Dakkapel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakkapel

Dakkapel prijs

waar let je op?

Dakkapel prijzen: hoe berekend? Wat zijn de dakkapel prijzen? Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl over de dakkapel.

Wat zijn de dakkapel prijzen? Waarin verschilt de dakkapel prijs? Welke 5 factoren bepalen de dakkapel prijzen? Bekijk en vergelijken de dakkapel prijzen.

Meer over de dakkapel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakkapellen

Dakkapel prijzen


Dakkapel prijzen kunnen flink verschillen. Bijvoorbeeld door de keuze van het materiaal voor de Dakkapel kopen? Bereid je aankoop goed voor. Dit w...dakkapel. De prijzen van een dakkapel van kunststof, hout of polyester lopen uiteen.

De prijzen van een dakkapel van kunststof zijn hoger dan die van een houten dakkapel. De prijzen van een zelfde soort dakkapel verschillen onderling ook flink. Hier lees je hoe je dakkapel prijzen vergelijken kunt. En hoe je zelf de kosten kunt berekenen.

Dakkapel prijzen: een eerste overzicht

Tip dakkapel. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik....

De dakkapel prijzen voor een traditionele dakkapel beginnen bij ongeveer € 3.100. Daarvoor heb je een dakkapel van 1,5 meter breed met een houten constructie en afwerking. De prijzen voor een prefab dakkapel liggen hoger, gemiddeld 10%. Voor een polyester dakkapel, een 100% kunststof dakkapel, zijn de prijzen het hoogst: minimaal € 4.000. Dakkapel prijzen kunnen oplopen tot zo’n € 10.000. Dit ligt aan je wensen voor de dakkapel.

Prijzen van een veel verkocht type dakkapel:

Dakkapel
soort materiaal     
Breedte        Dakkapel prijzen   1 meter langer
Houten dakkapel 3 meter € 3.700 tot € 4.400  + € 500
Kunststof dakkapel 3 meter € 3.800 tot € 4.500  + € 600
Polyester dakkapel 3 meter € 4.700 tot € 5.400  + € 750


Het gaat bij deze prijzen om een dakkapel in basisuitvoering voor een dak met een hoek van 35 tot 45 graden. Deze prijzen zijn een eerste indicatie. De dakkapel prijzen worden ook bepaald door het type ramen en extra accessoires. Daarom vind je nog meer dakkapel prijzen per type bij elkaar in één overzicht. Zo heb je al snel een indruk van de verschillen.

Op zoek naar een dakkapel prijslijst? Een dakkapel prijslijst geeft elke dakkapellen specialist. Wij geven een onafhankelijk overzicht van de dakkapel prijzen in Nederland. Zo vergelijk je goed elke dakkapel prijslijst.
Bekijk de dakkapel prijslijst van Nederland

Dakkapel prijzen berekenen

Dakkapel stap voor stap kopen. Onafhankelijke info...

Hoe worden de dakkapel prijzen berekend?
De dakkapel prijs berekenen hangt van 6 factoren af:

 • 1: Hellingshoek dak huis

De dakkapel prijzen worden standaard berekend voor daken met een hellingshoek van 35 tot 45 graden. Is je dak minder steil, dan zijn er extra kosten per graad afwijking. Voor de dakkapel is dan meer materiaal nodig, en dat merk je aan de prijzen. Je krijgt er wel meer loopruimte voor terug, want je dakkapel is dieper. Heeft je huis juist een steil dak, dan zijn de dakkapel prijzen lager.
Bekijk dakkapel plaatsen

 • 2. Materiaal dakkapel

Ook het materiaal en de afwerking (kunststof, hout, zink) bepaalt de dakkapel prijzen.
Een met kunststof afgewerkte dakkapel kost meer dan een volledig houten dakkapel. De dakkapel prijzen van een kunststof dakkapel zijn lager dan van een polyester dakkapel.
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel

 • 3. Type dak van de dakkapel Dakkapel met plat dak of dakkapel met schuin dak. ...

De prijzen voor een dakkapel met plat dak zijn het laagst.
Kies je voor een schuin dak op de dakkapel? De prijzen zijn dan hoger. De prijzen van een dakkapel met schuin dak liggen 30% hoger dan die met een plat dak.

 • 4. Breedte van de dakkapel

Zo bereken je de ruimtewinst van een dakkapel. Ona...Hoe breder de dakkapel, des te meer materiaalkosten, hoe hoger de dakkapel prijzen. Er zijn houten dakkapellen van 1.50 meter vanaf ongeveer € 3.100. Met elke meter extra dakkapel stijgen de prijzen met € 500 tot € 600.

 • 5. Type en aantal ramen

Het type en aantal ramen maakt natuurlijk verschil voor de dakkapel prijzen die je in offertes terugziet. Kies je houten of kunststof kozijnen voor je dakkapel? De prijzen variëren. Niet alleen het aantal ramen in je dakkapel heeft invloed op de prijzen, ook het type ramen. 'Vanaf'-prijzen voor een dakkapel gaan misschien uit van vaste ramen, terwijl jij een draairaam of draai-kiepraam wilt.

 • 6. Accessoires en extra werk Dakkapel accessoires kiezen: zonwering, ventilatie...

Bij de dakkapel prijzen moet je nog rekening houden met accessoires, zoals een rolluik of screen, een ventilatierooster of insectenhor. Jouw wensen bepalen een deel van de dakkapel prijzen. Een speciale afwerking of het aftimmeren van de binnenzijde van de dakkapel zie je terug in de geoffreerde prijzen.

Ontdek alles over de dakkapel

Dakkapel prijzen: richtlijnen

Hier staan richtlijnen voor dakkapel prijzen. De dakkapel prijzen worden gegeven voor verschillende breedtes, per type dakkapel.
Deze richtlijnen zijn gemiddelde dakkapel prijzen. Elke dakkapel is anders en op maat. Daarom is het altijd verstandig dakkapel offertes aan te vragen.
Voor deze richtlijnen geldt:

 • De vermelde dakkapel prijzen zijn een indicatie. Het zijn gemiddelde prijzen in de markt.
 • De prijzen van de dakkapellen zijn altijd standaard adviesprijzen, zonder extra accessoires.
 • Bij de dakkapel prijzen is geen rekening gehouden met eventuele kosten voor een dakkapel vergunning.
 • Kosten voor aftimmering van de binnenzijde van de dakkapel wordt niet meegerekend in de dakkapel prijzen.

Welke dakkapel prijs voor jouw huis?

Hoe kies je een dakkapel voor jouw huis? Onafhanke...Wil je weten welke dakkapel geschikt is voor jouw huis? Doe dan de dakkapel Koopwijzer. In enkele stappen ontdek je welk type het best bij jouw huis past. En hoeveel ruimte je erbij krijgt. Ook zie je de dakkapel kosten. Zo maak je de beste keuze uit dakkapellen.

Doe de dakkapel Koopwijzer

Dakkapel prijzen plat dak

Dakkapel met plat dak. Meest verkocht in Nederland...

Deze prijzen gaan over een standaard dakkapel hoogte van 1.50 meter. Een hogere dakkapel leidt tot iets hogere prijzen. Ook de dakhelling heeft invloed op de dakkapel prijzen.
Een dakkapel met plat dak van 2 meter breed kost ongeveer
€ 3.100. Voor elke extra strekkende meter stijgen de prijzen met
€ 500 tot € 600 meer.

Indicatie prijzen houten dakkapel met plat dak:

Breedte        Prijs indicatie
2 meter € 3.100 tot € 3.300
3 meter € 3.700 tot € 3.900
4 meter € 4.300 tot € 4.800
5 meter € 4.800 tot € 5.100

Alles over dakkapel met plat dak

Dakkapel prijzen schuin dak

Dakkapel met schuin dak. Meest verkocht in Nederla...

De dakkapel kan ook worden uitgevoerd met een schuin dak. De dakkapel heeft dan een pannedak. De prijzen van zo'n dakkapel zijn 30% hoger dan een gewone plat dak dakkapel. Een indicatie van de dakkapel prijzen die je geoffreerd kunt krijgen vind je hieronder.

Indicatie prijzen houten dakkapel met schuin dak:

Breedte        Prijs indicatie
2 meter € 4.000 tot € 4.300
3 meter € 4.800 tot € 5.000
4 meter € 5.500 tot € 6.200
5 meter € 6.200 tot € 6.600

Alles over dakkapel met schuin dak

Inspiratie opdoen? Je ziet veel dakkapel voorbeelden bij Kijk & Vergelijk dakkapel.

Prijzen dakkapel met nokverhoging

Nokverhoging 2 zijden. Nokverhogende dakkapel. Ona...

Soms is een standaard dakkapel voor je huis niet mogelijk. Bijvoorbeeld als er onvoldoende stahoogte is op zolder. Met een 'nokverhogende dakkapel' krijg je er een hele etage bij. Dit type dakkapel kost het meest. De prijzen van zo'n dakkapel zijn gemiddeld 60% hoger dan voor een standaard dakkapel met plat dak. Het gaat vaak om dakkapellen van 4 meter of meer. Bij nokverlegging moet je denken aan prijzen van € 6.500 tot € 7.000. Is nokverhoging noodzakelijk, dan komt daar nog € 1.000 bovenop.
Lees over een nokverhoging

Dakkapel prijzen vergelijken

Dakkapellen vergelijken. Voorbeelden dakkapel. Ona...

Dakkapel prijzen vergelijken is verstandig als je een nieuwe dakkapel kopen wilt. Ook voor dakkapel renovatie is het goed om dakkapel prijzen en adviezen te vergelijken. Hoe kun je de dakkapel prijzen vergelijken zonder dat je appels met peren vergelijkt?

Deze 5 punten helpen je bij het vergelijken van de dakkapel prijzen:

 • 1.    Dakkapel materiaal
Het gebruikte materiaal zorgt voor verschil in de dakkapel prijzen. Kijk goed na van welk materiaal de volgende onderdelen zijn gemaakt:
 • Dakkapel
 • Kozijnen
 • Boeiboord
 • Zijwangen
 • Dakbedekking
 • 2.    Dakkapel afval afvoeren
Zijn de dakkapel prijzen in de offerte inclusief afvoer van sloop- en bouwmateriaal? Geldt dat ook voor het afvoeren van dakpannen en grind?
 • 3.    Kraanhuur en steigerhuur
Zit kraanhuur en steigerhuur in de dakkapel prijzen verwerkt? Of worden hiervoor extra kosten berekend?
 • 4.    Tekeningen
Worden tekeningen en aanvraagformulieren voor een bouwvergunning kosteloos verzorgd door het dakkapellen bedrijf?
 • 5.    BTW en stelposten
Zijn de dakkapel prijzen inclusief 21% BTW? Staan er stelposten of posten voor meer-minderwerk?

Bekijk de kosten dakkapel

Dakkapel prijzen checklist

Checklist: hoe vergelijk je dakkapel offertes. En ...

Er zijn meer punten om op te letten bij het vergelijken van de dakkapel prijzen.
Als je dakkapellen offertes via hoe-koop-ik.nl aanvraagt ontvang je direct gratis de checklist 'dakkapel prijzen vergelijken' en de checklist 'welke vragen stel je aan de dakkapellen specialist'?

De kosten van een dakkapel worden vooral bepaald door het soort dakkapel en de breedte van de dakkapel. De dakkapel kosten kunnen daardoor behoorlijk verschillen.

Als je de dakkapel kosten goed kunt vergelijken, ontdek je soms honderden euro's verschil. Weet waar je op moet letten bij dakkapel kosten.

Wat is de dakkapel prijs?

Dakkapel prijzen; alle informatie over de dakkapel...De dakkapel prijzen hangen af van allerlei factoren en verschillen aanzienlijk. De breedte van een dakkapel heeft grote invloed op de dakkapel kosten. Hier geven we een richtlijn wat de dakkapel kosten zijn. 

Dakkapel
soort materiaal     
Breedte        Dakkapel prijzen   1 meter langer
Houten dakkapel 3 meter € 3.700 tot € 4.400  + € 500
Kunststof dakkapel 3 meter € 3.800 tot € 4.500  + € 600
Polyester dakkapel 3 meter € 4.700 tot € 5.400  + € 750

Op zoek naar een goedkope dakkapel? Weet waar je op moet letten.
Goedkope dakkapel

Dakkapel prijs in Nederland

Dakkapel met plat dak. Meest verkocht in Nederland... Het meest verkocht is een dakkapel van 3 meter of 3,5 meter breed.
De dakkapel kosten liggen dan tussen de € 4.100 en € 4.400. Het verschil in dakkapel kosten tussen 2,5 meter en 3 meter is groter dan tussen 3 meter en 3,5 meter. De dakkapel van 2,5 meter heeft 1 draai-kiepraam, de dakkapel van 3 meter heeft 2 draai-kiepramen, de dakkapel van 3,5 meter heeft ook 2 draai-kiepramen. Het aantal en soort ramen bepaalt dus ook de dakkapel kosten.

Wil je een extra brede dakkapel? De kosten voor een dakkapel van 4 meter bedragen ongeveer € 4.700 tot € 5.000. Voor een 4,5 meter brede dakkapel zijn de kosten zo’n € 5.300.

Dakkapel prijzen per type dakkapel

Wat de dakkapel kosten gaat, wordt voor een deel bepaald door het type dakkapel. Kies je voor een houten of kunststof dakkapel? Veel typen houten dakkapel kosten minder dan kunststof dakkapellen. Dakkapellen van kunststof kosten echter veel minder onderhoud. Ook isoleert kunststof beter dan hout. Dat scheelt in de kosten voor energie. Het verschil in dakkapel kosten verdien je in ongeveer in 5 jaar weer terug.

Prefab dakkapellen zijn vooraf geproduceerde dakkapellen. De kosten van een prefab dakkapel zijn over het algemeen wat hoger, maar deze dakkapel kan in één dag geplaatst worden.
Prefab dakkapel

Dakkapel kosten: welke afwerking dakkapel?

Dakkapel onderhoud? Een kunststof dakkapel heeft m... Kosten van de afwerking van de dakkapel kunnen ook uiteenlopen. Je hebt de keuze om de buitenkant van je dakkapel af te werken met hout, zink of kunststof. Uiteraard scheelt dit ook in de kosten. Een dakkapel afwerken met meranti, multiplex of rabat is goedkoper dan Trespa. Keralit is een duurdere kunststof dan Trespa.

Ook voor de afwerking van de binnenkant van de dakkapel kun je de kosten inschatten.
De mogelijkheden:

 • Binnenkant niet afwerken. Balken, folies en isolatiemateriaal zijn nog steeds zichtbaar.
 • Binnenkant zelf afwerken. Je betaalt alleen voor het materiaal, bijv  gipsplaten, mdf of spaanplaat.
 • Binnenkant laten afwerken. De dakkapellen specialist plaatst de gipsplaten, mdf of spaanplaat.
 • Een zolderverbouwing als afwerking. Het plaatsen van wanden, ingebouwde kasten, of een bergruimte.

Dakkapel prijzen berekenen voor jouw huis

Dakkapel offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...

Benieuwd wat de prijzen voor een dakkapel zijn voor jouw huis? Je weet het precies als je meerdere offertes aanvraagt.

Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de dakkapel prijzen, adviezen en garantie vergelijken. En vind je de beste prijzen voor een dakkapel voor jouw huis.

Vraag nu offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips voor een goede offerte vergelijking;''
● ''12 vragen om aan het dakkapellen bedrijf te stellen.''

Welke dakkapel voor jou?

Doe de dakkapel Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Hoeveel ruimte win je?

Wat zijn de dakkapel kosten?

start de koopwijzer

Gratis dakkapel offertes

√ Bij ervaren dakkapel bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Vergelijk dakkapellen

Kijk & Vergelijk soorten dakkapel:
Houten dakkapel
Kunststof dakkapel
Dakopbouw
Prefab dakkapel en meer
vergelijk dakkapellen

dakkapel: alle informatie