Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Kijk & Vergelijk

dakkapellen

Vergelijk soorten dakkapel. Voorbeelden van dakkapellen bij hoe-koop-ik.nl Onafhankelijk en objectief.

Alle soorten dakkapel op een rij. Vergelijk dakkapellen: houten dakkapel, kunststof dakkapel, dakopbouw. Voorbeelden dakkapel. Welke dakkapel past bij jouw huis?

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Dakkapellen vergelijken


Hier kun je alle soorten dakkapel bekijken en vergelijken. Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...Zo weet je snel welke dakkapel geschikt is voor jouw huis.

Vergelijk een houten dakkapel met een kunststof dakkapel. Bekijk de voordelen van een prefab dakkapel. Een dakopbouw als nokverhogende dakkapel is ook in deze vergelijker opgenomen.

Kijk & Vergelijk dakkapellen

Vergelijk dakkapel met plat dak of schuin dak


 • Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met plat dak wordt in Nederland het meeste toegepast. Zo’n dakkapel geeft veel ruimte voor een gunstige prijs. De mogelijkheden van een dakkapel met plat dak zijn talloos. Het aantal dakkapel ramen, de uitstraling en de afwerking kan flink variëren.

 • Dakkapel schuin dak

Dakkapel met plat dak of dakkapel met schuin dak. ...Een dakkapel met schuin dak wordt ook een dakkapel met slepende kap genoemd. Het schuin dak geeft de dakkapel een klassieke uitstraling. Deze dakkapel is meestal gedekt met dakpannen.

Een dakkapel met schuin dak geeft evenveel ruimtewinst als een dakkapel met plat dak. Een dakkapel met puntdak kan mooi aansluiten bij de karakteristieke stijl van het huis.

Kunststof dakkapel vergelijken met houten dakkapel


 • Houten dakkapel

Houten dakkapel of kunststof dakkapel. De voor- en...De houten dakkapel is van oudsher populair. Een houten dakkapel is degelijk en robuust. Een houten dakkapel kan een moderne of klassieke uitstraling krijgen. Een houten dakkapel wordt exact op maat en naar wens gemaakt. Zo past een houten dakkapel altijd bij jouw huis.

 • Kunststof dakkapel

De kunststof dakkapel is tegenwoordig de meest verkochte dakkapel. Een kunststof dakkapel vraagt namelijk weinig onderhoud.  Door een laag met houtnerf aan de buitenkant is de kunststof dakkapel niet meer te onderscheiden van een houten dakkapel.

Vergelijk traditionele of prefab dakkapel


 • Traditionele dakkapel

Dakkapel plaatsen gaat vaak in een dag. Onafhankel...Met een traditionele dakkapel wordt bedoeld dat de dakkapel op het dak opgebouwd wordt. Deze dakkapel wordt ook wel 'dakopbouw' genoemd. Je kunt ervoor kiezen zo’n dakkapel af te werken met sierranden, roeden of klossen. De dakkapel kan in traditionele kleuren geschilderd worden, maar dat hoeft niet. Een traditionele dakkapel kan er ook modern uitzien.

 • Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel wordt in een werkplaats gebouwd. De bouwers van de dakkapel staan dan niet in weer en wind op grote hoogte. Ze kunnen alle aandacht aan de dakkapel besteden. De prefab dakkapel wordt ook in de werkplaats in de grondverf gezet, en soms al helemaal afgewerkt. Zo weet je zeker dat de dakkapel tiptop in orde is. Een prefab dakkapel wordt binnen 1 dag op je huis geplaatst.

Vergelijk dakkapel voor type dak


 • Dakkapel op steil dak

Schuin dak, steil dak of flauw dak. Voor ieder dak...Een dakkapel kan op bijna elk soort dak worden geplaatst. Een dak met een standaard hellingshoek is het eenvoudigst.

Ook voor steile daken en daken met een lage hellingshoek zijn veel soorten dakkapel mogelijk.

 • Dakkapel op plat dak

Ook op een plat dak is een dakkapel mogelijk. Een dakkapel als nokopbouw is eigenlijk een nieuwe verdieping op je huis. Met zo'n dakkapel krijg je er een zee van ruimte bij.

 • Dakverhogende dakkapel

Er is ook een dakkapel voor zolders met te weinig stahoogte. Een dakkapel met verlegde nok kan een oplossing zijn. Of een dakkapel met verhoogde nok. Met zo'n dakkapel krijgt je huis er een etage bij.

 • Dakkapel plaatsen over twee woningen

Een dakkapel kan over twee woningen worden geplaatst. Met zo'n dakkapel krijgt jouw huis en dat van de buren een breder aanzien. Ook het aanvragen van een vergunning is gemakkelijker als je de dakkapel samen bouwt.

Vergelijk de dakkapel afwerking


 • Dakkapel met boeideel

Dakkapel onderhoud? Een kunststof dakkapel heeft m...Een dakkapel heeft vaak een boeideel: de afwerking van de dakrand of dakgoot van de dakkapel. Zo krijgt de dakkapel contrast.

 • Dakkapellen zonder boeideel

Een dakkapel kan ook zonder boeideel worden afgewerkt. Het maakt geen verschil of het een traditionele dakkapel of een prefab dakkapel is.

 • Dakkapel met Trespa

Een kunststof dakkapel is vaak afgewerkt met kunststof schroten (Keralit) in combinatie met een kunststof boeideel (Trespa).

 • Dakkapel met roeden

De ramen van de dakkapel  'in vakjes verdelen'?  Dat doe je met roeden in de kozijnen. Dat kunnen kunststof en houten roeden zijn. Houten roeden kunnen ook op het glas bevestigd worden.

 • Dakkapel met zinken afwerking

Een dakkapel kan worden afgewerkt met zink. De dakkapel kan zinken zijwangen krijgen, een zinken voorzijde, zinken boeidelen of zinken randen.

Kijk & Vergelijk dakkapellen

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie