meter hoger dan de kosten voor een dakkapel van 4 meter. Voor elke meter extra kun je ongeveer € 500 rekenen. De extra dakkapel kosten per meter verschillen voor het soort materiaal. Zo kost een extra meter kunststof dakkapel meer, dan een extra meter houten dakkapel.

Hoe worden de dakkapel prijzen berekend? De dakkapel prijzen hangen van 6 factoren af.
Bekijk de dakkapel prijzen

Dakkapel kosten per soort dakkapel?

Wat de dakkapel kosten gaat, wordt voor een deel bepaald door het type dakkapel. Kies je voor een houten of kunststof dakkapel? Veel typen houten dakkapel kosten minder dan kunststof dakkapellen. Dakkapellen van kunststof kosten echter veel minder onderhoud. Ook isoleert kunststof beter dan hout. Dat scheelt in de kosten voor energie. Het verschil in dakkapel kosten verdien je in ongeveer in 5 jaar weer terug.
Alles over soorten dakkapel

Prefab dakkapellen zijn vooraf geproduceerde dakkapellen. De kosten van een prefab dakkapel zijn over het algemeen wat hoger, maar deze dakkapel kan in één dag geplaatst worden.
Bekijk dakkapel plaatsen

Kosten dakkapel voor jouw huis

Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...Wil je weten welke dakkapel geschikt is voor jouw huis? Doe dan de dakkapel Koopwijzer. In enkele stappen ontdek je welk type het best bij jouw huis past. En hoeveel ruimte je erbij krijgt. Ook zie je de dakkapel kosten. Zo maak je de beste keuze uit dakkapellen.

Doe de dakkapel Koopwijzer

Dakkapel kosten: welke afwerking dakkapel?

Dakkapel onderhoud? Een kunststof dakkapel heeft m...Kosten van de afwerking van de dakkapel kunnen ook uiteenlopen. Je hebt de keuze om de buitenkant van je dakkapel af te werken met hout, zink of kunststof. Uiteraard scheelt dit ook in de kosten. Een dakkapel afwerken met meranti, multiplex of rabat is goedkoper dan Trespa. Keralit is een duurdere kunststof dan Trespa.

Ook voor de afwerking van de binnenkant van de dakkapel kun je de kosten inschatten. De mogelijkheden:

 • Binnenkant niet afwerken. Balken, folies en isolatiemateriaal zijn nog steeds zichtbaar.
 • Binnenkant zelf afwerken. Je betaalt alleen voor het materiaal, bijv  gipsplaten, mdf of spaanplaat.
 • Binnenkant laten afwerken. De dakkapellen specialist plaatst de gipsplaten, mdf of spaanplaat.
 • Een zolderverbouwing als afwerking. Het plaatsen van wanden, ingebouwde kasten, of een bergruimte.

Kozijnen kiezen voor je dakkapel. Onafhankelijke i...
Kozijnen bepalen ook een deel van je dakkapel kosten. Je kunt kiezen uit kunststof, houten en aluminium kozijnen. In die kozijnen komen ramen: vaste ramen, draairamen of draai-kiepramen. Elk type raam voor de dakkapel heeft zijn eigen kosten. Wil je vlakke of verdiepte profielen in de kozijnen? Ventilatieroosters in je kozijnen? Je keuzes bij kozijnen hebben invloed op de dakkapel kosten.

Voorbeeld kosten prefab dakkapel

Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...De kosten van de dakkapel van deze twee voorbeeldhuizen kunnen je gevoel geven voor de kosten. Dakkapel A en dakkapel B schelen meer dan € 5.000!

De familie van Meegen uit Baarn woont in een tussenwoning. Zij willen van hun rommelzolder een kinderkamer maken, nu hun 3e kind op komst is.
Er is plaats voor een dakkapel met plat dak van 3.00 x 1.50 meter (buitenmaten). Ze kiezen voor een kunststof dakkapel met kunststof kozijnen. Er komt 1 draai-kiepraam en 2 vaste ramen met isolatieglas.
De dakkapel is een prefab dakkapel. Zo wordt de dakkapel binnen een dag geplaatst. De dakkapel kosten zijn zo’n € 4.500. Deze dakkapel kosten zijn inclusief BTW en plaatsing.
Hoe kies je een goed dakkapel bedrijf?

Voorbeeld kosten grote dakkapel

Dakkapel kosten: hoe worden die berekend? Wat zijn...De familie Schut uit Amstelveen woont in een hoekhuis uit de jaren 30. Vader werkt steeds meer vanuit huis. De zolder moet een grote werkruimte worden waar vader kan werken en de 2 opgroeiende kinderen kunnen computeren. Ze kiezen voor 2 dakkapellen met plat dak. Een dakkapel van 2 meter aan de voorgevel van het huis. En een dakkapel van 5 meter over de volle breedte aan de achtergevel van het huis. Voor de dakkapellen wordt een vergunning aangevraagd en goedgekeurd.

Beide dakkapellen hebben een houten basisconstructie en krijgen een kunststof afwerking met Trespa platen. Ze kiezen voor prefab dakkapellen, zodat er per dakkapel slechts een dag nodig is voor plaatsing. De afwerking aan de binnenzijde van de zolderverdieping doen ze zelf.
De kosten van de dakkapel aan de voorkant van het huis zijn € 3.300. De dakkapel kosten voor de 5 meter brede dakkapel bedragen € 5.300. De totale dakkapel kosten (met de afwerking) komt voor de familie Schut op zo’n € 10.000. Daarbij komen de kosten voor de dakkapel vergunning.

Op zoek naar een dakkapel prijslijst? Een dakkapel prijslijst geeft elke dakkapellen specialist. Wij geven een onafhankelijk overzicht van de dakkapel prijzen in Nederland. Zo vergelijk je goed elke dakkapel prijslijst.
Bekijk de dakkapel prijslijst van Nederland

Dakkapellen kosten: waar moet je op letten?

Dakkapel prijs: de 11 valkuilen. Waar let je op? O...Ga je de kosten van dakkapellen vergelijken?
Let dan op de volgende punten:

 • De geoffreerde kosten dakkapel zijn inclusief BTW (21%).
 • Dakkapel prijzen zijn de kosten voor de dakkapel en het plaatsen van de dakkapel.
 • Kosten van de dakkapel zijn standaard gebaseerd op een dakkapel met plat dak. Wil je geen dakkapel met plat dak, maar een dakkapel met schuin dak (met pannendak)? Dan zijn de kosten dakkapel ongeveer 30% hoger.
 • Het gaat in de offerte vaak om kosten voor een dakkapel met een dak met hellingshoek 35 tot 45 graden.
  Heb je een dak met een afwijkende hellingshoek? Dan wordt vaak een toeslag op de dakkapel kosten berekend per graad afwijking van de hellingshoek. Gemiddeld zijn de extra dakkapel kosten € 35 per graad. Bekijk de ruimtewinst van je dakkapel.
 • Veel verkochte standaard breedtematen van dakkapellen zijn 2 meter, 2,5 meter en 3 meter. Er wordt uitgegaan van de kosten van een standaard dakkapel hoogte van 1,5 meter.
 • Bij dakkapel kosten wordt meestal uitgegaan van vaste ramen en/of draairamen. Wil je draai-kiepramen? Dan vind je daarvoor in de offerte extra kosten.
 • Dakkapel kosten gaan meestal uit van een kozijn van 1.10 meter hoog. Een afwijkende kozijnhoogte geeft een meerprijs (bijvoorbeeld 1.25 cm kozijn levert extra kosten voor de dakkapel van bijna € 500 op).
 • Bij de kosten van de dakkapel wordt uitgegaan van standaard breedtes, bijvoorbeeld een dakkapel van 3 meter. Wordt je dakkapel breder dan 4.80 meter, dan kun je rekenen op hogere dakkapel kosten: zo’n € 120 per 10 cm.
 • Standaard wordt bij de kosten van een kunststof dakkapel uitgegaan van het gebruik van Trespa voor boeiboord en zijwangen. Wil je liever Keralit, een ander onderhoudsarm kunststof, dan worden de kosten van de dakkapel hoger. Gemiddeld € 250 tot € 300 voor een Keralit boeiboord of voor Keralit rabatdelen voor de zijwangen.
 • De kosten van de dakkapel plaatsen zijn inclusief.
 • Meestal zijn de kosten dakkapel inclusief het afvoeren van afval. Maar soms worden extra kosten berekend voor het afvoeren van grind en dakpannen. Of staan er in de dakkapel offerte standaard kosten voor afvoeren van afval. Let hier op als je dakkapel offertes vergelijken gaat.
 • Zonwering of andere accessoires als een insectenhor of ventilatierooster resulteren in extra kosten.
 • Dakkapel afwerking kan ook tot extra kosten leiden. Bijvoorbeeld voor een houtnerf-decoratie op het kozijn of op de draaiende delen. Ook als je geen standaard kleur kiest zijn de kosten van de dakkapel hoger.
 • Krijg je HR+ glas of het beste isolatieglas HR++? Dat scheelt in de kosten. Dakkapel offertes kunnen op dit punt uiteenlopen.
 • Als je kiest voor een prefab dakkapel, is een hijskraan nodig om de dakkapel op je dak te hijsen. Zit dit in de kosten van de dakkapel? Goed om te checken.
 • Dakkapel kosten zijn altijd exclusief binnenafwerking. Als je de dakkapel wilt laten aftimmeren, dan komen er extra dakkapel kosten van zo’n € 500 bij.
 • Dakkapel kosten voor een nokverhoging vind je nooit in een prijslijst. Kosten voor een nokverhogende  dakkapel zijn altijd op aanvraag. Hetzelfde geldt voor een dakkapel met schuin dak.

Op zoek naar een goedkope dakkapel? Weet waar je op moet letten.
Goedkope dakkapel

Dakkapel kosten berekenen voor jouw huis

Dakkapel offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...Wil je precies weten wat de dakkapel kosten worden voor jouw huis? Vraag dan nu meerdere offertes aan.

Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de dakkapel kosten, adviezen en garantie vergelijken.

Vraag nu offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan het dakkapellen bedrijf te stellen.''

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie