Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Dakkapel nieuws

laatste nieuws en trends

Dakkapel nieuws en ontwikkelingen. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.

Het laatste nieuws over dakkapellen en de trends op dakkapel gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Fabels en feiten over de dakkapel

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Voor dakkapellen geldt: zoveel soorten, zoveel meningen. En er zijn nogal wat soorten dakkapel in Nederland. Over dakkapellen doen veel misverstanden de ronde. Als je een dakkapel zoekt, wil je gewoon de feiten kennen. En niet de fabels horen.

1. Fabel of feit?
Een nieuwe dakkapel is een enorme verbouwing

Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...Veel mensen maken zich van te voren zorgen over het werk dat een nieuwe dakkapel met zich meebrengt. Het dak moet open, de dakkapel moet gebouwd worden en dan moet het allemaal weer lek- en tochtvrij opgeleverd worden. Dat kost dagen werk!

Binnen een dag
De feiten: de meeste dakkapellen worden binnen een dag geplaatst. Dat is inclusief het verwijderen van de oude dakkapel. Daarbij maakt het weinig verschil of het een houten dakkapel is of een kunststof dakkapel. Van te voren is alles al opgemeten, de onderdelen of soms de hele dakkapel zijn in een fabriek al gemaakt. Daardoor is het mogelijk binnen een dag een dakkapel te plaatsen of te vervangen.

Lees verder: Fabels dakkapel

Dakkapel maakt verhuizen overbodig


De kinderen willen een grotere slaapkamer. Of je hebt behoefte aan een rustige werkplek. Wat doe je dan? Verhuizen? Dat hoeft niet altijd. Een dakkapel maakt jouw huis groter!


Veel mensen kopen een huis dat is afgestemd op hun gezin. Maar kleine kinderen worden groter, je inboedel groeit of je gaat meer thuiswerken. Je hebt meer ruimte nodig. Maar je wilt eigenlijk niet weg uit jouw huis en jouw buurt.

Ruimtewinst door dakkapel

Dakkapel ruimte berekenen. Hoe-koop-ik.nl Onafhank...Met een dakkapel krijg je meer leefruimte in huis. Je krijgt op zolder meer ruimte om te staan, en door het daglicht wordt een donkere zolder ineens een volwaardige kamer. Voorbeeld: met een gemiddeld schuin dak, en een dakkapel van 3 meter breed, krijg je er 4 m2 leef- en loopruimte bij.
Hoeveel ruimte win je?

Wist je dat je zelf eenvoudig kunt nagaan hoeveel ruimte je kunt winnen? In deze tabel zie je hoeveel ruimte je wint; afhankelijk van de breedte van de dakkapel en de hellingshoek van het dak.
Lees verder Dakkapel maakt verhuizen overbodig

Dakkapel: bereken de extra ruimte


De meeste mensen nemen een dakkapel om hun huis meer leefruimte te geven. Een dakkapel op zolder geeft genoeg ruimte voor een extra slaapkamer, werkkamer of speelkamer. Bereken zelf eenvoudig hoeveel ruimte je wilt winnen, voordat je een dakkapel kiest.


Naast daglicht op zolder is ruimtewinst een belangrijk voordeel van een dakkapel. Ruimtewinst betekent natuurlijk dat je meer met je zolder kunt doen, en levert ook waardestijging van je huis op. In de meest standaard situatie - een gemiddeld schuin dak en een dakkapel van 3 meter breed - krijg je er 4 m2 leef- en loopruimte bij.
Lees verder: Dakkapel: bereken de extra ruimte

Kies de juiste dakkapel - 6 tips!


Een dakkapel kopen doe je niet in een impuls. Zo'n uitbreiding van je huis, daar wil je goed over nadenken. Met deze 6 tips kies je de juiste dakkapel.


Tip 1: Denk over het type dakkapel

Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...Als je een dakkapel kopen wilt, vraag jezelf dan als eerste af wat voor type dakkapel het moet worden. Kijk eens naar de dakkapellen in jouw straat of buurt en probeer je de dakkapel op jouw dak voor te stellen. Moet de dakkapel een schuin dak, plat dak of puntdak krijgen? Hoe groot kan de dakkapel worden?

Tip 2: Waarom wil je een dakkapel? 

Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...Een dakkapel kan allerlei bestemmingen krijgen. De reden waarom je een dakkapel neemt, kan invloed hebben op je keuze. Elke dakkapel geeft meer ruimte en licht in huis. En door de dakkapel stijgt de waarde van je huis. Maar wil je met de dakkapel alleen licht op de (speel-)zolder, of een extra slaapkamer? Is de dakkapel bedoeld voor een kantoor aan huis?
Lees verder over: Kies de juiste dakkapel - 6 tips!

Dakkapel: meer dan extra ruimte


Een dakkapel geeft natuurlijk extra ruimte in huis. Dat is de eerste reden waarom mensen aan een dakkapel denken.

Maar een dakkapel biedt nog veel meer dan alleen extra ruimte.
Van mensen die via hoe-koop-ik.nl een offerte voor een dakkapel aanvragen, horen we vaak 5 redenen waarom ze kiezen voor een dakkapel.

#1 Dakkapel is een ruimtewinner

Dak oppervlak bepaalt kosten dakisolatie. Onafhank...Ruimtewinst is de belangrijkste reden om een dakkapel te nemen. De eigenaar wil op zolder meer ruimte, of bewoonbare kamers, door het plaatsen van een dakkapel. In plaats van opslagruimte verandert de zolder in 1 of 2 volwaardige kamers.
Lees verder over: Dakkapel: meer dan extra ruimte

Nog 6 maanden 6%


Ben je van plan je huis groter te maken met een dakkapel? Wacht dan niet.
Op 1 juli stopt het voordelige btw tarief van 6% op arbeidskosten. Hoe zit dat?

Lees verder over dakkapel nog 6 maanden in 6% BTW

5 redenen voor een dakkapel


Een dakkapel kopen? De meeste mensen denken alleen aan de extra ruimte. Maar een dakkapel is een aanschaf met veel meer interessante voordelen.
Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...

Investeren in je huis

Bij investeringen in huis staan een nieuwe keuken of badkamer in de top 5. Vaak lastige aankopen, met veel uitzoekwerk. Niet alleen wat betreft kwaliteit maar zeker ook als het op smaak aankomt. Dergelijke aanpassingen kosten als nel 15.000 euro. Jij geniet van je prachtige nieuwe keuken of badkamer. Maar bij verkoop van je huis blijkt de investering niet veel op te leveren. Het is niet de smaak van de nieuwe kopers. Dat is bij een dakkapel anders. Wat zijn de 5 belangrijkste redenen om een dakkapel te kopen?

Dakkapel ook in 2014 slimme keus


Ook in 2014 kun je profiteren van een verlaagd BTW-tarief! Dat is afgesproken in het begrotingsakkoord.

BTW tarief van 21% naar 6%
Voor 2013 was het BTW-tarief  voor verbouwingen en renovatie al verlaagd van 21% naar 6%. Dit zou per 1 maart 2014 stoppen. Maar dat is met de nieuwe afspraken aangepast. Het verlaagde BTW-tarief geldt nu voor geheel 2014. De overheid wil zo stimuleren dat woningbezitters meer opdrachten gaan geven aan bouw- en onderhoudsbedrijven.
De regeling geldt alleen voor bestaande huizen, die tenminste 2 jaar oud zijn.

Ook dakkapel profiteert
Overweeg je van de zolder een volwaardige kamer te maken? Ook het plaatsen van een nieuwe dakkapel valt deels onder deze BTW-regeling. Dat betekent dat het laten plaatsen van een dakkapel fors goedkoper wordt. Het verlaagde BTW-tarief geldt alleen voor de arbeidskosten. Een dakkapel van 3 meter kost momenteel ongeveer € 4.400 Door de BTW-aanpassing gaat deze prijs flink omlaag. Bij bredere dakkapellen loopt het BTW-voordeel verder op.

Dakkapel kosten lager dan gedacht
Eigenaren van woningen schatten de kosten van een dakkapel meestal te hoog in. Vanzelfsprekend is elke situatie weer anders en daardoor verschillen ook de kosten. En daarbij is er veel variatie mogelijk in de afwerking. Zoals zonwering, draai-kiepramen en hang-en sluitwerk. Vraag daarom altijd offertes op maat aan.
Lees verder: Dakkapel ook in 2014 slimme keus

BTW omlaag voor dakkapel


Deze week is er in politiek Den Haag een akkoord gesloten om de woningmarkt te stimuleren. Een belangrijk onderdeel is de verlaging van het BTW tarief.

Verlaging van het BTW tarief 

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Dit geldt voor een periode van 1 jaar. Zo wil de overheid stimuleren dat woningbezitters meer opdrachten gaan geven aan bouw- en onderhoudsbedrijven.
De regeling geldt voor bestaande huizen. De beoogde startdatum is 1 maart 2013 en de regeling eindigt op 1 maart 2014.

Laag BTW-tarief voor dakkapel

Een nieuwe dakkapel valt onder deze BTW-regeling. Dat betekent dat het laten plaatsen van een dakkapel fors goedkoper wordt. Een veel verkocht type dakkapel van 3 meter kost momenteel ongeveer € 4.400. Door de BTW-aanpassing gaat deze prijs flink omlaag. Bij bredere dakkapellen loopt het BTW-voordeel verder op.

Dakkapel kosten lager dan gedacht

De kosten van een dakkapel wordt door woningeigenaren al jaren veel te hoog ingeschat. De kosten verschillen vanzelfsprekend per situatie van het dak en de wensen voor de dakkapel, dus voor elk huis zullen de kosten verschillend zijn. Vraag daarom altijd offertes op maat aan.

Lees verder over: BTW omlaag voor dakkapel

Dakkapel steeds populairder


Nu de huizenmarkt op slot zit, besluiten steeds meer huiseigenaren hun huis niet te verkopen. Hoe kies je de juiste dakkapel voor jouw huis? Ona...
Als ze al verhuisplannen hadden, dan stellen ze dat voorlopig uit. Huiseigenaren blijven zo langer in hun huis wonen. Ze besluiten hun huis op te knappen en willen meer leefruimte.


80% Nederlanders wil een dakkapel

Steeds meer consumenten zien de voordelen in van langer in hun bestaande huis blijven wonen en zorgen voor meer leefruimte. Ze besluiten te verbouwen of een dakkapel te kopen. Uit onderzoek van hoe-koop-ik.nl  blijkt dat bijna 80% van de Nederlanders een dakkapel wil, als ze denken aan meer ruimte in huis. De helft van de deelnemers aan het onderzoek verwacht dat de dakkapel steeds populairder wordt.

Dakkapel: een verbouwing is niet nodig

Een dakkapel geeft meer ruimte en licht. Met een dakkapel krijg je er leefruimte bij voor die extra slaapkamer, computerruimte of speelkamer. Voor elke woonsituatie is er wel een dakkapel.
Er is geen dagenlange verbouwing nodig om een dakkapel te plaatsen. Je kunt binnen een dag genieten van extra ruimte en licht met een prefab dakkapel. Het plaatsen van een prefab dakkapel gaat sneller dan van een traditioneel gebouwde dakkapel.
Lees verder over: Dakkapel steeds populairder

Dakkapel kosten lager dan verwacht

onderzoek woningeigenaren


De dakkapel kosten worden door woningeigenaren vaak te hoog ingeschat. Dakkapel kosten: hoe worden die berekend? Wat zijn...
Onderzoek van hoe-koop-ik.nl naar de kosten van een dakkapel bevestigt eerder onderzoek: een dakkapel kopen is goedkoper dan men denkt.


Dakkapel kosten te hoog

Vaak wordt gedacht dat een dakkapel wel  € 4.500,- tot € 5.500,- kost. De werkelijke kosten van een dakkapel liggen flink lager. De dakkapel prijzen voor een traditionele dakkapel beginnen bij ongeveer € 3.100,-. Daarvoor heb je een dakkapel van 1,5 meter breed met een houten constructie en afwerking. De prijzen voor een prefab dakkapel liggen in de markt hoger, gemiddeld 10%.

Wat kost een dakkapel?

Al eerder bleek uit onderzoek van hoe-koop-ik.nl dat de verwachting van huiseigenaren, van de kosten van een dakkapel, niet strookt met de werkelijkheid. Dit wordt de ‘’prijsperceptie’’ van een dakkapel genoemd.

Het meest verkocht in Nederland is een dakkapel van 3 meter of 3,5 meter breed. De dakkapel kosten liggen dan tussen de € 4.100,- en € 4.400,-.
Lees verder: Dakkapel kosten lager dan verwacht

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie