Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Hoe dakkapel kopen?

stappenplan

Dakkapel stap voor stap kopen. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.

Een dakkapel kopen doe je niet elke dag. Hoe kies je voor jouw huis de beste dakkapel? Welke stappen zet je om een dakkapel te kopen?

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Dakkapel kopen

stap voor stap een dakkapel kopen


Een dakkapel kopen is geen impuls. We helpen je graag bij de voorbereidingen Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...
voor de keuze van een dakkapel.

Met de volgende 6 stappen kies je de beste dakkapel voor jou uit het grote aanbod van soorten en typen dakkapellen.

Een dakkapel kopen in 6 stappen.

 1. Dakkapel keuze voorbereiden
 2. Offertes dakkapel aanvragen Dakkapel stap voor stap kopen. Onafhankelijke info...
 3. Beoordelen offertes dakkapel
 4. Keuze maken dakkapellen bedrijf
 5. Dakkapel vergunning of niet?
 6. Dakkapel laten plaatsen

Stappenplan dakkapel kopen


Dakkapel kopen stap 1: keuze voorbereiden

Als je een dakkapel kopen wilt, stel jezelf dan vooraf deze vragen:

1: Welk type dakkapel is geschikt voor mijn huis?
  Dakkapel met plat dak of dakkapel met schuin dak. ...
Niet elke dakkapel is geschikt voor jouw huis. Bij de keuze voor een dakkapel moet je hiermee rekening houden:

 • Type en hoogte dak.
 • Hellingshoek dak.
 • Grootte van je dak.
 • Welke zijde van de gevel.


Met de dakkapel checklist ontdek je hoe je hiermee rekening kan houden. Zo kies je de beste dakkapel.
Wil je direct weten welke dakkapellen geschikt zijn voor jouw huis? Doe dan de dakkapel Koopwijzer. Je weet dan ook hoeveel ruimte je wint met een dakkapel. En wat de richtprijzen van dakkapellen zijn voor jouw huis.

2: Waarom wil ik een dakkapel?  Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...
Een dakkapel geeft meer ruimte in huis. En door de dakkapel heb je meer licht in de kamer. Bovendien stijgt de waarde van je huis door de dakkapel. Het doel van de nieuwe kamer met dakkapel (extra slaapkamer, kantoor aan huis, speelzolder) kan mede bepalen hoe groot de dakkapel wordt. En ook of je zonwering of betimmering wilt voor je dakkapel. Het is handig daar alvast rekening mee te houden als je dakkapellen kiest.

Bij Kijk & Vergelijk dakkapellen zie je veel voorbeelden van dakkapellen en de mogelijkheden.

3: Hoe breed moet de dakkapel zijn? Zo bereken je de ruimtewinst van een dakkapel. Ona...
De breedte van je dakkapel wordt bepaald door:

 • De breedte van je dak.
 • Welke functie de (zolder-)kamer krijgt.
 • Je budget.


De standaard maten voor dakkapellen (2 m, 2,5 m en 3 m) komen vaak voor. Een dakkapel over de volle breedte van je huis (5 m of meer) kan ook. Hoe breder de dakkapel, hoe hoger de dakkapel prijzen. De breedte van de dakkapel bepaalt ook hoeveel kozijnen en ramen er komen. Dat kunnen vaste ramen, draairamen of draai-kiepramen zijn.

Wat dat betekent voor de dakkapel prijzen? De goedkoopste dakkapel is ongeveer € 3.100, er zijn ook dakkapellen van € 10.000. Als je offertes voor een dakkapel aanvraagt, weet je precies wat voor jouw huis een dakkapel kosten gaat.
Bekijk kosten dakkapel

4: Heb ik voorkeur voor materiaal voor de dakkapel?

Je kunt kiezen uit dakkapellen van verschillend materiaal. De traditionele dakkapel is een houten dakkapel. Dit is de goedkoopste dakkapel. Steeds meer huishoudens kiezen voor een kunststof dakkapel. Een kunststof dakkapel is onderhoudsvrij, zeker met kunststof kozijnen voor de dakkapel. Minder vaak verkocht is de polyester dakkapel. Deze dakkapel is volledig uit kunststof vervaardigd, maar de prijzen van deze dakkapellen zijn het hoogst.
Lees meer over:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel

De prefab dakkapel kom je vaak tegen als je een dakkapel zoekt. Een prefab dakkapel wordt van te voren gemaakt en binnen een dag op je dak geplaatst. Dat scheelt overlast en rommel. Een dakopbouw is een dakkapel die op je dak wordt gemaakt en geplaatst.
Prefab dakkapel

Met welk materiaal moet de dakkapel worden afgewerkt? Hout of kunststof? Een dakkapel specialist kan je alles vertellen over het dakkapel materiaal. Ook kun je een dakkapel verder laten afwerken met een rolluik, zonwering, insectenhor of ventilatierooster.
Bekijk alle dakkapel accessoires

Dakkapel kopen stap 2: de prijs

Dakkapel offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...

De prijs van de dakkapel is voor iedere situatie anders. Daarom is de tweede stap het aanvragen van meerdere dakkapel offertes. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Dakkapel offertes via ons zijn altijd gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.
Voor een goede offerte komt een dakkapellen specialist meestal bij je thuis kijken. Hij let op alles dat van invloed kan zijn op de keuze voor een dakkapel en overlegt met jou wat je wensen zijn. Hij berekent zo de exacte prijs van jouw dakkapel. De dakkapellen specialist weet ook of een vergunning nodig is voor de dakkapel. De offerte op maat voor de dakkapel ontvang je soms direct, soms wordt de offerte later toegestuurd.

Het is ook mogelijk dat een dakkapellen specialist offerte uitbrengt zonder huisbezoek. Dan moet het bedrijf op een andere manier aan belangrijke gegevens komen om een goede dakkapel offerte uit te brengen, zoals de dakconstructie, de hellingshoek, de mogelijke maten en de ligging van het huis.
Je kunt de dakkapel specialist een aantal belangrijke vragen stellen. Wij sturen je per e-mail de handige checklist ‘welke vragen stel ik de dakkapel specialist’, als je dakkapel offertes aanvraagt via hoe-koop-ik.nl.

Als je meerdere dakkapel offertes aanvraagt, kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de dakkapel prijzen vergelijken. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes aanvragen bij dakkapel bedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Dakkapel garantie verschilt bij bedrijven. Hoe lan...De dakkapellen bedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde, voldoen aan de volgende eisen:

 • Hebben ruime ervaring op het gebied van dakkapellen.
 • Werken met vakbekwaam, goed opgeleid personeel.
 • Bieden verschillende type dakkapellen en soorten materiaal aan.
 • Gebruiken kwalitatief hoogwaardige materialen.
 • Zijn service gericht. Staan als betrouwbaar bekend.
 • Zijn aangesloten bij de belangrijke branchevereniging als IKOB-BKB.
 • Werken met KOMO-garantie.


Vraag nu dakkapel offertes aan

Dakkapel kopen stap 3: offertes beoordelen

Checklist: hoe vergelijk je dakkapel offertes. En ...

Offertes voor een dakkapel kunnen sterk verschillen. Bij hoe-koop-ik.nl krijg je een checklist met ‘10 tips om dakkapel offertes te vergelijken’. De checklist krijg je per e-mail als je dakkapel offertes hebt aangevraagd. Zo kun je ‘appels met appels’ vergelijken en gericht vragen stellen over de dakkapel offertes. Let bijvoorbeeld op de afwerking van de binnenzijde van de dakkapel. En wordt het afval van de dakkapel kosteloos afgevoerd?

Dakkapel kopen stap 4: waar dakkapel kopen

Waar ga je de dakkapel kopen? Als je de offertes voor een dakkapel goed hebt vergeleken, kun je beslissen welk dakkapellen bedrijf je de opdracht wilt geven. Het dakkapellen bedrijf komt de exacte maten voor de dakkapel opnemen. Spreek de laatste details door. Leg alles goed vast, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Je maakt een afspraak wanneer de dakkapel geplaatst kan worden.
Hoe kies je een goed dakkapel bedrijf?

Dakkapel kopen stap 5: vergunning nodig?

Dakkapel vergunning nodig? Check voorwaarden. Onaf...

Voor veel dakkapellen is geen bouwvergunning nodig. Aan de voorzijde van het huis is voor een dakkapel altijd vergunning nodig. De dakkapellen specialist kan bepalen of je voor de dakkapel vergunning nodig hebt. En hij kan je helpen met de aanvraag voor een dakkapel vergunning, of de gehele aanvraag voor jou doen.

Een dakkapel vergunningsvrij plaatsen kan meestal aan de achterzijde van je huis.
Heb je een dakkapel vergunning nodig?

Dakkapel kopen stap 6: dakkapel kopen en plaatsen

Dakkapel plaatsen gaat vaak in een dag. Onafhankel...

Na de eerste 5 stappen heb je een compleet beeld. Je kunt de dakkapel kopen en laten plaatsen. Een prefab dakkapel plaatsen kan binnen 1 dag. Meestal komen er 2 of 3 uitvoerders van het dakkapellen bedrijf. Er wordt een opening in je dak gemaakt en met een hijskraan wordt de prefab dakkapel op het dak gebracht. Je hebt weinig overlast of rommel. Lees meer over het plaatsen van een dakkapel bij dakkapel plaatsen.

Een traditionele dakkapel wordt op je dak gemaakt en geplaatst. Dit type dakkapel wordt ook dakopbouw genoemd. Het duurt langer om zo'n dakkapel te plaatsen.  
Nadat de dakkapel is geplaatst, kun je zelf de binnenzijde van de dakkapel afwerken of dat ook door de dakkapellen specialist laten doen.
Lees over dakkapel plaatsen

Met dit stappenplan ben je voorbereid op het kopen van een nieuwe dakkapel.
Nog meer tips voor dakkapel kopen:
Tips dakkapel kopen

Dakkapel kopen voor jouw huis

Beste keuze dakkapel? Waar let je op? Onafhankelij... Weten welke dakkapel geschikt is voor jouw huis? Hoeveel ruimte win je met een dakkapel? Wat zijn de dakkapel prijzen voor jouw huis? Doe de dakkapel Koopwijzer.

Start de dakkapel Koopwijzer


Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie